Şimdi Ara

Türkiye’nin ‘beach club’ mafyaları (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
368
Cevap
7
Favori
36.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
197 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar

    Elitizme karşı değilim. Hatta bazı plajların paralı olmasına da karşı değilim. Ama bu elitlik değil, 24 ayar sonradan görmelik . Kültürlü saygın kişilerin bulunacağı yerler değil. Ancak cebi biraz para gören popüler olanın peşinden koşan instagramcılar gider buralara.
    İser elitizm de ister sonradan görmelik farketmez. Sen nasıl Suriyeli istemiyorsan adam da orta gelirli görmek istemiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

    Sıkıntılı tipler benim açımdan sadece beachlerde değil, geçen eşimin dövmesi için Alsancağa gittik, karnımız acıktı kırçiçeğine oturduk, karşımıza iki tane suriyeli çocuk geldi, büyük yogurt kovalarını bateri gibi bir şey yapmışlar, kafamızı ütülediler.

    Ağzımıza lokma atacağız, cart suriyeli dilenci "pere, pere, pere", onu yolluyorsun tipi düzgün boynunda engelli derneği kimlik kartı, engelli tiyatrosu bileti satmaya çalışıyor, onu gönderiyorsun arkadan çiçekçi, onu yolluyorsun kucağında bebekli abla "açız" diyor, o gidiyor elinde kolonya, dandik şeker olan bir tip "askere gidiyoruz harçlık". İçeride masa boşalasıya kadar cinnet geçiriyordum.

    Yürümeye başladık karşıdan "merhaba griiinnnpiiis hakkında bilgi verelim" diyen öğrenci, onu atlatınca arkasından unicef satışçısı. Zaten kalabalığın içinde bir tomar abuk subuk insan. Bir daha alsancak mı asla. Giderim 360 a, kırçiçeğinden bir tık fazla öderim ama bu tiplerle uğraşmam.

    Aynı şey deniz içinde geçerli, zaten çeşmede boyalık, ılıcalar gibi iki halk plajı var durumları ortada, alt komşum, milyon dolar yatırmış denize sıfır villa almış ılıcalarda cumartesi-pazar izmire dönüyor. Pazartesi - Cuma kalıyor yazlıkta.
    Tam yakındığım ve sinir olduğum şeyleri özetlemişsiniz. Konak tarafına giderseniz lolipop satmaya çalışan palyaço ve işitme engelli olduğunu iddia edip para koparmaya çalışan bir zırtapoz da var. İyi bari onlara denk gelmemişsiniz...

    Artık eşimle dışarı çıkmaya korkar oldum. Biraz gezinti yapıp sinir stres atalım diye ne zaman dışarı çıksak birileri geliyor musallat oluyor. Habire bir şey satmaya çalışanlar, bağış toplayıcıları, dilek tavşancıları, gül satan teyzeler(!), dilenciler, restorancılar, falcılar, çiğdemciler, kardeşim bi' bakar mısıncılar ve yazmaya üşendiğim dahaları...

    Yeter be kardeşim bir huzur verin insana. 1 saat yürüyelim diye dışarı çıkıyorum burnumdan geliyor. Güzelce reddediyorsun yine gitmiyorlar, yapışıyorlar. Eskiden bir adap bir görgü vardı, yanında kadın varken biraz dikkat edilirdi. Dakika başı yanımda biri bitiyor, git diyorum gitmiyor. Usulca uzaklaşıyorum arkamdan sesleniyor "kardeşim bi bakar mısın?" bakmam ulan ayı cehennem ol git. Bu ne kadar yüzsüzlük ben anlamıyorum. Birine adres sorarken bile çekiniyorum rahatsız ederim diye, tarif sonrası nasıl teşekkür edeceğimi şaşırıyorum. Millet yüzsüz ve arsız bir şekilde yanımıza geliyor rahatsız ediyor. Yok mu zabıta falan bunları temizleyecek?

    İşin komik tarafı da tekken bir Allahın kulu gelmez yanıma, ne zaman yanımda bir kadın olsa hemen damlarlar. Görgüsüz, arsız insan bozuntuları.

    Yazdıklarımın bu konuyla pek alakası yok ama genel olarak bir nefret kusma seansı oldu artık neyse :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetkep

    Okuduğunu mu anlamıyorsun bilmiyorum ki.
    Benim dediğim yöntemle para kazanilmaya devam eder.
    Şezlong ücreti alınacak. Kişi başı yirmi lira
    Hamburger + kola 25
    Bira şişe 20 tl
    Giriş ücreti alınmayacak
    Bu şekilde para kazanılır.
    Asgari ücretle çalışan zaten gider yine halk plajına merak etme..
    Öyle yerler de var zaten.

    Adam patron. Ayda 5000 TL verdiği çalışanı ile aynı plaja gitmek istemiyor işte bunun neresini anlamıyorsun.

    0 liraya da var. 30 liraya da var 300 liraya da var.

    Her yer 30 lira olsa Türkiyenin kaymak tabakası yurt dışına kaçar. Orada para kazanamazsın.
  • Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt
    Sende tüm dilencilere yakalanmışın
    Kıbrıs şehitlerine girilmez. Hergün o greenpeace ve unicefçilerden kaçıyorum. O turşu bidonlarına vurup ses çıkaran suriyeli velet dünyanın parasını kaldırıyor. Zabıta uyuyor alsancakta.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E5341BFEF

    öyle bi konuşmuşsun ki sanki izmir türkiye içinde ayrı bi ülke. bağımsız bölge.
    istanbullu da gider ığdırlı da gider izmire. ülkedeki her yer her türkün vatanıdır. memleketidir. aşırı ayrımcı konuşmuşsun. o istanbullu diye onun maldivler gibi denize girmeye hakkı yok mu izmirde? hakkı olduğunu görmüş olmuşsunuz zaten.
    Sen öyle san. O ığdırlı çeşmede para yoksa sokakta yatar. Vatan, millet falan çeşmede bol para geçer geriye kalanı hikaye.
  • Beach club mafyası nedir?
    Vasıflı birimidir kendisi?
    Hükmü varmı?


    Türkiye’nin ‘beach club’ mafyaları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 11 Temmuz 2019; 3:43:33 >
  • Bir psikolog olarak bunları gerçeklerle yüzleştirsem, aslında çoğunun o kadar mutsuz olduğunu, bunu gizlemek için neler neler verdiklerini bilseniz. Mutluluk=para sanar bazıları, sadece instagram fotoları bile ful gülümsemeli fotolardır. Dk da bir kaç like geldi diye fotolara bakarlar. Ne kadar like o kadar mutluluk vardır onlar için. Giyim tarzları bile sevdiği için değil toplum öyle istediği için bazılarınınki saçmadır bunu kendide bilir ama devam eder. Hayatlarından sosyal medyayı çıkartsan büyük bir çöküntüye girerler. Çok şey yazılırda be gerek var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaşananlar ve anlatılanların tamamı devletin göz yumması ve siyasi iktidar/yerel yönetimler eliyle yapılan "peşkeş" kaynaklıdır.

    bakın güzel kardeşlerim, 6 aya yakındır yeryüzü cenneti tadında bir Antiller/Karayip ülkesi olan Antigua & Barbuda'da yaşıyorum (Ülkeyi terk edip buralara gelişimin nedenleri arasında ilk cümlemde bahsettiğim yağma ve talan da ilk sıralarda, zira bu sadece Alaçatı, Bodrum vs gibi yerlere özgü değil İstanbul Büyükçekmece Sahili'nde bile yaşanan bir realite!). burada da 5 Yıldızlı oteller var (burada da var derken esasında tillahı var da, ben yine mütevazi tanım yapıyorum işte eheh), beach club desen şeyini sallasan çarpacak kıvamda. lakiiin, plajlar tamamen, hiçbir istisna gözetmeksizin HALKIN malı ve yine hiçbir istisnaya yer olmaksızın HERKES (yerli/yabancı) yasal sınırlar içinde dilediğince faydalanabiliyor.

    bulunduğum yerde olmadığıma dair isnatta bulunacak AKaveller çıkacaktır muhakkak, şunları da şuracığa bırakıvereyim şöyle.
    https://www.instagram.com/p/BtoWCBknUJv/
    https://www.instagram.com/p/BwdnnAwhW8C/
    https://www.instagram.com/p/BwdY4lxhrjV/
    https://www.instagram.com/p/Bt_3IRoHTi7/
    https://www.instagram.com/p/ByyN9nvni7X/

    ha bir de başbakanımızla spor salonunda ayaküstü karşılaşıp beeeyle "peace brother" tadında foto çekilebiliyorsun öyle de güzel insanlar. onyüzbinmilyon adedinde korumaları ve ucu bucağı görünmeyen lüks araç konvoyları da yok üstelik!
    https://www.instagram.com/p/BvSsWqhnlL-/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnicornKnight -- 11 Temmuz 2019; 5:22:51 >




  • Yazık günah şunlara verilen paralara 3.500 3.750 liralardan bahsediyorsunuz. Böyle havaya para atmak yerine gidin abi karadenize miss gibi denizi var doğası var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde ağlıyoruz ekonomik kriz diye. Yandaşlar ve kaymak tabaka yaşıyor hayatı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mechatengu

    Bu mesaj silindi.
    Sen o domates-peynir ekmek arasına kurban ol. Gören de sanacak akşam eve gidince annenin yaptığı tarhana çorbasını içmiyorsun.
  • parasını siz mi veriyorsunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mechatengu

    Bu mesaj silindi.
    Türkiye’nin ‘beach club’ mafyaları
  • quote:

    Orijinalden alıntı: radko

    Yasa dışı olsa emlak bankası her sezon bu işletmelerden bedel almazdı.Herşey yasal.
    Yasadışı... Türkiye'de koruma altına alınmamış plajlar hariç bütün plajlar halkın kullanımına açıktır ve kimse bu hakkı gasp edemez. Özel işletmeler yalnızca plajlarda şemsiye, şezlong, yiyecek ve içecek (büfe olmak şartıyla) ve birtakım deniz ekipmanlarını satmak veya kiralamak yoluyla plajlardan faydalanabilir. Fakat bu sırada plajların kullanımına engel koyamaz.
    Doğuda iki müptezel vatandan toprak talep edip seni oraya sokmadığında terörist oluyor ama aynısını iki müptezel plajda yapınca "falan filan istiyorsan vereceksin o parayı".
    Okuyun kardeşim okuyun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • firatkrky kullanıcısına yanıt
    evet yasadışı. fakat bu cümleleri istersen kapıdaki görevlilere ilet. bir temiz dayak yersin :) tam mafya oldular ve devlet hiç bir şey yapmıyor. belediye de müdahele etmiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UnicornKnight

    yaşananlar ve anlatılanların tamamı devletin göz yumması ve siyasi iktidar/yerel yönetimler eliyle yapılan "peşkeş" kaynaklıdır.

    bakın güzel kardeşlerim, 6 aya yakındır yeryüzü cenneti tadında bir Antiller/Karayip ülkesi olan Antigua & Barbuda'da yaşıyorum (Ülkeyi terk edip buralara gelişimin nedenleri arasında ilk cümlemde bahsettiğim yağma ve talan da ilk sıralarda, zira bu sadece Alaçatı, Bodrum vs gibi yerlere özgü değil İstanbul Büyükçekmece Sahili'nde bile yaşanan bir realite!). burada da 5 Yıldızlı oteller var (burada da var derken esasında tillahı var da, ben yine mütevazi tanım yapıyorum işte eheh), beach club desen şeyini sallasan çarpacak kıvamda. lakiiin, plajlar tamamen, hiçbir istisna gözetmeksizin HALKIN malı ve yine hiçbir istisnaya yer olmaksızın HERKES (yerli/yabancı) yasal sınırlar içinde dilediğince faydalanabiliyor.

    bulunduğum yerde olmadığıma dair isnatta bulunacak AKaveller çıkacaktır muhakkak, şunları da şuracığa bırakıvereyim şöyle.
    https://www.instagram.com/p/BtoWCBknUJv/
    https://www.instagram.com/p/BwdnnAwhW8C/
    https://www.instagram.com/p/BwdY4lxhrjV/
    https://www.instagram.com/p/Bt_3IRoHTi7/
    https://www.instagram.com/p/ByyN9nvni7X/

    ha bir de başbakanımızla spor salonunda ayaküstü karşılaşıp beeeyle "peace brother" tadında foto çekilebiliyorsun öyle de güzel insanlar. onyüzbinmilyon adedinde korumaları ve ucu bucağı görünmeyen lüks araç konvoyları da yok üstelik!
    https://www.instagram.com/p/BvSsWqhnlL-/
    Hocam, size dm atacaktım, çünkü ben de gidecek ülke arıyorum, fakat ekşi sözlük'te yazmışlar nasıl gidilir diye, bir asgari ücretli olarak gitmem imkansız yani, dolayısıyla bu hayalim birkaç dakika sürmüş oldu sadece




  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.