Şimdi Ara

Türkiye sefalette dünya lideri oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
1
Favori
6.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
83 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

metni:
    Enflasyon ve işsizliğin toplamından oluşan Sefalet Endeksi’nde Türkiye 93.3 puanla en yakın takipçisi 89.9 puandaki Arjantin’e fark atarak birinci oldu. 156 ülkenin yer aldığı endeks sıralamasında üçüncülüğü 41.4 puan ile Güney Afrika alırken onu 23.8 puanla Macaristan, 22.2 puanla Polonya, 17.5 puanla Rusya takip etti.

www.cumhuriyet.com.tr
    Türkiye sefalette dünya lideri oldu
    https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonomi/turkiye-sefalette-dunya-lideri-oldu-1998289

• Türkiye neredeyse tüm olumlu endeks ve parametrelerde geriledi. Olumsuzlarda ise zirveyi oynuyor. Ama bir "Türkiye Yüzyılı'ndan" söz ediliyor. Gerçeklikle bağı kopmuş bu kadar çok insanın yaşadığı bir toplum için çok olağan bir tablo bence. Yani görece gerilerken bir rüya alemi yaratırcasına uyuşturucu etkisine haiz bir yeni milenyumcu propaganda üretmek ve tüketmek. Sorsan ama alkol gibi uyuşturan maddelere karşıdırlar. Sadece yüksek kalite efektlerden oluşan, onun haricinde senaryosu, kurgusu, oyunculuğu, yönetmenliği ve benzeri diğer her şeyi ile içi boş bir aksiyon filmi gibi Türkiye Yüzyılı. En azından şu an için öyle...
  • Reyiz Türkiye'yi yine Dünya 1.si yaptı, tabii bu nankörler yine beğenmiyor.

• Bunlar arastirmayi da bilmiyor. Biz disari oyle gozukuyoruz. Diger milletlerin sevkini kirmamak icin, herhangi bir TV kanalinda "Ekonomik kriz" adi altinda hic haber yok, yani vermiyoruz. Hem birinciligimizi de kiskanmayin artik  

• Bu millete müstahak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eski bir otobüs şoförü bıyıklının yönettiği Venezuela 1.değil mi?

• yine birinci olmuşuz ama istemezükçü cehabeliler bunu da beğenmez   

• Sık dişini kardeşim damattar iha miha ziha yiha ukraynada destan yazacak ukrayna rusyayi fethedip yarisini bize verecek dogalgaz zengini olacagiz norvecli gibi yaşayacagiz

Togg mogg yapacagiz her yere satacagiz ayda 1 milyon uretip zengin olacagiz yeter ki seçimde 400ü verin bu is huzur icinde çözülsün

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sallama ve yanlı aştırma haberde neyse,kimbilir kimden fonlannan sorocu bir kurumdur ülkenin ekonomisi iyi değil okeyde güney afrika ve arjantinden aşağda görmek nedir güney afrika insanlar bir avuç buğday için birbirini öldürüyor halkının çoğu bir evi bile yok teneke barakada yaşıyor az sallayında civ civ ler yesin diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 1 Kasım 2022; 17:12:31 >
  • "Ekonominin sorumlusu benim ben..." diyordu birisi.

"Batı bizi kıskanıyor." diyorlardı.

"Lozanın gizli maddeleri..." diye söze başlayan kendini akıllı sananlar hala dolusuyla.

"Dış güçler..." diye başlayan sözlere ne demeli...

Onlar konuşur AKPARTİ yapar....

• Hamdolsun 😤

• benim aldığım her şeyin fiyatı , istisnasız 2 ve hatta 3 katına çıkmış. la nasıl enflasyon %82 oluyor hacı? ben başka bir boyutta mıyım, yoksa herkes yaşadığı zorlukları görmezden gelince, yok olduğunu mu sanıyor?

• Şaşıranlara şaşarım.

Galiba Gıda enflasyonunda da zirvedeydik.

• reisten nankörlere kapak olsun dunya 1.ligimiz  

• 1234Rambo kullanıcısına yanıt
    Senelik Yüzde 200'den aşağı zamlanan ürün sayısı 10 parmak kadar yoktur.

• Artık evde bişey bozulmasın diye dua ediyorum. Özellikle elektronik bir ürün bozulsa yandım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yaparsa akparti yapar.başka kim birinci yapacaktı.

• Durum böyleyken daha hâlâ inkar ediyorlar, bu şekilde "inkar metoduyla" ülkenin içinden geçtiler ama farkında değiller.

"Enflasyon ve işsizliğin toplamından oluşan Sefalet Endeksi’nde..." zaten konunun neyle ilgili olduğu belirtilmiş...Afrika'nın sömürülmesi, kıtlık vs ayrı bir olay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 2 Kasım 2022; 10:53:31 >
  • 1234Rambo kullanıcısına yanıt

Şu an eski alış faturalarıma bakıyorum 05-11-2020 de 119,13 TL ye aldığım malzeme şu an 868,13 TL kero gibi inanmayacaklara faturasını koyabilirim.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.