Şimdi Ara

Adsl Vdsl geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şu an adsl internet kullanıyorum. Türk telekomdan sorgulattığımda hattımın Vdsl desteklediğini söylüyorlar. Vdsl geçmek istediğimde de port değişikliği yapılacağı için 2 ila 15 gün sürebilir deniliyor. Bu süre zarfında internet tamamen kesik mi olacak? Bu verilen süreden daha da uzun sürebilir mi port değişikliği? apartmandaki ankastreden bağlantıyla ilgili bir değişiklik yapılacak mı? Daha önce benim gibi geçiş yapanlar ya da bilgisi olanlar var mı? Süreç nasıl ilerliyor? Herkese teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

https://forum.donanimhaber.com/yeni-haberlesme-forumu-kurallari--38099922
    ------------------------------------------------------------------------
    Referans Paylaşım Konuları:
    https://forum.donanimhaber.com/referans-paylasim-konulari--160239311
  • Geçiş yapılırken birkaç dakikalık kesinti oluyor hepsi bu kadar.
  • Hocam cevabınız için teşekkür ederim. Hali hazırda hattım var sadece sinyali adslden vdsle geçirecekler diye düşünüyorum bende. Ama buralarda okuyoruz port için 1 yıldır bekleyenler bile oluyor sanırım onlar 0dan hat bağlatanlar ama ister istemez gözümüz korkuyor. Çağrı merkezindeki arkadaş bölgenizde boş port var dedi ama ne kadar doğrudur emin olamadım. Kesin bilgi için santralle mi görüşmem gerek ya da bölge müdürlüğüne mi uğramalıyım?

• Hocam teşekkür ederim size de. Bugün geçim işlemi versem yarın hemen hattımı kullanabilir miyim? Müşteri hizmetleri kesin bir şey diyemedi 2 gün ila 15 gün sürebilir hatta geçebilir de tamamen bölgenizdeki ekibin çalışmasına bağlı dedi.

Bekleyen arkadaşlar hiç altyapı olmadığından bekliyor veya abonelik olmuyor mesela saha abonelik başvurularına kapalı oluyor bu gibi sebeplerden. Sizinkisi geçiş işlemi, uygun port varsa geçiş yapabilirsiniz ve VDSL2 destekli modeminiz varsa geçiş işlemi tamamlandığında sadece birkaç dakikalık kesinti yaşanıyor ve sonrasında yeni hat modülasyonunda kullanıma başlayabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Superonline fiber modem şartı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam ilginiz ve alakanız için çok teşekkür ederim.Anladığıma göre yeni bir Vdsl uyumlu modem alacağım. Başvuruyu çağrı merkezinden yaptıktan sonra benim mevcut adsl hattım hemen kesilmeyecek interneti kullanmaya devam edeceğim. Ekipler sahaya gelip portumu vdsl olarak değiştirme aşamasında internetim kesilecek değiştirme tamamlanınca herhalde uzun süren bir işlem değildir diye tahmin ediyorum aynı gün vdsl olarak sinyalimi alabileceğim. Çağrı merkezinde 2 ila 15 gün hatta 15 günü de geçebilir denildiği için gözüm korktu. Mesela şuan vdsl paketine geçiş onayı verir vermez internet sinyalim kesilecek ve 15 gün sonra gelecek gibi algıladım ben ve çağrı merkezindeki arkadaş kontrol edince bölgenizde boş port var dedi. Kesin olarak öğrenmem için santrale veya müdürlüğe gitmeme gerek yok değil mi?

• The Legend Dark kullanıcısına yanıt
    O bilgi kesin hocam, sistem izin veriyorsa geçişe saha uygun demektir. Yalnız burada bir not var, modeminizi alıp o şekilde başvuru yapmanızı tavsiye ederim. Çünkü şöyle düşünün, bugün talep oluşturdunuz yarın geçiş tamamlandı ve ADSL modeminizi artık kullanamazsınız ve internetsiz kalırsınız. Bu sebeple size tavsiyem önce modemi alın sonra talebi oluşturun. @amc de bu fikri destekleyecektir diye düşünüyorum.
  • Anladım hocam teşekkür ederim. Zaten vdsl modem adsl ile de uyumlu. Bugün modemi alıp taksam geçiş onayını versem port bağlanana kadar adsl hattımı kullanabilirim yeni modemde de. Modem olarakta zyxel vmg 3312 düşünüyorum. Sizin önerebileceğiniz modem varsa tavsiyenizi almak isterim.

Modem öneri konusunda nasıl isterseniz öyle davranın hocam. Şahsi olarak soruyorsanız ben Airties kullanıyorum şu an. Memnunum. Geçmişte Zyxel modemim vardı ondan da memnundum, ondan daha evvelinde tp link de kullandım. Yani siz nasıl isterseniz hangisi bütçenize uygunsa onu tercih edebilirsiniz. Elbette forum arkadaşlarımızın modem önerileri olacaktır size, ona göre de hareket edebilirsiniz.
  • Hocam tecrübenize ve yardımseverliğine istinaden bir soru için daha rahatsız ediyorum sizi ben bugün modemi alacağım bağlayıp çağrı merkezinden vdsl geçiş onayı versem yarın saha ekibi port bağlantımı yapar mı? Yani hafta sonu ekipler çalışıyor mu? Ya da port bağlantı işlemi haftaya mı sonuçlanır? Bir bilginiz var mı?

2.Yarın telekom ekipleri yarım gün esas olarak çalışıyorlar iş yetişirse yarın da bağlantınız sağlanır.
    3.İşler yetişmez ise pazartesi veya salı VDSL2 kullanmaya başlayabilirsiniz.
    4.Geçiş yapıldığında modem ayarlarından VDSL2 seçeneğini seçip 17a yı aktif ediniz.
    5.Veya tüm bağlantı türlerini aktif edebilirsiniz size kalmış bir süreç burası.

• Hocam bizim geçiş oldu herhalde. Bugün vdsl2 modem aldım, bağlantıyı yapıp türk telekomu aradım. 2ila 15 gün sürebilir, internetiniz kesilebilir denildi. Dedim neyse artık kesilirse de yapacak bir şey yok sonuçta geçeceğiz. Hatta geçiş onayı verdikten sonra internet gidecek mi diye düşünüyordum herhangi bir kesilme olmadı. Müşteri hizmetleriyle konuşmamdan yaklaşık 3 saat sonra yani şimdi hız testi yapayım dedim. Download ve upload hızlarım yükselmiş vdsle geçmişim. Benim şaşırdığım nokta acaba benim hattım daha önceden vdsl porta mı aktarılmıştı biz de talepte bulununca hemen vdsl sinyali gönderdiler. Ya da gececi ekip mi var? Port bağlantısını sağladı. Ama böyle bir şey olsa kesilme olur dediğim gibi hiç kesilme olmadı. Biz uzun süre gider kesilir gibi düşüncelere girerken şuan hızlar yüksek bakalım sabaha ne olacak. Hattımın vdsl olduğunu modem arayüzünden nasıl anlayabilirim? Ya da erken mi seviniyoruz geçiş sürecinde böyle oluyor mu?

• Tekrardan merhaba biraz sıkıntılarım olduğu için pek ilgilenemedim kusura bakmayın.

Vdsl geçişini modem arayüzünde adsl yerine vdsl yazar zyxel vmg 3312 modemini aldıysanız yanlış hatırlamıyorsam o modemde vdslde turuncu ışık yanıyor.

Şimdiki yeni portlarda adsl vdsl destekli oluyor bi ayara bakıyor sinyal çevirmeleri tabi bu geçişte modemi kapatıp açmış gibi dsl sinyali kesilip gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmHyp3rioN -- 14 Eylül 2019; 12:27:45 >
  • Estağfurullah hocam, dediğiniz gibi modemin dsl ışığı turuncu oldu. Modem arayüzünden de hat değerlerinin olduğu yerde VDSL2 yazıyor. Bize verilen bilgi de bekleme süresi söylendi ama 3 saat gibi bi sürede hemen geçiş yaptım. Demek ki dediğiniz gibi port vdsl de destekliyormuş. Saha dolabından bağlantı gibi bir işlem yapılmadan halledildi.

https://forum.donanimhaber.com/yeni-haberlesme-forumu-kurallari--38099922
    ------------------------------------------------------------------------
  • Hat değerleriniz nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDMOD -- 14 Eylül 2019; 13:12:33 >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.