Mersinde oturuyorum. Bütün işim internet ile. Yazın yaylaya çıkıyoruz. Bu sene komple yazın yaylada olayım diye epey yatırım yaptım. 3000 TL'ye B535-232 Huawei modem aldım Sinyal gücü zayıf olacağını tahmin ederek 4000 TL'ye PERİYODİK 5G LPDA ANTEN aldım - yüksek iyi çeken yere kurunca gerçekten sinyal gücünü arttırdı 900 TL civarına Turkcell data sim kart ve 600 TL'ye 200 GB wifi data paketi aldım. Normalde aylık kullanımım 2 TB tüm yapay zeka modelleri indir, kur, tekrar kur vb işlerden dolayı. Bu yüzden bittikçe yeniden data paketi almayı planlıyordum. Tüm bunlara rağmen hala mavi çizgi çekiş gücüne ulaşamıyorum ve gündüzleri internet bağlantısı inanılmaz kötü. Normalde biz Vodafone kullanıyoruz. Bu yüzden geçen senelerde Vodafone global'e LinkedIn üzerinden şikayet yazarak 2 sene üst üste buraya Adana'dan Vodafone ekibi getirtmeyi başardım. Her geldiklerinde yaptıkları ayarlar ve iyileştirmeler ile bizim konumumuzda bağlantı inanılmaz güçlendi. Şu anda örneğin Vodafone ile en yüksek sinyal gücü ve 100 megabit civarı internet hızı alabiliyorum. Fakat Vodafone data paketi satmıyor. Bu yüzden Turkcell kullanmak zorundayım. Tüm durumu izah etmeme rağmen Turkcell tek basit bir cevap ile bir şey yapmıyoruz dediler. Gerçekten kabul edilebilir durum değil. İş hayatım buna bağlı olduğu için bu işin peşini bırakmam söz konusu değil. Mutlaka buraya fiziksel ekip gönderip ayar ve iyileştirme yapmalarını istiyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı? Sene 2024 ve 4.5G internet ile hala 2 megabit internet alıyorum (geceleri iyileşiyor ama gündüzleri böyle). Oda kararlı değil maalesef. Turkcell arayarak ve uygulama üzerinden resimli şekilde tüm bilgileri verdiğim şikayet numaram : 166855940 Bana verdikleri cevap (sim kart üzerinden SMS gelmiş modem arayüzü ile görüyorum) : Kapsama alani/Sinyal alma sorunu yasadiginiz bolgeyi inceledik. Su an olumlu cevap veremiyoruz. Talebiniz, onumuzdeki donem planlarimiz dahilinde degerlendirilmek uzere kayit altina alinmistir.iyi günler dileriz. B002 |
Turkcell internet bağlantı hızı ve sinyal kararlılığı problemini çözmeyi reddediyor
-
-
2mbps hız alabiliyorsanız sorun yok demektir Turkcell standartı kalitesi bunu gerektiriyor .
Hocam o 200 olmasın siz 2 nin yanında ki sıfırları göremediniz mi acaba :) Ayar falan yok kardeşim olanı biteni senin hız testini yaptığın yerde bu kadar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bölgede nüfus az olduğu için normal bir durum Turkcell açısından, bence direkt olarak cimer, btk şikayet gibi dijital kanallardan bölgede mobil şebekenin genel olarak yetersiz olduğundan bahsedin Evrensel Hizmet kapsamında ele alınırsa bakanlık kendisi dikiyor baz istasyonunu ticari amaç olmadan.
Bende benzer şekilde şu an bir yayladayım yıllardır 4G koymayan Turkcell Evrensel için ölçüme gelineceği hafta 4G ye geçirdi baz istasyonunu önceki yıllarda sizdeki yanıtın aynısını veriyordu :) Şu an VF ve Turkcell 4G hizmet veriyor ikisi de kullanıcı için oldukça hızlı yoğunluk olmadığından.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Uydudan internet çözüm değil miydi?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Türkcell bozdu. 5 sene önceye kadar tartışmasız türkcell derdim her yönden.
Şu an birçok noktada Türk Telekom yetişti hatta geçti. Önceki seferlerde Türk Telekoma, geri türkcell dönmek için geçerdim bu sefer kaldım.
Beklemediğim kadar iyi geliştirmiş hızları. Fiyatı da çok daha ucuz.
Band 1 ve band 7 kullanima acildiktan sonra hizlar duzeldi.
Teknik kısmını bilmiyorum ama kullanıcı deneyimi olarak 5 yıl ve öncesine göre çok fark var. Bakalım 5G ile yine ibre turkcell tarafına dönecek mi?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Türk Telekom daha iyi durumda ise onun paketlerine (cep magnet) bakılabilir. Aynı durum bende de vardı, türk telekom eh işte, Vodafone müthiş çekerken turkcell ise arama bile yaptırmıyor bölgede, belki 2 senede düzelmiştir ama bu olaydan dolayı çevrede Turkcell kullanan yok malum. Ben Vodafone Redbox almıştım çok sorun çıkardılar ama sonuç olarak internet veriyor 😅
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55superx -- 20 Haziran 2024; 17:43:47 >
600ms ping dert edilmiyorsa bu da bir çözüm. Konu sahibi değerlendirebilir. Bizim için ping önemliydi o yüzden bunu seçeneklere pek katmamıştık.
2020 den itibaren cok iyi yatirim yaptilar. Full limitsiz paket olsa bir de vodafone gibi, o zaman rakipsiz olurlar.
-
Bu devirde beceriksizler 2g ile 3g yi vermeyi becerebilmişler daha ne olsun
-
Önümüzdeki dönem planlarında dediğine göre bu sene sonunda planlama yapsalar gelecek senenin sonunda 2G, 3G belki de 4G başlar orada. Yani anında bir şey çözülmez kolay kolay orada. Olduracak torpiliniz olsa da BTK ile falan uğraşmazdınız zaten. Turk Telekom çekimi paketleri vs. de inceleyin. Çekiyorsa paket varsa geçin.
Bu arada aldığınız anten kaç MHz? Size sinyal veren baz istasyonu kaç MHz?
Evrenselle mi alakalı emin değilim. Burada da var olan Turkcell olmayan kulelerde hızlı bir şekilde birkaç yeni 4G türemiş. Bir şeye yetiştirmeye çalışıyorlar gibime geldi.
Daha öncesinde hizmet aldığımız ve iyi bir bağlantımız olan Ömerli Mahallesi Kasaba evleri sitesi genelinde son dönemlerde kalite o kadar düştü ki 3 g ancak kullanabiliyoruz ve aşırı derecede download ve upload latency mevcut; öncesinde 24 25 e çıkan download hızımız şu an en faz 5 oluyor ve sık sık donmalar ve kopmalar yaşanıyor. Türkcell de umursamıyor. Açıkçası aklı olan geçmez bu dönemde Türkcelle diğerleri daha mı iyi? Evet açıkçası daha iyi; burada onlarda da çekim aynı şekilde ve daha az geçiriyorlar faturada:D
En azından daha az kazıklanırız
-
Çekmeköy ün köylerinde sinyal iyi yine hocam, Şile nin köylerinin genelinde daha çok sorun var özellikle Ağva yolu üzerinde.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X