Şimdi Ara

TürkNet Churn başvuru VDSL portum görünmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Farklı adresteki hattımı Türknet e geçiş işlemi yapmak istiyorum, VDSL boş port olmasına ve VDSL 50Mbps kullanmama rağmen Yalnızca ADSL alt yapısı görünüyor. Diğer tüm sağlayıcılar ve TT müdürlüğü VDSL port olduğunu ve hizmet almaya uygun olduğunu belirtiyor.


    Özelden yazdığımda portunuz değişmeden geçiş olacak dediler. Başka da bir cevap yada çözüm çabası yok.


    Müşteri hizmetleri satış odaklı durumu ayırt bile edemedi aynı kablodan aynı hizmeti alacaksınız diyor. Başvuruyu ADSL olarak alıyor. Geçişten sonra VDSL alacağımın garantisi yok.


    Başvuru ADSL olacağından VDSL port boşa düşebilir ve tükenebilir. Şuan ki sağlayıcımda tamda bu sorunu yaşadım VDSL boş port olmaması.

    Kısaca başvuru sorgulama bilgisi güncel çalışmadığından bu sorun ortaya çıkıyor. Sorun çözülürse abonelik başlatmak istiyorum. @Turknet

    TürkNet Churn başvuru VDSL portum görünmüyor


    TürkNet Churn başvuru VDSL portum görünmüyor


    TürkNet Churn başvuru VDSL portum görünmüyor







  • Merhaba, aktivasyon ekibimiz ile de görüştüm. Geçiş işlemi yapılması durumunda mevcut servis sağlayıcınızda ADSL/VDSL hangisini kullanıyorsanız o şekilde geçişin tamamlanacağını ilettiler.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim geçiş işlemini başlatıyorum.

  • _A_N_I_L_ kullanıcısına yanıt
    Geçiş işleminizi en hızlı şekilde tamamlayıp size bilgi vereceğiz.
  • Bu gün 7. gün ve maalesef bir büyük bir skandal ile karşı karşıyayım.


    Başvurunun ertesi günü arayan kişi babanızım imzasıda geçerli evrak işleminin tamamlandığını teknik ekiplerinin beni arayacağını bildirip kapattı.


    Hemen Babamı arayıp sorduğumda herhangi birinin evrak imzası için gelmediğini söyledi. Bu süre zarfında TürkNet'e destek kaydında uyarıp böyle bir arama olduğunu bildirdim.


    Adresime yeniden kurye gönderip yasal hat sahibi benden imza alınacağını belirtildi ve 1 hafta boyunca gelen kimse olmadı. Bu süreçte maalesef beklemek zorunda kaldım.


    Bu güne geldiğimde kuryenin benim yasal abonelik evraklarıma kendi imzası ile online işlemlere yüklenmiş belgeleri ile gördüm.


    Bu nasıl işleyiş böyle resmen sahtecilik yapılıyor. Kurye gönderip sizin imzanızı alacağız demenize rağmen 1 haftadır kurye gelmiyor. Evraklardaki imza sahte.


    İşin komik yanı arkadaşım benden 1 gün sonra başvurusunu yaptı aynı gün gece yarısı 11 de gelip imzası alındı. Bu kişi ile benim evim arası yürüyerek 6/7 dk.


    Bu olayın bugün içerisinde hemen düzeltilmesini istiyorum.


    @TurkNetDestek Abone No:2292390





  • _A_N_I_L_ kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız sorun için üzgünüm. Konunun önemini belirterek aciliyetini ilgili ekibimize ilettim ve sizinle iletişime geçecekler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.