Şimdi Ara

Turknet.Ankastre baglantisi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    ADSL Kullanicisiyim.

    Internet Gecmisim:6-7 yil Turk Telekom(ttnet)kullandim.2-3 aylik superonline'a gecis yaptim.Superonline dan ayrildim.Simdi YAPA altyapisini(AKK'siz internet) gorunce Turknete gecis yapmaya karar verdim.

    Turk Telekom ve Superonline kendi adima kayitli degildi.Turknet'e sifirdan kendi adima bagimsiz basvuru yaptim.Gerekli islemler yapildi,kullanmaya baslayabilirsiniz dendi.

    Modemi bagladigimda hicbir isigin yanmadigini farkettim.Destek talebi olusturdum ve geri donus aldim;

    Ankastreden evime kablo baglamam gerekiyormus.Elektrikci cagirmam gerektigi soylendi.Etiket olacagi soylendi,etiket yok.Fakat daha onceden kalma superonline etiketli kablo var,baglanmis olarak.

    Elektrikci cagirsam ne soylemem gerekiyor elektrikciye.Etiket olmadan neyin baglanacagi belli degilmis,bulunmasi gerekiyormus vs.Sorunu kendim halletmek istiyorum.

    Kafam alak bulak oldu.Yardimci olabilecek arkadaslara simdiden cok tesekkur ederim.

    Turknet.Ankastre baglantisi.

    Turknet.Ankastre baglantisi.





    EK SORUN;2 Adet modemim var,ikiside Turk Telekom kilitli.Bunlarin kilidini kaldirmak icin ne yapabilirim.

    2-3 Yontem buldum ve iki modemde de denedim fakat herhangi bir sonuc bulamadim.

    Isletim Sistemi;Windows 8.1

    1.Modem = tp-link td-w8961nd v3 2.Modem =Huawei_HG521







  • superonlinın etiketlidiği kabloyu modeme kadar çektirtmeniz gerekli elektrikçiye ondan sonra internet gelmesi gerekiyor modemler hakkında bir fikrim yok ilk defa duyuyorum kilitli modem
  • Ayni durumdan sikayetciyim yeni eve tasindik turkete basvurdum santrale yakiniz santalden biraz ugrasanlar vardi ve bizim binadaki kutuyu falan acmislardi benimkini mi cekdiler dedim bakdim yok ucunda kagitla falan sarilmis kablo yokdu bizim degildir dedim gitti



    Bugun internet acildi dedi turknet ama gene kutuda kablo yok elektrikci birini aradim oda kablo olacak yoksa evinkini bulurundedi ugrasdi gitti



    Napmam lazim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam eğer kabloyu kendin bulmak istiyorsan ve telefon numaran belli ise eline bir adet eski telefonlardan al teker teker ankastredeki kabloların ucuna değdirip kendi numaranı ara meşgul çalarsa buldun demektir. Ama kablo çekilmesi gerektiğini sanmıyorum sonuçta evin modeme takılı kablo var. Tek yapılması gereken o kabloyu binaya gelen kablodaki sana ait çiftle eşleştirmek. Elektrikçiye gidip evin içindeki kablonun ankastreden bulunup aşağı telekomdan gelen kabloyu bağlanması lazım de. Onlar yaparlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Modem kilidi olarak telnet veya ssh dan bağlanıp yapabilirsin. Aslında Turktelekomun modemlerinde başka bir servis sağlayıcı ile kullanmak için tıklayın tarzı bir şey oluyordu ama kaldırmışlar demekki. İstiyorsan bir de modeme ait en eski yazılım sürümünü bulup onunla bir dene belki eski yazılımda açıktır o kilit.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virinom -- 6 Temmuz 2017; 21:37:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sizin kabloyu işaretlemedilerse turkneti arayıp arıza kaydı açtırın.dsl sinyali yok deyin.
    turk telekom saha ekipleri gelince sorarsınız .

    daha sonra superonlinedan kalan kabloyu söküp yeni kabloya bağlayacaksınız.

    ekleme: yeni modem almanızı tavsiye ederim. vdsl2 destekli
    telekom verdiği zyxel 3312 modelini tavsiye ederim(2.elleri 50-100tl arası).diğer iss ler ile kullanılabiliyor.(sizdeki modemleri bilmiyorum malesef.)
    modem şuhttps://store.donanimhaber.com/b5/70/99/b57099130baaf10f9010c1d1ed2935d6.jpg
    bazılarında turk telekom da yazabiliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_capkan -- 6 Temmuz 2017; 22:25:7 >
  • Merhaba, hizmet açımınız için TT ekipleri santralinize kadar hattınızı çekmektedir. Daha sonra süreç tarafınıza ait olup elektrikçilerden yardım alarak kablonuzu evininiz içine kadar çektirebilirsiniz. Bu işlmelerinizi gerçekleştirdikten sonra hizmetinizi sorunsuz bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Bana kablo cekildi deniliyor ancak cekipmemis onceden de internet hizmeti almadim kimseden yardim edermisiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    Benim evde hic hizmet almadik kablo cekmemisler bile isaretlide yok turkneti aradim belirttim ama hala ilerleme yok aramadilar dahi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turknet'e gecmeye karar verdigim gune lanet olsun.Vermedikleri hizmete fatura kestiler,iptal etmek istedigim halde iptal etmediler.Hala etmiyorlar.3 farkli elektrikci cagirip kontrol ettirdim.Adamlar bisey yapamadi.Turknet desen umurunda degil,ariza kaydini veriyorum.Cozuldu deniyor,hicbirsey yapmadan.Turknet tarafindan internet erisimim yok hala.Neyse bu sure zarfinda turk telekomun akksiz paketine gecis yaptim,basvurum ile internete erismem 24 saati gecmedi.40 lira fazla veriyorum,ama internet erisimim var en azindan :)


    Turknet problem olmadikca guzel,ama bir problem ciktiginda berbat bir firma oluyor.O yuzden tekrar tekrar dusunun turknet kullanmayi dusunuyorsaniz.Bu sadece benim gozlemim degil,turknet insanlarin sorunlarina cozum bulmakta zorlaniyor,pek gucu yetmiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.