Şimdi Ara

Türknet Ethernet kusursuz, kablosuz çok yavaş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türknet Ethernet kusursuz, kablosuz çok yavaş

kablosuz 35 mb alıyorum, bu neden kaynaklı olabilir.

• 7nbitirdin 7 kullanıcısına yanıt
    iki unsur var, birincisi modem, ikincisi ise kullandığınız laptop, telefon gibi cihazların kablosuz bant genişliği kapasiteleri. bu desteklenen kablosuz versiyonlarına göre değişebiliyor, modem ve cihaz bilgilerini paylaşırsanız daha sağlıklı bilgi edinebilirsiniz.
  • normal. ben de 75 mbit alıyorum kablosuz 35-50 arasında geziyor.
  • AndJusticeForAll A kullanıcısına yanıt

laptop bu

https://www.epey.com/laptop/hp-15-cx0038nt-8ky27ea.html

modem de bu hocam ama baya eski 4 yıldır felan kullanıyorum, benden önce de kullanmışlardır 2. el aldım

• Johnny Silverhand kullanıcısına yanıt

idm ile indirme de saniye de 9.2 mb leri görüyor. önceden 4mb civarıydı. ben kablosuzda da bu hızı almak istiyorum

doğru. 75 diye 7.5 olacak değil. biraz daha fazla hız sağlıyor. en fazla verimi kablolu alırsın. kablosuz için üstteki arkadaş güzel açıklamış. modem de bayağı önemli.
    cihazların ikisi de 802.11n destekliyor, internetinizin yaklaşık tamamını kullanabilmeniz lazım aslında teknik olarak, modem ile aranıza duvar vs giriyor mu? modemin dibinden kablosuz test yaptınız mı?

evet yaptım 35-40 mb en fazla alıyorum. kablosuz da kısıtlama koyabilir mi Türknet.

hayır, sorunun o olduğunu sanmıyorum. bence biraz daha yeni ve 802.11ac (5Ghz destekli) bir modem ayarlayabilirseniz sorununuz çözülür. Modem biraz eski olduğu için yıpranmış da olabilir ısınma sorunu vs.

O zaman indirme yapacağım zaman ethernet ile kullanırım, normal kullanımda bu kablosuz hızı da idare ediyor ama niye yarı yarıya diye sormak istedim.

Teşekkürler cevaplar için

• Modemin ayarlarını bilmiyorum ancak wifi ayarlarından varsa bant genişliğini 40mhz modunu da n yapın. Kendi modemimde bu ayarlar ile 2.4ghz üzerinden 100mbit kullanabiliyorum kablosuz olarak. Ayarlarım bu şekilde ancak farklı modem.

• ozgur_298 O kullanıcısına yanıt

60 mb e çıktı hocam, oto yazıyordu değişmeden önce 20 mhz ve 40 mhz vardı. Teşekkür ederim umarım kalıcı olur :)

<

Rica ederim. Evinizde eski cihaz yoksa modu karışık yerine sadece n seçmenizi tavsiye ederim modem üzerindeki yükü hafiflecektir.

• ozgur_298 O kullanıcısına yanıt

hepsini yaptım şuan canavar gibi oldu, boşuna eziyet çekiyormuşum. :)

• 2.4 Ghz wifi ile tek anten 20mhz bant genişliğinde 40mbit civarı, tek anten 40mhz bant genişliğinde 70 mbit civarı hız alırsınız. Daha yüksek hızlar için 5Ggz destekli modem kullanmanız gerekiyor. Bu olayı Türknet ile alakası yok

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.