Şimdi Ara

Turknet artık Türk Telekom altyapısını kullanarak Fiber internet hizmeti veriyor. (115. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.131
Cevap
39
Favori
164.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türknet 1 ay ücretsiz kullanım için Davet kodu ihtiyacı olan ve türknetle ilgili aklında soru işareti olan arkadaşlar dm den yazabilir.

  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    TTNet gpon fiber kullanıyorum. Mart ayında taahhütüm bitiyor. Sorgulama yaptığımda 100 mbit fiber desteklediğini söylüyor. Geçiş yapmak istesem 85 TL dışında geçiş ücreti ödeyecek miyim? Geçiş kaç gün sürüyor?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence mart ayında taahhütlünüzün bittiği günden 4-5 gün önce başvuru yapın. genelde evrakların türknete ulaşması 2-3 gün sürüyor. Ama evraklarınız ulaştığı günün ertesinde sizi arayıp sesli onayınızı aldıklarında hemen abonelik başlıyor. Ayrıca türknet 120 t.l. kadar cayma bedelini ödüyor. Türk Telekoma arayıp anlık kapama bedelini sorabilirsiniz eğer 120 t.l. nin altında ise cayma bedelini türknet öder. Ayrıca türk telekom hattını siz kapatmıyorsunuz. Siz direk türknete başvururken türk telekomdan geçtiğinizi ve türk telekomdaki abone numarasını giriyorsunuz abonelğinizi türknet sonlandırıyor. 85 t.l. sabit fiyat herhangi artı bişey yok. Ayrıca 1 ay ücretsiz kullanmak istersen sana davet kodu verebilirim. DM den yazarsan davet kodunu gönderirim. Bu kodu başvuru sırasında girersen 2.ay ücret çıkmıyor.

  • Forumda bazı arkadaşların hız testlerinde 110 mbit vs gibi 100Mbit den büyük hızlar çıkmakta. Bendeki FTTB-Eth sistem olarak bina girişdeki dolabın Ethernet port çıkışı 100Mbit (Fast Ethernet) olarak ayarlanmış (Router 100Mbit Ethernet bağlantısı kuruyor). Bu sebepten olsa gerek bendeki hız testinde 93-94Mbit hız çıkmakta.

    Apartman girişindeki dağıtıcının ethernet port çıkışını Gigabit olarak ayarlamak mümkünmü? Bu sayede bende 100Mbit üstü hız yakalamak mümkün olabilir düşüncesindeyim.

    @TurkNetDestek

  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt

    Bende aynı durumdayım ama oradaki portlar yazılımsal olarak değil donanımsal olarak 100 Mbps o yüzden o dolaptaki switchin değişmesi gerek gigabit porta sahip switch takılması gerek. Eğer sen değiştirebilirsen buraya yazarsan sevinirim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: semihsahin45

    Bende aynı durumdayım ama oradaki portlar yazılımsal olarak değil donanımsal olarak 100 Mbps o yüzden o dolaptaki switchin değişmesi gerek gigabit porta sahip switch takılması gerek. Eğer sen değiştirebilirsen buraya yazarsan sevinirim.

    Turknet artık Türk Telekom altyapısını kullanarak Fiber internet hizmeti veriyor.

    Sizdeki sistemde bu şekildemi? Bunun Gigabit destekleyemeceğini inanmak zor. Ayardan kapatılmıştır düşüncesindeyim





  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt

    evet bu şekilde ama switclerin marka modelini ben göremedim sen görebiliyormusun ona göre gigabit switch mı bakardık

  • poyrazz539 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, geçiş sürecinde kurulum hizmeti vermediğimiz için 85 TL dışında faturalandırma yapılmayacaktır. Telefon hizmeti almanız durumunda aylık + 10 TL ses hizmeti ücreti alınacaktır.
  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    Merhaba, altyapı işlemleri türk telekom sorumluluğunda olduğundan dolayı işlem yapılmayabilir. Ancak bu konuda yapılabilecek bir işlem varsa arkadaşlarım yardımcı olacaktır. Bu durumu www.turk.net/oim sayfamızdan destek kaydı açarak iletebilir misiniz?
  • Arkadaşlar merhabalar.

    4-5 gündür normal speed test de sorun yaşamayıp YouTube da hız problemi yaşayan var mı?
  • onur5545 kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık 1 hafta önce bende benzer sorun olmuştu.
    İnternet hızında sorun yok ama Youtube videoları ya donuyor ya yüklenmiyor böyle bir sorun vardı.
    Aynı gün bir kaç saat sonra kendiliğinden düzeldi, şu an sorun yok.
    Gpon fiber kullanıcısıyım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ybilgin -- 22 Şubat 2021; 2:32:15 >
  • bizim hat vdsl ama uygulamadaki paket değişikliği bölümünde 100 mbps hızlı pakete geçebiliyorum geçsem mi acaba? şuan için 75 alıyorum ping biraz yüksek 100 e geçsek iyi veya kötü yönde değişim olur mu ?

  • ybilgin Y kullanıcısına yanıt
    Bende gpon fiber kullanıcısıyım. Bu sorun yeni başladı bende. YouTube a girip istatistikler kısmına giriyorum bağlantı hızında sorun yok gibi gözüküyor ama bağlantıda kesilmeler olduğunu görüyorum.
  • onur5545 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız sorunu teknik uzmanlarımızın kontrol edebilmesi için www.turk.net/oim sayfamızdan destek kaydı oluşturabilir misiniz?
  • diplomalıamele D kullanıcısına yanıt
    Merhaba, yaşadığınız sorunu ping tracert test sonuçları ile birlikte www.turk.net/oim sayfamızdan destek kaydı açarak iletebilir misiniz? Arkadaşlarım kontrol ederek bilgi verecektir.
  • semihsahin45 S kullanıcısına yanıt
    calix t720g
    Gigabit port desteği varmış
  • Bugün evrakları kargoya teslim ettim bakalım görelim kaç güne hattı açacak turknet.

    Vdsl den hattımı taşımadılar görecez bakalım mağdurmu olacağız yoksa memnun bir müşterimi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mevcut müşterileri fibere geçirme olayı 5 aydır bekliyor. Sizce bir 5 ay daha bekletirler mi yoksa artık somut adımlar görür müyüz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt

    Biz de binamızda FTTH altyapı olmasına rağmen dairelere fiber çekecek uygun noktalar bulamadığımız için tanıdık vasıtasıyla FTTB gibi kullanıyoruz. Sizinle aynı sorunu yaşıyorum. Hatta forumda konu bile açmıştım. https://forum.donanimhaber.com/zte-zxhn-h298a-ethernet-modu--147464260

    TurkNet'e bu konu hakkında destek kaydı oluşturduğumda bunu değiştiremeyeceklerini söylediler.

    Eğer bir çözüm bulabilirseniz, paylaşırsanız sevinirim.

    Kullandığımız cihazın modeli Huawei SmartAX MA5672

  • 
Sayfa: önceki 113114115116117
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.