Şimdi Ara

TÜRKİYE'DE ERKEKLERİN %70İNDE İKTİDARSIZLIK VAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Erkeklerin yüzde 70'inde bu problem var!
    Medical Park Karadeniz Hastanesi’nden Üroloji Uzmanı Op. Dr. Hasan Turgut, erkeklerin dillendirmekten kaçındığı sertleşme sorununu anlattı. Turgut, 40 yaş üstü erkeklerin yüzde 70’inin sertleşme sorunu yaşadığını ifade etti.
    Üroloji Uzmanı Op. Dr. Hasan Turgut, risk faktörlerini sıraladı: ”Hipertansiyon ve ilaçları, şeker hastalığı, damar sertleşmesi (ateroskleroz), aşırı alkol tüketimi, sigara ile psikolojik nedenler…”

Op. Dr. Turgut, sertleşme ve boşalma bozukluğu ayrımının iyi yapılıp tedaviye o şekilde başlanmasının son derece önemli olduğunu vurguladı. Ayrıntıları yazısında verdi…

Boşalma bozukluğu ile karıştırılıyor

Yeterli cinsel ilişkiye girememe durumu penisin sertleşme yani ereksiyon kusuruna bağlı olabileceği gibi, erken boşalma veya orgazm olmamasından ya da cinsel istekte (libido) azalmadan da kaynaklanıyor olabilir. Çünkü erken boşalmadan hemen sonra da peniste sertleşme kaybolur. Burada sorun sertleşme kusuru değil, boşalma bozukluğudur. Bu ayrımın iyi yapılıp tedaviye o şekilde başlanması son derece önemlidir.

Peki iktidarsızlık neden olur?

Yaşlanmanın doğal bir sonucu olarak cinsel güçte bir düşüş olur ki bu normaldir. Bu düşüşün derecesi ve başlama yaşı kişiden kişiye farklılık gösterir. Yaşla birlikte özellikle ateroskleroz (damar sertleşmesi), testosteron düşüklüğü ve nörojenik zayıflamaya bağlı olarak penis sertleşme gücünde de azalma ortaya çıkar. Peniste sertleşmeyi sağlayacak kasların gücü azalır, boşalma gecikir, cinsel arzu yani libido düşer ve orgazma ulaşma süresi uzar. Böyle durumda önceden yeterli olan erotik ya da dokunsal cinsel uyarılar artık yetersiz hale gelir ve daha güçlü uyarılara ihtiyaç oluşur.

Bunlar varsa risk grubundasınız

İktidarsızlık gelişiminde risk faktörlerinin başında hipertansiyon, şeker hastalığı, damar sertleşmesi (ateroskleroz), aşırı alkol tüketimi, sigara, hipertansiyon ilaçları ve sedatifler gibi ilaçlar gelmektedir.

Psikojenik nedenler göz ardı edilmemeli

Bunların yanında sertleşmeye neden olabilecek sorunlar içerisinde psikojenik nedenler de olabilir. Hastaların % 30’unda neden psikolojiktir. Stres, depresyon, korku, davranış bozukluğu gibi bir durum varsa, beyinden ereksiyonu sağlayacak uyarılar gelmeyeceği gibi, baskılayıcı uyarılar da açığa çıkarak cinsel fonksiyonları engeller. Psikojenik nedenlerin ortaya çıkmasında kişinin cinsellikle ilgili bilgileri, aile ve çevresel faktörler, kültür, daha önceki cinsel ilişki deneyimleri, kendine güven, korku, yanlış inançlar, kendinde ve eşine ait fiziksel kusurlar, eşinin bilgisi de çok önemlidir. Gebe bırakma korkusu, bulaşıcı hastalık kapma riski, başka kadınlarla ilişki kurarken korku, ilk gece (gerdek gecesi) korkusu da sorumlu olabilir.

Hormonlar da sorumlu mu?

İktidarsızlığın sebeplerinden hormon bozuklukları ancak %5 hastada saptanır. Testosteron hormonu yetmezliği ve prolaktin yükselmesi en sık görülenleridir. Hastaların %10-20’sinde ise sinir sistemindeki bir bozukluk söz konusudur. En önemlisi omurilik yaralanmalarıdır. Beyin ile ilgili hastalıklar nadir de olsa iktidarsızlık nedeni olabilir. Şeker hastalığı, alkolizm, prostat ya da mesanenin büyük ameliyatları da penisi uyaran sinirleri zayıflatarak veya hasar vererek sertleşme sorunu yapabilir.

Günde 1 paket içmek nelere mal oluyor?

• valla önce sperm değerlerim düşüktü ama çocuk sahibi olma ihtimalim vardı (düşükte olsa), varikosel ameliyatı olmam gerektiği söylendi.. oldum.
    4-5 ay testis ağrısı çektim sonra geçti.. şuan sperm değerlerim (ileri doğru hareketlilik) 0 (sıfır), ameliyat öncesi yine %10 civarındaydı.. meni miktarım ameliyat öncesi 4ml idi şimdi 1ml
    ameliyattan sonra hormon değerlerimde de düşme olma
    ameliyatın tek yararı sertleşme sorunum varmış farkında değilmişim ameliyattan sonra ciddi anlamda fark oldu...
    2,5 yıllık evliyim, ameliyat 14 ay oldu tıp'tan ve doktorlardan umudu kestim.. altenatif tıp deniyorum eşimin zorlaması ile ama pek umudum yok...
    doktorlara güvenmeyin her boku bilmiyorlar

(farklı doktorlara da gittim ameliyatın başarlı geçtiğini tekrar eden varikosel sorunum olmadığını söylediler.. başkada birşey bulamadılar)

• quote:

Orijinalden alıntı: Black Code

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    bende hem sağ hem solda var idi 2 taraflı oldum.. benim sorumum 4 ay kadar testis ağrısı çektim.. ciddi anlamda sızı giriyordu... doktor geçer deyip savuşturdu gerçi geçti ama sonuç ortada
  • Doğru ifade şöyle olmalı;
    Türkiye'deki kadınların %70i kocalarında iktidarsızlık sorunu meydana getirir
  • Strestendir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu da ak parti yüzünden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolar olmuş 6, enflasyon almış başını gitmiş biz napalım, iktidar yok ki.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • AKP BİZİ KISIRLAŞTIRDI

• Genelde ereksiyon problemiyle gelen hastalara baktığımda %99'unda damarsal yapılar normal olarak izleniyor. Yani çoğunda sebep psikolojik. Özellikle partnerden dolayı olduğunu düşünüyorum.

• bak sen akpnin yaptığına
  • Ölü balık gibi yatarsa kadın aha orda napıyosan yap der gibi bakarsa adam nasıl ayaklansın

• Yahu kadın kadın mı ki kocasının çavuş kalksın? Her tarafı yağ bağlamış iğrenç çok kadın var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrCaner -- 25 Eylül 2018; 21:57:48 >
  • Hacamat yaptırın sigara ve alkol kullanmayın.

• bence bunun bir nedenide hemen hemen herkesin sünnetçiyim diye dolaşması ama büyük bir çoğunluğunum hep yanlış sünnet / sorunlu sünnet yapmaları,birde bunların bazıları operatör ile prof doktor arası oluyor.haberlerde filan her yaz/sünnet dönemi görülüyor.çocukların pipisindeki deriyi çok kesen ve telafi etmek için taşak derisini penise diken mi dersin ( böyle sünnet olanlarda büyüyünce shaft denilen kısımda kıllanma olur ve ereksiyon sorunu yaşar çünkü ereksiyon için yeteri kadar serbest deri kalmamıştır ) yoksa fazla kestiği parçayı yama yapar gibi tekrar diken mi dersin,
    yoksa kökten yanlış operasyon sonucu iltahap ve enfeksiyon nedeniyle penisini kaybeden çocuklar mı dersin.elin afrikasında bile kör bıçakla çat çat doğruyorlar ama böyle sorunlar olmuyor.
    en tuhafıma gideni ise son zamanlarda birçok doktorun yeni doğan çocukları sünnet etme fantazisi.çocuk daha birkaç ay önce doğmuş ama bu doktorlar çoktan çocuğun pipisini hedef tahtası yapıp parayı kapma peşindeler.neden olarak ise çocuğun pipisindeki deri dar denilerek ( sağlık teriminini hatırlayamdım netten bakarsınız ) aileyi korkutuyorlar ve operasyon yapıp yolluyorlar.

bu mesaj şikayet sonrası silinirse hiç şaşırmam

• NuTeRX kullanıcısına yanıt
    Tam bunu diyecektim, insanlar genel olarak mutlu değil ki hep kafa geçim derdinde.

Kadın da zaten arkadaşın dediği gibi ölü balık misali yatınca daha istek mi kalır

• quote:

Orijinalden alıntı: pcwolf28

Tam bunu diyecektim, insanlar genel olarak mutlu değil ki hep kafa geçim derdinde.

Kadın da zaten arkadaşın dediği gibi ölü balık misali yatınca daha istek mi kalır

soyle de bir sey var, erkekler kadinlari uyarmiyor sadece isimi goreyim yeter diyorlar. bu yuzden kadinlar da cok kasmiyor bence. bu durumda kadin olsam ben de olu balik gibi yatardim sahsen

• Her şey karşılıklı aslında ama kadın öylece yatarsa adam da işimi göreyim bari de kafasına göre takılsın der heralde.

• quote:

Orijinalden alıntı: pcwolf28

Her şey karşılıklı aslında ama kadın öylece yatarsa adam da işimi göreyim bari de kafasına göre takılsın der heralde.

bazi kadinlarin da cinsel bilgileri yok ondandir muhtemelen. mesela bir kadina klitoris nedir desen sebze yemegi mi deme potansiyeli yuksek. potansiyelinin farkinda degil ki ne yapsin o oyle yatacak erkek isini gorecek saniyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangaetemo -- 26 Eylül 2018; 3:16:02 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.