Şimdi Ara

Türkiyenin USD EURO olarakta Hesaplayınca Amerika ve Avrupadan Pahalı Olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu nasıl başarıldı gerçekten akıl alır gibi değil, işçi maaliyetlerinin daha düşük olup birde herşeyin avrupadan daha pahalı olması bu ülkede nasıl başarıldı? Et bu ülkede neden bu kadar hala pahalı, neden bu ithalat komisyoncularının önü kesilmiyor? Neden üretim desteklenmiyor? Hatta gerekirse devlet kursun çiftlikleri.




  • Bu konu icin kendinizi gizlemenize gerek yoktu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Evet oyle zaten Amerika ile yarisiyoruz fiyatlar konusunda.Tl degeri sacma sekilde yuksek kaldi o yuzden devulasyon yapilmasi gerekli Tl degeri %50 dusmesi lazim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok pahalı. Turistlere bile pahalı geliyor. Düşünsene bir tavuk döner yiyecek 3 euro. Küçücük ve içi boş gibi. Et döner dürüm istese 4-5 euro. Adam verdiği paraya bakacak yediğine bakacak benim ülkem buradan ucuz diyecek.


    Yıllardır ucuz ülkeyiz sanılıyor komple yanlış.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vanished Man -- 18 Nisan 2024; 12:49:47 >
  • Remzi Özdemir iki senedir bas bas bağırıyo, ne zaman Rusya'ya gitse seyehat acentaları: "Rus turistler artık Türkiye'ye gelmek istemiyo" diyolarmış. sebebi alkol gibi şeylerin Türkiye'de ek vergi ile pahalıya satılması falan değil. BEBEK BEZİ VE HİJYEN ÜRÜNLERİNİ BİLE şikayet ediyolarmış çok pahalı diye.

    AKP'ye madalya vermek gerek. bi ülke bu kadar batırılamaz. ve bu AKP hâlâ %30 oy alıyo.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    dikkat edersek Bulgarlar artık gelmiyo. çünkü seçim döneminde AKP geçici bi ucuzluk yaratmıştı. o kadar geçiciydi ki, kamyonla gelip mal kaçıran Bulgarlar bi anda yok oldular.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Riskler ve enflasyonun maliyeti vardır. Mesela esnafsınız, ama her esnaf aynı zamanda müşteridir. Üç ay sonra çocuğun okul parası başlayacak. Kaç lira olacağını bilmiyorsun, en kötü senaryoya göre fiyatlama yapman gerekir. Alış fiyatı artmadıi döviz yükselmedi fiyat neden yükseliyor. İşte bundan yükseliyor.


    Sadece fiyat enflasyonunu ödemek yetmez. Enflasyonun kendisinin de faturasını ödemek gerekir. Bir de üç ay sonraki enflasyonu da peşin ödemek gerekir. Enflasyon bu, saygı duyun Türkiyenin USD EURO olarakta Hesaplayınca Amerika ve Avrupadan Pahalı Olması 

  • Tarihe bakarsak herşeyin sürekli arttığı yani parasının sürekli değersizleştiği ülkeler hep yıkılmış (roma imparatorlugu, nazi öncesi almanya vs.). Yıkılmayan iki örnek var Japonya & Abd. Nasıl çıkmışlar dersen herşey arttığı gibi borsaları da sürekli artarken bir haftada %90 düşüş yaşamış. Eski tepesini anca 50 yıl sonra görmüş. Binlerce şirket bir gecede iflas etmiş, binlerce yatırımcı intihar etmiş, ülke parası büyük değer kazanmış.

    Türkiyede tek yönlü piyasa var. 20 yıldır ne alırsan al sadece yükseliyor. Borsa süründügü zamanlarda bile dolar karşısında düştü tl karşısında sadece yataydı. Sonra orda da bir çok hisse bir anda tl cinsinden 20ye katladı. Altın alan kar etti. Dolar alan etti. Ev alan etti. Tuvalet kağıdı ve piril alan bile kâr etti. Bist alan kâr etti. 20 yıldır birşey alıp düştüğünde korkup satmadıysa uzun vadede zarar eden birini duydunuz mu? Abd’de krediyle floridadan ev alan 2008de battı sokaklarda meth’e düşüp öldü hayatınızda türkiyede bir evin fiyatının düştüğünü duydunuz mu en fazla çok yükseldi diye düzeltme yapmıştır. Abd’de 99da teknoloji hissesi alan battı çoğu şirket kapandı gitti endeks 2020de eski zirvesine geldi. 29 buhranı belki 99a kadar abd dolarını ayakta tuttu 2.dünya savaşına sebep oldu. Japon yeni bugün hala güçlüyde 92deki borsa batışı sayesindedir.

    Türkiyede düşüşe yani finansal doğal seçilime izin verilmiyor. Araplar türk telekomu alıp milyarca dolar türk kamu bankalarından kredi çekip kaçtı. Devlet gitti bizim paralarla şirketi aldı kurtardı. Bu araplara güvenip hissesini alan cahillerin batmasına neden izin verilmiyor? Şu an türkiyenin 20 çok büyük şirketi devletin varlık fonu elinde kimine çökülmüştür çoğu kamu bankasından kredi çekip geri ödeyemeyip iflas edeceği için devlet tarafından el koyulmuştur. Bu 20 şirketin iflas etmesine izin verilse borsada bunlara yatırım yapan onbinlerce zengin yatırımcı fakir olacaktı ve talep azalınca içtiğimiz kahvenin bile fiyatı düşecekti. Tr’yi ben yönetsem bir hisse bir günde en fazla %10 düşebilir kuralını kaldırır %99,99 bile düşse gidip kurtarmam bu şekilde yanlış yatırım yapan bedelini öder şu an tüm ülke bedelini ödüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir örnek:
    Türkiyenin USD EURO olarakta Hesaplayınca Amerika ve Avrupadan Pahalı Olması

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiyenin USD EURO olarakta Hesaplayınca Amerika ve Avrupadan Pahalı Olması

    Little Ceasars Miami Beach
    Mart 2024
    4,35 USD

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O bölgenin sefiri @sensaura hocamdır. Ekledim mesaja.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Naruto45 N kullanıcısına yanıt

    DH Anonim kapatılsın

  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

    nedir bu

  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Doğrudur. Misal az önce İngiltere'deki arkadaşla görüşürken yumurta alıyordu, 12 lik yumurtayı 2 pound'a aldı.


    Ben New York'ta 12 lik yumurtayı $2.50 dolara aliyorum


    Türkiye'de gezen tavuk yumurtasi hemen hemen $3 dolar.


    New York'ta 3 kg tavuk budu 5 dolarken TR'de 3 kg but 300 lira yani 10 dolar.


    Tarım ve Hayvancılık politikalarını Muharrem İnce yapsın da kim başkan olursa olsun arkadaşlar :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.