Şimdi Ara

Türkiye’nin ‘beach club’ mafyaları (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
368
Cevap
7
Favori
35.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
197 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçen yıl Özdere'de sahilin en güzel kısmını işletmelere vermişlerdi. Sabah bir iniyorsun denize onlarca boş şemsiye ve şezlong kumsalı kaplamış. Ya bunların arkasına denizden 20 metre öteye kuracaksın şemsiyeni, ya da bunlarla deniz arasında kalan 2-3 metrelik herkesin gelip geçerken su şıçrattığı boşluğa. Ben genelde bu ön boşluğu tercih ediyordum. Ama bu seferde para vererek hizmet almış(!) şemsiye kiracılarının önünü kapatıyordum kendi şemisyemle. O da insan diye üzülmüyor da değilim ama yapacak bir şey yok.
    Bir tandığım sohbet arasında şu şemsiye kiralama işi çok iy oldu buraya dedi. Afalladım tabii bu işin eziyetini çeken birisi olarak. Sonra devam etti: "Sadece haftada bir gün geliyoruz, yok şemsiye taşı, yok kumsalda yer bul gibi dertler olmuyor. Bir de tabii parası olan oturduğu için sağındaki solundaki insan senin seviyende. Öyle suriyeliye ya da 5-10 kişilik erkek grubunun yanına denk gelmiyorsun. Haftada bir verimişim 40-50 lira çok değil".
    Bu mantıkla düşününce -yani eğer paran varsa- son derece haklı. Parası olmayanı düşünmediğin sürece tabii.

    Konunun ilk mesajındaki örnekten gidersek, eğer ben ayda 100.000 lira kazanıyorsam hafta sonu bana gelen 3500TL hiç koymaz. Hatta derim ki "oh be ne güzel hizmet. Herşey ayağıma geliyor. iti kopuğu yok. Tatil budur işte".

    Genelde de böyle adamların sözü geçer siyasilere. Haliyle de böyle hizmetler(!) ortaya koyar belediyeler.

    Bizim memleketin geneli böyle. Hani bir çok kişi der ye bana para çıksa ilk iş yurt dışına kaçarım falan diye. Hayır! Bu memleket parası olana cennet zaten.




  • Boşa tartışıyorsunuz parası olan bu ülke de yaşıyor parası olmayan da böyle forum sitelerinde konuşuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Seza

    Tam yakındığım ve sinir olduğum şeyleri özetlemişsiniz. Konak tarafına giderseniz lolipop satmaya çalışan palyaço ve işitme engelli olduğunu iddia edip para koparmaya çalışan bir zırtapoz da var. İyi bari onlara denk gelmemişsiniz...

    Artık eşimle dışarı çıkmaya korkar oldum. Biraz gezinti yapıp sinir stres atalım diye ne zaman dışarı çıksak birileri geliyor musallat oluyor. Habire bir şey satmaya çalışanlar, bağış toplayıcıları, dilek tavşancıları, gül satan teyzeler(!), dilenciler, restorancılar, falcılar, çiğdemciler, kardeşim bi' bakar mısıncılar ve yazmaya üşendiğim dahaları...

    Yeter be kardeşim bir huzur verin insana. 1 saat yürüyelim diye dışarı çıkıyorum burnumdan geliyor. Güzelce reddediyorsun yine gitmiyorlar, yapışıyorlar. Eskiden bir adap bir görgü vardı, yanında kadın varken biraz dikkat edilirdi. Dakika başı yanımda biri bitiyor, git diyorum gitmiyor. Usulca uzaklaşıyorum arkamdan sesleniyor "kardeşim bi bakar mısın?" bakmam ulan ayı cehennem ol git. Bu ne kadar yüzsüzlük ben anlamıyorum. Birine adres sorarken bile çekiniyorum rahatsız ederim diye, tarif sonrası nasıl teşekkür edeceğimi şaşırıyorum. Millet yüzsüz ve arsız bir şekilde yanımıza geliyor rahatsız ediyor. Yok mu zabıta falan bunları temizleyecek?

    İşin komik tarafı da tekken bir Allahın kulu gelmez yanıma, ne zaman yanımda bir kadın olsa hemen damlarlar. Görgüsüz, arsız insan bozuntuları.

    Yazdıklarımın bu konuyla pek alakası yok ama genel olarak bir nefret kusma seansı oldu artık neyse :)

    Alıntıları Göster
    Şimdi bu tipler pazar günü burada bir çok kişinin övgü ile bahsettiği halk plajlarına geliyor, hemde maaile, üzerine birde 10 ar kişilik suriyeli sap grubu ekleniyor nasıl eşimle gideyim halk plajına.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vanished Man

    Sende tüm dilencilere yakalanmışın
    Kıbrıs şehitlerine girilmez. Hergün o greenpeace ve unicefçilerden kaçıyorum. O turşu bidonlarına vurup ses çıkaran suriyeli velet dünyanın parasını kaldırıyor. Zabıta uyuyor alsancakta.
    Nasıl yakalanmayacaksın, adamlar perona yanaşacak otobüs gibi ard arda geliyorlar
  • amme malına , zorunlu istifade etme bedeli koymak hangi hukuk kitabında yazıyor . kimin kanalıyla olduğunu herkes biliyor bu yapılanların , parselletirenler . sen milletin plajının yakınına işletmeni açarsın , kiralatırsın , isteyen şezlong alır isteyen şemsiye isteyen karnını doyurur , sen işletmenin satış kapsamında ticaretini yaparsın . sen belediye misin arsa sahibi mi , plaja kum mu döküyorsun plajı sen mi temizliyorsun , otel bile olsa kısmi olarak plajından çoğu insan faydalanabilir biliyorum . hangi kamu alanına ticarethane açıp arsa benim tarzda edalarla halka ait bir yerden para topluyorsun . baban dayının işi bunlar , plajlar amme malıdır ve herkesin kullanımına açıktır . ülkede iyice rantçılık dönüyor . bunlara yüz verdikçe izin verdikçe birileri ortak ceplerini doldurduğu sürece milletin tepesine binerler . biranönce belediyeler bunları temizlemeli temizlemezse görevini yapmıyor demektir .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 11 Temmuz 2019; 11:45:19 >
  • Çoğumuz o beach leke o paraları bayilicaz başka çare yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: traumaniac

    Sana aslında cevap verilmez ama okudum okudum kuruldum sana insan müsveddesi...

    Elitizmini yerim senin ben, kime göre neye göre ELitsin oğlum sen? Kim dedi Elit iyidir, herkes Elit olup etrafını hor görmelidir, sen mi koydun HALKIN denize girmesinin standardını? Paran çok diye mi sahip oldun denizin kıyısına?

    Oğlum senin nasıl bir mantığın var lan? Sen zengin olacan eeeee, cluba gidip viskini yuudumlayacan eeeee, tabi sen çok uğraştın zengin olmak için, dedenin mirası değil ezdiğin?!?! veya de ki çok çalıştın harbiden zengin oldun, gene soruyorum tapusunu mu verdiler kıyıların sana? benim için mi kazandın o paraları? sen çalıştın ben mi ezdim de kıyılar senin oldu? SEN HAYIRDIR ULAN HAYIRDIR?!?!?!?!?

    Bu fikirde olan, etrafını hor gören, parayla adam oldum sanan ne kadar züppe elit varsa topunun 7 ceddine buradan her türlü gider...

    Aklınızı başınıza alın, adam olun insan olun...
    Lan olm nerenden anlıyorsun lafı. Ben elitim mi dedim? Ben buradakilerin gittiği plaja gitmem mi dedim. O pahalı beachlere giden adam böyle düşüncesi böyle dedim.

    İnsan müsveddesi de babandır ayrıca.




  • Beach club adını taşıyan yerlere hiç gitmedim, arkadaş çevremin anlattıkları ve sosyal medya platformlarında bahsedildiği şekliyle de bana uymadığını ve hiçbir zaman tercih etmeyeceğimi anladım. Ama bu şu demek olmuyor ki bu tarz yerlere karşıyım ve giden insanları da eleştiririm. Sadece bu mekanlara gitmem, buraları tercih edecek zihniyet, anlayış ve yaşam tarzına sahip insanlarla da bir araya gelmem, hepsi bu. Herhangi bir ülkede her türlü insanın tercihine açık yerler olmalı.
    İkincisi, kabul edelim ki içerisindeki eğitimli (öğretimli demiyorum) insanları hariç tutarsak halk plajlarının durumu da hiç iyi değil. Erkek halimle kendi başıma bir dönem gittiğimde, etrafta dörtlü beşli (kültürsüz-eğitimsiz) sap diye tabir edilen grupların konuşma ve davranışlarından, etraftaki aile veya eşiyle, kız arkadaşlarıyla birlikte olan insanlar adına rahatsız olmuştum. Bu ırki bir mesele de değil, Suriyeliler bir yana, bizim kendi içimizde de öyle maganda insanlara tanık olursunuz ki bir kısım Suriyeli yanlarında eski İstanbul beyefendisi kalır. Kabul edelim ki böyle bir ortamda eğitimli, kültürlü hiç kimse ailesi, sevgilisi ya da arkadaş ortamıyla bulunmak istemez. Şimdi "plajlar halkındır" söylemiyle ortaya çıkıp biraz da kendini solcu romantizmine kaptırmış arkadaşlarımız, herkesi kendi gibi ya da eski doğu bloğu ülkelerinin "her sosyal kesimden" eğitimli insanları gibi sanıyorlar ki biraz söz konusu ortamlara daha sık karışırlarsa gerçeğin daha farklı olduğunu anlayacaklardır. Ama beach clublar için söylediğim şey, halk plajları için de geçerli. Ben tercih etmesem de buralar da olmalı ve tercih edeceklerin kullanımına açık olmalı.
    Biraz araştırırsanız daha farklı tatil beldelerinde belirli bir giriş ücreti olan, sizden belirli bir harcama yaptığınız takdirde şezlong şemsiye ücreti istemeyen ve yeme içme fiyatlarının da astronomik olmadığı yerler bulabilirsiniz. Buralarda "genellikle" ne sizi ne de sevdiklerinizi rahatsız edebilecek insanlarla karşılaşırsınız, ne de arabanıza göre muamele görürsünüz. Temiz, nezih yerlerdir.
    Sonuçta kendimce sahil alanlarını üç gruba ayırdım. Bence tercihe göre hepsi de bulunmalıdır, farklılıktır. Nüfusun hızla arttığı, artık şehirlere sığmamaya başladığımız günümüzde başka türlüsü de düşünülemez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moondance -- 11 Temmuz 2019; 13:5:53 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mechatengu

    Bu mesaj silindi.
    O zaman yallah amerikaya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UnicornKnight

    yaşananlar ve anlatılanların tamamı devletin göz yumması ve siyasi iktidar/yerel yönetimler eliyle yapılan "peşkeş" kaynaklıdır.

    bakın güzel kardeşlerim, 6 aya yakındır yeryüzü cenneti tadında bir Antiller/Karayip ülkesi olan Antigua & Barbuda'da yaşıyorum (Ülkeyi terk edip buralara gelişimin nedenleri arasında ilk cümlemde bahsettiğim yağma ve talan da ilk sıralarda, zira bu sadece Alaçatı, Bodrum vs gibi yerlere özgü değil İstanbul Büyükçekmece Sahili'nde bile yaşanan bir realite!). burada da 5 Yıldızlı oteller var (burada da var derken esasında tillahı var da, ben yine mütevazi tanım yapıyorum işte eheh), beach club desen şeyini sallasan çarpacak kıvamda. lakiiin, plajlar tamamen, hiçbir istisna gözetmeksizin HALKIN malı ve yine hiçbir istisnaya yer olmaksızın HERKES (yerli/yabancı) yasal sınırlar içinde dilediğince faydalanabiliyor.

    bulunduğum yerde olmadığıma dair isnatta bulunacak AKaveller çıkacaktır muhakkak, şunları da şuracığa bırakıvereyim şöyle.
    https://www.instagram.com/p/BtoWCBknUJv/
    https://www.instagram.com/p/BwdnnAwhW8C/
    https://www.instagram.com/p/BwdY4lxhrjV/
    https://www.instagram.com/p/Bt_3IRoHTi7/
    https://www.instagram.com/p/ByyN9nvni7X/

    ha bir de başbakanımızla spor salonunda ayaküstü karşılaşıp beeeyle "peace brother" tadında foto çekilebiliyorsun öyle de güzel insanlar. onyüzbinmilyon adedinde korumaları ve ucu bucağı görünmeyen lüks araç konvoyları da yok üstelik!
    https://www.instagram.com/p/BvSsWqhnlL-/
    Hocam yaşadığın ülke hakkında, nasıl yerleştiğin hakkında detaylı bir konu açar mısın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: carteryusuf

    evet yasadışı. fakat bu cümleleri istersen kapıdaki görevlilere ilet. bir temiz dayak yersin :) tam mafya oldular ve devlet hiç bir şey yapmıyor. belediye de müdahele etmiyor.
    Dediğin gibi tek başıma gidersem dayak yerim ama sen benim yanımda olursan 10 100 1000 kişi yanımızda olursa kimse bi halt yiyemez. Fakat dayak yersin bunlar mafya ülkede hukuk yok canını alırlar falan gibi söylemlerde bulunursan daha çook plajın parsellenir.
    Bir avukat arkadaşımla Antalya'da Beach Park halk plajinın sağındaki otelin çevirdiği plaja yaklasik 1 bucuk dakikalik bir tartışmayla çok rahat girmişliğimiz var. Bu sebeple sana attıkları bi fiskenin otelin kapısına zincir vurdurabileceğini o güvenliğe anlattığın vakit kedi gibi uysallaşıyorlar merak etme. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla ben kumsaldan denize girmeyi sevmiyorum. Ayağım kuma değsin istemiyorum. Kum bulaşması beni rahatsız ediyor yani. Bu sebeple beachlere mahkumum gibi bir durumdayım. Çeşme tarafına bu sebeple pek gitmiyorum.

    Olay parası değil ama keriz yerine konulmak can sıkıcı. Bir biraya 50 lira veremem. Giriş ücreti 200 lira vermem. Genelde mekana gitmeden önce arayıp giriş ücreti ve bira fiyatını sorarım.

    İşin bir diğer tarafı da donla giren, denizde güreşen insanlarla da aynı ortamda bulunmak istemiyorum. Halk plajları bana göre değil.

    Bu sebeple ücretli hizmete evet, kazıklamaya hayır.
  • FyKy kullanıcısına yanıt
    Havuza gir o zaman deniz ile işin yok senin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Parası olan Türkiyede neden tatil yapsın diyenler iyi bakın dünyanın en zenginlerinden biri antalyada

    Türkiye’nin ‘beach club’ mafyaları

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • radko kullanıcısına yanıt
    Ne alakası var alla alla.
    Havuzun pis, sidikli suyunda ne işim var. Denizi seviyorum da kumu sevmek zorunda mıyım.

    Misal Kaş'a gidiyorum. Beach meach yok. istediğin yerden gir. Şezlong tutarsan yediğine para verirsin o kadar. Medeniyet var.
  • Bu işin dengesini kurmak gerekir. Plajda tüm vatandaşların hakkı var ama ülkede turizmden para kazanmak için böyle yerlere de ihtiyaç var. Halk plajı da olacak, güvenliği/ can kurtaranı vs ile ama beach clup da olacak.

    Çünkü zengin adam yine kendisi gibi zenginle vakit geçirmek istiyor. Bu kişilere bunu yapabilmesi için zemin hazırlayacaksın, parasını da alacaksın ama parası yok diye de milleti denize giremek etmeyeceksin.

    Kayseri'de kayak merkezi yapıldı, yapılmadan Avrupa'da bir kasabaya gidildi, gezildi. Kasabanın kayak turizminden döviz geliri, tüm Kayseri'nin sanayisinden daha fazla. Hadi dediler başladılar, büyük bir proje ama alkol sorunu var. Zaten uzak kalıyor, bir de bu gibi sorunlar nedeniyle zenginler, yani para harcayacaklar gelmiyor.

    Parası olan adam kendisine ayrımcılık yapılmasından hoşlanır (istisnalar hariç). Kendisine özel davranılırsa da parayı akıtır. Önemli olan halkı ezmeden, bu imkanlardan mahrum bırakmadan zenginin para harcamasına izin vermektir.




  • Hem fakir hem pis hem deniz kıyısına gidiyor. Doldur leğeni, sok ayaklarını, takıl balkonda işte.
    Beach club kültürü gerekli. Leş insanlarla aynı ortamda olmak zorunda mıyım? Herkes haddini bilecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • firatkrky kullanıcısına yanıt
    seni çeşme de ki beach clup lara bekleriz :) 10-100-1000 kişi :=)
  • Zenginlik ayrıııı enayilik ayrıııı vesselam.İkisini ayırabilene selam olsun.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.