Y

Teğmen
23 Temmuz 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 60 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Herkese merhaba.
Uzun yıllar sahil bölgesinde kombiden bihaber yaşadıktan sonra bu kış ilk defa Eskişehir'de kombi ile ısınarakkışa girdim.
Mevcutta bulunan kombi Arçelik DGK 20 HP LCD modeli. Ev 140m2 civarı ve biri havlupan olmak üzere toplamda 7 petek mevcut.
Bina 2 yıllık yalıtım mevcut, sadece sağ tarafında müstakil bir ev olduğu için tam olarak yan taraf kapalı değil. Bu nedenle de evin arka cephesinde bulunan odada ısınma sorunu mevcuttu.
Bunu biraz gidermek içinde bu oda ve bu odaya yakın banyo havlupanı hariç diğer peteklere ECA termostatik vana taktık.

Kombiyi 45 derecede sabit yakıyoruz ama sıcaklık bize tam yeterli gelmiyor, ara sıra 50 dereceye çıkartıyoruz. Fakat dikkatimizi çeken kombi 45 dereceye ayarlıyken misal, 50 derecede ısıtmayı durdurduğunda kombi devir daim yaptığı sırada su sıcaklığı 29-30 derece civarında geziyor. Bana bu biraz anormal geldi.

Hemen yan komşumuzun evi de çift cepheli fakat asansör boşluğu nedenli odalar daha küçük. Onlar da 40 derecede yakıyorlar. Kullandıkları kombi bizimkinin aynısı. Isıtma bittikten sonra devir daim yapılırken ekranda 36-37 dereceler gözüküyor.

Kombi veya tesisat ile ilgili bir sorun mu var veya ben mi tam kullanmayı beceremiyorum şu kombiyi bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
Merhabalar,

Yaklaşık 10 gün önce internet hattımı il dışı nakil ettirdim. VDSL'den GPON'a şeklinde bir nakil oldu.
Normalde 35 Mbit 100 Akn paketini 65 TL olarak kullanıyordum. Nakil işlemimi girerken 24 Mbit 75 Akn paketi şeklinde girmişler. Bu nedenle şu an hat hızım 24 Mbit.
Müşteri hizmetlerini aradığımda, 35 Mbit 100 Akn paketine geçebileceğimi aylık ücretinin 69 TL olduğunu söylediler. 65 TL ödüyordum ben, paketi de ben değiştirmedim desem de sistemde bu gözüküyor diyerek yardımcı olamadılar. Kullandığım 24 Mbit paketi ise 59 TL olarak ücretleniyormuş.

Bende OHM'den şikayet açarak 65 TL'den kullanmam gerektiğini, taahhüt devam ederken fiyatta değişiklik yapılamayacağını belirttim. Ama gelen cevap şu şekilde;

quote:

Nakil işleminden sonra kampanyanızın yürürlükteki indirimli ücretinden faturalandırma sağlanmaktadır. Talep ettiğiniz yönde işlem sağlanamamaktadır.

Bilmiyorum ama bana doğru bir uygulama gelmiyor. Bana hattınızı nakil ederseniz, taahhüdünüz güncel fiyattan devam eder gibi bir bilgi verilmedi ki taahhüt süremde değişme yok. Yani ben taahhüdümü yerine getiriyorum ama onlar getirmiyorlar. Şimdi bu durumda ne yapmamı önerirsiniz?
Herkese merhaba,

Sabit telefon hattı üzerinden VDSL internet kullanıyorum. 29.05.2017 tarihinde ev telefonuna verdiğim taahhüdüm sona erecek.
İnternet hattıma da iptal-ikna ile 12 ay taahhüt vermiştim, o da 18.03.2018 de bitecek.

Ev telefonu yaklaşık 27 TL geliyor her ay, ve tahmin edeceğiniz üzere çok az kullanıyoruz. Ben bu nedenle iptal edip yalına felan geçmeyi düşündüm ama evdekilerde evde telefon olsun istiyorlar.
Ev telefonu için taahhüt sonunda nasıl bir yol izlememi önerirsiniz? İptal işlemi yaptırıp internette olduğu gibi iptal-ikna kampanyası ile daha uygun fiyatlar ile kullanma durumu olur mu? Sanırım iptal yoluna gidince hemen yalın internete geçme gibi bir zorunluluk yokmuş. En azından aşağıdaki linkten böyle anlıyorum. Bu nedenle iptal blöfü çekilebilir gibi duruyor.
https://tuketici.btk.gov.tr/tr-TR/Haber/SABIT-TELEFON-ABONELIGI-IPTALINDE-DSL-INTERNET-HIZMETI-HEMEN-KESILMEYECEK

Öneri ve yorumlarınızı bekliyorum.
Arkadaşlar merhaba,

Bir kaç gündür kafamı kurcalayan bir durum var sizlerle paylaşarak fikirlerinizi almak istiyorum.

Şimdi mevcut aboneliğim Hafifleten Kampanya ile devam ediyordu ve Ocak ayında bu taahhüt bitti. Yenilemek için aradığımda Hafifleten Kampanya ile tekrardan yenileme yapamadık. Bir defa faydalandığım için sistem kabul etmiyormuş. Web sitesinde böyle bir ibare bulunmadığını belirtmeme rağmen sistem onay vermezse yapacağımız bir şey yok dedikleri için sundukları tek kampanya olan Hesaplı Katılım kampanyası ile 24 ay taahhüt verdim.

Bu kampanyada paket fiyatları hafifleten kampanyadan daha pahalı olmasına rağmen kabul ettim. Fakat sonrasında web sitesini incelerken şöyle bir cümle ile karşılaştım: "Yalın/Alo Paket erişim ücreti kampanyalı fiyatlara dahildir." Tamam da benim ev telefonum var ona ödeme yapıyorum yalın erişim paketi ücretini neden benden alıyorsun, ayrıca bana Alo Paket vs taahhüt verirken yaptığım görüşmede belirtilmemiş kullanmadığım hizmet bedelini neden fiyata ekliyorsun?

Bu konuda belki kaçırdığım bir nokta varsa sizlerle paylaşmak istedim. Ona göre taahhüdümün hazır başındayken hareket edeceğim.

Teşekkürler.
Merhabalar.

Casper Prestige CPW2000-7885B notebook bilgisayarım var. Ekranın sağ tarafında kırmızı bir dikey çizgi çıkıyor. Dikey çizginin hizasında çerçeveye az bir miktar bastırdığımda çizgi ortadan kalkıyor, elimi çektiğimde yine eskisi gibi oluyor. Kullanımı etkilemiyor ama beni çok rahatsız ediyor. Bunun için ne yapılabilir, muhtemel çözüm yolları veya izlenmesi gereken yollar hakkında blgi verirseniz memnun olurum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
TTNET kampanyası ile verilen TTNET RT-206v2 Wireless modemi kullanıyorum. IE veya diğer browserlerden bir şey indirirken, internette gezinirken hiç bir problem yok. Fakat BitComet ile torrent indirmeye başladığımda bir süre sonra reset atıyor. Bazen 5 dk sonra, bazen 30 dk sonra. Sonuçta reset atıyor ama sadece bu program ile torrent indirirken bunu yapıyor. Wireless ve LAN ile ayrı ayrı denedim. Sonuç aynı.

Herhangi bir fikriniz var mı, ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler.
Merhabalar.

Casper Prestige CPW2000-7885B notebook kullanıyorum.

Buna yeni HDD alacağım ama kadar veremedim.

SATA mı benim için daha iyi olur, ATA mı?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.
Hakkında
Sistem ve Tercihleri
Otomobil
Volkswagen
Mobil cihaz
Apple
Operatör
Turkcell
ISS
TürkNet
Oyun Platformu
PlayStation
TV
LG
Notebook
Asus
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 423
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 6.091 (Bu ay: 320)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 119 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.