Şimdi Ara

TÜRKLERİN MÜSLÜMANLIĞI MESELESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
320
Cevap
2
Favori
16.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu konu normalde son derece açık olmasına rağmen Turan Dursun gibi vatandaşların da gazıyla ülkem ateistleri tarafından çok saçma bir amaç uğruna ispat aracı olarak kullanılıyor.

    Anladık İslam kan vahşet dini diyorsunuz da şu argümanı güçlendirmek için Türkler tecavüze uğradı, katledildi de müslüman oldu saçmalığını bırakın artık. Türkler hristiyan, zerdüşt, budist, maniheist, musevilik gibi bir çok dine inandılar. Çölün bedevisi geldi iki kılıç tokuşturdu diye mi müslüman olacak?

    Ömer ve Osman dönemlerinde ağırlıklı Hazarlarla savaşan Araplar defalarca babayı almıştır.

    Kuteybe bin Müslim denen herif Emevi komutanıdır. Maveraünnehr denen bölgeyi ele geçirmiştir ve bu bölgede içlerinde Türklerin de bulunduğu ağırlıklı yerleşik Soğd milletleriyle mevzu yaşamıştır. 100 bin Türkten bahsediliyor. 100 bin göçebeyi bir arada yakalamayı başardıysa bu Müslim ya adı geçen bu Türkler 90 yaşına gelmiş at binemeyen ihtiyarlardan oluşuyordu ya da bu Müslimin doğa üstü güçleri vardı. Bunu da geçelim burada yapılan katliam neticesinde olsa olsa ele geçen esirleri zorla müslüman yapmışlardır. Geri kalan Türkleri ırgalayan bir durum değil. Ötükendeki adamı çok gıdıklamaz böyle şeyler.

    İkinci bir mevzu Talas savaşıdır. Bu savaş Arapların ve Çinlilerin arasındaki güç çekişmesi sonucu çıkmıştır. Olaya müdahil olan Türkler Karlukların bir kısmıdır. Bu adamlar da başta Çin ordusundayken savaşın ortasında saf değiştirip Arapların tarafına geçmiş ve Çinlilerin anasını... neyse. Bu olayın da bizim müslüman olmamıza bir katkısı yoktur. Olsa olsa Karlukları ilgilendirir. Yok bu savaştan sonra akın akın müslüman olmuşuz. He Karluk Kağanı twitt atmış diğer boylara. Anında haberi olmuştur bütün Türklerin Talasdan. Arapların yeni dininden.

    Üçüncü mevzu İbn Fadlan denen eleman ve onun seyahatnamesidir. Bu herif 900 küsürlü yıllarda Volgaya seyahati sırasında gördüğü yaşadığı her şeyi kayda geçmiştir.

    Bulgar Kağanı İlteber Hazarlarla papazdır. Kendisi ekonomik olarak Hazarlardan güçsüz olduğu ve Hazarlar tarafından sürekli eziklendiği için Abbasi Halifesinden yardım ister. Çünkü Abbasilerde para kum gibidir. Ben müslüman oldum bana bir tane İslamı öğretecek adam gönder. Bir de burada Hazar denen bir kafir var bununla mücadele edebilmem için para gönder, sur çekem de şunların akınlarından ümmeti koruyam der. Abbas da parayla birlikte Fadlanı kuzeye gönderir. Fadlan yolda boynuna astığı penis heykeline tapandan tut, Tengricisine kadar bir dünya farklı şeye inanan Türk görür ve bunların içinde Bulgara varana kadar bir tane bile müslüman göremez. Talkan-Cürcanla bu olayın arasında 300 yıl var aşağı yukarı, arada bir de Talas var e hani lan kimse müslüman olmamış te ebesininkindeki Bulgarlar hariç ki onların da Kağanı müslüman, halkın içinde bir dünya pagan var.

    Türklerin Müslümanlığının ilk aşaması Abbasilere bağlı Farsi Samanilerdir. Bu devletin içinde Türk kökenli bir çok komutan ve alim yetişmiştir. İlk Türkçe Kuran Mealini de bu devlet yazdırmıştır. Yesevi gibi bu devletin ekolüyle yetişmiş müslüman Türkler de diğer göçebe kabilelere İslamı anlatmış ve bu şekilde Türkler arasında İslam yayılmıştır. Bugün dini literatürümüzdeki bir çok kelimenin Arapça değil de Farsça olması da bu sebeptendir.


    Hani şu tabloya bakan birisi, Arabın çok da Türkleri müslüman yapmaya uğraşmadığını, tersine Türklerin sürekli Araplardan taraf olduğunu söyleyebilir. Gel gelelim göçebe milletler pragmatisttir. Bulgar Kağanının talebi siyasi olabilir. Zamanla başka boylar da farklı amaçlar uğruna bu dini seçmiş olabilir.


    Dönemine yakın diye veriyorum bu pragmatistlik yaklaşıma verilecek çok güzel örnekler var.

    I.Göktürklerin en güçlü kağanı Taspar ülkenin Çin gibi bayındır olacağı düşüncesiyle bir Budist pagodası inşa ettirip, üstüne bir de Nirvana Sutrayı Türkçeye tercüme ettirmesi.

    II.Göktürklerden meşhur Bilge Kağanımızın Çinde iki tur attıktan sonra dibinin düşüp, döner dönmez sağa sola sur yapak, tapınak yapak, Budist olak da gelişek demesi üzerine Tonyukukun anayasa kitapçığını Bilgenin yüzüne atıp çadırı terk etmesi.

    Özetle tarih öyle sanıldığı gibi keskin çizgilerle birbirinden ayrılmaz günümüz gibi değildir. Tarihte Bursanın Fethine yardım eden Bizanslı da vardır. Roman Diyojeni hacı bak yanlış yapıyon tuzağa düşecen diye uyaran Türkopoller de vardır, Bağdata ilk giren Moğol Komutanı Aybahadır müslümandır. Andre Doriayı Barbarosla arkadaş olduğu için Prevezede ihanet etmekle suçlayanlar da vardır, Haçlı Seferi diye yola çıkıp müslüman olan Fransız askerleri de vardır.







  • Türk bölgesine Arabistan dini Kur-an'a uygun olarak Kuteybe ile katliam ve tecavüzle girdi, önce bunu anlayacak kafada kapasitede olmak lazım, bölgedeki din ile yıkanan beynimizden kendimizi kurtarmamız lazım, konuyu anladık değilmi? Türk bölgesine Arabistan dini Kuteybe ile katliam ve tecavüzle girdi, bu şekilde türk torpaklarında soktular bu virüsu ve kanseri, öncelikle bunu anladıysak sıkıntı yok. Senin yanlışın türk bölgesine bir beyin yıkayıcı ideolojinin girmesi ve bu ideolojinin saldırgan ve asimilasyon temelli olmasına rağmen diğer türkleri etkileyemeceğini düşünmen yanlış...

    Sizler Arabistan dinini agresif bir şekilde yayılan bir virüs olarak anlamalısınız, islam dinini daha kısa özetleyemem, önüne çıkan herşeyi zorla kendine benzetip diğerlerine yönelen cahil bir katil ama sorsan ondan ahlaklısı ondan iyisi yok ve aynı zamanda barış yanlısı :) İslam dininin palavra reklamları bunlar güzel gösteren argümanları duymuşsunuzdur :)


    Talas savaşı ise bunlardan çooooooook sonraki mesele, talasdan çok önce araplaşmış, islam dini ile beyni yıkanmış türk toplumları asimilasyon ve zorbalıkla çoktan oluşturulmuştu bölgemizde ve bunlar kanserin yayılmasına neden oluyordu bu bir...

    İkinci olarak hiç bir toplum binlerce yıllık dinini ve kültürünü keyfi olarak değiştirmez :) değiştiremez.. Zihnen bunu yapamaz, bu Dünya algısını değiştirmektir... Eğer değiştirir diyorsanız siz şu an hristiyan olun göreyim :) Demek ki o dönem gerekliliklerden dolayı, güvenlik ve çıkarlardan dolayı ve bölgedeki müslüman türk toplumlarınında etkisiyle bu kanser yayılıyor, aslında seninde yazdığın gibi bazı türk yöneticileri araplarla iç içe girmiş, anlaşmalar yapılmış ve türk yöneticileri islam dinini kendilerinin kullanabileceğini düşündüler ve böyleliklede bu katliam ve tecavüz dininin saldırılarından da korunmuş olacaklardı... Hemde bu dini onlar kullanacaklardı.... Biliyorsunuz islam dininde cihad, fetih, işgal ve zorbalıkla dinlerine geçirme diye bir şey var, bu uğurda insanların canının hiç bir değeri yok, dinimize geçmeyenleri öldürün der Kur-an...


    Üçüncü olarak kesilerek ve biçilerek binlerce türk asimilasyon ve zorbalıkla katillerin dinine geçirilecek, en önemli, zengin, ticaret merkezleri olan türk şehirlerini ele geçirerek buraların stratejik avantajını kullanarak dinini yaymaya devam edecek, dinine geçen türkleri, boyun eğen türkleri yandaş akapeliler gibi besleyecek, vergi affı, verilen topraklar filan, işkence ve tecavüz muafiyeti :) bütün bunlar olurken biri çıkacak diyecek ki "Geri kalan Türkleri ırgalayan bir durum değil. Ötükendeki adamı çok gıdıklamaz böyle şeyler." Bu çok komik bir yorum, sanki islam dininin fetih, saldırı ve öldürme kafasını bilmiyoruz?



    Kardeşim toplum olarak isteyerek anlamadığınız ve dilini bile bilmediğiniz bir toplumun, tecavüz ve katliamla bölgenizde yaymaya başladığı dinine geçermisiniz lütfen :) acele edin. Bakın gerçek din kesin o dur :)




    Şunu anlayamıyor sanırım bazıları bir toplum şak diye din değiştirmez :) bugün biraz Hristiyan olayım, yarın biraz müslüman olayım böyle bir şey yok :) Din beyin yıkanarak yıllarca uygulanan asimilasyonla değişir, çocukların beyni yıkarak değişir, yetişkinler zaten din değiştiremez, sözdedir onların din değiştirmesi.... Alt benliklerine kadar işlemiş eski dinlerinin argümanlarını ve pisliklerini silemezler, kurtulamazlar....

    Dikkatli okuyun türklerin müslüman olması talas savaşı sonrası değildir, talas savaşı sonraları müslüman olduklarını ilan ettikleri dönemdir, zaten bölgede beyni islam denen katliam ve tecavüz diniyle yıkanmış türk toplumları oluşturulmuştu, talasdan çok önce türkler katledilerek ve çocukları tecavüze uğrayarak müslümanlaştırılmıştı, o bölgedeki bu araplaşmış önemli sayıdaki müslüman türk nüfusu, bölgedeki diğer türk toplumlarının dinlerini yukarıda saydığım nedenlerden ötürü değiştirmesine yol açtı, yani diğer bölge türklerininde ileride müslümanlaşmasına yol açtı... Biliyorsunuz eğer müslümansanız yanınızda başka dinden bir toplum barınamaz, dininiz onları öldürmenizi emreder, zorbalıkla dininize geçirmenizi emreder, fetih ve işgal emreder, Allah yolunda savaş dedikleri budur zaten... Bknz tarihçiler.https://www.youtube.com/watch?v=BSS_3qP2sBg


    Tüm Türkler bu katliamla bir anda arap dinine geçmedi, hiç bir toplum zorla bir anda din değiştiremez, ancak arap dininin bölgemize girişi bu katliamlarla olmuştur, daha sonrasında kritik öneme sahip yerleri işgal etmiş olan araplar, bu kritik öneme sahip olan yerlerin avantajıyla dinlerine geçmeyenleri Kur-an'da yazdığı gibi ağır vergilere, kötü yaşam şartlarına mahkum etmişler dinlerine geçmeyenler için hayatı ceheneme çevirmişler yaşama şansı tanımamışlardır. Arkadaşlar dinler aslında siyasetin ve toplumların zihnini şekillendirme ve yönlendirme sistemlerinin ta kendisidir, din siyasetin ta kendisidir, toplumların bir anda ve zorla din değiştirmesi mevzusuna dönersek bir toplum istese bile ancak kağıt üzerinde din değiştirebilir, gerçek olan ise zihinlerde dini öyle kolayca değiştiremezsiniz...


    Çocukluğundan beri Dünya algısı ve mantığı olmuş olan ilgili bölge dinini değiştirmek, Dünya algılarını değiştirmektir, Buna zorlanmaları gerekir, mecbur bırakılmaları gerekir. Sadece bireyler açısından baktığımızda ise işler daha istisnai haller alabilir. Bir insanın dinini değiştirmesi geçmişte zihnini şekillendiren eski dinine ne kadar battığına göre değişir, eski dinine bağnaz derecede bağlıysa, din değiştirmesi neredeyse imkansızdır, bu ağır akıl sağlığı sorunlarına neden olur, insan zihnindeki oturmuş gerçekliği değiştirmeye zorlamanız halinde birey zihinsel çatışma içine girecektir.... Başka bir konu Empoze edilen din tam olarak Dünya'yı algılama ve kavrama aşamasındaki zihinlere bulaştığında yayılmaya başlar.

    Yani halkın çocuklarına ilgili dini öğretmesi ile yayılır, bir çocuğun zihni ilgili din ideolojisi ile şekillendiği vakit, toplum tam olarak dayatılan dine geçmiştir. İşte çocuklara din dersi, ahlak kisvesi altında bu yüzden verilir... Bir çocuk her hangi bir din ile Dünya'yı algılamaya başladığıda artık insan potansiyelini kullanamaz, çünkü Dünya'yı kendi zihni ve özgür mantığı ile kavrayamayacak, ilgili dinin kafasına soktuğu kurallar ile Dünya'yı sınırlı olarak kavrayabilecek, zihni bu sahte gerçeklikte olan birey, gerçek Dünya'nın kuralları ile düşünemeyeceği için gerçek Dünya için bir şeyler geliştiremez... İşte bu açık nedenlerden dolayı din ideolojisinin baskın olduğu tek bir gelişmiş devlet göremezsiniz.

    Türkler tebliğle filan müslüman olmadı, binlerce yıllık dinlerinden ve kültürlerinden katliamcılar ve tecavüzcülerin dini için vazgeçmedi... Eğer geçtiyse din değiştirmek bu kadar kolaysa Türkiye olarak hristyian olun, avrupa bilrliğine bizi hemen alırlar... Hiç bir toplum isteyerek din değiştiremez, bölgede geçiş yapılacak dinin bir nüfusu olması gerekir... İşte o nüfus türkler katledilerek ve tecavüz edilerek zamanında oluşturulmuş, türk çocuklarının beyni yıkanarak oluşturulmuştur.


    Özetle arkadaşlar ben bölgeme tecavüz ve katliamla girmiş bir dinin evrenin yaratcısından geldiğine inanmam :) Tecavüzcülerimin diniyle kurtuluşa ereceğimi ve öldükten sonra dirilip bakire kızları düzeceğimi ve altın takılar takarak salına salına gezeceğimi düşünmem, bunların hepsi siyaset ve palavra, asıl gerçekler tarihde, bir toplumun binlerce yıllık dinini bölgesine sürekli saldıran tecavüzcüler için isteyerek değiştireceğini düşünmem, düşünemem :) bunun aksine enayileri inandırabilirsiniz tabi :)


    Kardeşim toplum olarak isteyerek anlamadığınız ve dilini bile bilmediğiniz bir toplumun, tecavüz ve katliamla bölgenizde yaymaya başladığı dinine geçermisiniz lütfen :) acele edin. Bakın gerçek din kesin o dur :)
    Kılıç zoruyla müslüman olduk bu kadar basit. Ayrıca özgünlüğümüzü kaybedip yavaş yavaş araplaşmaya başladık bu günlere bu şekilde gelmemizin en büyük sebebidir bu dine mensup olmak ancak şimdiki gençlerin şu ortamda bile pek dinle alakası yok onun için şu yaşlı kesim ölsün benim umudum var aynı Avrupa gibi dinden kurtulup tekrar kültür sanat bilime yönelebiliriz. Dinler tamamen insan işidir.
    Aha aha ha haha ne olur İslama inan Cevaplar yine klasik. Paket halinde gelmiş. Bir kere daha ve son kez kendi yazımı senin için açıklayacağım.

    Önce yazılanı olduğu gibi anlayıp gerektiği şekilde yorum yap. Ezbere konuşmayı bırak. Net bir şekilde durumu ortaya koydum yazıda. Benim konuda iddia etmediğim mevzuları sanki söylemişim gibi konuşuyorsun. Bunlar senin kendi beyninle okuyup, araştırıp, değerlendirdiğin fikirler değil ondan bundan duydukların. Sana hayatında ilk defa doğrusunu bilme fırsatı sunuyorum.

    Türk bölgesi dediğin yer ağırlıklı Soğdların(Taciklerin ataları) yaşadığı Maveraünnehr bölgesi. Türk bölgesi falan da değil oraların Türkistan olması çok sonraki dönemlere denk geliyor. O dönemin Türk ülkesi bugünkü Moğolistan ve çevresidir. Eski eserlerde rakamlar genel olarak farazidir. 100 bin Türk lafı bile aslında bu rakamı Taberinin Emevi zaferini büyütme amacıyla bir tarafından uydurduğunun kanıtı. Bu rakamların hiç bir zaman küsüratı yoktur mesela. Bir savaş olur 60 bin kişi öldü derler. Termofilde bir milyon Pers vardı derler. Haçlı Ordusu 600 bindi derler vs. O dönemde bölgede 100 bin Türkün kek gibi ele geçirilmesi mümkün değildir. Hayır sözde Arap düşmanı ateistlik uğruna dönemin Arap propagandasını yediriyorlar size

    Bunu da geçtim ne Talas ne de Talkan- Cürcan olayları, dönemlerindeki dünya çapında yaşayan Türk nüfusu çok da ırgalamaz. Bunlar neticesinde Türkler İslamla tanıştı falan demek saçmalıktır. Selçuk Beyin, Bulgar Hanı İlteberin falan bunlardan haberi bile yoktu muhtemelen.

    Talastan çok önce "Araplaşmış", "Asimilasyona uğramış" Türkler kimler boy, uruk, sayı, bölge vereceksiniz. Öyle lafla olmuyor bu işler. Hangi Arap kuvveti Deşt-i Kıpçağa, Ötükene, Sibiryaya girebilmiş de katledip, tecavüz edip bölge halklarını asimile edecek? At üzerinde sürekli hareket halinde olan bozkırlıları nasıl yakalayacaksın? O coğrafyada bu denli büyük bir harekata Çin bile girişememiştir.


    820 li yıllarda yaşamış Emevi Araplarından Mervezi Türkler hakkında yazmış, ondan sonraki dönem Fadlan bizzat gördüklerini yazmış. Bu heriflerin ikisi de Arap ve hiç de öyle öff Türkler de ne müslümanmış, nasıl da imana getirdik demiyor. Bir tanesi bunlar yolunu kaybetmiş eşekler gibi hiç bir şeye inanmayan kafirdir diyor, diğeri Türk kabilelerinden bazılarının insan kurban ettiğinden falan bahsediyor.
    Satuk Buğra Hanı hangi Arap asimile etmiş mesela ya da bunun amcasını neden asimile edememişler de bu asimile olmuş.
    Yaşlı başlı Selçuk Bey ihtiyarlayıp kocayıncaya kadar müslüman olmamış da o yaşında Arapların kılıcıyla mı müslüman olmuş yoksa Hazara karşı baş kaldırıp devlet kurmak için mi bu yolu seçmiş?

    Yıl 1040, Kıpçak Bozkırlarındaki Tengrici Kumanlar ne olmuş da Müslümanlık yerine Ortodoks Hristiyanlığı seçmiş?

    Bunları da geçelim bir Türk Kağanının din değiştirmesi aynı zamanda halkının da o dini benimsediği anlamına gelmez. Adam müslüman oldum he he der gider bozkırın ortasındaki ağaca çaput bağlar, ateşe babamın anamın ruhuna gitsin deyip yiyecek içecek atar, sen devlet eliyle göçebenin inancına müdahale edemezsin.

    Ayrıca konuda Türkler şu olayı yaşadı da toplu halde müslüman oldu demediğim gibi bunun zaten böyle olmadığından bahsediyorum. Yazındaki 5. ve 6. paragraflar laf kalabalığı, kendince toplum psikolojisi kasmışsın. O işler öyle değil.

    Şu anda kullandığımız namaz, bayram, oruç, peygamber vb. dini terimlerin Farsça olması bile bizim esasen Arap ekolüyle değil, onların bölgedeki vasalı Samaniler ekolüyle İslamı öğrenmemizdendir. Bu da onların bizim değil, bizim onların sahasına girmeye başlamamızla olmuştur. Ahmed Yesevi gibi ve hatta zenci ya da çok esmer olduğu rivayet edilen Arslan Ata gibi bu usülle yetiştirilmiş alimler, sınır dışında yaşayan Türk kabile ve boylarına giderek bu dinin propagandasını yapmışlardır.

    Akape falan demiş. Konuyla baya ilgiliymişsin kardeş
    Tabi anlatayım canım kardeşim. Aztekler miladi bak altını çiziyorum miladi 800 yılında bir grup Arap akıncısının kendilerine tecavüz etmesi sonucu müslüman olmuş ve o piramitleri de zamanla kendilerine saplanan Arap mızraklarını farkettikten sonra yapabilmişlerdir. Tabi, rivayete göre Tanoktitlan ve Cuhurcakan adlı iki şehirde yapılan katliamda bir milyon Aztek tecavüze uğramış bunların en az yarısı yeteri kadar güzel kalçaları olmadığı için öldürülmüştür.
    Angu telaşlandı durun :) ne oldu kaynak ve kanıtlar yalanlarınımı ifşa ediyor, rahatsız mı oldun? :)

    Ben senin ne halt olduğunu defalarca ifşa ettim herkes senin gibi tırsak ve sahtekar değil, kanıt koyarız bakmazsın anca zırvalarsın, herşeyin laf ne bir kanıt ne bir tarihi kaynak yani yalandan ibaretsin, senin palavlarını açık ettiğim kusura bakma

    Hiç kimse türkler islam dinini kendi isteyerek seçmiştir diyemez. Bölgesine katliam ve tecavüzle girmiş, çocuklarının beyni tecavüzcülerinin dini ile asimile edilmiş bir toplumun bu dine mecbur bırakılmasını, bu dinin bölgede bu şekilde yayılması ve bunun etkilerini kimse "kendi istedi hak dinini gördü tabi :)" diye açıklayamaz,

    işte "sadece işkence edilenler müslüman yapılmıştır canım" gibi insanlarla dalga geçen bir ağızla yalan konuşan sen, her zaman dediğim gibi haddini bileceksin, ben seni ciddiye zaten almam, yanlış anlama ama bana laf atarsan seni gömerim diye defalarca yazdım, sen orada öyle süs gibi duracaksın, bende islam dininin ne halt olduğunu her türlü kanıtla göstereceğim.

    Fetih, işgal, saldırı, katliam, tecavüz kafasını yaşayan bir din ve bu din sizede bu şekilde gelmiş, başka türlü zaten gelemezdi :) türk topraklarında bu din ile beyinleri yıkanmış güruhlar oluşturulmaya başlanmış, katliamlardan sonra işgal edilen önemli türk şehirlerinde insanlar bu dine işkencelerle, olmuyorsa çıkarlarla vergi indirimleriyle zorlanmış,(dikkat edin işgalciler vergi alıyor)

    Bu din ite kaka zihinlere zorla yerleştirilmiş, özellikle bu dine geçirilen türklerin çocukları hedeflenmiş, çünkü bir toplumun dini gerçekte ancak çocuklarının beyni yıkandığında değişir. Durum böyle iken bu din bu şekilde türk toplumlarında yayılmaya ve diğer türk toplumlarınıda bu işgal ve tecavüz dini tehdit ederken, birileri kalkıyor, diğer türk toplumlarının artık bu yolu seçmesinin bir güvenlik meselesi ve çıkarları gereği olduğunu bilmeden türkler islamı kendileri seçmiştir diyor, islam dini sana seçim şansı sunmuyor ki sen islam dinini kendin seçesin :) İslam dinine inanmayan ya da islam dininden çıkanlar öldürülür çocuk.
    Konuyu bulandıran insanlardan nefret ederim, islam dini, kendi ideolojisini dayatmak için saldırıyı, katliamı ve tecavüzü onaylıyormu? Böyle bir dinmi? Evet böyle bir din... Türk bölgesinede bu kurallar çerçevesinde girdi, işgal etti ve insanları bu din ile asimile ettimi? Türk bölgesinde bu din bu şekilde yayılmaya başladımı? Evet bu şekilde yayılmaya başladı... Konuyu daha fazla ne uzatıyorsunuz arkadaşım? Yok türkler kendileri seçti islamı bilmem ne, safmı sanıyorsunuz insanları? Türk bölgesine bu din zaten girmiş, önemli türk şehirleri beyinleri bu arap dini yapılmış, araplaşmış türklerin ve arapların elindeydi, türk toplumları zaten çoktan islamlaştırılmıştı, bu bir süreçtir, yoksa tüm bölgenin bir anda din değiştirmesinimi bekliyordunuz?? Siyasi, güvenlik ve çıkarları nedenlerle bazı türk toplumları dinini çok sonraları değiştirmiştir, islam dinini kendilerinin kullanabileceğini düşünmüşlerdir. FAKAT BUNLAR ÇOK SONRA VE BU DİNİN BÖLGEDE YAYILMASININ SONUCUDUR.

    İslam dini terör, zorbalık, katliam, tecavüz, kölelik ve işgal dinidir. Görüldüğü gibi ben sadece bu uyduruk dinin gerçek bilinmesiyle ilgileniyorum, birileri bu dinden habersiz bir şekilde kalkıp, türkler öylesine islam dinini kendileri seçti derse ona çökerim, öyle bir şey yok. Çünkü siz islamı türkler kendisi seçti dediğinizde, insanlar bu dini iyi bir şey, sanki özgürlük, adalet ve seçim haklarına saygılı bir ideoloji gibi algılıyorlar.

    Türk bölgesine islamın nasıl girdiğini anlatmayan adam gelecek bana tarih dersi verecek, sahtekarlık yapacak, türkler islamı kendileri seçti diyecek? Der tabi demesine derde, geri yutturulur o ayrı mesele :)
  • Kardeş haklısın Türkler Müslumanlığa zorla değil isteyerek geçmiştir çünkü Türklerin millet olarak kahraman, dürüst, çalışkan ve temiz olmaları İslam dinine geçişlerini hızlandırmıştır

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen ateisttürk34ten daha mı iyi bileceksin

    Otur oturduğun yerde
  • Benim için oldukça tuhaf bir konu. Müslüman ergenken tarihi aynı üsttekiler gibi yorumlardım. Dinden uzaklaştığım zaman, bahsettiğiniz elemanlar gibi konuşurdum. Açılın; tespit yapıyorum. Herkes; kendi dinî, siyasi anlayışına göre tarihî anlayış geliştiriyor ve sonucunda da bu garabet oluşuyor.

    Bunun sebebi her zamanki gibi eğitim sistemi ama o değişmeyeceğine göre en fazla kendimizi geliştirebiliriz. Üç beş tarihi kitap okuyunca işlerin bu kadar basit olmayacağı anlaşılıyor.
  • cahillerin hüloooğ

    zeka kıpırtısı dahi gösterenlerin hadi be

    dediği yazı olmuş..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AB1E07F87

    Benim için oldukça tuhaf bir konu. Müslüman ergenken tarihi aynı üsttekiler gibi yorumlardım. Dinden uzaklaştığım zaman, bahsettiğiniz elemanlar gibi konuşurdum. Açılın; tespit yapıyorum. Herkes; kendi dinî, siyasi anlayışına göre tarihî anlayış geliştiriyor ve sonucunda da bu garabet oluşuyor.

    Bunun sebebi her zamanki gibi eğitim sistemi ama o değişmeyeceğine göre en fazla kendimizi geliştirebiliriz. Üç beş tarihi kitap okuyunca işlerin bu kadar basit olmayacağı anlaşılıyor.
    Popülizm her yerde baskın geliyor bu ülkede. Şu meseleyi gerçekte oturup da ulan aslında ne olmuş diye araştıran çok az kişi vardır. Normalde olaylar şöyle gelişiyor. Adamın aslında tarihle bir ilgisi yok. Yani ilgi alanında değil bu mevzular. Bir yerden duyuyor, izliyor ya da bu forum gibi mecralardan okuyor. Direk atlıyor olaya. Turan Dursun, Celal Şengör gibi adamların hedef kitlesi de aslında bu kesim. Oltaya kim gelirse hesabı.




  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Harbiden ateisttürk diye bir üye var forumda sadece 34'ü eksik
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MANGUTAY

    Harbiden ateisttürk diye bir üye var forumda sadece 34'ü eksik
    34 olmazsa olmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 23 Temmuz 2019; 14:59:3 >
  • coupant kullanıcısına yanıt
    Yani orada şöyle bir şey var. Kağanlar Çinin bayındır olmasının arkasındaki motivasyonu Budizm olarak görüyor. Yani bu adamlar Budist olduğu için böyle gelişmiş fikri var. Tabi Budist misyonerlerin de bu fikrin oluşmasında katkısı büyük. Kağan da diyor ki eğer biz de Budist olursak bu şekilde gelişebiliriz. Aslında halkının iyiliğini istiyor adamlar ancak oradaki sosyo- ekonomik durumu ve coğrafi şartları hesaba katmıyorlar. Bunu hesaba katan Tonyukuk zaten Bilge Kağana durumu açıklayıp engelliyor mesela. Çünkü Çin tarım toplumu. Coğrafyası buna uygun. Ancak Bozkırlarda yılın çoğunluğu toprak donmuş vaziyette oluyor. Dolayısıyla da tarım yapmak çok zor. E tarım yapamıyorsan, ne olursa olsun Çin gibi olamıyorsun zaten.

    Bizdeki batıcılık fikri de esasında buna benziyor. Aslında gelişmek, bayındır hale gelmek ana hedef. Ancak bunu eğer kendi toplum dinamiklerini de hesaba katmadan yaparsan Türkiye oluyorsun. Ne tam batılı ne tam doğulu. Sürekli bir çatışma durumunda bir toplum çıkıyor ortaya. Eğer bunu tamamen batı dinamiklerine geçmek olarak yaparsan da Türk olamıyorsun. Bir kültürden tamamen çıkıp, başka bir kültüre giriyorsun. Bu da ne kadar doğru tartışılır.

    Yakın zamanda eski Türklerin dinlere bakış açısı ile ilgili de bir konu açmayı düşünüyorum. Orada da çok yanlış bilinenler var.




  • Kütahyalı 77 kullanıcısına yanıt
    Valla bu işin tarihi aşağı yukarı konuda özetlediğim gibidir.

    Temelde iki iddia var.

    1) Türkler Talkan- Cürcanla İslamla tanıştı müslüman oldu.

    2) Türkler Talas Savaşından sonra akın akın müslüman oldu.

    Temelde bu iki iddia da boş, saçma ve uyduruktur. Biri İslam alerjili ateistlerin, diğeri de Arap sevdalısı müslümanların fikri saplantılarından doğmuştur.
  • MANGUTAY kullanıcısına yanıt
    Eyvallah abi. Ben de seninle aynı fikirdeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MANGUTAY

    Yani orada şöyle bir şey var. Kağanlar Çinin bayındır olmasının arkasındaki motivasyonu Budizm olarak görüyor. Yani bu adamlar Budist olduğu için böyle gelişmiş fikri var. Tabi Budist misyonerlerin de bu fikrin oluşmasında katkısı büyük. Kağan da diyor ki eğer biz de Budist olursak bu şekilde gelişebiliriz. Aslında halkının iyiliğini istiyor adamlar ancak oradaki sosyo- ekonomik durumu ve coğrafi şartları hesaba katmıyorlar. Bunu hesaba katan Tonyukuk zaten Bilge Kağana durumu açıklayıp engelliyor mesela. Çünkü Çin tarım toplumu. Coğrafyası buna uygun. Ancak Bozkırlarda yılın çoğunluğu toprak donmuş vaziyette oluyor. Dolayısıyla da tarım yapmak çok zor. E tarım yapamıyorsan, ne olursa olsun Çin gibi olamıyorsun zaten.

    Bizdeki batıcılık fikri de esasında buna benziyor. Aslında gelişmek, bayındır hale gelmek ana hedef. Ancak bunu eğer kendi toplum dinamiklerini de hesaba katmadan yaparsan Türkiye oluyorsun. Ne tam batılı ne tam doğulu. Sürekli bir çatışma durumunda bir toplum çıkıyor ortaya. Eğer bunu tamamen batı dinamiklerine geçmek olarak yaparsan da Türk olamıyorsun. Bir kültürden tamamen çıkıp, başka bir kültüre giriyorsun. Bu da ne kadar doğru tartışılır.

    Yakın zamanda eski Türklerin dinlere bakış açısı ile ilgili de bir konu açmayı düşünüyorum. Orada da çok yanlış bilinenler var.
    Türklerin anlayışları semavi dinlerle eş tutuluyor

    Sen temsili bir anlamda teşbihi doğaya uygulayıp ontolojik hiyerarşiye doğa ruhlarını dahil ediyor musun

    Evet,bitti

    Ama orada çok değil tek tanrı demek istiyor diye izahatlar verirsek adı kapsayıcı inanış olur

    Ki kapsayıcılığın sonu yok

    Bildiğin delüzyonik moruklarla ya da yurt evlerinde kalmaktan beyni makbule dönmüş zavallılarla muhattap oluyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 23 Temmuz 2019; 17:18:30 >




  • Türk bölgesine Arabistan dini Kur-an'a uygun olarak Kuteybe ile katliam ve tecavüzle girdi, önce bunu anlayacak kafada kapasitede olmak lazım, bölgedeki din ile yıkanan beynimizden kendimizi kurtarmamız lazım, konuyu anladık değilmi? Türk bölgesine Arabistan dini Kuteybe ile katliam ve tecavüzle girdi, bu şekilde türk torpaklarında soktular bu virüsu ve kanseri, öncelikle bunu anladıysak sıkıntı yok. Senin yanlışın türk bölgesine bir beyin yıkayıcı ideolojinin girmesi ve bu ideolojinin saldırgan ve asimilasyon temelli olmasına rağmen diğer türkleri etkileyemeceğini düşünmen yanlış...

    Sizler Arabistan dinini agresif bir şekilde yayılan bir virüs olarak anlamalısınız, islam dinini daha kısa özetleyemem, önüne çıkan herşeyi zorla kendine benzetip diğerlerine yönelen cahil bir katil ama sorsan ondan ahlaklısı ondan iyisi yok ve aynı zamanda barış yanlısı :) İslam dininin palavra reklamları bunlar güzel gösteren argümanları duymuşsunuzdur :)


    Talas savaşı ise bunlardan çooooooook sonraki mesele, talasdan çok önce araplaşmış, islam dini ile beyni yıkanmış türk toplumları asimilasyon ve zorbalıkla çoktan oluşturulmuştu bölgemizde ve bunlar kanserin yayılmasına neden oluyordu bu bir...

    İkinci olarak hiç bir toplum binlerce yıllık dinini ve kültürünü keyfi olarak değiştirmez :) değiştiremez.. Zihnen bunu yapamaz, bu Dünya algısını değiştirmektir... Eğer değiştirir diyorsanız siz şu an hristiyan olun göreyim :) Demek ki o dönem gerekliliklerden dolayı, güvenlik ve çıkarlardan dolayı ve bölgedeki müslüman türk toplumlarınında etkisiyle bu kanser yayılıyor, aslında seninde yazdığın gibi bazı türk yöneticileri araplarla iç içe girmiş, anlaşmalar yapılmış ve türk yöneticileri islam dinini kendilerinin kullanabileceğini düşündüler ve böyleliklede bu katliam ve tecavüz dininin saldırılarından da korunmuş olacaklardı... Hemde bu dini onlar kullanacaklardı.... Biliyorsunuz islam dininde cihad, fetih, işgal ve zorbalıkla dinlerine geçirme diye bir şey var, bu uğurda insanların canının hiç bir değeri yok, dinimize geçmeyenleri öldürün der Kur-an...


    Üçüncü olarak kesilerek ve biçilerek binlerce türk asimilasyon ve zorbalıkla katillerin dinine geçirilecek, en önemli, zengin, ticaret merkezleri olan türk şehirlerini ele geçirerek buraların stratejik avantajını kullanarak dinini yaymaya devam edecek, dinine geçen türkleri, boyun eğen türkleri yandaş akapeliler gibi besleyecek, vergi affı, verilen topraklar filan, işkence ve tecavüz muafiyeti :) bütün bunlar olurken biri çıkacak diyecek ki "Geri kalan Türkleri ırgalayan bir durum değil. Ötükendeki adamı çok gıdıklamaz böyle şeyler." Bu çok komik bir yorum, sanki islam dininin fetih, saldırı ve öldürme kafasını bilmiyoruz?



    Kardeşim toplum olarak isteyerek anlamadığınız ve dilini bile bilmediğiniz bir toplumun, tecavüz ve katliamla bölgenizde yaymaya başladığı dinine geçermisiniz lütfen :) acele edin. Bakın gerçek din kesin o dur :)




    Şunu anlayamıyor sanırım bazıları bir toplum şak diye din değiştirmez :) bugün biraz Hristiyan olayım, yarın biraz müslüman olayım böyle bir şey yok :) Din beyin yıkanarak yıllarca uygulanan asimilasyonla değişir, çocukların beyni yıkarak değişir, yetişkinler zaten din değiştiremez, sözdedir onların din değiştirmesi.... Alt benliklerine kadar işlemiş eski dinlerinin argümanlarını ve pisliklerini silemezler, kurtulamazlar....

    Dikkatli okuyun türklerin müslüman olması talas savaşı sonrası değildir, talas savaşı sonraları müslüman olduklarını ilan ettikleri dönemdir, zaten bölgede beyni islam denen katliam ve tecavüz diniyle yıkanmış türk toplumları oluşturulmuştu, talasdan çok önce türkler katledilerek ve çocukları tecavüze uğrayarak müslümanlaştırılmıştı, o bölgedeki bu araplaşmış önemli sayıdaki müslüman türk nüfusu, bölgedeki diğer türk toplumlarının dinlerini yukarıda saydığım nedenlerden ötürü değiştirmesine yol açtı, yani diğer bölge türklerininde ileride müslümanlaşmasına yol açtı... Biliyorsunuz eğer müslümansanız yanınızda başka dinden bir toplum barınamaz, dininiz onları öldürmenizi emreder, zorbalıkla dininize geçirmenizi emreder, fetih ve işgal emreder, Allah yolunda savaş dedikleri budur zaten... Bknz tarihçiler.https://www.youtube.com/watch?v=BSS_3qP2sBg


    Tüm Türkler bu katliamla bir anda arap dinine geçmedi, hiç bir toplum zorla bir anda din değiştiremez, ancak arap dininin bölgemize girişi bu katliamlarla olmuştur, daha sonrasında kritik öneme sahip yerleri işgal etmiş olan araplar, bu kritik öneme sahip olan yerlerin avantajıyla dinlerine geçmeyenleri Kur-an'da yazdığı gibi ağır vergilere, kötü yaşam şartlarına mahkum etmişler dinlerine geçmeyenler için hayatı ceheneme çevirmişler yaşama şansı tanımamışlardır. Arkadaşlar dinler aslında siyasetin ve toplumların zihnini şekillendirme ve yönlendirme sistemlerinin ta kendisidir, din siyasetin ta kendisidir, toplumların bir anda ve zorla din değiştirmesi mevzusuna dönersek bir toplum istese bile ancak kağıt üzerinde din değiştirebilir, gerçek olan ise zihinlerde dini öyle kolayca değiştiremezsiniz...


    Çocukluğundan beri Dünya algısı ve mantığı olmuş olan ilgili bölge dinini değiştirmek, Dünya algılarını değiştirmektir, Buna zorlanmaları gerekir, mecbur bırakılmaları gerekir. Sadece bireyler açısından baktığımızda ise işler daha istisnai haller alabilir. Bir insanın dinini değiştirmesi geçmişte zihnini şekillendiren eski dinine ne kadar battığına göre değişir, eski dinine bağnaz derecede bağlıysa, din değiştirmesi neredeyse imkansızdır, bu ağır akıl sağlığı sorunlarına neden olur, insan zihnindeki oturmuş gerçekliği değiştirmeye zorlamanız halinde birey zihinsel çatışma içine girecektir.... Başka bir konu Empoze edilen din tam olarak Dünya'yı algılama ve kavrama aşamasındaki zihinlere bulaştığında yayılmaya başlar.

    Yani halkın çocuklarına ilgili dini öğretmesi ile yayılır, bir çocuğun zihni ilgili din ideolojisi ile şekillendiği vakit, toplum tam olarak dayatılan dine geçmiştir. İşte çocuklara din dersi, ahlak kisvesi altında bu yüzden verilir... Bir çocuk her hangi bir din ile Dünya'yı algılamaya başladığıda artık insan potansiyelini kullanamaz, çünkü Dünya'yı kendi zihni ve özgür mantığı ile kavrayamayacak, ilgili dinin kafasına soktuğu kurallar ile Dünya'yı sınırlı olarak kavrayabilecek, zihni bu sahte gerçeklikte olan birey, gerçek Dünya'nın kuralları ile düşünemeyeceği için gerçek Dünya için bir şeyler geliştiremez... İşte bu açık nedenlerden dolayı din ideolojisinin baskın olduğu tek bir gelişmiş devlet göremezsiniz.

    Türkler tebliğle filan müslüman olmadı, binlerce yıllık dinlerinden ve kültürlerinden katliamcılar ve tecavüzcülerin dini için vazgeçmedi... Eğer geçtiyse din değiştirmek bu kadar kolaysa Türkiye olarak hristyian olun, avrupa bilrliğine bizi hemen alırlar... Hiç bir toplum isteyerek din değiştiremez, bölgede geçiş yapılacak dinin bir nüfusu olması gerekir... İşte o nüfus türkler katledilerek ve tecavüz edilerek zamanında oluşturulmuş, türk çocuklarının beyni yıkanarak oluşturulmuştur.


    Özetle arkadaşlar ben bölgeme tecavüz ve katliamla girmiş bir dinin evrenin yaratcısından geldiğine inanmam :) Tecavüzcülerimin diniyle kurtuluşa ereceğimi ve öldükten sonra dirilip bakire kızları düzeceğimi ve altın takılar takarak salına salına gezeceğimi düşünmem, bunların hepsi siyaset ve palavra, asıl gerçekler tarihde, bir toplumun binlerce yıllık dinini bölgesine sürekli saldıran tecavüzcüler için isteyerek değiştireceğini düşünmem, düşünemem :) bunun aksine enayileri inandırabilirsiniz tabi :)


    Kardeşim toplum olarak isteyerek anlamadığınız ve dilini bile bilmediğiniz bir toplumun, tecavüz ve katliamla bölgenizde yaymaya başladığı dinine geçermisiniz lütfen :) acele edin. Bakın gerçek din kesin o dur :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akhenra -- 23 Temmuz 2019; 20:12:59 >




  • akhenra kullanıcısına yanıt
    Aha aha ha haha ne olur İslama inan Cevaplar yine klasik. Paket halinde gelmiş. Bir kere daha ve son kez kendi yazımı senin için açıklayacağım.

    Önce yazılanı olduğu gibi anlayıp gerektiği şekilde yorum yap. Ezbere konuşmayı bırak. Net bir şekilde durumu ortaya koydum yazıda. Benim konuda iddia etmediğim mevzuları sanki söylemişim gibi konuşuyorsun. Bunlar senin kendi beyninle okuyup, araştırıp, değerlendirdiğin fikirler değil ondan bundan duydukların. Sana hayatında ilk defa doğrusunu bilme fırsatı sunuyorum.

    Türk bölgesi dediğin yer ağırlıklı Soğdların(Taciklerin ataları) yaşadığı Maveraünnehr bölgesi. Türk bölgesi falan da değil oraların Türkistan olması çok sonraki dönemlere denk geliyor. O dönemin Türk ülkesi bugünkü Moğolistan ve çevresidir. Eski eserlerde rakamlar genel olarak farazidir. 100 bin Türk lafı bile aslında bu rakamı Taberinin Emevi zaferini büyütme amacıyla bir tarafından uydurduğunun kanıtı. Bu rakamların hiç bir zaman küsüratı yoktur mesela. Bir savaş olur 60 bin kişi öldü derler. Termofilde bir milyon Pers vardı derler. Haçlı Ordusu 600 bindi derler vs. O dönemde bölgede 100 bin Türkün kek gibi ele geçirilmesi mümkün değildir. Hayır sözde Arap düşmanı ateistlik uğruna dönemin Arap propagandasını yediriyorlar size

    Bunu da geçtim ne Talas ne de Talkan- Cürcan olayları, dönemlerindeki dünya çapında yaşayan Türk nüfusu çok da ırgalamaz. Bunlar neticesinde Türkler İslamla tanıştı falan demek saçmalıktır. Selçuk Beyin, Bulgar Hanı İlteberin falan bunlardan haberi bile yoktu muhtemelen.

    Talastan çok önce "Araplaşmış", "Asimilasyona uğramış" Türkler kimler boy, uruk, sayı, bölge vereceksiniz. Öyle lafla olmuyor bu işler. Hangi Arap kuvveti Deşt-i Kıpçağa, Ötükene, Sibiryaya girebilmiş de katledip, tecavüz edip bölge halklarını asimile edecek? At üzerinde sürekli hareket halinde olan bozkırlıları nasıl yakalayacaksın? O coğrafyada bu denli büyük bir harekata Çin bile girişememiştir.


    820 li yıllarda yaşamış Emevi Araplarından Mervezi Türkler hakkında yazmış, ondan sonraki dönem Fadlan bizzat gördüklerini yazmış. Bu heriflerin ikisi de Arap ve hiç de öyle öff Türkler de ne müslümanmış, nasıl da imana getirdik demiyor. Bir tanesi bunlar yolunu kaybetmiş eşekler gibi hiç bir şeye inanmayan kafirdir diyor, diğeri Türk kabilelerinden bazılarının insan kurban ettiğinden falan bahsediyor.
    Satuk Buğra Hanı hangi Arap asimile etmiş mesela ya da bunun amcasını neden asimile edememişler de bu asimile olmuş.
    Yaşlı başlı Selçuk Bey ihtiyarlayıp kocayıncaya kadar müslüman olmamış da o yaşında Arapların kılıcıyla mı müslüman olmuş yoksa Hazara karşı baş kaldırıp devlet kurmak için mi bu yolu seçmiş?

    Yıl 1040, Kıpçak Bozkırlarındaki Tengrici Kumanlar ne olmuş da Müslümanlık yerine Ortodoks Hristiyanlığı seçmiş?

    Bunları da geçelim bir Türk Kağanının din değiştirmesi aynı zamanda halkının da o dini benimsediği anlamına gelmez. Adam müslüman oldum he he der gider bozkırın ortasındaki ağaca çaput bağlar, ateşe babamın anamın ruhuna gitsin deyip yiyecek içecek atar, sen devlet eliyle göçebenin inancına müdahale edemezsin.

    Ayrıca konuda Türkler şu olayı yaşadı da toplu halde müslüman oldu demediğim gibi bunun zaten böyle olmadığından bahsediyorum. Yazındaki 5. ve 6. paragraflar laf kalabalığı, kendince toplum psikolojisi kasmışsın. O işler öyle değil.

    Şu anda kullandığımız namaz, bayram, oruç, peygamber vb. dini terimlerin Farsça olması bile bizim esasen Arap ekolüyle değil, onların bölgedeki vasalı Samaniler ekolüyle İslamı öğrenmemizdendir. Bu da onların bizim değil, bizim onların sahasına girmeye başlamamızla olmuştur. Ahmed Yesevi gibi ve hatta zenci ya da çok esmer olduğu rivayet edilen Arslan Ata gibi bu usülle yetiştirilmiş alimler, sınır dışında yaşayan Türk kabile ve boylarına giderek bu dinin propagandasını yapmışlardır.

    Akape falan demiş. Konuyla baya ilgiliymişsin kardeş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MANGUTAY -- 23 Temmuz 2019; 19:10:23 >




  • MANGUTAY kullanıcısına yanıt
    Türk bölgesindeki islam katliamlarını ve asimilasyonlarını bir tek taberimi yazıyor? :) senin gibi cahildenmi bir şey öğreneceğim şu yazdığına bak

    "Zorla müslüman yapılanlar geri kalan Türkleri ırgalayan bir durum değil. Ötükendeki adamı çok gıdıklamaz böyle şeyler." yazmışsın

    İslam dini işgalci ve fetih kafasında bir dindir ve beyin yıkayıcı argümanlarla doludur ama diğer türkleri etkilemeyecek demek :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akhenra -- 23 Temmuz 2019; 20:31:34 >
  • Bu arada Farslara tarihte en büyük darbeyi belki de Araplar vurmuştur heriflerin dünyası şaştı Ömerin blitzkrieg taktikleriyle. İran ülkesi bilfiil işgal edilmiştir. Onlar bile bu kadar ağlamıyor.
  • MANGUTAY kullanıcısına yanıt
    Önce ne yazdığını bil daha sonra millete akıl ver, kanser vücuduma girdi ama daha fazla ilerleyemez demek gibi bir şey bu :)

    Dünya'da ne kadar ilginç insanlar var, bunları yazıp birde bana bir şey öğretecekmiş, yazmışsın zaten bu din katliam ve tecavüzle bölgeye girdi diye, daha ne uzatıyorsun, türkler sonradan müslüman oldu diyorsun? Beyinleri Arabistan dini ile yıkanmış araplaşmış türk toplumları oluşturulduysa türkler nasıl sonradan müslüman oluyor? :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akhenra -- 11 Ağustos 2019; 18:21:8 >
  • MANGUTAY kullanıcısına yanıt
    İran değil, o zaman ki toplumun ismini yaz artis :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akhenra -- 23 Temmuz 2019; 19:46:6 >
  • akhenra kullanıcısına yanıt
    İki lobunun arasından tarih uyduranların laflarıyla beyni pandiklenmişlerin eline Taberi tarihi diye Arapça yazılmış erotik roman versem elde kanıt diye dolaşırlar. O yüzden kime cahil dediğine dikkat et amcamın oğlu
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.