Şimdi Ara

Türkiye'de Trafik Kural İhlalleri - Araç Kamerası Görüntüleri - (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: synthesizer

Ankara = Koca bir kasaba

Hakikaten böyle. Yazdan yaza 1 hafta ziyarete geliyorum. Trafik bilinci sıfır. Hâlbuki doğru dürüst trafik de yok. Her yere kolayca gidiyorsun. İstanbul ile kıyaslandığında hakikaten insanların daha sabırlı ve sakin olması beklerken herkes alemin akıllısı şeklinde bencilce hareketler yapıyor.

Tespit gibi tespit.

42 Yıldır bu kentte yaşıyorum, İnsanına, doğasına, trafiğine v.s. bakınca iyi dayanmışım diyorum.
  • Yabansı kullanıcısına yanıt
    Sinyalizasyonda sikinti yok, olmasi gerektigi gibi. Cok nadir gecen oluyor o yuzden bekleme suresi cok uzun. Akilli isik sistemi falan olmasi lazim ama yok. Trafigin, gecenin olmadigi durumlarda beklemek sacma oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bütün bunların sebebi denetimsizlik avrupada bi ceza kesiyolar kırmızıda geçene adamın anası ağlıyor 2. defa yaparsa psikiyatriye gönderip rapor istiyolar resmen deli muamelesi yapıyolar adama
  • İzmir'de geçen gece saat 2 de 1dklık yaya kırmızısından korka korka geçtim vicdan azabı çektim kurala uymadım diye. Bu insanlar nasıl oluyorda kırmızıda gündüz vakti fütursuzca geçiyorlar akıl işi değil. Denetimler arttırılmalı. Bende de araç kamerası var özelden ulaşın isterseniz görüntü olursa size göndereyim. Benimde takıntım dönel kavşak kuralına uymamak. Plaka ve kişinin yüzünü ifşa edelim.

• Ankara'nin lanet olası trafiğiyle ilgili söyleyecek çok şeyim var. Bu şehirde 5 aydır yaşıyorum. Gerçekten iflahim çürüdü bu trafik magandalarindan. Özellikle taksici ve dolmuşçu tayfa kural ihlallerini o kadar icsellestirmisler ki yaptıkları yanlışlar kendilerine normal geliyor. Ben kayserinin trafiğine anlam veremezdim, 5 ay sonra memleketime tatile gelince abartmıyorum avrupaya gelmiş gibi hissettim. Bu arada diğer sürücülerin de taksici ve dolmuşçulardan farkı yok. En ünlü şark kurnazlıkları da şu; yol isteyecekleri zaman sinyal falan vermezler, biraz önünüze geçip tepenize çıkmak istercesine direksiyonu üstünüze kırıp kendilerine zorla yol verdirirler. Artık bunu yapacak şerefsizleri önceden tahmin edip bazen aracı sürtme riskini göze alıp yol vermiyorum.

• abone oldum başarılar.

2.53 o ne ya?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 29 Ocak 2018; 13:55:51 >
  • Müzik seçimi çok iyiymiş teşekkürler :)
  • Bursa da öğrendiğim tek şey adamlar araç kullanmayı bilmiyor. Şeritte duramayan alkol almış gibi sallanan araçlar ile dolu. İstanbul trafiğine laf derdim yok bilmeden konuşmamak lazım istanbul en güzel trafiğe sahip.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ankarada kimse ışıklarda durmaz diyorlardıda yok o kadarda olmaz diyordum resmen rezillik.İstanbuldaki çoğu sürücü beyefendi kalır bu magandaların yanında İstanbul açık ara önde demekki Ankaradan trafiğe saygı açısından.
  • Millete radar cezası kitleyeceklerine şu ışıklara kamera koyup kırmızıda geçenlere sağlam cezalar verseler bu iş çözülür.
    Allah kimsenin yolunu Ankara'da sanayi ve civarlarına düşürmesin. Ne ışık, ne kural, ne saygı rezalet.
  • Ankarada araç sürmek gerçekten zor. Araç kullanmayı bilmiyorlar genelde. Trafiği de çok ilginç, sağ şeritten akıyor trafik. Dolmuşçuları söylemiyorum bile.
  • Son 1 yılda arabama üç kere vurdular üçünde de duruyordum. 2 sinde kırmızı ışıkta birisinde de sıkışık trafikte ankarada araç kullanmak gerçekten büyük mesele. Bazı semtlerde artık kırmızı ışıkta durmaya korkuyorum gelip vuracaklar diye

• Bence ülkemizin neden gelişmedigini en basit örnekle kural tanımazlık olarakda gösterebiliriz.

Sokağa çıktıgınızda göreceksinizki direksiyon başındaki insanların büyük bir yüzdesi kurallars uymuyor yayalar yol vermek yok araçlar ile arasında takip mesafesi bırakan yok herkes öndeki aracın dibine kadar giriyor nerdeyse bitişik gidiyorlar minibüsler balık istifi taksiler ise formula 1 pilotu gibi iş yerlerinde verilen koruycu ekipmanı bile adamlara 40 takla attırarak taktırıyoruz genel olarak herkesde bir kural tanımazlık var ülkede işini iyi ve düzgün yapmaya çalısan insan sayısı az

Herkes genel olarak baştan sağma bir anlayış içerisinde avrupalılardan geride olmamızın asıl sebebi sanırım ekonomiden ziyade böyle şeyler

• @MÜŞAVİR

Trafikte bazen sakin kalmak zor olabiliyor. Biz doğruyu savunup doğru bir şekilde yaşayalım, diğerleri de inşallah doğru yolu bulur.

@asdasdqwertyveyaalxyvance

Avrupa'da bazı ülkelerde 2. kez ışık ihlalinde ehliyete el konuyor, doğru. Ceza tutarları çok düşük olmasına rağmen cezalar uygulandığı için kurallara uyuluyor. Denetimsizlik konusunda çok haklısınız.

@flonky

Sağlık sorunları olduğunu düşünüyorum ben o tarz insanların, incelenmesi gerek. İzmir için de bir seri hazırlayabiliriz, elinizde 3-4 dakika sürebilecek kayıtlar varsa onunla ilgili bir video yapalım, teşekkür ederim.

@-epica-

Kesinlikle. Bu şoförler kendilerinin önceliğe sahip olduğunu düşünüyor ve denetimsizliğin verdiği rahatlıkla istedikleri gibi hareket ediyorlar. Artık trafikte kimin nasıl davranacağını çözer hale geldik bu tipler yüzünden. Gereksiz bir şekilde yıpranıyoruz.

@jimhendrix

Desteğiniz için teşekkür ederim. Dolmuşçular için o hareket aslında hiçbir şey, neler neler yapıyorlar, insan şaşırıyor.

@sight

Hem buradaki hem de Youtube'daki yorumunuz için teşekkür ederim.

@IOserI

Her şehir farklı bir trafiğe sahip ama hepsi içinde bu tarz kural tanımaz insanları barındırıyor maalesef.

@S.Vettel

İnanın kırmızı ışıkta geçmek yaptıkları en masum hareket. Allah akıl fikir versin hepsine.

@Kerasuslu

Kim neyi hak ediyorsa onun cezasını yazsınlar istiyoruz ama hayalden öteye geçemiyor ne yazık ki.

@Engin Cann

Kimsenin kurallardan haberi olmadığı için bu tarz davranışlar şaşırtıcı olmuyor haliyle.

@Excalibur93

Geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın. Bizi de bu duruma düşürenler utansın diyelim.

@seker1adam

İnsanımızın kurallara uyulunca daha rahat ve ferah bir hayat sürüldüğünü öğrenmesi gerekiyor. Buna en büyük tepkiyi kendileri gösteriyor ama sonra her gün Avrupa'ya sövüyorlar. İşler böyle yürümez tabi. Sonumuz hayrola.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yabansı -- 29 Ocak 2018; 20:44:41 >

• Video güzel, düşünce güzel.

Yapıcı bir eleştiri olarak görmenizi isterim;
    Video çok uzun olmuş ve ilgili yere gelene kadar "e artık gelsin o an" diye bekliyorum, yani "an" öncesi ve sonrası çok bekleme olmuş videoda. Bu da uzun videoya sebebiyet vermiş.
    Ek olarak müzik güzel ama izlerken uykum geldi bi huzursuzlaştım ne yalan söyleyeyim.

Umarım şevkinizi kırmamışımdır, sadece bir izleyici olarak düşüncemi belirttim. Başarılar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnestezistAdayi -- 29 Ocak 2018; 22:46:52 >
  • AnestezistAdayi kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim eleştirileriniz için.

- Bazı kısımlarda ışığın süresini ve ihlalleri net olarak görebilmek adına uzun tutmuştum, sonraki videolarda bunu dikkate alacağım.
    - Müzik konusunda maalesef sıkıntılar var. Telif konusu çok önemli Youtube için, bu süreye en uygun ücretsiz müzik buydu. Yine diğer videolarda bunu da değerlendireceğim.

Tekrar teşekkür ederim yapıcı eleştiriniz için.
  • İzleyelim izleyelimde nolur şu müziği kaldır reyis.

• Şekilsiniz ya kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi, telif hakkından dolayı müzik seçimi çok kısıtlı oluyor. Yine de müziği değiştirdim, değişiklik birkaç saat sonra uygulanmış olur. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yabansı

Dediğim gibi, telif hakkından dolayı müzik seçimi çok kısıtlı oluyor. Yine de müziği değiştirdim, değişiklik birkaç saat sonra uygulanmış olur. Teşekkürler.

Videonun orjinal sesi olmuyor mu? Küüt diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: S.Vettel

Ankarada kimse ışıklarda durmaz diyorlardıda yok o kadarda olmaz diyordum resmen rezillik.İstanbuldaki çoğu sürücü beyefendi kalır bu magandaların yanında İstanbul açık ara önde demekki Ankaradan trafiğe saygı açısından.

İstanbul'da beni en çok şaşırtan şeyi söyleyeyim. Bu uygulamayı ABDde görmüştüm ve forumda da UFO görmüş köylü edası ile anlatıyordum. Hâlbuki İstanbul'da da gayet güzel uygulanıyor.

Uygulama: Ana arter bağlanan yola kırmızı ve yeşil renkli trafik lambası yerleştirilir. Sadece 1 araba geçecek şekilde lamba yanar.

Bu uygulama Haliç köprüsüne Eyüp den köprüye bağlanan araçlar için yapılıyor ve sadece sabah yoğun saatte yapılıyor. İnanın çok etkili. Belki ışıkta tek tek müsaade edilmesi garip gelebilir ancak serbest şekilde köprüye girseler orası direk kitleniyor. Bu nedenle ana arterin akışını aksatmamak için bağlantı yolunda biraz trafik çekiyorlar. Ancak kimse kimsenin önüne kaynayamadigi için herkes memnun. Arada tek yesilde 2 araç fırladığı da oluyor ama olsun. Hiç yoktan iyidir.

Bu uygulama ABDde interstate denen 6-7 şeritli ana yolların tikanmamasi için yapılıyor. Yuzmetrelerce kuyruk da olsa 5dk da size sıra geliyor ve sıra size geldiğinde akışı bozulmamış bir otobana girmiş oluyorsunuz. 1 yesilde asla 2 araba geçmiyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.