Şimdi Ara

Türknet'e başvurmadan önce bilinmesi gereken kilit noktalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • NOT: Bu konuda yazılanları uygulayan kullanıcılarda sinir krizi, psikolojik travmalar gibi sorunların %90 civarında azaldığı gözlenmiştir.

    Not 2: Bu konuyu açan kullanıcı Türk.net kullanıcısı olup, bu kilit noktaları uygulamıştır ve her hangi bir sorun yaşamamıştır. Ama sizde bunun olmayacağını garanti edemez.


    Selamlar, arkadaşlar. Türk.net bölümünde çok büyük bir negatiflik gördüm. Bunun sebebi yeni başvuranların kilit noktaları bilmemesi, Türk.net ve Arap Telekomun çıkardığı sorunlardır. Türknet kendi saha ekibini kurduğunda bunlara gerek kalmayacağını düşünüyorum.



    1- Varolan telefon hattınız ve internet hattınız varsa (Türk Telekom altyapısı) onu kapatmayın, onu direk alın ve Türk.nete başvurun. Böylece değişen tek şey ADSL isim ve şifresi olacaktır ve sorun ihtimali en düşük seviyeye inecektir. Örn: Superonline ADSLdesiniz ve hat değerleriniz iyi, varolan telefon hattınızı direk Türknete geçirin böylece hat kalitesi sorunları en düşük seviyeye inecektir. Superonline ADSL olarak Türk Telekom hattı kullanmaktadır (Türknette öyle)

    2- Sıfırdan kesinlikle Türk.nete başvurmayın. Telekom ve Türknete size sinir krizi geçirtebilir. Sıfırdan binanızda hiç hat yoksa önce Türk Telekoma başvurun. Ondan internet alın, sinyal değerlerini inceleyin ve ona göre Türknete başvurun. Böylece sorun ihtimali en düşük seviyeye inecektir.

    3- Yalın internetle başvurmayın, bu da başınızı ağrıtabilir. Eğer telekomda iseniz sizi ADSL yapsınlar, ordan değerlere bakın ve Türknete başvurun.

    SNR için sinyal tablosu:

    10dB ve aşağısı kötü
    11db – 20dB - idare eder
    20dB – 28dB - iyi
    29dB ve yukarısı - harika


    Line Attenuation için tablo:

    20dB and below is outstanding
    20dB-30dB - harika
    30dB-40dB - Çok iyi
    40dB-50dB - İyi
    50dB-60dB - Kötü, bağlantı sorunları yaşatabilir
    60dB ve yukarısı kötüdür, bu değerler bağlantı sorunları yaşatabilir.







  • Hocam ben Superonline yalın kullanırken geçiş yaptım Türknet'e. Hiç bir sorun yaşamadım. Kullanıcı adı ve şifrem geldi modeme girdim ve interneti kullanmaya başladım aynı hat ve port üzerinden. Yani hiç bir değişim olmadı.

    Yani geçiş konusunda yalın olsun veya olmasın yüksek ihtimal sıkıntı çıkmadan geçiş yapılıyor. Çünkü zaten aktif bir port var sadece telefon hizmeti yok yalında.

    Ama bende şöyle bir durum oldu. Superonline'da iken adsl kullanıyordum. Türknet bana vdsl verecekti. Ama internetim açıldığında adsl olarak sinyal veriyordu. Daha sonra ben vdsl'e geçiş istedim öyle geçirdiler. 3-4 gün internetim kesildi port değişimi sırasında tabi.

    Ama en baştan vdsl vereceklerse ve müşterinin aktif portu vdsl destekli değilse port değişimi gerekecek tabi ve sorunlar oluşabilir.

    Her neyse. Ocak ayından itibaren sorunların çoğunun ortadan kalkacağını düşünüyorum Türknet'in kendi ekibini kurmasıyla beraber.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nomadahmet

    Hocam ben Superonline yalın kullanırken geçiş yaptım Türknet'e. Hiç bir sorun yaşamadım. Kullanıcı adı ve şifrem geldi modeme girdim ve interneti kullanmaya başladım aynı hat ve port üzerinden. Yani hiç bir değişim olmadı.

    Yani geçiş konusunda yalın olsun veya olmasın yüksek ihtimal sıkıntı çıkmadan geçiş yapılıyor. Çünkü zaten aktif bir port var sadece telefon hizmeti yok yalında.

    Ama bende şöyle bir durum oldu. Superonline'da iken adsl kullanıyordum. Türknet bana vdsl verecekti. Ama internetim açıldığında adsl olarak sinyal veriyordu. Daha sonra ben vdsl'e geçiş istedim öyle geçirdiler. 3-4 gün internetim kesildi port değişimi sırasında tabi.

    Ama en baştan vdsl vereceklerse ve müşterinin aktif portu vdsl destekli değilse port değişimi gerekecek tabi ve sorunlar oluşabilir.

    Her neyse. Ocak ayından itibaren sorunların çoğunun ortadan kalkacağını düşünüyorum Türknet'in kendi ekibini kurmasıyla beraber.


    Bu tamamiyle saha ekibinden insafına kalan bir şey. Benim forumda gözlemlediğim sorunlar genelde yukarıda bahsettiklerim yapıldağından kaynaklanıyor.

    Benim arkadaş Temmuzda Türknete başvurmuştu. Saha ekibindeki eleman yarım saat dolapta uğraştıktan sonra interneti ve şuan 75 mbps kullanıyor sıkıntısız. Normalde böyle bir şey çok büyük bir şans.

    Sizde o kesimdensiniz.




  • 50 olur da 100 olmaz gibime geliyor bir problem daha var port kaldırıyor mu ?

    Türknet'e başvurmadan önce bilinmesi gereken kilit noktalar

    bu benim değerlerim sinyal 100 geliyor benim ama port 86-88 den yukarı kaldırmıyor. TürkNet den de 82 e kadar alabiliyorum
  • kesinlikle eğer son 1-2 ay varsa taahhütün bitmesine türknet kullanmayı planlıyorsanız iptal ettirmeyin türk telekom hattınızı ettirirseniz sorun cidden yaşatir ben yaşadim yeni hat açtırdım hız kısıtlaması yaşadim halbuki bundan 1 sene önce türk telekom hattımı kapattırmadan nakil ettirmiştim hız düşüşü veya ping sorunu tarzı hiçbirşeyle karşılaşmamıştım yeni hat başvurusu gerçekleşince sebebi nedir bilinmez türk telekom direk hız kısıtlıyor anlamadım gitti daha önce 6 ay kullandım 1 kere bile hız kısıtlaması yaşamamiştim daha bağlattiğim gün hızım kısıtlandı yeni hatta birdaha türknete geçmeyi düşünürsem kesinlikle iptal ettirmeden nakil edip geçiceğim herkesede böyle yapmasını tavsiye ederim
  • 9 Aralik da Vodafone Net vdsl taahhutum bitiyor, Hat tasima islemi vdsl icinde gecerli demi .?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Baxa

    9 Aralik da Vodafone Net vdsl taahhutum bitiyor, Hat tasima islemi vdsl icinde gecerli demi .?

    Türk Telekom altyapısı kullanıyorsan ve interneti var olan telefon hattı üzerinden alıyorsan, geçerli oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkaninn59

    kesinlikle eğer son 1-2 ay varsa taahhütün bitmesine türknet kullanmayı planlıyorsanız iptal ettirmeyin türk telekom hattınızı ettirirseniz sorun cidden yaşatir ben yaşadim yeni hat açtırdım hız kısıtlaması yaşadim halbuki bundan 1 sene önce türk telekom hattımı kapattırmadan nakil ettirmiştim hız düşüşü veya ping sorunu tarzı hiçbirşeyle karşılaşmamıştım yeni hat başvurusu gerçekleşince sebebi nedir bilinmez türk telekom direk hız kısıtlıyor anlamadım gitti daha önce 6 ay kullandım 1 kere bile hız kısıtlaması yaşamamiştim daha bağlattiğim gün hızım kısıtlandı yeni hatta birdaha türknete geçmeyi düşünürsem kesinlikle iptal ettirmeden nakil edip geçiceğim herkesede böyle yapmasını tavsiye ederim

    Türk Telekom dandik port verdiğinden olabilir diye düşünüyorum.




  • kütahyalı_ramazan kullanıcısına yanıt
    Sağ olasın. Düne kadar 8 Mbit alamayan ben, TurkNet ile 35 Mbit hız alıyorum ve bu gayet yeterli. Ama daha yüksek hızla, upload da arttığı için benim çok işime yarayacaktı. Apartmanda başka bir daire YAPA kullanıyor, ben de YAPA'ya geçmek istiyorum diye destek açtım, "Hattınızda sorun yoktur, internetinizi kullanabilirsiniz" diye dönüş yaptılar.
  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    ben kasıtlı olarak veri akışısının ksıtlandiğina eminim neden diye sorucaksın sebebi ben interneti öğlen gibi bağlattim kablosunu akşam 9-10 gibi kullanıcı adı şifremi girip aktif ettim o zamana kadar türk telekom hattımı kullaniyorum ve 0 sıkıntı hattı değiştirdikten sonra hızlar değerler aynı dandik port olsa aynı değerlerle karşılaşmayız biraz video izledim yandanda steamden oyun indirdim 4-5 gb veri akışı oldu durduk yere intertimin hızı yavaşladı sonra 3 e düştü direk sonra hatti türk telekoma geçirdim kullancı adı şifreyle hız düzeldi düzelince tekrar türknete geçiş sağladim tekrar hızım 14e geldi eski hızlı haline geldi yani biraz kullanım sonrası yine aynı hız düşüşünün yaşadim sorun türk telekomun kasıtı bence dandik port olsa baştan ping ve hızda yavaşlık olurdu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkaninn59 kullanıcısına yanıt
    Aynı hatta farklı kullanıcı bilgileriyle farklı hızlar alıyorsanız sorun tt değil, diğer iss'de. Veri akış erişimi denilen bağlantı yönteminde binadan tt saha dolabına kadar bakır, saha dolabından santrale ve santralden trafik teslim noktasına kadar fiber tt'nin sorumluluğunda. İss'ler bu kısım için tt'ye hem port, hem de transmisyon ücreti ödüyor. Trafik teslim noktasında iss bağlantıyı kendi devralıyor. Gerek kendi fiberi, gerekse de tt'den kiraladığı (fakat sorumluluk tamamen iss'de) fiberle internet trafiğini taşıyor. Bu kısımda kapasitesi yetersiz kalırsa hız ve ping sorunu ortaya çıkıyor. xdsl hat değerleriniz düzgün iken hız testinde çok düşük sonuçlar çıkmasının sebebi bu. Kullanıcı doğrulaması saha dolabında yapılmıyor, dolayısıyla buradaki cihaz sizin hangi firma abonesi olduğunuzu anlamaz. İki abonelikte de benzer hızlar görseydiniz, sorunun tt kaynaklı olduğunu söyleyebilirdik.




  • Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    hız yavaşlamasının imkanı yok gece 2-3te düşüş oldu teşekkür ederim bilgilendirme için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.