Şimdi Ara

Türkiye'deki iPhone kullanıcıları burger, Android kullanıcıları da pizza seviyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mobil internetin hızlı yükselişi e-ticareti de hareketlendiriyor. Bugün Yemeksepeti’nin günlük aldığı 100 bin siparişin yüzde 76’sı artık mobilden geliyor. 2018 Eylül itibarıyla; Yemeksepeti uygulaması IOS platformunda toplam 4 milyon kez indirilirken, Android’de ise 5,6 milyon kez indirildi.
     
     

    Yemek siparişlerinde Android ve IOS rüzgârı

    Mobil deyince malum, Android’ciler ve iPhone’cuların tatlı rekabetlerini hatırlatmaya gerek yok! iPhone ve Android kullanıcılarının mobil alışkanlıklarına dair birçok araştırma yapıldı. İki mobil kullanıcısının aralarında bazı farklar olduğunu biliyoruz. Yemeksepeti, bu iki grubun yeme alışkanlıkları da değişiyor mu diye merak etti ve araştırdı. Konu yemeğin birleştirici gücü olunca iPhone’cular da Android’ciler de ortak lezzetlerde buluştu. Ancak yine de öne çıkan bazı farklılıklar var.
     

    iPhone’cular daha çok sipariş veriyor, daha çok harcıyor

    Yemeksepeti’ne gelen mobil siparişlerin yüzde 60’ı iPhone’dan, yüzde 40’ı Android’ten geliyor. Sepet tutarlarına bakıldığında ise, iPhone’cuların Android’cilere göre yemeğe biraz daha fazla harcadığı görülüyor: iPhone kullanıcıları, Android kullanıcılarına göre sepet başına ortalama yüzde 13 daha fazla harcıyor.
     

    iPhone’cular ve Android’cilerin ortak tercihi: Burger

    iPhone’cular ve Android’ciler ortak bir lezzette buluşuyor ve en fazla sipariş sayısıyla burgeri liderliğe taşıyorlar.
    Android kullanıcılarının toplam siparişleri içerisindeki burger sipariş oranı yüzde 14 iken; iPhone kullanıcıları burgeri biraz daha seviyor ve Android’cilere göre yüzde 5 daha fazla sipariş ediyorlar. iPhone kullanıcılarının toplam siparişlerinin yüzde 19’u burger siparişlerinden oluşuyor.
     

    Pizza ve çiğ köftede Android’ciler önde

    Her iki uygulamanın kullanıcılarının en sevdiği ikinci lezzet olan pizza siparişlerinde Android’ciler ipi göğüslüyor. Android’ciler toplam siparişlerinin yüzde 13’ünü pizzadan yana kullanırken; iPhone kullanıcıları ise onları yüzde 3 geriden takip ederek toplam siparişlerinin yüzde 10’unu pizzaya ayırıyorlar.
     
    Ayrıca Anadolu topraklarından tüm ülkeye yayılan efsane lezzet çiğ köfte mobil siparişlerde en çok tercih edilen lezzetler arasında yer alıyor. Çiğ köftesiz sipariş sipariş değildir diyen Android’ciler iPhone kullanıcılarına göre 2 kat daha fazla çiğ köfte siparişi veriyorlar.
     

    iPhone’cular tatlı ve kahve tutkunu çıktı

    Her yaştan insanın sevdiği, mutluluk kaynağı olarak da adlandırılan tatlı, her iki kullanıcının siparişlerinde önemli bir yere sahip. Tatlı hem iPhone hem Android kullanıcılarının en çok tercih ettiği 4. lezzet oluyor.
     
    Kullanıcıların çikolata, dondurma ve kuru pastayı da içeren tatlı siparişleri incelendiğinde ise; iPhone’cuların tatlılara Android’cilerden daha fazla düşkün olduğu ortaya çıkıyor. iPhone kullanıcılarının toplam siparişlerinin yüzde 8’i tatlı siparişlerinden oluşuyor ve Android’cilere göre 2 kat daha fazla tatlı siparişi veriyorlar. Android kullanıcılarının toplam siparişleri içerisindeki tatlı sipariş oranı ise yüzde 4.
     
    Kahve siparişlerinde de iPhone kullanıcıları önde gidiyor. iPhone’cular Android’cilerden 2 kat daha fazla kahve siparişi veriyor.
     

    iPhone’cular salata ile formunu koruyor

    Her iki mobil uygulamanın kullanıcıları hafif ve diyet lezzetleri siparişlerinden eksik etmezken, salatayı baş tacı ediyorlar. iPhone kullanıcıları salata çeşitlerini Android’cilere göre 2 kat daha fazla tercih ederek salataya düşkünlüklerini gösteriyorlar.
     

    iPhone büyük şehirlerde, Android ise Anadolu’da lider

    68 ilde faaliyet gösteren Yemeksepeti’nin mobil sipariş trendleri kentlere göre de değişiklik gösteriyor.
    3 büyük kentteki mobil siparişlerde iPhone’cular ipi göğüslüyor. iPhone’un lider olduğu şehir ise İstanbul. İstanbul’daki mobil siparişlerin yüzde 70,8’i; İzmir’deki mobil siparişlerin yüzde 61,7’si ve Ankara’daki mobil siparişlerin ise yüzde 60,7’si iPhone uygulamasından geliyor.
     
    Android ise Anadolu kentlerindeki gücünü sürdürüyor. Android’ten gelen siparişlerin en yüksek olduğu iller yüzde 56,9 ile Sinop ve yüzde 55,1 ile Kırşehir oldu.
     

    Gençler sipariş şampiyonu

    Mobil siparişlere bakıldığında her yaş grubuna rastlamak mümkün. Bu yaş kırılımları incelendiğinde, hem Android’ten hem de iPhone’dan gelen toplam siparişlerin yüzde ortalama 65’ini 18-28 yaş arasındakilerin verdiği görülüyor.







  • Dünyanın en güzel istatistiği resmen

  • Kısaca iphonecular paralı, androidciler fakir öğrenci takımı demek istemişler işte.

  • Valla şaşırmadım biz fakirler android takılırız. Birazda gördüğüm kadarıyla iphonecular daha çok emperyalist sisteme adepte olmuş harcayan takım çok para harcamakta iyi değildir.Bizim gibi ülkeler için tasarruf önemli.

  • Bu kadar saçma genelleme görmedim. Haber mi bu şimdi

  • İstatistik sonuçları hiç şaşırtmadı.



    Haber başlığını görünce kim daha çok harcıyor acaba buna cevap veriyor mu sonuçlar derken beklediğim sonuçla da karşılaştım. iPhone kullanıcıları sepet başına daha fazla harcama yapıyor. iPhone kullanıcıları tatlı, salata, kahve gibi keyfi harcamaları da daha çok yapıyor.



    Android kullanıcılarıysa karnını doyurma derdinde, (bana göre doyurucu olmayan) en ucuz gıda olan çig köfteye yüklenmişler.



    Sonuçlar içinde değinilmemiş ama bence gün içinde birden fazla siparişlere bakıldığında yine iPhone kullanıcıları öndedir.



    Siparişlerini Android cihazından veren, f/p 'a dikkat eden, avantajlı menüleri seçen bir yemeksepeti kullanıcısı olarak yazıyorum. (evi taşıdık, etrafta sipariş verilecek yer yok, eski mahalledeki yerlerin gönderim limiti tek kişilik sipariş için yüksek kalıyor :(

  • Android kafası bi harika, F/P odaklı... iPhone ise bi garip, çözmek zor :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Android ve iPhone kullanıcısı olarak, ne burger nede pizza seviyorum.

    Buram buram mis gibi kokusuyla 1,5 Adana kebap+acılı şalgam gibisi yok.

  • apple kullanıcıları keyif harcaması yapmaya daha alışkın benim gibi ayrıca mobil ödemeye daha alışkın tüm istatistkler olması gerektipi gibi

  • Androidcilere resmen gobegini kasiyan adam muamelesi cekmisler haberde 😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Masaüstü bilgisayardan urfa kebap söylüyorum

  • Görsel durumu direktman açıklamış.



    Türkiye'deki iPhone kullanıcıları burger, Android kullanıcıları da pizza seviyor



    Herhangi bir cinsiyet verisi vermemişler ama şu tabloya bakarak Iphone üzerinden sipariş verenlerin büyük çoğunluğu kadın , Android'de de tam tersi.



    Bir yerde salata ve tatlı , diğer tarafta döner ve çiğ köfte



    Not: Android kullanıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mesaj alinmistir. Yemeksepeti elindeki musteri tuketim datalarini parayla satmak istiyor...

  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Sen nasıl bi kralsın ağa o kadar yoruma baktım. Akıllı adam kendini bi adım öne taşıyor. O kadar gereksiz yorumun içinde mantıklı ve konuyu özetleyen tek yorum ağzına sağlık kardeşim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parasal değil aslında, ikisi birbirine yapısal olarakta çok ters işletim sistemleri. Türkiye'de daha iphone un ne olduğundan çoğunun haberi yokken, daha yasal olarak iphone 1 Türkiye'de çıkmamışken Abd den 3-4 iphone getirmiş, 1-2 sini satmış, 2 tanesini de çekmecemde eskitmiş, ilk dokunmatik telefon yerine tuşlu telefonumu tercih etmiştim :) O derece. Neymiş itunes yükleyecekmişim pc ile bağlantı için :P apple dalga geçiyor herhalde demiştim. İphone ları takip etmiyorum ama, benim sonradan para görme müşterilerimin çoğunda iphone vardı. Ve iphone 5 midir kaça kadar bilmiyorum çözünürlükleri bile fullhd değildi. Web sitelerinin minnacık kısmı ancak gözüküyor. Şaşırmıştım iphone dedikleri bu mu diye. Milyarlar vermiş 500-700 çözünürlüklerden bahsediyor :D. Zamanında S8 e orjinal kabıyla beraber(250tl lik) 4150TL vermiş biri olarak bunları yazıyorum. Yani üste para da verseler yapısı ters. Iphone a bir şekilde alışanda android kullanmakta zorlanıyor.





  • Bu i phone fiyatlarıyla birkaç yıla değişmesi muhtemel bir istatistik :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • su son donemde fiyatlarin artmasiyla birlikte Apple cihazlari gercekten statu belirleyen konumundaki (maddi anlamda) cihazlara donusmeye basladilar... eskiden orta gelirli kesim bile en son cikan iPhone'u bankadan kredi ceker alirdi, simdi onu da yapamiyorlar, iPhone dahil son cikan Apple urunlerinin neredeyse tamami zengin oyuncagina donusmeye basladi... yemek sepetinde cok siparis veren taraf olmasi, tatlilar, kahveler falan da ayni durum. bi kesim tatli, kahve siparis eder, keyfine bakar, diger kesim f/p urunleri diyebilecegimiz doner, cigkofte falan siparis eder maksat karnim doysun, bugunu de atlatmis olalim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fashionality -- 4 Kasım 2018; 9:48:29 >
  • Ciddi ciddi bunu haber mi yaptınız ya? :D

  • iphone kullanıcıları amerikan sempatizanı olduğundandır.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.