Şimdi Ara

Türklerin Devlet Görüşü Değişmedikçe Türkiye Döngü İçerisinde Olmaya Devam Edecektir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
3.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye tarihine bakıyorum. Osmanlı tarihine giriyorum. Daha geri gidiyorum. Türkler genel olarak hep aynı kafada ve bu kafa yapısı hala değişmiş değil.

Tarihi araştırmalar yaptıkça Türklerin ileri görüşlü bir millet olmadığına ve geçmişten ders çıkarmadığına artık kesinlikle emin oldum. Bu günümüzde de hala böyle değişmiş bir şey değil. Türklerin ileri görüşlü bir millet olmadığına en basitinden şöyle bir örnek verebilirim ; 2000 ile 2010 yılının ortalarında ABD krizden dolayı şirketlerin üstünden yükü almak için trilyonlarca para basıp faizsiz para dağıttı. Bundan sadece şirketler değil vatandaş bile nasiplendi. Hal böyle olunca tüm dünyaya milyarlarca dolar para girişi oldu. Türkiye ise bu parayı vizyonsuz bir şekilde inşaata gömdü. Kısa vadede ekonomiyi inşaat ile çevirdi. İleri görüşlü olmayan Türk seçmenler ise kısa vadede bu yapılan şeyleri bir hizmet olarak görüp, icraat olarak görüp mevcut hükümeti savundular. Milletimiz savundukça Mega Projeler, Ultra Mega projeler ile karşısına çıktılar seçmenlerin, millette tabi daha da coştu. Bazı ileri görüşlü insanlar ise bunun yanlış bir şey olduğunu Katma Değeri yüksek teknoloji üretimine geçilmesi, Fabrikaların çoğalmasını savundu kısacası üretimi savundu. Bu kişilerin hain olduğu söylendi bazı seçmenler tarafından. En bilindik Argüman; "20 yıl önce tüp kuyruğu vardı. El insaf şükür etmesini bilin.".

Ben hiç bir siyasinin Türkiye'yi adam edeceğine, kalkındıracağına inanmıyorum. Kısa vadede bir şeyler yaparlar ama kalıcı olmayacaktır. Bu her kesim için aynı hangi partiye oy verildiğinin önemi yok. Türk milleti yapılan bir şeyin hemen sonuç vermesini istiyor. Sonuç vermez ise o yapılan şey zaruri gibi geliyor. Hiç ileri görüşlülük yok. Vatandaşlarda bu vizyonsuzluk olunca da Siyasetçiler oy toplamak için mecbur vizyonsuz icraatlar yapıyorlar.

Tarihten ders çıkartmıyoruz. Bunun için Yüzlerce yıl geriye gitmeye gerek yok. Türkiye Cumhuriyeti tarihine bakalım. Kısa vadede meyve veren ama uzun vadede Ülkeyi uçuruma götürecek şeylerden ders çıkartmayıp her 10 yılda bir bunları tekrarlamaktan kaçınmıyoruz. Batı teknolojisini geliştirip büyük güç olmasaydı ben eminim ki hala kılıç ile savaşmaya devam ederdik. Yok abi ileri görüşlülük milletimizde.

Türkiye'nin düzelmesi için bilinçli bir toplumun yetiştirilmesi lazım. Yapılan icraat toplamına değil, yapılan icraatlerin ne işe yarayacağına bakması lazım. Verdiği vergilerin nereye harcandığını kontrol etmesi lazım. Masaya yumruğunu vurması lazım. Siyasetçiler yolsuzluk mu yaptı ? Tekmele kov istifaya zorla. Sen vatandaşsın, Sen devletsin.

Devlet varsa vatandaş olduğu içindir. Milletsiz devlet olmaz. Devlet milleti için var. Millet devlet için yok.

O kadar şey yazmak istiyorum ki kelimeler kıyafetsiz kalıyor. İnşallah artık Türk milleti olarak bilinçli bir toplum olma yolunda ilerleriz.

• Aslında Türk milleti makus talihini Gazi Paşa Mustafa Kemal Atatürk sayesinde döndürmüştü.

İleri görüşün, öngörünün vücut bulmuş hali gibiydi. Yaptığı devrimler ve yenilikler dünyaya da örnek olmuştu.

Mesela sosyal fabrika projesi...

Ama işte kader de ağlarını bir yandan ince ince örüyormuş

Çok erken yaşta vefat etti. Bütün devrimler, yenilikler yarım kaldı. Toplum tam olarak ne Atatürk'ü, ne onun değerli fikirlerini ve sözlerini, ne de onun yapmak istediklerini tam olarak anlayabildi..
    Yine halk gitti sağ partileri iktidar yaptı...

Atatürk sayesinde ulus olduk. Ama bunu bile anlayamadı Türk milleti. Türk olmak nedir Türk kime denir nasıl Türk olunur bunları bize Atatürk yeniden öğretmişti.
    Ancak büyük bir kesim bunu maalesef anlayamadı . Anlayamadığı için de hdp denen parti barajı aşıp meclise girdi.

demirtaş gibi biri bu ülkede cumhurbaşkanı adayı oldu ve milyonlarca oy aldı

Bugün Atatürk gibi bir büyük lidere, bu ülkenin kurtarıcısına, kurucusuna, başöğretmenine ve başkomutanına dolaylı veya doğrudan hakaret edenler bu rahatlığı nerden alıyor?

İşte bunlardan daha büyük bir utanç heralde yoktur

Şu an yazdıklarınızı üzülerek okudum maalesef öyle. Gene benim sözlerime çıkılıyor maalesef. Püsküllü kadir kafasında milyonlarca insan vardır Türkiye'de. Saygı ve sevgi duyanlar ise Atatürk'ün devrimlerini bilmeden seviyorlar. Atatürk'ün gerçekten ne yapmaya çalıştığını bilen kesim gerçekten çok nadir. Türkiye'ye Atatürk gibi bir lider geldi Ülke savaştan çıkmasına rağmen kalkındı, gelişti. Sağlam temeller atıldı ve hala bile o temeli yıkmaya çalışıyorlar o kadar sağlam temeller. İleri görüşlülük Atatürk'te dibine kadar olan bir özellik idi.

Atatürk'e karşı da zamanında siyasal islamcılar tarafından bir sürü darbe girişiminde bulunuldu. Eğer o zaman yaptıklarını yapmasaydı Atatürk, Allah Korusun araplar gibi bir millete doğru evriliyorduk.

Özet geçmek gerekirse ben sadece bir kesimden bahsetmiyorum burada. Sağcılar sağ görüşlü partilere partizanlık yapıyor. Solcular sol görüşlü partilere partizanlık yapıyor. Ülkenin çoğu bu kafada. Bu kafadan kurtulmak lazım. Kaçıncı Yüzyılda olur orası da bilmiyorum. Biz görecek gibi değiliz ama orası kesin.

Bulgarlar Türk olduğunu kabul etmiyor, ya Macarlar? Bir araştır bakalım ilk Türkoloji Enstitüsünü kim kurmuş. Sen Macarlar diyorsun da adamlar kendine ne diyor (Ülke isimleri yani)

Osmanlıda Türk kavramı yoktu doğrudur ama aynı şey Sırp, Yunan, Bulgar, Arap milletleri için geçerli değildi. Bir Sırp Sırplı gibi yaşayıp ben Sırp'ım diyordu. Diyemeyen Türklerdi. Lafı çok da uzatmaya gerek yok Ankara Savaşı sonrası bağımsızlığını ilan etmeyen Türk beyliği yok. Buna karşın Balkanlarda bağımsızlığını ilan edip Osmanlıdan ayrılan Avrupalı neredeyse yok. Osmanlıda en çok isyan eden millet yine Türkler. Senin dediğin Osmanlıcılık, İslamcılık, Ümmetçilik fikirleri denendi. Bu fikirlerin başarılı olması için çok şeyler de yapıldı. Sonuçta hiçbiri başarılı olmadı. Hadi bir daha deneyelim. Belki bu sefer daha şanslı oluruz.

• Aslında Türk milleti makus talihini Gazi Paşa Mustafa Kemal Atatürk sayesinde döndürmüştü.

İleri görüşün, öngörünün vücut bulmuş hali gibiydi. Yaptığı devrimler ve yenilikler dünyaya da örnek olmuştu.

Mesela sosyal fabrika projesi...

Ama işte kader de ağlarını bir yandan ince ince örüyormuş

Çok erken yaşta vefat etti. Bütün devrimler, yenilikler yarım kaldı. Toplum tam olarak ne Atatürk'ü, ne onun değerli fikirlerini ve sözlerini, ne de onun yapmak istediklerini tam olarak anlayabildi..
    Yine halk gitti sağ partileri iktidar yaptı...

Atatürk sayesinde ulus olduk. Ama bunu bile anlayamadı Türk milleti. Türk olmak nedir Türk kime denir nasıl Türk olunur bunları bize Atatürk yeniden öğretmişti.
    Ancak büyük bir kesim bunu maalesef anlayamadı . Anlayamadığı için de hdp denen parti barajı aşıp meclise girdi.

demirtaş gibi biri bu ülkede cumhurbaşkanı adayı oldu ve milyonlarca oy aldı

Bugün Atatürk gibi bir büyük lidere, bu ülkenin kurtarıcısına, kurucusuna, başöğretmenine ve başkomutanına dolaylı veya doğrudan hakaret edenler bu rahatlığı nerden alıyor?

İşte bunlardan daha büyük bir utanç heralde yoktur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 15 Aralık 2021; 19:57:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• lazer__ kullanıcısına yanıt

Şu an yazdıklarınızı üzülerek okudum maalesef öyle. Gene benim sözlerime çıkılıyor maalesef. Püsküllü kadir kafasında milyonlarca insan vardır Türkiye'de. Saygı ve sevgi duyanlar ise Atatürk'ün devrimlerini bilmeden seviyorlar. Atatürk'ün gerçekten ne yapmaya çalıştığını bilen kesim gerçekten çok nadir. Türkiye'ye Atatürk gibi bir lider geldi Ülke savaştan çıkmasına rağmen kalkındı, gelişti. Sağlam temeller atıldı ve hala bile o temeli yıkmaya çalışıyorlar o kadar sağlam temeller. İleri görüşlülük Atatürk'te dibine kadar olan bir özellik idi.

Atatürk'e karşı da zamanında siyasal islamcılar tarafından bir sürü darbe girişiminde bulunuldu. Eğer o zaman yaptıklarını yapmasaydı Atatürk, Allah Korusun araplar gibi bir millete doğru evriliyorduk.

Özet geçmek gerekirse ben sadece bir kesimden bahsetmiyorum burada. Sağcılar sağ görüşlü partilere partizanlık yapıyor. Solcular sol görüşlü partilere partizanlık yapıyor. Ülkenin çoğu bu kafada. Bu kafadan kurtulmak lazım. Kaçıncı Yüzyılda olur orası da bilmiyorum. Biz görecek gibi değiliz ama orası kesin.

• Türkiye'nin tek üzüldüğüm tarafı senin gibi düşünen insanların ortadoğulu maymunlar tarafından harcanması. Hepimiz dötte yaprak elde mızrakla aynı IQ seviyesine sahip olsaydık gram üzülmezdim, bu yaşadıklarımızın hepsini hakediyoruz aslında ama haketmeyenlerde az değil.

• İyi sallamışsın türiyede aydın avrupai medeni milyonlarca insan var sanki bütün türkiye afrikaymış gibi anlatmışsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dxdiag36 -- 15 Aralık 2021; 21:8:57 >
  • Dxdiag36 D kullanıcısına yanıt

Ben çoğunluk kesimden bahsediyorum. Ülkenin kaderini maalesef azınlıklar belirlemiyor. Bunu bilmiyorsanız size bir şey anlatmama gerek yok zaten.

Sallarım arada öyle, huyumdur düzeltemiyorum kendimi.

• araştırdım diyorsun ama ben bir şey göremedim.hunlar zamanında devlet millet içindir anlayışı vardı.atilla tahta kaşıkla yemek yerdi ne zaman ki halkım gümüşle yer ben de o zaman yerim demiştir.kaanlar halkını kalkındırıyorsa övünüyordu tek işleri buydu ülkeyi korumak genişletmek ayrıca.göktürk kitabelerinde açları doyurdum giydirdim vs yazar adam bunu yazmış ama ne zaman ki osmanlı padişahının biri şimdi unuttum millet devlet içindir anlayışını getirmiştir işler tersine dönmüştür.osmanlı batınca Atatürk bunu tersine çevirmeye çalışmış sosyal devletiz ya ama ne zaman ki ilk gizli oy açık sayım kuralı gelmiş yani 50'de hemen Atatürk döneminden beri siyasete girmeye uğraşan ama partileri sürekli kapatılan sağcı ve osmanlı yanlıları iktidara gelmiş bir daha da pek kaptırmamıştır o yüzden hala millet devlet için anlayışı sürer.hala polisis savcıyız diyenlere bütün parasını verir millet.bunu değiştiremediğin sürece olmaz.norveç sosyal devlettir ama sosyalist değildir.Atatürk rusya'ya bağlanmadan komünist olmadan nasıl sosyal devlet nasıl devlet millet içindir diye uğraşmış ama adamın ömrü yetmemiştir.sonrasında da beceremediler zaten.bazı yaptıkları da silindi sümerbank vardı millet pazen alsın diye.tabi bu daha çok değişen dünyanın sonucu ama bizim bu anlayış kolay kolay değişmez devlet elden gitmesin diye.bu başkanlık sistemi ile zaten değişmez.padişahlar bile divan'a danışıyordu vezirleri sadrazamları vs vardı şimdi öyle bir şey yok tek adam tek imza her şey mümkün.bunu bilerek onaylamadı zaten insanlar.devlet referandum yaptı herkes evet bastı geçti halbuki devlet millet içindir anlayışı olsa herkes en ince detayına kadar kurcalardı bu ne diye?millet devlet içindir anlayışı yüzünden o kadar uzun yaşadı zaten osmanlı.o yüzden sürekli dıj güçler yani kim ister devlet halkına bakacam diye güçsüz olsun?şu da bir gerçek çok sakat bir coğrafyada yaşıyoruz.avusturalya gibi kafa rahat bir yerde olsak kimsenin umrunda olmasa böyle olmazdı zaten millet devlet içindir diye bir anlayış getirilmezdi.tarih ve coğrafyamızın mahkumuyuz.ibrahim tatlıses demiş ya urfa'da oxford vardı da biz mi okumadık diye hani bizimki de biraz öyle.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam Allah aşkına verdiğiniz örneğe bakın. Attila yemeğini tahta kaşıkla yermiş. O zamanki önemli tarihi detaylar bile kaynaktan kaynağa değişiyor, çelişki var kesin bilgiler yok tahmini bilgiler var, sizin verdiğiniz örneğe bakın. Tarih olarak Attila'nın yemeği neyle yediğini mi baz alıyorsunuz ? Tarihçilerin işi gücü yok Attila'nın çadırına girip neyle yemek yediğine bakmışlar. Her bir kaynakta da tahta kaşıktan şaşmadığını yazar öyle mi ?

Ben Türk milletinin değişmeyen kafa yapısını kısaca anlatmak istedim. Anlatabilmişimdir anlatamamışımdır bilemiyorum ama söylediklerimden kesinlikle şaşmam.

Burada bahsettiğim konuyu keşke anlasanız. Ben Atatürk'ün devrimlerini sonuna kadar savunan bir insanım. Ama zihniyet değişmedikçe 100 tane Atatürk getir gene ateşe atmayı bilir halkımız kendini.

Savaş konusunda Türklere bir şey dediğim yok lütfen bu konulara girmeyin. Öngördüm şu an çünkü gireceğinizi. Evet Türklerin tonlarca savaş başarısı var. Evet bazı liderler gerçekten halkını düşünmüştür. Halkın devlet olduğunu benimsemiştir. Evet hepsine evet bunlara bir şey dediğim yok.

Bahsettiğim şey eğer Avrupalılar teknolojiyi bu kadar geliştirmeseydi, şu an ki duruma bakacak olursak biz hala kılıç ile savaşıyor olurduk. Çünkü bizde atılım yapacak bir ileri görüşlülük yok. Tüm başarılarımız savaşlardan ibaret. Bazı liderler gelmiş Fatih gibi, Atatürk gibi ülkeyi ilim, bilim getirmiş ama uzun sürmemiş. Bunun sebebi işte milletin dar görüşlülüğü.

O kadar büyük liderler geldi ki Türklerin başına, biz şu an bir Almanya bir Amerika olamadıysak. Demek ki liderlik bir şey değilmiş bu gelişimler. Halkın zekası burada devreye giriyormuş. Liderlerden örnek vermeyin hocam lütfen bana. Söylediğim konu halkın bilinçsizliği.

• İlla oxford okumaya gerek yok halkın bilinçlenmesi için. İnsanlar körü körüne savunmasın her şeyi sorgulasın. İsterse okuma yazması olmasın. Bilinçli olmak okumaktan geçmiyor.

• Kumaş bu
    Türklerin Devlet Görüşü Değişmedikçe Türkiye Döngü İçerisinde Olmaya Devam Edecektir.

• Bu ülkede bence sadece 2 kesim var zeki olanlar ve olmayanlar. Malesef zeki olanlar o kadar azınlıkta ki , ülkenin toplumun bu halini görüp ellerinden bişi gelmediği için hergün kendi içlerinde savaş veriyorlar.

Atamız bu toplumun evrilmesi için en büyük şanstı ama bu toplum bilimi seçmek yerine ;

Sakız çiğnesem oruç bozulur mu ?

Okunmuş fasulyenin birinci gelmesi gibi konuları

tercih etti.

• Türkiye için Türkler diye bir kavram yok. Bu sadece zihinsel bir kavram. Bulgarların Türkler diye bir kavramı olmadığına göre Türkiye vatandaşlarının da Türkler diye kavramla ömürlerini heba etmelerine gerek yok. Sokullu için Sırplar yoktu, Türkler de yoktu, sadece Osmanlı vardı. O yüzden ülkenin en güçlü insanı oldu. Sende bu kafada ol, ülkenin en güçlü insanı ol. Beyni özgür bırakıp kendini geliştirip zirveye çıkmanın tek yolu budur .

• lazer__ kullanıcısına yanıt

Artık atatürkün ideolojileri ve kanunları bu çağda geçmez gelecek teknoloji sanayi bilim. herşeyin bir devri var. maksat Türk milletinin en iyi dönemini örnek almak ise Atatürk değil Kanuni Sultan Süleymanı örnek alırım sonuçta üç kıtayı yöneten birisi.

Gelecek web3 yapay zeka blockchain

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nexus can -- 16 Aralık 2021; 0:32:51 >
  • O yüzden bu ülkeden gitmek lazım.

• Dünyadaki ülkelerde halkın, zeki olması, ahlaklı olması, medeni olması vs. O ülkenin kalkınmasını sağlamaz. Hatta bir ülke ne kadar bağnaz ise o kadar kalıcı ve söz sahibi olur.

Örneğin, Hitler almanyası bundan 80 yıl önce Almanların en saf ırk olduğunu düşünüyorlardı. Çalıştırdıkları "köle işçi" kavramı ilkti. Ve Hitler ekonomisi dünyanın en iyi ekonomisi olmuştu. Bu gün bile bildiğimiz çoğu büyük alman şirketi böyle bir temelde kuruldu. Şimdi bu almanlar modern, hümanist insanlar mı!

Türkiyede temel siyasi sorun şuydu:
    Kurucu ilkeler ile halkın dini ilkeleri farklıydı. Bu sebeple halk devlete bağlı ama ayrışıktı. Halk, AKP ile kurucu ilkeleri değiştirmeden devleti değiştirdi. AKP sadece siyasi bir iktidar değildir. Bu zaten sosyolojik bir evrimdir. Aynısı sscb ve Rusya ile de olmuştur. Sscb de kurucu ilkelerde Hristiyanlık klise yasaktı, ancak Putin zamanı ile aslında tekrar sscb dış politiğine dönüldü.

Yani kurucu ilkeler ile halkın kendi gelenekleri uyuşmaz ise o devlet evrim geçirir ve uyum halini alır.

Şimdi, CHP li bir türbanlı bir millet vekili olabilir, ama Kılıçdaroğlu burası devlete meydan okuma yeri değildir diyemez. Yani CHP vb. Her gelecek partide AKP nin değiştirdiği devleti devam ettirecektir.

Buradan çıkacak sonuç Türk halkının %80 e yakını artık hem Atatürkçülüğe hemde devlete tam onay verebilmektedir. Yani sanıldığının aksine Atatürkçülük azalmamış artmıştır.

İşin ekonomi boyutunda ise, birincil sorun yüz ölçümüne eşit dağılmayan nüfustur. Bu ülkenin en temel sorunudur.

Sidneyde 5 milyon insan yaşar. 12.000 km2 dir.
    İsyanbulda 20 milyon insan yaşar 5000 km2 dir.
    Bu temel oran ülkemizdeki her büyük şehirde benzerdir. Türk halkı apartmanlarda kominist mahalle şeklinde yaşamaktadır.

Bu çok basit bir mantıktır. Bu şekilde eğitim, insan psikolojisi, asayiş, nakliye, sanayi, ticaret, tarım, hayvancılık, sağlık vb. Aklına gelebilecek her şey 10 kat daha kötü olur. Bu oran 10 kat bizim 10 kat kalabalık yaşamamızdır. Bu en ücra şehirlerimizde dahi böyledir. Örneğin bilecikte bile halkın yaşadığı yerler apartman ve 10 kat kalabalıktır ve arsalar coğrafya boştur. Niketim herhangi iyi bir ülke herhangi bir şeyi kıyasladığınızda hep 10 kat kötü çıkarız.

Örneğin matematik bilen lise öğrencimiz Hollanda'daki bir öğrenciden 10 kat az bilir.
    Yada asgari ücretle koreden 10 kat daha kötü yaşarsın. Brezilyada deprem bizdekinden 10 kat daha az insan öldürür.

İşte inşaat ekonomisi oluşmasının nedenide bu mecburiyetlerdir. Mesela istanbulun nüfusu 20 kat daha az olsaydı, ne Marmaray, ne Avrasya tüneli, ne 3. Köprü yapılmazdı.

Dolayısı ile asıl sorunu çözmeyen bizler iktidarda 20 yıl AKP yerine japonya millet vekillerini de getirsek aynı şeyi yapacaklar ve başarısız olacaklardır.

• Kanka açık olan tek şey milletlerin bilim,felsefe ve demokrasiyle öne çıktıkları, Avrupada 1500 lerde zehir gibi filozof ve astronomlar asılırken Osmanlıda kahve ticareti yapan halk, cariyelere binen padişahlar vardı.Her ülkenin kalitesi insanlarından gelmektedir.İnsanlarıda içinde büyüdükleri kültür oluşturur.Malesef ki Mustafa paşa bu çarkı hafif çevirdi diye bütün bir milletin kültürü 180dc dönemez.Belkide 1800-1900lerde avrupanın gördüğü demokratik mentaliteyi Türkiye son 10-15 yıldır kazanıyor.Ben de üzülüyorum toplumumuzun bu denli geri kalmışlığına fakat gerçekler üzülünce değişmiyor.Bazı şeylerin kendiliğinden olması gerek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aimstein -- 16 Aralık 2021; 9:24:39 >
  • asau kullanıcısına yanıt

Bulgarlar Türk olduğunu kabul etmiyor, ya Macarlar? Bir araştır bakalım ilk Türkoloji Enstitüsünü kim kurmuş. Sen Macarlar diyorsun da adamlar kendine ne diyor (Ülke isimleri yani)

Osmanlıda Türk kavramı yoktu doğrudur ama aynı şey Sırp, Yunan, Bulgar, Arap milletleri için geçerli değildi. Bir Sırp Sırplı gibi yaşayıp ben Sırp'ım diyordu. Diyemeyen Türklerdi. Lafı çok da uzatmaya gerek yok Ankara Savaşı sonrası bağımsızlığını ilan etmeyen Türk beyliği yok. Buna karşın Balkanlarda bağımsızlığını ilan edip Osmanlıdan ayrılan Avrupalı neredeyse yok. Osmanlıda en çok isyan eden millet yine Türkler. Senin dediğin Osmanlıcılık, İslamcılık, Ümmetçilik fikirleri denendi. Bu fikirlerin başarılı olması için çok şeyler de yapıldı. Sonuçta hiçbiri başarılı olmadı. Hadi bir daha deneyelim. Belki bu sefer daha şanslı oluruz.

• Mega projeleri alkışlayan halk o betonların altında ezildi, sırf karşısındakine ideolojik üstünlük sağlamak için ve geçmişden halen ders almayı bırak,halende elleri çatlayana kadar alkışlıyorlar yazıklar olsun bu ülke bu hallere düşmemeliydi yazık ‼️😔❓

• herbirimiz birey olarak üzerimize düşeni yapmadığımızdan veya yapmamıza bahaneler bulmamızdan, bencilliğimizden, ahlaki değerlerimizi öncelikle birey ve aile olarak sahiplenme gayretini kaybetmemizden,insan olma anlamanı,dünyada neden var olduğumuzu öncelikle kendimizin kavrayıp ailemizden başlayarak bunu çevremize önce hal ve hareketlerimizde uygulayıp anlatamamışımızdan karşılaştığımız şeyler...

• Binlerce yillik Türk Tarihini son dönem bakis acisi bir gözle ve bunu yaparken günümüz Teknolojisini ele alip yapilmasi cok sig bir elestiri olmus. Türkler binek olarak At kullanirken diger irklardan öndeydiler, Atlari binek olarak kesfetmemis bircok millet vardi henüz. Buna su gözle bakmaniz gerekir, bu gün bir millet var ve kimsede araba yok. At üstünde Ok kullanirken ileri idiler, eski dönemde ilerlemek toprak isgali ele gecirme ve hazinelerin savas yoluyla ele gecmesiyle oluyordu. O dönem bircok millete göre ilerde olduklari icin buyuk topraklar üzerinde yayilim gösterdiler. Osmanlida buyuyerek cok cesitli milletlerden elde ettigi kazanimlarla hem kültürel hemde toplumsal huzur sayesinde uzun yillar uzerinde oldugu topraklar ustunde hukum surebildiler.

Simdi gelelim gunumuze, Cumhuriyet devrimci bir ulke olarak kuruldu ve bircok yenilik iceriyordu. Zamanla bu devrimler yerini iktidarlarin korunma cabasina birakinca, halkin dusunsel olarak bircok ilke ile barisik olmamasi (dini konular örnegin) sebebiyle basladigi hizda surdurulmeyi biraktigi gibi halktan kopuklugu sebebiyle geriye saydi. Suan oldugumuz nokta aslinda Cumhuriyetin ilk yillarindakinden pek fazla yol kat edememistir. Biz herseyi cok ilerici sanmaktayiz, oysa bizdeki bazi seyler kurulan yeni Arap Devletlerindekinden pekte farkli degildi, örnegin Suriye. Onlardada bizdekine benzer bir sistem vardi, ancak Osmanlinin mirascisi devlet gelenegi olan buyuk bir millet olarak biz daha cok önplana ciktik.

Bizim yapmamiz gereken, halkin talep ve görüslerine yasam bicimine aykiri olmayan bir görüsle ilerleme plani yapmaktir. Zamaninda bunlar gözardi edildigi icin Cumhuriyet tarihi aci ve darbelerle gecmistir. Kanunlarin, adaletin, devletin ve milletin barisik ve uyumlu olmasi gerekir. Sistemi öyle bir insa etmek gerekirki halkin popülistlerin pesinde suruklenmesine izin verilmemelidir. Yillardir suren AKP iktidarini ayakta tutan sebeplerin en basinda gelen sey devletin ve yasalarin toplumla barisik olmamasindandir, yine ayni sebeple darbelerle ulke surekli geriye gitmis ve yillarini kaybetmistir. Millet onca basarisizliga ragmen AKP seciyor, neden? Cunku eski CHP dönemini halen daha bir tehdit olarak görüp, CHP yi bir alternatif olarak görmüyor. Bu anlattiklarimi görmezden gelerek, sadece halk cahil diyerek bir yere kimse varamaz. Yeni nesilde eger bazi seyler degismese yine dönüp dolasip bugunku 40 yas ustu neslin gelecegi noktaya varacaktir. Olan yine Cumhuriyetin kaybedecegi yillara olacaktir. Hersey sistemin dogru insansina bakar, siz su yolunu nasil yaparsaniz, su o yolda akar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 16 Aralık 2021; 11:15:58 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.