Şimdi Ara

Türkiyede üniversiteyi dondurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Türkiyede okuduğum üniversiteyi dondurup yurtdışına okumaya gitmem sorun teşkil eder mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Who is your daddy?

quote:

Orijinalden alıntı: In God We Trust

Arkadaşlar Türkiyede okuduğum üniversiteyi dondurup yurtdışına okumaya gitmem sorun teşkil eder mi?

Hic bir sorun olmaz hocam takil kafana gore. Zaten olsada bir kere gittimi geri donusu gercenten cok zor. Herseyi goze almak gerek.

Denklik almamda bir sıkıntı olur mu diye sormuştum ama
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar Türkiyede okuduğum üniversiteyi dondurup yurtdışına okumaya gitmem sorun teşkil eder mi?

Hic bir sorun olmaz hocam takil kafana gore. Zaten olsada bir kere gittimi geri donusu gercenten cok zor. Herseyi goze almak gerek.

Denklik almamda bir sıkıntı olur mu diye sormuştum ama

O konuda bir fikrim yok hocam ya ama buyuk ihtimalle denklik sorunu olur.

Olmuyormuş bugün öğrendim

• Ayni anda iki universitede(fark etmez yurtici yurtdisi) orgun okumak mumkun deil.Birinde kayit dondurmus olsan bile.Yalniz Biri orgun dieri uzaktan egitim olabilir veya ogrenci degisim programlariyla olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Mete -- 6 Aralık 2013; 19:41:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Mete

Ayni anda iki universitede(fark etmez yurtici yurtdisi) orgun okumak mumkun deil.Birinde kayit dondurmus olsan bile.Yalniz Biri orgun dieri uzaktan egitim olabilir veya ogrenci degisim programlariyla olabilir.

Bugün yurtiçinde üniversitesini dondurmadan yurtdışında üniversiteye kayıt olmuş birisiyle tanıştım.
  • quote:

Ayni anda iki universitede(fark etmez yurtici yurtdisi) orgun okumak mumkun deil.Birinde kayit dondurmus olsan bile.Yalniz Biri orgun dieri uzaktan egitim olabilir veya ogrenci degisim programlariyla olabilir.

nasıl yani Türkiye'de örgün yurt dışında uzaktan eğitim alınabiliyor mu ? Böyle bir şey yok diye biliyorum . Varsa hazırlıklar başlar .
  • dostum istersen 15 tane u.egitim oku kimse hic bir sorun cikmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

dostum istersen 15 tane u.egitim oku kimse hic bir sorun cikmaz.

Uzaktan eğitim örgünle aynı statüde kardeşim.Türkiyede aynı anda bir örgün ve bir uzaktan eğitim okuyamazsın.
  • Dostum adamin sorusunu oku sonra cevabima bak bi zahmet :) Yurtdisinda okuyabilir miyim diye sormus.Evet yurtdisinda uzaktan egitim okuyabilir.Kaldiki AOF ve uzaktan egitim ayni statuse sahiptir.Bir unide orgun okuyan ikinci uni olarak aof yada u.e secebiliyor.Ancak yurtdisindan farkli olarak Turkiyede uniler bagimsiz deyil ve ogrenci alirken yok ve osym in belirlediyi sekilde alir.Ama yurtdisi unileri kendi belirledikleri kriterlere gore alir.Uzaktan ve aof egitimi hakkinda bilgiler icin
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Uzaktan_e%C4%9Fitim
    http://uzaktanegitim.nedir.com
    http://uzaktanegitim.istanbul.edu.tr/?p=6129

• quote:

Dostum adamin sorusunu oku sonra cevabima bak bi zahmet :) Yurtdisinda okuyabilir miyim diye sormus.Evet yurtdisinda uzaktan egitim okuyabilir.Kaldiki AOF ve uzaktan egitim ayni statuse sahiptir.Bir unide orgun okuyan ikinci uni olarak aof yada u.e secebiliyor.Ancak yurtdisindan farkli olarak Turkiyede uniler bagimsiz deyil ve ogrenci alirken yok ve osym in belirlediyi sekilde alir.Ama yurtdisi unileri kendi belirledikleri kriterlere gore alir.Uzaktan ve aof egitimi hakkinda bilgiler icin
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Uzaktan_e%C4%9Fitim
    http://uzaktanegitim.nedir.com
    http://uzaktanegitim.istanbul.edu.tr/?p=6129

Ben de şuan örgün hukuk açıktan sosyoloji okuyorum ve uzaktan eğitim ile açıköğretim aynı statüde değil T.C. yasalarına göre aynı anda 2 kontenjanlı bölüm açıköğretim hariç okunmuyor.Uzaktan eğitim örgün ile aynı statüde açık öğretim ile değil.Yurtdışında uzaktan eğitim okuyan örgün de okuyabilir zaten benim meselem bunun olup olmayacağı değil ileride başına sorun çıkan var mı maksadındaydı yoksa yapıldığını biliyorum.Ayrıca yurtdışında uzaktan eğitim okusanız bile denkliği yok.
    Edit:Rica ediyorum bu konularda kulakdan dolma konuşmayın insanların hayatıyla oynarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi In God We Trust -- 7 Aralık 2013; 13:01:02 >

• Dikkat edersen orda osym sartinin oldugunu yazdim kardes.Yani osym kontenjan belirlesmisse olmaz.Ama kontenjani yoksa uzaktan ogretim okursun.Bunu kulaktan dolma deyil bilerek soyluyorum.(Buda kaniti.http://www.eng.ankara.edu.tr/duyuruincele.php?id=272).Yukarida soylediyim gibi Turkiyede kontenjani uniler deyil YOK belirlediyi icin sikinti var ama yurtdisinda(yani varupa amerika falan kastediyorum) boyle sorun yok.Kontenjan kisitlamasi falan diyede bir sey yok.Uni kendi imkanlari ne kadar ogrenciyi kapsayabiliyorsa o kadar alma hakkina sahip.Kaldiki soru soran arkadas Turkiyede deyil yurtdisinda ogrenimden bahsetdi.Neyse hadi basarilar sana

• quote:

Dikkat edersen orda osym sartinin oldugunu yazdim kardes.Yani osym kontenjan belirlesmisse olmaz.Ama kontenjani yoksa uzaktan ogretim okursun.Bunu kulaktan dolma deyil bilerek soyluyorum.(Buda kaniti.http://www.eng.ankara.edu.tr/duyuruincele.php?id=272).Yukarida soylediyim gibi Turkiyede kontenjani uniler deyil YOK belirlediyi icin sikinti var ama yurtdisinda(yani varupa amerika falan kastediyorum) boyle sorun yok.Kontenjan kisitlamasi falan diyede bir sey yok.Uni kendi imkanlari ne kadar ogrenciyi kapsayabiliyorsa o kadar alma hakkina sahip.Kaldiki soru soran arkadas Turkiyede deyil yurtdisinda ogrenimden bahsetdi.Neyse hadi basarilar sana

Lütfen Türkçeyi düzgün kullan.Şuan Türkiyede tüm uzaktan eğitim programlarında kontenjan var yani örgün ile uzaktan eğitimi aynı anda okuyamazsın.Yurtdışında üniversitenin kontenjan belirleyip belirlememesinin Türkiye ile bir alakası yok.Yazdıklarının benim konumla veya tartıştığımız konu ile de alakasını anlayamadım çünkü yurtdışı üniversitelerinde kontenjan olsa ne olur olmasa ne olur?Yurtdışında örgün okursan denklik alırsın uzaktan eğitim alırsan alamazsın.O zaman uzaktan eğitim alıp ne yapacaksın?Orada yaşamayı düşünüyorsan zaten o ülkeye gider örgün de okuyabilirsin.

• quote:

Lütfen Türkçeyi düzgün kullan.Şuan Türkiyede tüm uzaktan eğitim programlarında kontenjan var yani örgün ile uzaktan eğitimi aynı anda okuyamazsın.Yurtdışında üniversitenin kontenjan belirleyip belirlememesinin Türkiye ile bir alakası yok.Yazdıklarının benim konumla veya tartıştığımız konu ile de alakasını anlayamadım çünkü yurtdışı üniversitelerinde kontenjan olsa ne olur olmasa ne olur?Yurtdışında örgün okursan denklik alırsın uzaktan eğitim alırsan alamazsın.O zaman uzaktan eğitim alıp ne yapacaksın?Orada yaşamayı düşünüyorsan zaten o ülkeye gider örgün de okuyabilirsin.

Bak birader yazmiyacaktim ama mantiksiz ve alakasiz bi seyler yazidigin icin mecbur yazdim.Senin boyle mantiksiz yazmanin sebebi yazilan yorumlarin gidisatini bilmeden yazmanda.Şimdi gecelim sorularinin cevabina

1.''Yazmissin ''Şuan Türkiyede tüm uzaktan eğitim programlarında kontenjan var yani örgün ile uzaktan eğitimi aynı anda okuyamazsın.''
    Soruna sorunla cevap vereyim.''Arkadaşlar Türkiyede okuduğum üniversiteyi dondurup yurtdışına okumaya gitmem sorun teşkil eder mi?'' Gorduyun gibi sen yurtdisindan bahsetmissin bende ''Ayni anda iki universitede(fark etmez yurtici yurtdisi) orgun okumak mumkun deil.Birinde kayit dondurmus olsan bile.(Not 1: burasi senin sorunla direkt olarak yazilan cevap.Yani tum yazdigim yorumlardan senin sorunla ilgili kismi sadece bu.)Yalniz Biri orgun dieri uzaktan egitim olabilir veya ogrenci degisim programlariyla olabilir.(Not 2:Burasida ek bir bilgi.Turkiyede orgun egitime devam etmekle birlikte yurtdisinda uzaktan egitim herhangi sebeble okumak isteyenler icin verilmistir.)''Yani burda,Turkiyede kayitin bulundugu halde-farketmiyor dondurmussun ya devam ediyorsun-yurtdisinda ikinci bir orgun ogretimine devam edemezsin demisim.Sadece ogrenci degisim programlari veya uzaktan egitim olabilir demisim.Ve bu yorumumuda Bozbora42 nikli arkadas alintiliyarak ''nasıl yani Türkiye'de örgün yurt dışında uzaktan eğitim alınabiliyor mu ? Böyle bir şey yok diye biliyorum . Varsa hazırlıklar başlar .'' diye yazmis.Bende ''dostum istersen 15 tane u.egitim oku kimse hic bir sorun cikmaz.''.Gorduyun gibi iddia ettiyinin aksine burda Turkiyede 15 tane uzaktan egitim okuyabilirsin dememisim.Burda bahsedilen yurtdisi.Ve yazmissin ''Yurtdışında üniversitenin kontenjan belirleyip belirlememesinin Türkiye ile bir alakası yok.'' Buna yazmamda alaka suki, bozbora44 nikli arkadas Turkiyede orgun okumakla beraber yurtdisinda uzaktan egitimin nasil mumkun oldugunu bunun Turkiyede mumkun olmadigini soyledi bende Yurtdisinda mumkun olmasinin sebebinin Turkiyedeki gibi kontenjan sinirlamasi olmadigindan ve universitelerin Turkiyedeki gibi YOK gibi bir kurula,kurulusa falan bagli olmadigindan ve kararlari kendi kapasitelerini gozonunde bulundurarak verme yetkilerinin olmasindan kaynaklandigini soyledim.Yani YOK Kontenjanli bolumlerde okumak yasak dediyinden ona bagli kurumlarda bunu uyguluyor yoksa pratikte bu mumkun.Kontenjan meselesinde alaka bu.Yazmissin ''Yazdıklarının benim konumla veya tartıştığımız konu ile de alakasını anlayamadım'' Umarim anlamissindir artik yazdiklarimin senin diil bozbora44 nikli arkadasin sorusuyla alakali oldugunuda rahatlarsin Ve ''çünkü yurtdışı üniversitelerinde kontenjan olsa ne olur olmasa ne olur?'' diyede devam etmissin.Yukarida olayi anlattim zaten Tekrarlamaya gerek duymuyorum.
    2. Yazmissin ''Yurtdışında örgün okursan denklik alırsın uzaktan eğitim alırsan alamazsın.O zaman uzaktan eğitim alıp ne yapacaksın?Orada yaşamayı düşünüyorsan zaten o ülkeye gider örgün de okuyabilirsin.'' Ve bu soylediklerininde benim yazdigim yorumlarla bi alakasi yok.Bana nasil olurda Turkiyede mumkun olmadigi halde Turkiyede orgun okurken yurtdisinda uzaktan egitim okunur diye sordular cevabin verdim Bana denkliyi var mi yok mu diye sorulmadi.Diger soylediyininde benim yazdiklarimla hic alakasi yok.Neyse umarim artik anlamissindir meseleyi.Bu son yorumum kardes.Hadi

• quote:

quote:

Bak birader yazmiyacaktim ama mantiksiz ve alakasiz bi seyler yazidigin icin mecbur yazdim.Senin boyle mantiksiz yazmanin sebebi yazilan yorumlarin gidisatini bilmeden yazmanda.Şimdi gecelim sorularinin cevabina

1.''Yazmissin ''Şuan Türkiyede tüm uzaktan eğitim programlarında kontenjan var yani örgün ile uzaktan eğitimi aynı anda okuyamazsın.''
    Soruna sorunla cevap vereyim.''Arkadaşlar Türkiyede okuduğum üniversiteyi dondurup yurtdışına okumaya gitmem sorun teşkil eder mi?'' Gorduyun gibi sen yurtdisindan bahsetmissin bende ''Ayni anda iki universitede(fark etmez yurtici yurtdisi) orgun okumak mumkun deil.Birinde kayit dondurmus olsan bile.(Not 1: burasi senin sorunla direkt olarak yazilan cevap.Yani tum yazdigim yorumlardan senin sorunla ilgili kismi sadece bu.)Yalniz Biri orgun dieri uzaktan egitim olabilir veya ogrenci degisim programlariyla olabilir.(Not 2:Burasida ek bir bilgi.Turkiyede orgun egitime devam etmekle birlikte yurtdisinda uzaktan egitim herhangi sebeble okumak isteyenler icin verilmistir.)''Yani burda,Turkiyede kayitin bulundugu halde-farketmiyor dondurmussun ya devam ediyorsun-yurtdisinda ikinci bir orgun ogretimine devam edemezsin demisim.Sadece ogrenci degisim programlari veya uzaktan egitim olabilir demisim.Ve bu yorumumuda Bozbora42 nikli arkadas alintiliyarak ''nasıl yani Türkiye'de örgün yurt dışında uzaktan eğitim alınabiliyor mu ? Böyle bir şey yok diye biliyorum . Varsa hazırlıklar başlar .'' diye yazmis.Bende ''dostum istersen 15 tane u.egitim oku kimse hic bir sorun cikmaz.''.Gorduyun gibi iddia ettiyinin aksine burda Turkiyede 15 tane uzaktan egitim okuyabilirsin dememisim.Burda bahsedilen yurtdisi.Ve yazmissin ''Yurtdışında üniversitenin kontenjan belirleyip belirlememesinin Türkiye ile bir alakası yok.'' Buna yazmamda alaka suki, bozbora44 nikli arkadas Turkiyede orgun okumakla beraber yurtdisinda uzaktan egitimin nasil mumkun oldugunu bunun Turkiyede mumkun olmadigini soyledi bende Yurtdisinda mumkun olmasinin sebebinin Turkiyedeki gibi kontenjan sinirlamasi olmadigindan ve universitelerin Turkiyedeki gibi YOK gibi bir kurula,kurulusa falan bagli olmadigindan ve kararlari kendi kapasitelerini gozonunde bulundurarak verme yetkilerinin olmasindan kaynaklandigini soyledim.Yani YOK Kontenjanli bolumlerde okumak yasak dediyinden ona bagli kurumlarda bunu uyguluyor yoksa pratikte bu mumkun.Kontenjan meselesinde alaka bu.Yazmissin ''Yazdıklarının benim konumla veya tartıştığımız konu ile de alakasını anlayamadım'' Umarim anlamissindir artik yazdiklarimin senin diil bozbora44 nikli arkadasin sorusuyla alakali oldugunuda rahatlarsin Ve ''çünkü yurtdışı üniversitelerinde kontenjan olsa ne olur olmasa ne olur?'' diyede devam etmissin.Yukarida olayi anlattim zaten Tekrarlamaya gerek duymuyorum.
    2. Yazmissin ''Yurtdışında örgün okursan denklik alırsın uzaktan eğitim alırsan alamazsın.O zaman uzaktan eğitim alıp ne yapacaksın?Orada yaşamayı düşünüyorsan zaten o ülkeye gider örgün de okuyabilirsin.'' Ve bu soylediklerininde benim yazdigim yorumlarla bi alakasi yok.Bana nasil olurda Turkiyede mumkun olmadigi halde Turkiyede orgun okurken yurtdisinda uzaktan egitim okunur diye sordular cevabin verdim Bana denkliyi var mi yok mu diye sorulmadi.Diger soylediyininde benim yazdiklarimla hic alakasi yok.Neyse umarim artik anlamissindir meseleyi.Bu son yorumum kardes.Hadi

Türkiyede bir örgün programa kayıtlıyken yurtdışında bir örgün programa da kayıt olunmasının önünde bir engel yok.En azından kayıt aşamasında.Yöke göre yasak ama yurtdışı üniversiteleri Yöke bağlı değil yazdığın gibi.Pek yaygın bir durum olmadığı için denklik vs. sorun olur mu diye genel anlamda sormuştum çünkü kayıt olunabildiğini zaten biliyorum ancak ileride anlaşılma durumu olup olmamasını bilmiyorum.Şuan yazdıklarının yine birşeyle alakası yok ama neyse uzatmaya gerek yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.