Şimdi Ara

Yunanistan'da yapay zeka destekli trafik kameraları ceza yağdırdı: Dört günde 2500 ceza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
10 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Yunanistan'da yapay zeka destekli trafik kameraları ceza yağdırdı: Dört günde 2500 ceza
    Yunanistan’da yetkililer, trafikte hata yapan sürücüleri tespit etmek için yapay zeka destekli kameraları devreye aldı. Atina’da sekiz farklı noktada başlatılan pilot uygulama, yalnızca dört gün içinde yaklaşık 2.500 ciddi trafik ihlalini ortaya çıkardı.

Bu rakamlar, birçok sürücünün kurallara uymadığını açıkça gösteriyor. Öte yandan eleştiriler de yok değil. Zira en küçük ihlallerin bile cezalandırılması durumunda, en dikkatli sürücüler hatta polis memurları bile kısa sürede suçlu konumuna düşebiliyor.

Akıllı kameralar neleri tespit ediyor?

Akıllı kameralar yalnızca hız veya kırmızı ışık ihlallerini değil, aynı zamanda emniyet kemeri takmama, araç kullanırken cep telefonuyla konuşma ve emniyet şerit ihlallerini de tespit edebiliyor. Bir ihlal tespit edildiğinde, kamera zaman damgalı bir video ve fotoğraf kaydı alıyor. Tüm veriler şifrelenerek delillerin güvenliği sağlanıyor.

Ceza süreci de geleneksel yöntemlerden farklı işliyor. Sürücüler yol kenarında polisle muhatap olmuyor. Bunun yerine cezalar SMS, e-posta ya da devletin dijital platformu üzerinden bildiriliyor. İtiraz hakkı bulunuyor ancak görüntülü kanıtlar çoğu zaman tartışmaya pek yer bırakmıyor.

Yetkililerin aktardığına göre, Atina’yı Pire Limanı’na bağlayan ana arterlerden biri olan Syngrou Caddesi’ndeki tek bir yapay zeka kamerası, sadece dört gün içinde 1.000’den fazla ihlal kaydetti. Bu nokta, pilot uygulama süresince tespit edilen ihlallerin neredeyse yarısını oluşturdu.

Emniyet kemeri takmayan ya da direksiyon başında telefon kullanan sürücüler 350 euro ceza ödüyor. Hız ihlallerinde ise ceza tutarı 150 ila 750 euro arasında değişiyor. Bu rakamlar göz önüne alındığında, tek bir yapay zeka kamerasının yalnızca üç gün içinde 750 bin euroya varan ceza geliri yaratabileceği hesaplanıyor. 

Ayrıca Bkz.Türkiye’de üretilen SWM G01 Pro fiyatı ve satış tarihi açıklandı

Ülke genelinde yaygınlaşması hedefleniyor

Şu anda Yunanistan genelinde yalnızca sekiz noktada aktif olan bu kameralar, Dijital Yönetim Bakanlığı tarafından işletiliyor. Ancak bu durum yakında değişecek. Hükümet, ülke genelinde 2.000 sabit kamera ve 500 mobil üniteyi devreye almayı planlıyor. Mobil kameralar, toplu taşıma araçlarına monte edilerek otobüs şeritlerinin izinsiz kullanımını denetleyecek. Yetkililer, bu genişlemenin trafik kazalarını ve ölümlerini azaltacağını, polis kaynakları üzerindeki baskıyı hafifleteceğini ve kamu hizmetleri için istikrarlı gelir sağlayacağını belirtiyor.

Yapay zeka destekli trafik denetimi yalnızca Yunanistan’da uygulanmıyor. İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya, Avustralya, Hindistan, Çin, Japonya, bazı Orta Doğu ülkeleri ve ABD’de de benzer sistemler halihazırda kullanılıyor. Gelecekte bu sistemlerin daha da yaygınlaşması bekleniyor.

Kaynak:https://www.carscoops.com/2025/12/ai-traffic-cameras-fines-pilot-program/

• bizim anadolu insanı yunana çok söver ama ben balkan Türkü biri olarak; biz mesela azerbaycan Türklerine biraz daha yakınız. arkaba evliliği yoktur, dinci bağnaz değilizdir. ama inanırmısın yunan dediğin sanki bizim kırsalda nevşehirli, kayserili, sivaslı ahalilerin hristiyan olanı gibi düşünmek lazım.

bir selanik ziyareti yapın bakın neler göreceksiniz. yayalara yol vermezler. trafik ışıklarında sarı ışık yandığı gibi daaat daaat kornalar vs. adam bilmez ama illa fikri vardır sana yol göstermede bile yardımcı olacaktır. oysa seni yoldan çıkarır yani işini uzatır.

esnaflık onlarda da var.

he birde Atatürk'ün evinin karşısında yunana bir işletme var. adam kıllık olsun diye girişin karşısında duvara, minaresiz ayasofya resmi yapmış üstünde bizans haçlı. tabi resmin üstünde yunanca büyük hellen çocukları yazıyor. yani bizdeki osmanlı torunu muhabbeti onlarda da var. ama aslında iki tarafta amerika'nın biçtiği kumaş kadar caka satabiliyorlar.

he ek olarak: yunan tarafı bir de anadolu insanının çalışmayı değil de hayata yaşamak için gelmiş olanı gibi yaşamakta. Türküm diyince kimisi yakın davranır kimisi tersler. Türkiye devletinden kopup gelenler mesela Atina ve çevresini sevmezler. İstanbul'u isterler. sanırım savaşı isteyenler de atina ve çevresinden olan yunanlılar. kuzeyde olanları bize yakınlar. bunu fark ettim.

• Kardeş sil bu haberi. Kimse görmeden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim anadolu insanı yunana çok söver ama ben balkan Türkü biri olarak; biz mesela azerbaycan Türklerine biraz daha yakınız. arkaba evliliği yoktur, dinci bağnaz değilizdir. ama inanırmısın yunan dediğin sanki bizim kırsalda nevşehirli, kayserili, sivaslı ahalilerin hristiyan olanı gibi düşünmek lazım.

bir selanik ziyareti yapın bakın neler göreceksiniz. yayalara yol vermezler. trafik ışıklarında sarı ışık yandığı gibi daaat daaat kornalar vs. adam bilmez ama illa fikri vardır sana yol göstermede bile yardımcı olacaktır. oysa seni yoldan çıkarır yani işini uzatır.

esnaflık onlarda da var.

he birde Atatürk'ün evinin karşısında yunana bir işletme var. adam kıllık olsun diye girişin karşısında duvara, minaresiz ayasofya resmi yapmış üstünde bizans haçlı. tabi resmin üstünde yunanca büyük hellen çocukları yazıyor. yani bizdeki osmanlı torunu muhabbeti onlarda da var. ama aslında iki tarafta amerika'nın biçtiği kumaş kadar caka satabiliyorlar.

he ek olarak: yunan tarafı bir de anadolu insanının çalışmayı değil de hayata yaşamak için gelmiş olanı gibi yaşamakta. Türküm diyince kimisi yakın davranır kimisi tersler. Türkiye devletinden kopup gelenler mesela Atina ve çevresini sevmezler. İstanbul'u isterler. sanırım savaşı isteyenler de atina ve çevresinden olan yunanlılar. kuzeyde olanları bize yakınlar. bunu fark ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 29 Aralık 2025; 21:54:57 >

• yapay zeka, skynet eziyeti böyle olacak işte, istemediği kişilere kesecek cezaları, bizimkilerde maliye bakanlığında kullanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Obirisi -- 29 Aralık 2025; 22:15:57 >
  • Bence eğitim şart, trafiğin kurdu kurnazı olmaz, kuralı olur, bizde bir dönüş yolu var ceza günlük 3000 araç iyi para basar, sola döneceğiz, sağımızdan sola dönenler var, insanları küçümseyerek geçiyor, beceriksiz der gibi korna çalıyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bu rakamlar göz önüne alındığında, tek bir yapay zeka kamerasının yalnızca üç gün içinde 750 bin euroya varan ceza geliri yaratabileceği hesaplanıyor.

Ak Parti bunu beğendi.

quote:

Hükümet, ülke genelinde 2.000 sabit kamera ve 500 mobil üniteyi devreye almayı planlıyor. Mobil kameralar, toplu taşıma araçlarına monte edilerek otobüs şeritlerinin izinsiz kullanımını denetleyecek.

Ak Parti bunu aşırı beğendi, hele ki İngiliz Mehmet buna bayıldı. Şimdi buradan ne para cukkalanır.

• 6 yıl önce Yunanistan'da radara yakalandım. Polis durdurup "radar my friend dedi" eyvallah deyip tebligatı imzalayıp cezayı aldım. Baktım 20 euro yazıyor. Nereye ödenecek dedim, "post office" dedi. Sonra ülkeden çıktım. Sonraki girişlerimde sıkıntı olmasın diye Yunanistan'da bir tanıdığa cezanın fotoğrafını gösterip şunu öde ben gelince hallederim dedim. Postaneye gitti, görevli kağıda bakmış benim 20 euro sandığım şey, cezayı yediğim 20. maddeymiş meğer ceza 120 euro imiş. Sonra boşuna ödemesin çok saçma deyip arkadaşı göndermiş. Arkadaşta "ödeme ya, ne gerek var" dedi. Ben de "kalsın o zaman pahalıymış zaten" dedim. Ondan sonra aynı arabayla belki 50 kez girip çıkmışımdır hiçbir sorun olmadı. Bu da böyle bir anımdır. Yunanistan ve yapay zeka, mapay zeka yan yana gelince şimdi bana komik geliyor. Yunanistan'da yapay zeka destekli trafik kameraları ceza yağdırdı: Dört günde 2500 ceza 

• bir taraftan iyi bir taraftan endişe verici. iyce insanları robotlaştırıyor ama magandalığında önüne geçebilir

• 4 Günde sadece 2500 ceza mı? Kurun Ankara'ya bu sistemi, 1 saatte 3000 ceza garantisi veriyorum.

• Bu yapay zekanın her alana girmesi hayra alamet değil sanki

ben 2003 yılında kurulan tedes sistemlerinde kurulumunda bizzat çalıştım

bu sistemin ilk kuruşu amaca insan faktörünü aradan çıkarmaktı otomatik kesiyorlardi zaten hala öyle ama kurulumdan sonra bulunduğum kentte ilk ay direk 24 saat çalıştırdılar kesintisiz cezaya kesmeye başladı kentin ileri gelenleri milletvekilleri ayağa kalktı 1 ayda kestikleri cezada istanbulu ilinde kesilen cezadan fazlaydı şimdi 24 saat çalışır ama 2 saat ceza işlem yapar vaziyette

Para basarsın
    Hiç biri kurallara uymuyor

zadar da ceza yemişim ertesi sene sırbistandan hırvatistana girerken kapıda ördek gibi avladılar ,

imza aldılar postayla gönderdiler geldi şu süreye kadar ödemezsen 2000 euro falan yazıyordu , ödedim geçtim

+like :) aman amanYunanistan'da yapay zeka destekli trafik kameraları ceza yağdırdı: Dört günde 2500 ceza 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkyz -- 1 Ocak 2026; 15:55:41 >
  • Bizde buna gerek yok 2 şeritli yolun 1 şeritini kapatana ceza yaz..Tersten gelene ceza yaz... Kavşaklarda geçiş üstünlüğüne uymayıp bide uyana korna çalana yaz.. Emniyet şeridinden gidene yaz polis falan herkese sonra yetkisi varsa sistemden iptal edersin... 3 şerirli yolun en solundan giden kamyonlara yaz...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.