Şimdi Ara

Türkiye'de Gençlerin Hayata Umutla Bakmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
3.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gerçekten bu kadar yolsuzluğun yoksulluğun olduğu ülkede. Tek umudum yurt dışı şirketlere başvurup avrupada çalışma izni alabilmek. Çevremde aileden zengin olmayıp, yurtdışında çalışmayıp hayata umutla bakan kimse yok.


    Hani asgari ücretten fazla kazanmama rağmen hafta sonu kız arkadaşıma hadi gel şu restoran güzelmiş oraya gidelim bile diyemiyorum. Ki ortalamanın üzerinde olduğumu da biliyorum.


    Var mı çevrenizde bu yönetimle güzel bir hayat yaşayabileceğine inanan.




  • Mutlu olabilmek için bir sebep var mı ?


    Kız/Erkek arkadaşla sohbet etmek istersin , para olmadığı için sana olta ucu takarlar paran bitinceye kadar sendeler , hadi ilişki olumlu yürüdü diyelim adın çıkar tecavüzcüye yada kızın adı çıkar kaşara , iş istersin iş bulamazsın , okumak istersin üniversite sınavlarında her sene tuhaf bir şey olur , sınav sorularının çalındığı iddia edilir kaldı ki geçmişte çok kez çalındı insanın güvenesi gelmez , ev , araba , bilgisayar , telefon , tablet , playstation , xbox istersin bu sefer paranın olmadığını fark edersin , ailenle oturursun ailen sana Dünyayı dar etmeye başlar ,

    Para konusu umrumda değil açıkcası ama bu Ülkede hiçbir gelecek görmüyorum,görmemde.Çok parası olanında huzur yok emin olun.Türkiyede ne olursa olsun mutsuz yaşamaya mahkumsundur bu iş parayla alakalı değil.Toplumu yobazlar ordusu sarmış haksızlıklardan adaletsizliklerden geçilmiyor.Çok parası olanda gitmek istiyor artık.

    Y ve Z kuşağı kayıp nesil geçmiş olsun. Y kuşağı sırtına ailesine dayanamadan bir ağaç bile dikemez. Tabi ailesi geçmişte bir şeyler yapmış ise. Şimdi yapmak imkansız. Z kuşağı içinse tek yorumum hayat internette verdiğiniz tepkiden ibaret değil. İnternette verdiğiniz tepkiyi okulu geçtim iş yaşamında verin tenekeyi bağlarlar.


    Şu kadar yaşımda sağlık sorunu, bombalı saldırı, ekonomik kriz, salgın kısacası hayatımı ciddi yönde etkileyecek ne varsa gördüm. Tek ölüm kaldı.

  • "Var mı çevrenizde bu yönetimle güzel bir hayat yaşayabileceğine inanan."


    yok

  • Maaşın kaç dolar olursa memnun olursun bu hayattan ?

  • İl teber İ kullanıcısına yanıt

    senin ki kadar olsa yeter her halde.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: İl teber

    Maaşın kaç dolar olursa memnun olursun bu hayattan ?

    Sen şimdi "Her şey para değildir"e mi getirmeye çalışıyorsun konuyu yoksa ben mi yanlış anlıyorum?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mugetsuga

    Sen şimdi "Her şey para değildir"e mi getirmeye çalışıyorsun konuyu yoksa ben mi yanlış anlıyorum?



    Alıntıları Göster

    Sağlık 1 Para 2 . Gerisi hikaye. Soru basit.

  • İl teber İ kullanıcısına yanıt

    Bütün temel ihtiyaçlarımı İNSANİ düzeyde (kıt kanaat değil, bol keseden de değil) karşılamaya yetecek kadar ve yine İNSANİ düzeyde kendime de zaman ayırdığımda harcayabileceğim kadar para kazansam yeterli olur.

  • İl teber İ kullanıcısına yanıt

    Bence sadece maaşla da ilgili değil ailesi çevresi yüzünden erkek arkadaşı ile elele tutuşmaktan bile korkan arkadaşlarım var.


    8 saat + parası verilmeyen zorunlu ekstra calışan hayatı yaşayamayan arkadaşlarım var. Sonucta bu şartları kabul edecek çok mühendis var ve ayrılsa iş bulmakta zorlanabilir.


    Sadece para değil bence konu burada.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Hattori-

    senin ki kadar olsa yeter her halde.

    Türkiye'de Gençlerin Hayata Umutla Bakmaması

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para konusu umrumda değil açıkcası ama bu Ülkede hiçbir gelecek görmüyorum,görmemde.Çok parası olanında huzur yok emin olun.Türkiyede ne olursa olsun mutsuz yaşamaya mahkumsundur bu iş parayla alakalı değil.Toplumu yobazlar ordusu sarmış haksızlıklardan adaletsizliklerden geçilmiyor.Çok parası olanda gitmek istiyor artık.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sizden öncekilerde zaten bal börekle beslendiler.

  • Ben gençleri hiç bu kadar umutsuz görmemiştim.

  • Bir iki ihale alsak bakıcaz da alanlar da bir elin parmağını geçmiyor gençliğimizi hipotek ettiler kimseye sormadan aq




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkngzl -- 17 Eylül 2020; 14:15:8 >
  • Sürekli bir telaş içinde yaşamaktan. Gelecek kaygısı duyarken gelecek ile ilgili güzel planlar kuramıyor insan. Daha iyi bir gelecek için belki de serseri mayın gibi her yere koşuyor ve her şansı denemek istiyor. Çünkü şimdi her şey daha zor bu kadar seçenek bolluğundan

  • Ben Sabancı mezunuyum 9 aydır asgari teklif eden dahi yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Hattori- kullanıcısına yanıt

    Ahahah ses geldi valla çaat diye :)

  • Y ve Z kuşağı kayıp nesil geçmiş olsun. Y kuşağı sırtına ailesine dayanamadan bir ağaç bile dikemez. Tabi ailesi geçmişte bir şeyler yapmış ise. Şimdi yapmak imkansız. Z kuşağı içinse tek yorumum hayat internette verdiğiniz tepkiden ibaret değil. İnternette verdiğiniz tepkiyi okulu geçtim iş yaşamında verin tenekeyi bağlarlar.


    Şu kadar yaşımda sağlık sorunu, bombalı saldırı, ekonomik kriz, salgın kısacası hayatımı ciddi yönde etkileyecek ne varsa gördüm. Tek ölüm kaldı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan

    Ben gençleri hiç bu kadar umutsuz görmemiştim.

    Çevremde bi tane ülkesinden ümitli geleceğinden umutlu arkadaşım yok


    Türk olmaktan seven ama Türkiyeden nefret eden bi gençlik yarattılar

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.