Şimdi Ara

php'de sayfa refresh edildiğinde yapılan işlemin tekrar yapılmaması için ne yapmam lazım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar mesela database'e bi kayıt ekledik fakat php'de sayfayı resresh edersek aynı kaydı tekrar ekler yani $_POST'taki değerler sıfırlanmaz, sayfayı resresh ettiğimde yapılan işlemin tekrarlanmaması için ne yapmam lazım?

teşekkür ederim.

• form dan post ettik ekledin değil mi sayfayı yönlendirme yap böylece veriler silinir sayfa yenilendiğinde boş veri eklenmez form kontrolü yaptıysan
  • bahsettiğin refresh F5 ile yapılan browser refresh'i mi yoksa header('Refresh: x') mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TradeMark

bahsettiğin refresh F5 ile yapılan browser refresh'i mi yoksa header('Refresh: x') mi?

browser refresh'idir büyük ihtimal..
  • güvenlik kodu koyabilirsin. gerçi sistemini bilmiyorum uygun olur mu olmaz mı.
  • Veritabanına veryi kaydederken kontrol etmio musun. Eğer etmiosan refresh en büyük sorunun değil zaten. Verinin daha önce kaydedilip edilmediğini kontrol edip veri mevcutsa exit() die() tarzı fonksiyonlar kullanarak aynı verinin tekrar eklenmesini engelleyebilirsin. yani refresh ederken aynı veri eklenir de kontrol etmezsen de aynı veri yanlışlıkla girilip eklenebilir defalarca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TradeMark

Veritabanına veryi kaydederken kontrol etmio musun. Eğer etmiosan refresh en büyük sorunun değil zaten. Verinin daha önce kaydedilip edilmediğini kontrol edip veri mevcutsa exit() die() tarzı fonksiyonlar kullanarak aynı verinin tekrar eklenmesini engelleyebilirsin. yani refresh ederken aynı veri eklenir de kontrol etmezsen de aynı veri yanlışlıkla girilip eklenebilir defalarca.

hocam dediklerini yapıyorum zaten veritabanına eklemeden verileri kontrol ediyorum ve F5'e basılınca yani sayfa resresh olunca veeriler tekrar yollanıyo otomatikman tamam veri tabanına kayt olmuyo ama ben istemiyorum tekrar olmasını yani bu veri eklemeyi başka bir sayfada yapıp geri o sayfaya yönlendirilebilir o ayrı bi şey ama onun dışında ne yapılabilir onu merak ediyorum????

fikirleri olan varmı??? teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bi de işlem bittikten sonra unset($_POST['index']); deyip $_POST['index'] değişkeninin tanımını kaldır şu an sayfa yenilendiğinde nasıl bir işlem yürütür kesitremiyorum. yine $_POST['index'] atar mı emin olamadım. ama sen yine de bir dene. bi de alternatif olarak;

if ($_SERVER['HTTP_REFERRER'] == $_SERVER['PHP_SELF']) :
    unset($_POST['index']) ;
    endif;

şeklinde deneyebilirsin. Belki yer.
  • Güvenlik kodu gayet mantıklı bu işlem için
  • quote:

Orijinalden alıntı: sagoral

Güvenlik kodu gayet mantıklı bu işlem için

bi ssattir güvenlik kodu ne ola ki diye düşünüodum. captcha tarzı bişiden mi bahsedionuz? yoksa yine mi bulamadım

he bi de yukarıdakini denedim ama refresh esnasında yemio. bi de PHP_SELF yerine REQUEST_URI olacaktı. gerçi bişeye yaramayacak ya neyse :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TradeMark -- 9 Temmuz 2010; 0:02:22 >
  • Kesinlikle CAPTCHA
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.