Şimdi Ara

TÜRKLERİN MÜSLÜMANLIĞI MESELESİ (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
320
Cevap
2
Favori
16.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • WILDBOYS kullanıcısına yanıt
    Toplumu aydınlanmıyor, elit kesim geri kalan halkı eğitiyor. Bu ABD eğitim ssitemmi kötüdür. Ama ihtiyacı akdar adamı iyi eğitir yetiştirir. Bilimsel gelişme arge ile parayla gelişir. Dediğiniz dönemde Osmanlı siyasi ve ekonomik oalrak gerilemededir. Avrupa kolonocilik coğrafi keşiflerle sermaya birkimine gitmiş ,buda bilimse ,fenni gelişmeyi geitrmiştir. Bu da ekonomik askeri oalrak dönüş yapmıştır. burjuvazi oluşmuz. Burjuvazi sanatı desteklemiştir.
  • İlber hoca ve ekürileri bu konuda çok ağır bir kötülük yapıyorlar. Hepsini sever sayarım ayrı.
    Matbaanın en önemli etkileri teknik, teknolojik, sanayi, eğitim alanlarında oldu. Newton’un defterleri binlerce gence ulaştı. Kepler’i binlerce öğrenci okuyabildi. Çizimler, planlar, makaleler, fikirler hızla yayılmaya tartışılmaya başlandı. Eğitim ucuzladı. Teknoloji paylaşıldı. Din tartışmaya açıldı.

    Bunun ülkeye, eğitime, teknolojiye, sanayiye sağladığı muazzam faydaları görebilecek devlet aklı da yoktu demek ki. Bir tutturduk zaten okumuyorduk. Bu kadar dar bir bakış olmaz. Okuması şart olan, imkan verilse okuyacak olan eğitimciler, teknik elemanlar filan hepsi pas geçiliyor bu saçma kısıtlı yorumlarla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akhenra

    Türk bölgesine Arabistan dini Kur-an'a uygun olarak Kuteybe ile katliam ve tecavüzle girdi, önce bunu anlayacak kafada kapasitede olmak lazım, bölgedeki din ile yıkanan beynimizden kendimizi kurtarmamız lazım, konuyu anladık değilmi? Türk bölgesine Arabistan dini Kuteybe ile katliam ve tecavüzle girdi, bu şekilde türk torpaklarında soktular bu virüsu ve kanseri, öncelikle bunu anladıysak sıkıntı yok. Senin yanlışın türk bölgesine bir beyin yıkayıcı ideolojinin girmesi ve bu ideolojinin saldırgan ve asimilasyon temelli olmasına rağmen diğer türkleri etkileyemeceğini düşünmen yanlış...

    Sizler Arabistan dinini agresif bir şekilde yayılan bir virüs olarak anlamalısınız, islam dinini daha kısa özetleyemem, önüne çıkan herşeyi zorla kendine benzetip diğerlerine yönelen cahil bir katil ama sorsan ondan ahlaklısı ondan iyisi yok ve aynı zamanda barış yanlısı :) İslam dininin palavra reklamları bunlar güzel gösteren argümanları duymuşsunuzdur :)


    Talas savaşı ise bunlardan çooooooook sonraki mesele, talasdan çok önce araplaşmış, islam dini ile beyni yıkanmış türk toplumları asimilasyon ve zorbalıkla çoktan oluşturulmuştu bölgemizde ve bunlar kanserin yayılmasına neden oluyordu bu bir...

    İkinci olarak hiç bir toplum binlerce yıllık dinini ve kültürünü keyfi olarak değiştirmez :) değiştiremez.. Zihnen bunu yapamaz, bu Dünya algısını değiştirmektir... Eğer değiştirir diyorsanız siz şu an hristiyan olun göreyim :) Demek ki o dönem gerekliliklerden dolayı, güvenlik ve çıkarlardan dolayı ve bölgedeki müslüman türk toplumlarınında etkisiyle bu kanser yayılıyor, aslında seninde yazdığın gibi bazı türk yöneticileri araplarla iç içe girmiş, anlaşmalar yapılmış ve türk yöneticileri islam dinini kendilerinin kullanabileceğini düşündüler ve böyleliklede bu katliam ve tecavüz dininin saldırılarından da korunmuş olacaklardı... Hemde bu dini onlar kullanacaklardı.... Biliyorsunuz islam dininde cihad, fetih, işgal ve zorbalıkla dinlerine geçirme diye bir şey var, bu uğurda insanların canının hiç bir değeri yok, dinimize geçmeyenleri öldürün der Kur-an...


    Üçüncü olarak kesilerek ve biçilerek binlerce türk asimilasyon ve zorbalıkla katillerin dinine geçirilecek, en önemli, zengin, ticaret merkezleri olan türk şehirlerini ele geçirerek buraların stratejik avantajını kullanarak dinini yaymaya devam edecek, dinine geçen türkleri, boyun eğen türkleri yandaş akapeliler gibi besleyecek, vergi affı, verilen topraklar filan, işkence ve tecavüz muafiyeti :) bütün bunlar olurken biri çıkacak diyecek ki "Geri kalan Türkleri ırgalayan bir durum değil. Ötükendeki adamı çok gıdıklamaz böyle şeyler." Bu çok komik bir yorum, sanki islam dininin fetih, saldırı ve öldürme kafasını bilmiyoruz?



    Kardeşim toplum olarak isteyerek anlamadığınız ve dilini bile bilmediğiniz bir toplumun, tecavüz ve katliamla bölgenizde yaymaya başladığı dinine geçermisiniz lütfen :) acele edin. Bakın gerçek din kesin o dur :)




    Şunu anlayamıyor sanırım bazıları bir toplum şak diye din değiştirmez :) bugün biraz Hristiyan olayım, yarın biraz müslüman olayım böyle bir şey yok :) Din beyin yıkanarak yıllarca uygulanan asimilasyonla değişir, çocukların beyni yıkarak değişir, yetişkinler zaten din değiştiremez, sözdedir onların din değiştirmesi.... Alt benliklerine kadar işlemiş eski dinlerinin argümanlarını ve pisliklerini silemezler, kurtulamazlar....

    Dikkatli okuyun türklerin müslüman olması talas savaşı sonrası değildir, talas savaşı sonraları müslüman olduklarını ilan ettikleri dönemdir, zaten bölgede beyni islam denen katliam ve tecavüz diniyle yıkanmış türk toplumları oluşturulmuştu, talasdan çok önce türkler katledilerek ve çocukları tecavüze uğrayarak müslümanlaştırılmıştı, o bölgedeki bu araplaşmış önemli sayıdaki müslüman türk nüfusu, bölgedeki diğer türk toplumlarının dinlerini yukarıda saydığım nedenlerden ötürü değiştirmesine yol açtı, yani diğer bölge türklerininde ileride müslümanlaşmasına yol açtı... Biliyorsunuz eğer müslümansanız yanınızda başka dinden bir toplum barınamaz, dininiz onları öldürmenizi emreder, zorbalıkla dininize geçirmenizi emreder, fetih ve işgal emreder, Allah yolunda savaş dedikleri budur zaten... Bknz tarihçiler.https://www.youtube.com/watch?v=BSS_3qP2sBg


    Tüm Türkler bu katliamla bir anda arap dinine geçmedi, hiç bir toplum zorla bir anda din değiştiremez, ancak arap dininin bölgemize girişi bu katliamlarla olmuştur, daha sonrasında kritik öneme sahip yerleri işgal etmiş olan araplar, bu kritik öneme sahip olan yerlerin avantajıyla dinlerine geçmeyenleri Kur-an'da yazdığı gibi ağır vergilere, kötü yaşam şartlarına mahkum etmişler dinlerine geçmeyenler için hayatı ceheneme çevirmişler yaşama şansı tanımamışlardır. Arkadaşlar dinler aslında siyasetin ve toplumların zihnini şekillendirme ve yönlendirme sistemlerinin ta kendisidir, din siyasetin ta kendisidir, toplumların bir anda ve zorla din değiştirmesi mevzusuna dönersek bir toplum istese bile ancak kağıt üzerinde din değiştirebilir, gerçek olan ise zihinlerde dini öyle kolayca değiştiremezsiniz...


    Çocukluğundan beri Dünya algısı ve mantığı olmuş olan ilgili bölge dinini değiştirmek, Dünya algılarını değiştirmektir, Buna zorlanmaları gerekir, mecbur bırakılmaları gerekir. Sadece bireyler açısından baktığımızda ise işler daha istisnai haller alabilir. Bir insanın dinini değiştirmesi geçmişte zihnini şekillendiren eski dinine ne kadar battığına göre değişir, eski dinine bağnaz derecede bağlıysa, din değiştirmesi neredeyse imkansızdır, bu ağır akıl sağlığı sorunlarına neden olur, insan zihnindeki oturmuş gerçekliği değiştirmeye zorlamanız halinde birey zihinsel çatışma içine girecektir.... Başka bir konu Empoze edilen din tam olarak Dünya'yı algılama ve kavrama aşamasındaki zihinlere bulaştığında yayılmaya başlar.

    Yani halkın çocuklarına ilgili dini öğretmesi ile yayılır, bir çocuğun zihni ilgili din ideolojisi ile şekillendiği vakit, toplum tam olarak dayatılan dine geçmiştir. İşte çocuklara din dersi, ahlak kisvesi altında bu yüzden verilir... Bir çocuk her hangi bir din ile Dünya'yı algılamaya başladığıda artık insan potansiyelini kullanamaz, çünkü Dünya'yı kendi zihni ve özgür mantığı ile kavrayamayacak, ilgili dinin kafasına soktuğu kurallar ile Dünya'yı sınırlı olarak kavrayabilecek, zihni bu sahte gerçeklikte olan birey, gerçek Dünya'nın kuralları ile düşünemeyeceği için gerçek Dünya için bir şeyler geliştiremez... İşte bu açık nedenlerden dolayı din ideolojisinin baskın olduğu tek bir gelişmiş devlet göremezsiniz.

    Türkler tebliğle filan müslüman olmadı, binlerce yıllık dinlerinden ve kültürlerinden katliamcılar ve tecavüzcülerin dini için vazgeçmedi... Eğer geçtiyse din değiştirmek bu kadar kolaysa Türkiye olarak hristyian olun, avrupa bilrliğine bizi hemen alırlar... Hiç bir toplum isteyerek din değiştiremez, bölgede geçiş yapılacak dinin bir nüfusu olması gerekir... İşte o nüfus türkler katledilerek ve tecavüz edilerek zamanında oluşturulmuş, türk çocuklarının beyni yıkanarak oluşturulmuştur.


    Özetle arkadaşlar ben bölgeme tecavüz ve katliamla girmiş bir dinin evrenin yaratcısından geldiğine inanmam :) Tecavüzcülerimin diniyle kurtuluşa ereceğimi ve öldükten sonra dirilip bakire kızları düzeceğimi ve altın takılar takarak salına salına gezeceğimi düşünmem, bunların hepsi siyaset ve palavra, asıl gerçekler tarihde, bir toplumun binlerce yıllık dinini bölgesine sürekli saldıran tecavüzcüler için isteyerek değiştireceğini düşünmem, düşünemem :) bunun aksine enayileri inandırabilirsiniz tabi :)


    Kardeşim toplum olarak isteyerek anlamadığınız ve dilini bile bilmediğiniz bir toplumun, tecavüz ve katliamla bölgenizde yaymaya başladığı dinine geçermisiniz lütfen :) acele edin. Bakın gerçek din kesin o dur :)
    Kesinlikle katılıyorum, ekmek bile vermeyip aç bırakmışlardır. Arap şair
    Arap Şair Kaah El-Aşkari de şöyle yazmıştır notlarına:

    Kazah ve Facfac önlerinde korkudan birbirlerine sarılmış zavallı Türkleri öldürdüğünüz geceleri hele bir hatırlayınız...

    Herkesi kılıçtan geçirdiniz. Sadece ata dahi binemeyecek yaşta küçük çocuklar kaldı. Binenler de, o hırçın atların sırtında sanki bir yük gibiydiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Saiki kullanıcısına yanıt
    Yine başa dönüyoruz. Konuya bir şey yazacaksan önce bir konu sahibi ne demiş diye bak, son iki üç sayfada üç beş tipin kastığı algıyla gelmeyin bana. Neyi sempatik göstermişim? Yazdıklarımın herhangi birinde İslam dininin iyiliği ya da kötülüğü ile alakalı bir şey var mı? Tarihsel bir sürecin olmadığı şekilde lanse edilerek bir kesimin ucuz propagandasına meze edilmesine karşı açtım ben bu konuyu.

    Sadece orta doğu dinlerine odaklanıp dünyadaki bütün milletlerin aynı kültürel özelliklere sahip olduğunu farz edersek dediğin doğrudur ancak öyle mi değil. Şu genelleme huyunuzu bırakın.

    Roma kılıç zoruyla hristiyanlığı benimsemedi. Aksine Roma mirasının devam ettirilmesinde Katolik yani Roma Kilisesi etkin rol oynadı. Vandallar, Gotlar, Franklar kılıç zoruyla Ariusçu olmadı. Hatta Franklar yönettikleri katolik Romalıların mezhebine kendi istekleriyle girdi.

    Saksonları Şarlman kese kese Hristiyan yaptı evet. Daha geç tarihlerde Batı Slavlarına Haçlı seferleri düzenlendi. Çok kan döküldü. Ancak Doğu Slavlarına bakıldığında hiç de savaşla falan Hristiyan olmadılar. Prens Birinci Vladimir gayet de istekliydi bu dine karşı. İmparatorun kızıyla evlendi herif üstüne üstlük.

    Türklerin Müslüman olana dek Tengriye inandığını falan sanıyorsunuz. İslamdan çok önce Manicilik dönem dönem bozkırlara yayıldı. Budizm en bilge kağanlarımız tarafından kurtuluş yolu olarak görüldü. Üstelik bunlar Türklerin en güçlü dönemlerinde oldu. Konuda bunlar hakkında örnekler var. Okumadığınız için bilmiyorsunuz. Türklerin Müslümanlığından sonra, Büyük Moğol İmparatorluğunun ortaya çıkışının arefesinde bozkırlardaki hatırı sayılır miktarda Türk-Moğol boyu Nasturi Hristiyandı . Cengizin Pax Mongolicasıyla bunların çoğu İslamla tanıştı. Hangi ulus, millet bozkıra sefere çıkıp kılıçla Türklere Nasturiliği benimsetmiş?
    Hadi hepsini salla devleti bile olmayan bir garip Yahudi nasıl koca Hazar Kağanının dinini değiştirmiş? Eski Türklerin inançlara bakışı 21. yy Anadolulusununki kadar katı olmadığı için aklınız almıyor. İlla kılıç zoruyla din değiştirmesi gerek bir halkın. Başka türlüsü mümkün değil size göre.

    Her yerde ve her millette her zaman aynı şartlar geçerli değildir. Tabi siz yine inanmak istediğinize inanın ancak realite başka.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-26E6B5369

    Orta anadoluda eski türkmen yörük aşiretinden ailesinden gelen bir olarak yazıyorum. Arap dini şu yazanlarının alayının kulaklarını çırpıklarım. onların çoğunu araştırsan türk bile çıkımıcak adamlar. Konuyu açöan arkadaşın bilgileri çoğu doğru. Türkler esasaen islamlaşma ile yerlelşik hayatı pekiştirmek ve ortadoğu yerlşmek için pragimatik oalrak devlet yöneticleri teşviği ile islama girmiştir. Buda kader kısmettir. Çinlilieern bir vassalı iken Abbasiler yanaşırsak çini zayıf düşer daha özgür oluruz düşüncesiyle talas saf değiştirp çinlileri arkadan vurmuşlardır. Çinliler Abbasilerel 3 gün savaşmıştır. Abbasiler bitme durumunduyken saf değiştirmişlerdir. Büyük selçukluların Hazarlara yaranacaz diye çocuklarına ishak,ismail süleyman ismi verirken, Hazarlar zyıflayınc Muhammed, Mahmud isimlerine dönmüşlerdir. Orta asyda homojen tengriclik şamanlık pratikleri bozkırda bölge çok değişik. şamannzi tengriclik iananç ama ,din değidlir. Din çok daha hayatın her alanına etki eden bir yapıdır. Türkler islam sayesinde Maverünnehir sonra iran havzasıan indiler daha sonra ortadoğuda etkinlik kazandılar. Orta çağda ortadoğu ,şam,bağdat, maverünhir Merv,Semerkand,buhara burlar yıldı şehirler ekonomi sanat vs herşey. Bugünün Newyorku ,parisi londrası . o sıralrda avrupanın en düzgün şehri Paris. Avrupa ediğiniz yer İtalya ve istanbul dışında mahrumiyet yeri ,barbar avrıpa akvimlerinin biririni yediği coğrafyadır. Alparsalnın Anadoludan ziyade suriyeye yerleşmekti amacı. Anadoluda cidi boşluk ve zaaf görüdüğü için kolay sonuç tercih edilmiştir. Türkler müslüman olmasa orta asyada komunizme kadar çoban hayatı sürerdik. Aşk kelimesinin öztürkçe karşlığını bulamıyorum. yediğin yemekten içtiğin kahveden herşeyii ortadoğuya borçlusun. Türklerin tek bildiği iş havancılık ve askerliktir. Biz şehirler kuramayız hala kuramıyoruz onca başkasnın kurduğuna çökeriz. Toplumda gördüğünüz yazlukların çoğu islamla alaksı yok hala göçebe kafasında yaşamamız. 1000 li yıllarda Viking ler gibi barbar olan avrupalılar bu seviyelere geldiler. Saraybosnaya gidina medeni müslüman nasıl oluyor görün. Sorun müslümanlıkta değil bizzat bizde. Orta asyay gidin görün medenyet fışkırmıdğını göreceksiniz. Türklere en büyük zaraları yine türkler vermiştir. Timur -osmanlı, Moğol-selçuk, Gktürk -Türgeş uzar gider.
    Türkler pragmatist bir millet olmaya mecburdular. Türkistan dediğimiz yerler, üstünde doğru düzgün ot bile yetişmeyen bir coğrafya. Haliyle adamlar bu zorlu coğrafyada ellerinde ne varsa en efektif şekilde kullanmaya alışmış. Karşısına çıkan her yeni şeye bana bunun faydası ne diye bakıyor. Güzel yorumlamışsın bu arada




  • MANGUTAY kullanıcısına yanıt
    Göçebe adamı zorla dinini değiştirebilrisinki adam yaylada obada yarı göçebe. Obasıan derviş yolladın adam 1-2tebliğ yaptı gitti. Teknik oalrak imkansız bir durum. Alanlar ve Avarlar İskandinavlardan 400 sene önce hristyandı. Dediğin gib NAsturilik orta asyay geldi . yakın zamanda Gokturk mezarında budist heykelcikleri çıktı. Kağanın budizme meyletmesşnde çinliler gibi giyinmesinde yakınan bir devlet adamı vardı. Öyle yazıt-lahit bulunmuştu. Dinler ilkel toplumları belli bir seviyey getirmiştir. İnsna kurban eden iskandinavlar daha 10. 11 yyüzyılda hirstyalıkla medenileştiler. Orta doğu dinler kadimdir. Orta asya demir çağında bile ciddi j2 ön asya ortadoğu ait genler taşıyoruz. Türkleri oluşturan toplulklardan bir ortadoğudan orta asysa göç eden bir kavimde var. Pastorlzimi asayaya bunlar getirdi.
    http://s155239215.onlinehome.us/turkic/60_Genetics/Klyosov/Klyosov2012R1aDNAAltaiEn.htm




  • Kardeşim sen anlamıyormusun yazılanları? İslam sana hangi argümanı hangi öğretisi ile fayda sağlamış? BU KADAR BASİT YAV! Ne diye konuyu başka yerlere çekmeye çalışıyorsunuz?

    Sorudan yırtmak için konuyu alakasız yerlere çekme, abuk subuk şeyler yazma, bilmiyorsan yazmayacaksın.

    İslam dini dönemin kuralarına göre kullanışlı, insanları çıkarları doğrultusunda sanal bir aleme hapsedip sömüren, insanları kesip biçmeye, tecavüz etmeye, çocukları bile öldürmeye, katliam yapmaya iyi yönledirmiş, bunu insanlara güzel göstermiş, insanları iyi bir işgalci, gaspçı ve katil yapıp yinede onları huzurlu tutmuş olabilir ben bununla ilgilenmiyorum, siz ya din kavramını bilmiyorsunuz, tarihi yorumlayamamışsınız kafanız basmamış, ya da dinin gerçekte ne olduğunu insanlara anlatma taraftarı değilsiniz.



    İslam öyle böyle şöyle kral, göstersenize islam hangi öğretisiyle sizi geliştirmiş? Bana palavra sıkma o anlattığın olayların islamla bir alakası yok, islam coğrafyasında yaşıyor diye insanların hepsinin müslüman olduğunu sanıyor, yav kardeşim islam dininden olmamak ya da öyle görünmemek gibi bir şansı yok ki o adamın? Kellesi gider ya da işkence görür o da şanslıysa, islam dini dinimden olmayanları öldürün der...

    Eleman islam coğrafyasında yaşıyor, tamam dinimiz akıl dini :) Hadi ya?? Bahsettiğin bölgeler katliam dini islamdan öncede o durumdaydı, zaten islam dini gelince önemlerini yitirmeye başladılar, çünkü islam dini akılsızlık dinidir, sorgulamayı, şüpheyi, özgürlüğü, insanların kendi kararlarını almasını yasaklar, efendilerin kimse onların lafını gerçek ve tanrının sözü bileceksin islam budur, yani islam kölelik dinidir seni zihnen iyi bir köle olmak için programlar, zaten abraham dinlerinin iktidar siyasetleri olduğunu defalarca yazdık, bu pek mucizevi bir sonuç değil :) İslam dini diktatör zorba, beyin yıkama ve sömürme odaklı bir dindir. İSLAM DÜNYA'YA NE VERMİŞ? Bu islam ülkelerinde yaşayan bilim insanlarını islammı yetiştirmiş yetişmelerine hangi öğretisi ile sebep olmuş?

    Bana islam hangi yönüyle, hangi ayetiyle, hangi öğretisiyle sizi geliştirmiş onu göster, konuyu çarpıtma şansın yok, ya cevap ver ya da gölge etme, palavlarını kendine sakla. İnsanlara açık açık kardeşim din şudur deyin, yok türkler islamı kendileri seçtiler derseniz, onu geçeceksiniz, o iş öyle olmuyor, türk bölgesinde islamın nasıl yayılmaya başladığına, islam dininin gerçekte ne olduğuna bakacaksın, gerçekte nasıl bir dine inandığına ve neyin içinde olduğuna bakacaksın çünkü bu bir süreç, müslüman olduklarını ilan etmeleri ile müslüman olmaya başlamaları, bu kanserin yayılmaya başlaması ayrı konu, bunu anlayamıyor bazıları....

    Rönesans nedir? Bunu bilen zaten islam dininin ne halt olduğunu ve islam dininin geleceğini bilir. Rönesans dinlerin ne olduğunun anlaşılması için mükemmel bir olaydır, daha iyisi olduğunu sanmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akhenra -- 24 Ağustos 2019; 18:11:24 >




  • Şu kıtaları oku sonra burda boşboğazlık yapma:


    Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda?
    Şuheda fışkıracak toprağı sıksan, şuheda!
    Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda,
    Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.

    Ruhumun senden, ilahi, şudur ancak emeli:
    Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli.
    Bu ezanlar-ki şahadetleri dinin temeli,
    Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli.

    O zaman vecd ile bin secde eder -varsa- taşım,
    Her cerihamdan, ilahi, boşanıp kanlı yaşım,
    Fışkırır ruh-i mücerred gibi yerden na'şım;
    O zaman yükselerek arsa değer belki başım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 24 Ağustos 2019; 12:21:42 >
  • Bence gerçek din bu değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akhenra kullanıcısına yanıt
    Neresi doğruki cevap veryim, kuranda nerde teacüvüz nerde gasp var , mantık seviye çerçevisen gel ondan sonra cevap veririz.
  • İşte bundan bahsediyorum sizler islam dinden zerre kadar haberi olmayan insanlarsınız, ayetleri defalarca paylaştım, bu ayetlerle şekillenmiş islam tarihide ortadadır, türklerin bölgesine islam dininin girmesi dahil, bilmediğiniz konularda atıp tuttuyor, islam dinini kotaranların kurguladığı, kulağınıza çalınmış senaryolarla islam dinini güzelliyorsunuz, yok İbni Sina islam topraklarından çıkmıştır o halde islam akıl dinidir gibi saçmalıklarla zayıf iradenizi avutun.

    Neresi yanlışsa belirt sana ayetleriyle beraber getireyim dostum, çok kolay ben sizin gibi atıp tutmam, kaynak, kanıt ve tarih ile konuşurum, varmısın? Neresi yanlış yukarıda yazdıklarımın?

    Sizler islam dininin i sini bile bilmiyorsunuz, sadece sistemin bir meyvesisiniz, bu siyasi yani din sistemi çerçevesinde şekillenmiş zihinlersiniz, zihniniz size ait değil, hayatınız size ait değil, algınız ve mantığınız size ait değil, sizler zihnen bu siyasetler ile köleleştirildiniz, sanal bir aleme hapsedildiniz, sistemin, din siyasetinin ürettiği bir ürünsünüz.

    Türkiye'nin bugün bu halde olmasının nedeninin başta din olmak üzere buna bağlı, özgürlük ve insan hakları kavramlarına uzak olmasından dolayı olduğunu göremeyecek kadar körüsünüz, osmanlıyı yıkan bu yalan halen ülkemizde dış devletlerin eliyle feto ve akape gibi örgütlerle hayatta tutulmakta, abd kuklaları ile ülkemizi istediği gibi yönetmekte, insan haklarından, özgürlükten ve adaletten bu pislik ideolojileri zorla çocuklara dayattıracak yapılanmaları ( akape, feto gibi ) iktidar yaparak güçlendirrerek uzak tutmaktadır..


    Rönesans deyip duruyordun nedir Rönesans? Bunu bilen zaten islam dininin ne halt olduğunu ve islam dininin geleceğini bilir. Ne olmuş Rönesans döneminde?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akhenra -- 24 Ağustos 2019; 18:40:19 >




  • akhenra kullanıcısına yanıt
    Getir bakalım
  • Neresi yanlış? Öyle pasta siparişi verir gibi değil hangisi yanlış mesela bir örnek ver.
  • Şunun saçma sapan provokasyonlarını cevaplama hocam. Blokla geç. Ben onun amel defterini kapattım zaten üst sayfalarda. İçinde kaldığı için konudan çıkamıyor. Bu forumdaki varoluş amacı İslamın yanlışlığını ispatlamak bu vatandaşın. Kendini ispatlama çabasıyla habire aynı şeyleri tekrar tekrar spamlıyor. Konumuz İslamın ne olup ne olmadığı değil. Harcadığın vakte değmez boş ver kendi çapında atsın tutsun.
  • MANGUTAY kullanıcısına yanıt
    Angu telaşlandı durun :) ne oldu kaynak ve kanıtlar yalanlarınımı ifşa ediyor, rahatsız mı oldun? :)

    Ben senin ne halt olduğunu defalarca ifşa ettim herkes senin gibi tırsak ve sahtekar değil, kanıt koyarız bakmazsın anca zırvalarsın, herşeyin laf ne bir kanıt ne bir tarihi kaynak yani yalandan ibaretsin, senin palavlarını açık ettiğim kusura bakma

    Hiç kimse türkler islam dinini kendi isteyerek seçmiştir diyemez. Bölgesine katliam ve tecavüzle girmiş, çocuklarının beyni tecavüzcülerinin dini ile asimile edilmiş bir toplumun bu dine mecbur bırakılmasını, bu dinin bölgede bu şekilde yayılması ve bunun etkilerini kimse "kendi istedi hak dinini gördü tabi :)" diye açıklayamaz,

    işte "sadece işkence edilenler müslüman yapılmıştır canım" gibi insanlarla dalga geçen bir ağızla yalan konuşan sen, her zaman dediğim gibi haddini bileceksin, ben seni ciddiye zaten almam, yanlış anlama ama bana laf atarsan seni gömerim diye defalarca yazdım, sen orada öyle süs gibi duracaksın, bende islam dininin ne halt olduğunu her türlü kanıtla göstereceğim.

    Fetih, işgal, saldırı, katliam, tecavüz kafasını yaşayan bir din ve bu din sizede bu şekilde gelmiş, başka türlü zaten gelemezdi :) türk topraklarında bu din ile beyinleri yıkanmış güruhlar oluşturulmaya başlanmış, katliamlardan sonra işgal edilen önemli türk şehirlerinde insanlar bu dine işkencelerle, olmuyorsa çıkarlarla vergi indirimleriyle zorlanmış,(dikkat edin işgalciler vergi alıyor)

    Bu din ite kaka zihinlere zorla yerleştirilmiş, özellikle bu dine geçirilen türklerin çocukları hedeflenmiş, çünkü bir toplumun dini gerçekte ancak çocuklarının beyni yıkandığında değişir. Durum böyle iken bu din bu şekilde türk toplumlarında yayılmaya ve diğer türk toplumlarınıda bu işgal ve tecavüz dini tehdit ederken, birileri kalkıyor, diğer türk toplumlarının artık bu yolu seçmesinin bir güvenlik meselesi ve çıkarları gereği olduğunu bilmeden türkler islamı kendileri seçmiştir diyor, islam dini sana seçim şansı sunmuyor ki sen islam dinini kendin seçesin :) İslam dinine inanmayan ya da islam dininden çıkanlar öldürülür çocuk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akhenra -- 25 Ağustos 2019; 8:58:37 >




  • Konumuz İslamın ne olup ne olmadığı değil

  • Geçmiş değişmez. Ve geçmiş geride kalmıştır. Bence insanların geleceğe bakmasında fayda var.
  • bu forumda bu islam karşıtı mesajlar yıllarca nasıl kalıyorda siz bismillah deseniz anında siliniyor bunun sebebi beni merak ettiriyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 5 Mayıs 2021; 1:14:33 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.