Şimdi Ara

Turkcell iPhone VoLTE Desteği Başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
245
Cevap
5
Favori
22.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Turkcell iPhone için VoLTE ve VoWifi desteğini başlattı. VoLTE ile arama yaparken 3G düşmeden LTE kalıp daha yüksek ses kalitesi ile konuşabiliyorsunuz. Karşı tarafta da VoLTE varsa ses çok daha iyi oluyor.

Kullanmak için;

1- iOS cihazınızı 10.2.1 güncelleyin.
    2- HDSES yazarak 2222'ye gönderin.
    3- Ayarlar > Genel > Hakkında girin, operatör güncellemesi sorduğunda onaylayın.

VoLTE için;

VoWİfi için;

VoLTE teknolojisi LTE, 3G ve 2G’den farklı olarak aşağıdaki avantajları sağlar:
    - Aramaların kurulum süresi kısalır,
    - Ses, mobil veri üzerinden iletildiği için kalitesi artar,
    - Çağrı sırasında arka plan gürültüsü azaltılır,
    - Sesli çağrı sırasında video çağrıya geçme ve istendiğinde sesli çağrıya geri döndürme özelliği kullanılabilir,
    - Aboneler kendi aralarında HD ses ile konuşup, kaliteli video deneyimi yaşar.

VoWifi teknolojisi ile artık aşağıdaki senaryolarda yakınlarınızla iletişim kurabileceksiniz:
    - Hücresel kapsamanın olmadığı koşullarda: Bodrum kat, bazı plazaların üst katlarında gökdelenlerin en üst katları, otoparklar gibi hücresel kapsama sorunu yaşanan mekanlarda Wifi üzerinden internet erişimi var ise HD kalitesinde Ses ve Video arama ile mesajlaşma yapabilirsiniz.
    - Yurt dışında: Yurt dışındayken Wifi erişimi olan noktalarda internet üzerinden Turkcell şebekesine bağlanarak roaming ücreti ödemeden Turkiye’deki tarifelerinizle Turkell hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.
    - Uçak modunda: Uçakta Wifi erişiminiz var ise Turkcell şebekesine bağlı olacaksınız. HD kalitesinde arayıp aranabilirsiniz, mesajlaşmaya da devam edebilirsiniz.
    - Ayrıca evinizde, iş yerinizde veya otoparkınızda iken VoWifi ile başlatığınız çağrınızı bu ortamdan dışarıya çıkarken VoLTE’ye transfer ediyoruz. Kesintisiz bir iletişim vaat eden handover senaryosunun tersi de mümkün. Yani dışarıdayken başlattığınız bir VoLTE çağrısı kapalı alana girdiğinizde VoWifi’ya transfer edilebiliyor. Böylece çağrı sürekliliğiniz sağlanmış oluyor.

---------

Güncelleme 3

Güncelleme 2: Turkcell yardım dökümanı hazırlamış (teşekkürler @teqali)

Güncelleme: Son durum: 10.2.1 ile çalışması bekleniyordu. Turkcell sayfasına "iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, 7, 7 Plus, SE" modellerini destekleyen telefonlar olarak ekledi. Hatta başvurunca alttaki mesaj geliyor.

Ancak Turkcell operator ayarları güncellenmediği için henüz çalışmıyor. Ayarların ne zaman güncelleneceği bilinmiyor (bu haftaiçi bilgisi verenler var forumda.)

Güncel operator ayarı olup olmadığını kontrol etmek için "Ayarlar > Genel > Hakkında" gitmek yeterli, güncelleme varsa bu ekrana gidince size bilgi verip güncelliyor.

Arşiv: 10 Kasım 2016
    Turkcell benim iPhone 6s Plus için VolTE desteğini hatta tanımladı. Önceden iPhone kabul etmiyordu. Ancak tahminim 10.2 ile çalışmaya başlayacak. Beta kullanıp deneyebilecek olan?

"4G uyumlu cihazı olan abonelerin VoLTE&VoWifi destekleyen cihazlarla abone olarak HD ses ve video arama yapabildikleri servistir.
    Normalde LTE şebekesini kullanırken, sesli arama yapılmak istendiğinde teknoloji değişikliği olmakta ve cihaz 4G’den 3G’ye geçerek çağrıyı başlatmaktadır. VoLTE teknolojisi ile 4G kapsaması iyi olduğu sürece, teknoloji değiştirmeden kullanıcı 4G şebekesinde çağrı başlatıp, 4G’de çağrıyı sürdürebilmektedir."
    www.turkcell.com.tr
    HD Ses ve Video Arama (VoLTE&VoWifi)
    http://www.turkcell.com.tr/servisler/hd-ses-ve-video-arama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofearl -- 28 Ocak 2017; 2:16:58 >

• Acaba 10.2 İle volte gelirse çok iyi olur
  • 9.3.3 JB li cihaz kullanıyorum.HDSES yazıp 2222 ye gönderdim hattınıza tanımlanmıştır dedi :)
  • Türk Telekom hala desteklemiyor iphone 6s'i.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Operatör güncellemesi gelmeden olmaz 26.0 suan

• Bu nasıl bir teknoloji ki
  • Ne işe yarar açıklamalı olaydı iyiydi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sesin daha canlı daha net ve daha hızlı olarak karşı tarafa iletilmesi. Bu olay ise 4G üzerinden beslenecek. Mesela şöyle canlandırın whatsapp araması yaptığınızda karşı tarafın sesi şuan ki normal operatör aramasına göre daha canlı daha dinamik ve net bir şekilde gelmekte. Bu da onun operatörlere uyarlanmış hali. Hatta daha iyi bir kalite de olabilir. Deneyimleyip sonra ki zamanlarda hep birlikte göreceğiz :)

• Facetime araması candır. :) Çok net ve güzel oluyor konuşmak.
  • İphone 5s 9.3.3 te desteklemiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6s 10.1.1

hattıma tanımlanmış. Son iki gündür bir çok uygulama güncellemesi de geldi 10.2 geliyor mu acaba yakında?

• iPhone veya iPad‘inizde operatör ayarlarınızı güncelleme
    iPhone'unuz veya iPad'iniz için operatör ayarlarını nasıl güncelleyeceğinizi öğrenin.

Operatör ayarlarının güncellenmesi, operatörünüzün, hücresel ağ bağlantısını ve performansını iyileştirmek veya VoLTE ya da Wi-Fi ile Arama gibi özelliklere destek eklemek için operatör ağında ve ilgili ayarlarda güncelleme yapmasına olanak sağlar. Operatör ayarlarındaki güncellemelerin neleri içerdiği hakkında daha fazla bilgi için operatörünüzle irtibat kurun.
    Mevcut bir operatör ayarları güncellemesi varsa sizden bunu yüklemeniz istenir. Operatörünüz zorunlu bir güncelleme yayınlarsa Güncelle düğmesi yerine, güncellemenin indirildiğini ve yüklendiğini bildiren bir Tamam düğmesi görürsünüz.
    Aşağıdaki adımları kullanarak bir operatör ayarları güncellemesi olup olmadığını kontrol edip güncellemeyi elle yükleyebilirsiniz:
    Aygıtınızın Wi-Fi ağına veya hücresel bir ağa bağlı olduğundan emin olun.
    Ayarlar > Genel > Hakkında'ya dokunun. Mevcut bir güncelleme varsa operatör ayarlarınızı güncelleme seçeneğini görürsünüz.
    Aygıtınızdaki operatör ayarlarının sürümünü görmek için Ayarlar > Genel > Hakkında'ya dokunun ve Operatör'ün yanına bakın.
    iPhone veya iPad'inize yeni bir SIM kart taktığınızda, yeni operatörün operatör ayarlarını indirmeniz gerekir.

• Benim iPhone 6 Plus Turkcell operatör 26.5 olarak güncelim oluyor ve 10.2 iOS kullanıyorum VoLTE özelliği aktif olup olmadığını nasıl anlarım ?

• quote:

Orijinalden alıntı: srwiper

Benim iPhone 6 Plus Turkcell operatör 26.5 olarak güncelim oluyor ve 10.2 iOS kullanıyorum VoLTE özelliği aktif olup olmadığını nasıl anlarım ?

Wifi kapa arama yap, 3g gecmezse vardir

• srwiper S kullanıcısına yanıt
    Ya konudan sordum ama yanıt alamadım. 10.2 beta2de fizy çalışıyor mu? Eğer çalışıyorsa VoLTE denemek için ben de geçeceğim betaya. Beta1 de fizy çalışmadığı icin geri 10.1.1e donmek zorunda kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.R.E.S. -- 11 Kasım 2016; 16:27:52 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 4G çekmiyorki Adam gibi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • srwiper S kullanıcısına yanıt
    9.3.5 kullanıyorum, bende operatör 24.5 olarak görünüyor. İos sürümündenmi kaynaklanıyor acaba ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mobil Santral kullananlar için direkt yalan! Şirket hatları faydalanamıyor. Bireyselde benim de hattı onayladılar. Muhtemelen yakında operatör güncellemesi ya da 10.2 ile gelir.

• Bu teknoloji acaba Wi-Fi ile çekim alanı güçlendirmesi, Wi-Fi üzerinden aramalar gibi teknolojileri de kapsıyor mu yoksa sadece 4,5G için bir iyileştirme mi olacak? Wi-Fi de kapsarsa harika olur!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Night_Noise

9.3.5 kullanıyorum, bende operatör 24.5 olarak görünüyor. İos sürümündenmi kaynaklanıyor acaba ?

Evet
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.