Cep telefonuyla "vodafone gprs" kullanıyorum hız 25-40 kbps civarı degişiyor. merak ettigim şey "turkcell gprs" ve özellikle de "turkcell edge" hızları ne kadar acaba kullanan bilen var mı?
testi mobil cihazlardan aşagıdaki adresten yapabilirsiniz.
Turkcell EDGE ile laptoptan 25 kb ile download yapıyorum.
hayret demek turkcell edge ile 25 kb/sn download yapıyorsun.hız oldukça iyi.ben aveadanda telsimdende bir çok kere download yaptım(telefondan) nedense hızlarında fark göremedim.hatta avea sanki daha yavaştı
Avea ile EDGE kapsamasındayken yaptığım test sonucu : 247, 34 Kbps. bunu Kbyte olarak yazmak için 8 e bölmek lazım. o da 30,9175 KB eder. fena bir rakam değil.
Asıl 3G gelince HSDPA üzerinden sürat şovu yapabileceğiz ama bu şovda faturalara ücret olarak aynen yansıyacak :) daha geniş bant ve daha hızlı veri transferi = daha yüksek downloadlar = daha yüksek fatura :)
vay be.. edge de hız hiç de fena sayılmaz
aslında 25kb iadare eder bizi
3g iyi ama semirir kotayı
Download tamam da iş surf'e gelince sabır testi yapıyor insana
Bu hız testini yaptığımızda neden 8 e bölüyoruz onu anlamış değilim. Bilgisi olan bi yardım edebilirmi? Bi de bu kpbs ile Kb nin farkı ne?
Arkadaşlar bakın ben çok detaylı konu açtım az önce. Lütfen okuyun yazımı. Telefonun ayarlarından şebekeyi UMTS olarak seçerseniz, hiç değişmeyen sabit 3G'niz olacak. Bu, otomatik olarak sinyal gücüne bakarak şebeke değişimine son vermek demek. Yani siz şebekeyi 3G^ye sabitliyorsunuz ve çok rahat ediyorsunuz. Mobil internettete böyle, arkadaşıma yaptım ayarlar bölümünden. Vodafone' dan aldığımız vodemin ayarlarına girdim şebekeyi taradım ve sadece 3G'yi seçtim. Artık bilgisayarın karşısında yüzü gülüyor. Konu başlıklarına bakarsanız uzun uzun yazdığımı görürsünüz. Size kurtuluşu verdim. İndirme programını kullanarak hızımıza baktım, tam 3.6 Mbps aldım. Modemimiz çünkü 3.6 destekliy0r. 7 Mbps almadık çünkü peşin 29 lira vermek istemedik interneti alırken, 3.6 lık vodemler ucuz oluyor ve hızıda çok iyi.
saniyede 340 ile 350 kB aldıkkkk
Valla EDGE bilmem ama 3G hızı süper ötesi
quote:
Orijinalden alıntı: şah mat
Bu hız testini yaptığımızda neden 8 e bölüyoruz onu anlamış değilim. Bilgisi olan bi yardım edebilirmi? Bi de bu kpbs ile Kb nin farkı ne?
Biri kilobut biri kilobayt,biri otekinin 8 kati oldugu icin 8e boluyoruz hocam yani bizim elde ettigimiz kilobit megabit degerleri(hiz testlerinde) ancak saniyede kaç kilobayt indirdigimizi ogrenmek icin 8e boluyoruz,daha dogrusu 2 uzeri 3 e boluyoruz,cunku arada 3 birim var
quote:
Orijinalden alıntı: şah mat
8 bit = 1 bayt oldugundan farkli birimleri birbirine cevirirken kullanilir. Mesela 1 megabayt' in kac kilobit oldugunu bulmak icin 1024 *8 =8192 kbit seklinde bulunur. 1024 ile carpmamin nedini ise, 1024 kbayt 1 mbayte denk geldigindendir. Yani her 1024 birim bi ust birimin 1 tanesi oluyor. Bit de ayni sekilde katlaniyor. Ama bazi cevreler bit birimlerini 1000'nin katlari seklinde hesaplar. Bit veri aktarim hiz birimi olarak kullanilir. Ondan dolayi internet servis saglayicilari hizlarini bit veya katlari seklinde ifade ederler. Biz de bayt, kilobayt, megabayt, v.b cinsinden hesaplarken 8'e böleriz.