Şimdi Ara

Türkiye'nin otomobili tasarımıyla ödül aldı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
2
Favori
10.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

    olmayınca ne olacak? ne eksilecek hayatımızdan?



    Alıntıları Göster

    Vallahi sizin gibileri görünce Nuri Demirağ'ın zamanın en büyük uçak ve havacılık kümelenmesinin tek parti CHP'si tarafından nasıl batırıldığını daha iyi anlıyorum. Zaman değişse de demek ki zihniyet aynı değişmiyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: İl teber

    Vallahi sizin gibileri görünce Nuri Demirağ'ın zamanın en büyük uçak ve havacılık kümelenmesinin tek parti CHP'si tarafından nasıl batırıldığını daha iyi anlıyorum. Zaman değişse de demek ki zihniyet aynı değişmiyor.



    Alıntıları Göster

    bana sorduğum sorunun cevabını versene (yazdıklarını a haber tayfası yer ben yemem) otomobil fabrikası olmaması hayatımızdan ne götürecek? isviçre,norveç,danimarka ortak özellikleri nedir sence?





  • kordexa K kullanıcısına yanıt
    Eleştirmesinler demiyorum ki dalga geçmeler, küçümsemeler, inanmamalar filan bana hep olmamasını istiyormuş gibi bir his yaratıyor.

    Bu histe dediğiniz gibi bir ihtimal çalışanları demotive eder ama bana bir şeyi çok istemek bir tür dua imiş gibi geliyor ki bu da bir şekilde engel olacak gibime geliyor.
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Bu ülkenin gelişmesi ile alakalı bir şey. Otomobil çok önemli değil gibi gelebilir ama pahalı olduğundan ithalatı bize ciddi bir cari açık yaratıyor.

    Bunu dengelemek için bizde fabrika kurulmasını arzu filan ediyoruz yabancılardan ama onlarda bir gün PKK , bir gün fetö oda olmazsa kıta sahanlığımız ile ilgili sorunları dert ederek bize gelmiyorlar.

    Cari açığın artması para biriminin daha hızlı değer kaybetmesine bunu engellemek amaçlı devlettin daha fazla vergi koymasına sonuçta şu anda olduğu gibi saçma araç fiyatlarına neden olur.
  • Bence hükümet değişince vergi avantajlarını filan yenilemezler böylece adamlarda sıkıntıya girer rekabet edemez sonuçta kapatmak zorunda kalırlar.

    Yeni gelen hükümette bakın biz demiştik çok anlamsızdı diyip seçmenini ikna eder. Yanlış anlamayın ben bunları 90’larda çok gördüm siyaset böyle pis bir şey işte. Tüm partiler böyle şeyler yapabilir.
  • Bazı şeyler biraz yanlış anlaşılmış.


    · IF genelde hiç bir kategoride sadece stil için ödül vermiyor.


    · TOGG, "Professional Concept", yani kavramsal tasarım kategorisinde ödül almış.


    · Katılımcılar: TOGG Design Team, Pininfarina Design Team.



    https://ifworlddesignguide.com/entry/316109-togg-electric-c-suv

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhanvai

    Yerli ve milli aracımızı, yerli ve milli fiyatı ile alabilmek dileğiyle ...

    Asıl heyecan o kısımda zaten, yerli milli aracımız ne kadara satışa çıkacak o kısmı büyük merakla bekliyoruz Türkiye'nin otomobili tasarımıyla ödül aldı 

  • Türkiye'nin otomobili tasarımıyla ödül aldı


    (TOGG), Volkswagen ve Mercedes'in eski baş tasarımcılarından olan Murat Günak'ın, projenin "Tasarım Lideri" olarak görevlendirildiğini açıkladı ...



    Mezun olduktan sonra iki yıl Ford Almanya'da çalışmış ve daha sonra 8 yıl Mercedes-Benz'de tasarımcılık yaptı. Günak, 1994 yılında Peugeot'ya Tasarım Şefi olarak atandı ve 1998'de Mercedes-Benz ve DaimlerChrysler'e tüm binek otomobiller için Başkan Yardımcısı olarak geri döndü.

    Nisan 2003'te Volkswagen marka grubu Tasarım Ekibi'ne katıldı ve 1 Ocak 2004'te Volkswagen Grubu'nun Tasarım Müdürü olarak görev aldı. Görevi sırasında gruptaki tüm markaların tasarım faaliyetlerinden sorumluydu. 2007'de Volkswagen'deki eski çalışan Walter de'Silva ile yer değiştirdi.

    Danışman şirketi MGMO GmbH aracılığıyla Temmuz 2008 ve Ocak 2009 arasında Mindset AG'nin İcra Kurulu Başkanı olarak görev yaptı.

    Fransa'da 2011-2013 arasında üretilen "Mia electric" adlı yeni bir elektrikli araç projesine katıldı.


    Ford'un tescillediği "Otomotiv Tasarım Ustası" ödülüne de layık görülmüştü.



    Tasarımını yaptığı otomobiller


    Mercedes-Benz C Serisi (W202)

    Mercedes-Benz SLK Serisi (R170)

    Peugeot 206 CC

    Peugeot 307

    Peugeot 607

    Volkswagen Passat CC

    Volkswagen Golf V

    Mia electric



    Murat Günak gibi tecrübeli birisi bu üretime EVET demiş ve katkıda bulunacaksa bu iş ciddiyet kazanmaya başladı.Gereksiz yere tartışmalara gerek yok bekleyip göreceğiz ..!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bamorex -- 19 Nisan 2021; 3:4:27 >




  • Arkadaşlar ben mi yanlış biliyorum fikrinizi merak ettim. 2021 sonunda çıkacak arabaların tüm özelliklerini yayınlıyor firmalar. 2022 yılında çıkacak denilen TOGG hakında birşey yok. Adaptif hız kontrolü var mı, bagaj hacmi ne kadar, menzili ne kadar hiçbir bilgi yok. 1 yıl sonra satacağın arabanın alimlarını yapmış olması gerekmez mi? Takılacak pil ya da lastik gibi. Bari arabanın boyutlarını versinler de bekleyeli mi yoksa araba alalım mı karar verelim.
    Yoksa ortada çizimden başka birşey yok mu? Anlayamadım.

  • Benim anlamadığım bazı konular var, insanlar bir sürü konuşuyor yazıyor çiziyor anlatıyor kavga ediyor yahu bir durup düşününce lan VW alman devi şirket sanayi devriminden bu yana araba yapıyor, deniyor, geliştiriyor belki 100 yıl süredir, fransıza bakıyorsun öyle, İtalyan a bakıyorsun öyle, japonu amerikanı hemen hemen hepsi yıllardır bu konular üzerinde çalışıyorlar. Bu arabayı yapan firma 20 yıl aradan sonra belki de ilk olacak, tasarımı keza çok güzel ama bu ülkenin tarihi araba konusunda hiç yüzü gülmedi. Bakıyorsun 90 yılından itibaren almanların e30-e36-e46 kasalarına donanımlarına ne bileyim işte hidrolik direksiyon, 4 nokta enjeksiyonlu ateşleme, ABs asr bilmem ne Bi ton güzel özellik diğer tarafta Fiat regata tasarımından hallice ön camlar otomatik bir de lüks modelindeki hidrolik direksiyon, kara düzen karbüratörlü sistemler vs. Gerçekten alacak olanlara sormak istiyorum,fiyat normal araç pazarına yakın bir fiyattan sunulursa, bu adamların yapacağı arabayı neye güvenip te alabiliriz ki? Mesela ben kaliteli üretim Çin malı ürünleri, en kaliteli yerli üretimlere tercih ederim çünkü güven vermiyor. Hele ki konu araba olunca garantisi kronik arızaları yedek parçaları bir sürü daha önce çözülmemiş, yeni sorunlar ortaya çıkacak. Not olarak ta ekleyeyim 2010 model İtalyan üretimi bravoya biniyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şu toggun üretileceğine hala inanlar olduğunu gördükçe üzülüyorum. Yerli cadillacları hatırlayalım
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Adam kimseye cevap vermemiş ki, kendi fikrini söylemiş neden kendi kendine atar yaptın? Türkiye'nin satın aldığı tasarım ödül almış, bu kötü bir şey mi? Ödül alacak kadar iyi bir tasarımı seçmişiz bunda rahatsız olacak ne var? Düşünme organı olmayanlar hakaretle, aşağılamayla kendi küçük ve değersiz varlıklarına, loş ve rutubetli dünyalarında anlam katar ve mutlu olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gurur kaynağı Türkiye'nin otomobili tasarımıyla ödül aldı  TOGG'u yollarda gördüğümüzde bir o kadar daha gururlanıcaz. Türkiye'nin otomobili tasarımıyla ödül aldı 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gun

    Eleştirmesinler demiyorum ki dalga geçmeler, küçümsemeler, inanmamalar filan bana hep olmamasını istiyormuş gibi bir his yaratıyor.

    Bu histe dediğiniz gibi bir ihtimal çalışanları demotive eder ama bana bir şeyi çok istemek bir tür dua imiş gibi geliyor ki bu da bir şekilde engel olacak gibime geliyor.

    Yapacak olan adam yapar. Yani olaya duygusallık, metafizik veya parapsikoloji katmaya gerek yok Türkiye'nin otomobili tasarımıyla ödül aldı Türkiye'nin otomobili tasarımıyla ödül aldı 


    Kazdağları'nda insanlar kendini yırttı olmasın diye ama bi güzel traşladılar ormanları

    ?

    Türkiye'nin otomobili tasarımıyla ödül aldı 

    demek ki yapacak olan illa bir yolunu bulup yapıyormuş dimi

    Türkiye'nin otomobili tasarımıyla ödül aldı 


    Ayrıca insanlar niye inanmıyor diye merak ediliyorsa şu video bir örnek değil mi Türkiye'nin otomobili tasarımıyla ödül aldı 


    Demotive / moral bozukluğu olayına gelirsek; fabrika inşaatında çalışan emekçinin çok boş vakti var da İnterneti açıp burayı okuyup morali bozulacak ve ertesi gün işine gittiğinde performansı düşecek öyle mi

    Türkiye'nin otomobili tasarımıyla ödül aldı 

    Bunlara nasıl inanıyorsunuz cidden çok komik Türkiye'nin otomobili tasarımıyla ödül aldı 

    Özel sektörün insana bakış açısından ve şartlarından pek haberiniz yok galiba Türkiye'nin otomobili tasarımıyla ödül aldı çoğu yerde bir işçinin hasta olmasının bile işten kaytarmak görüldüğü bir ortamdan bahsediyoruz. Togg un ortamı böyledir demiyorum elbette ama şu alice harikalar modundan da bi çıkmak lazım. Sanki avrupadayız Türkiye'nin otomobili tasarımıyla ödül aldı 


    Mavi yakalıda durum böyle iken beyaz yakalıyı düşünelim. Napacak mesela? çalıştığı programı görev çubuğuna küçültüp "bakalım bugün ne yazmışlar" diyip burayı mı okuyacak Türkiye'nin otomobili tasarımıyla ödül aldı hadi okudu ve morali bozuldu... napacak? kahvesinden son yudumu bir hışımla kafaya diktikten sonra ceketini alıp ofisi terkedip soluğu stres atmak için kent ormanında mı alacak Türkiye'nin otomobili tasarımıyla ödül aldı .

    OffffTürkiye'nin otomobili tasarımıyla ödül aldı 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpabi

    Arkadaşlar ben mi yanlış biliyorum fikrinizi merak ettim. 2021 sonunda çıkacak arabaların tüm özelliklerini yayınlıyor firmalar. 2022 yılında çıkacak denilen TOGG hakında birşey yok. Adaptif hız kontrolü var mı, bagaj hacmi ne kadar, menzili ne kadar hiçbir bilgi yok. 1 yıl sonra satacağın arabanın alimlarını yapmış olması gerekmez mi? Takılacak pil ya da lastik gibi. Bari arabanın boyutlarını versinler de bekleyeli mi yoksa araba alalım mı karar verelim.
    Yoksa ortada çizimden başka birşey yok mu? Anlayamadım.

    Türkiye'nin otomobili tasarımıyla ödül aldı Türkiye'nin otomobili tasarımıyla ödül aldı 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çinliler yine boş durmamış

    https://www.youtube.com/watch?v=0E-GUMscftw&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-61960E1CE

    Golf 1'i İtalyan biri çizdi.


    Passat B6, Peugeot 206 Murat Günak tasarımı. Onlar başarılarını kendi üstlerine aldı, parayı da onlar kazandı kimin tasarladığının önemi yok. TOGG'da devletin projesidir, hükümetin değil. Herkesin sahip çıkması gerekir.


    Hükümet değişince TOGG fabrikasını kapatacak mıyız?



    Alıntıları Göster

    Hükümet indiğinde TOGG'un herşeyi feshedilmeli tasarımı dahil herşeyi yerli ve milli ucuz bir benzinli hatcback ve crossover yapılmalı[ otomatik şanzıman ithal edilebilir sadece]




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 19 Nisan 2021; 8:42:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Elin italyanının yaptıgı tasarımla övünmek ancak ahaber kitlesini kandırırsınız ödül aldık diye..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.