Şimdi Ara

Türknet AKN sonrası hızlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5 ağustos abonelik başlangıcı, online işlemelerde akn sıfırlama süresi ayın 5 inden 5 ine göre girilmiş.

25 günlük kullanım 25 günlük faturalandırma 25 günlük yerine 30 günlük akn süresi eylül ayına sarkıtılmış.

Eylül faturası ayrı 60tl ve o aya ait, son ödeme tarihi de aynı ay içinde.

niye ay başında sıfırlanmıyor kota.

ayın 20 sine yakın bir tarihte abonelik başlangıcı yapan arkadaşlar ne durumda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 5 Nisan 2017; 18:20:24 >

• PowerPC kullanıcısına yanıt
    Benim 23 Haziran abonelik başlangıcı. Ve o tarihten beri AKN ayın 23'ünden 23'üne sıfırlanıyor. Ama sabit telefon dakikalarım ise ayın 1'inden 1'ine. Garip bir firma bu turk.net.

Sebebini merak edip Müşteri hizmetlerine de sormuştum. Neden farklı günlerde sıfırlanıyor kullanımlarım diye? Saçma sapan anlattılar birşeyler. Kendilerine göre işler yapıyorlar işte.

Sizin de AKN sıfırlaması 5'i ise ona göre kontrol edin. Çünkü hiçbir şekilde değiştirmiyorlar o tarihi...
  • Schevko kullanıcısına yanıt
    halbuki akn süresi içinde bulunduğun aya ait olması lazım çünkü faturaların kullandığın aya ait ve aynı ayda ödeniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 5 Nisan 2017; 18:20:49 >
    Henüz hiç AKN'ye takılmadım. Düzenli kontrol ediyorum. Ama AKN'ye takılsam da sıfırlanacağı tarih ayın 23'ü. Bir nevi benim ay başlangıcım ayın 23'ü yani.

Zaten önce de söylediğim gibi müşteri hizmetleri o tarihi hiçbir şekilde değiştiremiyor. Sistemleri öyleymiş efendim.

Ben hatta sordum, "Madem öyle sabit telefon sürem niye ayın 1'i sıfırlanıyor?" dedim. Bu mantığa göre onun da ayın 23'ü sıfırlanması gerekir. Yok efendim telefon için durum farklıymış... falan filan bir sürü şey zırvaladılar.

Baktım laf da anlatamıyorum bir daha da üzerine düşmedim. Kısaca neredeyse her servis sağlayıcıyı kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki ülkemizde hiçbir iş düzgün yürütülemiyor ne yazık ki.

Al birini vur ötekine. Turk.net'i de sadece fiyat avantajından dolayı kullanıyorum. Yoksa hizmetleri çok da ahım şahım değil...

• Problem ne anlayamadım. 1 aylık fatura ödüyorsunuz ve 1 ay boyunca 150 GB kullanım hakkınız var. Faturayı ne zaman ödediğinizin bir önemi yok ki.
  • benimde 23 ünde sıfırlanıyor akn.

23 ünden önce 3mbite düştüyse 23ünde hız normale dönüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: PowerPC

eğer ağustos ayında aknye takılırsan eylül ayında 150gb kullanamazsın.

23 eylüle kadar akn de kalırsın 60tl ödediğinle kalırsın.

yani eylül ayında akn yi geçmediğin halde haksız yere 23 gün akn li kaldın.

hangi ayda akn yi aştıysan o ayda sonlanması lazım. sebebi faturalar 1 inde kesiliyor ve içinde bulunduğun kullandığın aya ait.

btk ya şikayet edilmeli kesinlikle.

anlamadım :)

ayın 1 i yerine 23 ünde sıfırlanıyor kota işte. bir fark yok ttnete göre
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ttnet 8mbps de 10mbps hız
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

evet anlamamışsın 23 ünden 23 üne 1 fatura mı ödüyorsun düşün biraz, yoksa 120tl mi ödüyorsun?

şimdi niye sabit tel dakikaların 1inden 1 ine sıfırlanıyor da akn böyle değil?

23 ünde ödüyorum faturaları
    aybaşında sıfırlanması lazım bencede.

kullanım bakımından bir fark olmuyor ama .hizmetin açıldığı günden itibaren periyodik olarak kota ilerliyor
  • quote:

çok büyük fark oluyor. 23 gün 3mbit kullanıyorsun. 7 gün normal hızını kullanıyorsun. eylül ayında akn yi aşmadığın halde ve bu süre zarfında 2 fatura ödedin.

akn sadece fatura dönemine ait ay için devreye girer devam eden ayın ilk günü sıfırlanması lazım.

periyodik olarak akn yi aştığın an her ay 23 gün içerdesin. btk bunu tespit etsin türknetin çok başı ağrır.

parayı peşin alıyor turk.net . o yüzden sıkıntı çıkmaz yasal olarak.(taahütsüz olduğu için böyle yapıyor olabilirler)
    sabit ödemeli mobil ödemeli hatlardada parayı peşin veriyorsun.

kullan gitsin bence takma kafana.üyeliği iptal edersen fazla ödediğin parayı iade ederler.

30 günlük 150gb veriyorlar .1 günde doldurursan 29gün 3mbit kullanırsın.

ttnettede kullandığın ayın parasını , bir sonraki ay ödüyorsun. o da adil değil.

turkneti arayıp sormak lazım. akn ayın 1 inde sıfırlanacak şekilde ayarlayabilirler mi acaba

• e_capkan kullanıcısına yanıt
    Sen ayık kafa ile düşünmüyorsun.
    1 ay kullanım hakkın var bunun 23 olması birşey değiştirmiyor ve 23ü gelince kotan sıfırlanır sen istiyorsunki 23 ve ay başına kadar ayrı kota ondan sonra ayrı kota bu sistem yok bu firmalarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: biggame

Sen ayık kafa ile düşünmüyorsun.
    1 ay kullanım hakkın var bunun 23 olması birşey değiştirmiyor ve 23ü gelince kotan sıfırlanır sen istiyorsunki 23 ve ay başına kadar ayrı kota ondan sonra ayrı kota bu sistem yok bu firmalarda.

önceki mesajımda birşey değişmiyor demiştim zaten.
    yanlış kişiyi etiketledin sanırım
  • Turknetten başka abonelik başlangıç tarhine göre akn sıfırlayan firma yok.Bence de saçma bir uygulama.Herkesin ayın 1 de sıfırlansa kimsenin kafası karışmaz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kurtulmama az kaldı şu dandik firmadan.Darısı diğer kullanıcıların başına
  • bu abonenin 1 inden 1 ine bizimkiler neden değil. demek ki oluyor.

ayrıca aşağıdaki şikayette aboneye ilk gün 17gb kota yansımış.

https://www.sikayetvar.com/turknet-adil-kullanim-kotasi-4

Türknet AKN sonrası hızlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 22 Mart 2017; 13:35:29 >

• e_capkan kullanıcısına yanıt
    Boşver zaten sonuç aynı hep 1 ay kotan var ha 23 ha 1-2-3 olmuş önemli olan ne zaman kotanın sıfırlandığını bilmek zaten online işlemlerde detaylı bir şekilde yazıyor faturalarda yazıyor.
  • Keşke şu kota 250gb olsada rahat kullanabilsek.Tek kişiye 150gb yetiyor indirme yapmayınca yetiyor.
  • Ayın hangi günü sifirlaniyor önemli değil ki sonuçta 30 gün sürüyor çok ince bakan arkadaşlar 60mb 70 mb diyenler bu paraya daha iyisi yok piyasada 1.5 yıldır kullanıyorum sorun yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mantalite meselesi herşeye razı olmaya devam edilirse ondan sonra niye akn kalkmıyor, niye btk böyle, niye soygun var her yerde diye ağlaşıp dururlar. 3. dünya ülkelerinde bile böyle iss ler yok. bunlar kalkmış batıyla kendini kıyaslıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 18 Eylül 2016; 1:09:57 >
    Türknet'i beğenmiyorsanız iptal ettirin.Taahhüt yok ıvır zıvır yok memnun değilsen iptal ettir.
  • akn sonrası upload hızı da düşürülüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 29 Eylül 2016; 1:58:27 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.