Şimdi Ara

TURKCELL EDGE HIZ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
5.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    @scoopi hocam çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler için..
  • quote:

Orijinalden alıntı: scoopi

quote:

Orijinalden alıntı: şah mat

Bu hız testini yaptığımızda neden 8 e bölüyoruz onu anlamış değilim. Bilgisi olan bi yardım edebilirmi? Bi de bu kpbs ile Kb nin farkı ne?

8 bit = 1 bayt oldugundan farkli birimleri birbirine cevirirken kullanilir. Mesela 1 megabayt' in kac kilobit oldugunu bulmak icin 1024 *8 =8192 kbit seklinde bulunur. 1024 ile carpmamin nedini ise, 1024 kbayt 1 mbayte denk geldigindendir. Yani her 1024 birim bi ust birimin 1 tanesi oluyor. Bit de ayni sekilde katlaniyor. Ama bazi cevreler bit birimlerini 1000'nin katlari seklinde hesaplar.
    Bit veri aktarim hiz birimi olarak kullanilir. Ondan dolayi internet servis saglayicilari hizlarini bit veya katlari seklinde ifade ederler. Biz de bayt, kilobayt, megabayt, v.b cinsinden hesaplarken 8'e böleriz.

Hocam vodafone cepnet ile yaptım 57.887 Kpbs çıktı. Turkcell ile yaptım 140 Kpbs çıktı. Bunları nasıl Mb a çeviririz bi de bunu söyleseniz size zahmet. (Site mobilespeedtest.com)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Bu hız testini yaptığımızda neden 8 e bölüyoruz onu anlamış değilim. Bilgisi olan bi yardım edebilirmi? Bi de bu kpbs ile Kb nin farkı ne?

8 bit = 1 bayt oldugundan farkli birimleri birbirine cevirirken kullanilir. Mesela 1 megabayt' in kac kilobit oldugunu bulmak icin 1024 *8 =8192 kbit seklinde bulunur. 1024 ile carpmamin nedini ise, 1024 kbayt 1 mbayte denk geldigindendir. Yani her 1024 birim bi ust birimin 1 tanesi oluyor. Bit de ayni sekilde katlaniyor. Ama bazi cevreler bit birimlerini 1000'nin katlari seklinde hesaplar.
    Bit veri aktarim hiz birimi olarak kullanilir. Ondan dolayi internet servis saglayicilari hizlarini bit veya katlari seklinde ifade ederler. Biz de bayt, kilobayt, megabayt, v.b cinsinden hesaplarken 8'e böleriz.

Hocam vodafone cepnet ile yaptım 57.887 Kpbs çıktı. Turkcell ile yaptım 140 Kpbs çıktı. Bunları nasıl Mb a çeviririz bi de bunu söyleseniz size zahmet. (Site mobilespeedtest.com)

Mb ile sanirim megabiti kastediyorsun. Mbite cevirmek icin,
    57,887kbps : 1024 = 0,0565303 mbit eder.
    140 kbps : 1024 = 0,1367188 mbit eder.

Eger megabayt cinsinden istersen de buldugumuz degerleri 8'e bölersin.

• Hocam çok sağol yalnız bu bulduğumuz değer dediğiniz kpbs değerini 8 e bölecez demi? Vodafone sitesinde yazıyordu 7.2 Mb e ulaşan erişim hızı falan yani onu kastettim hızı bi türlü bu Mb ye çeviremedim de
  • 7.2 mbit hiz 921,6 kbayt'a denk gelir.

yani mbayt cinsinden 7.2mbit : 8= 0.9 mbayt eder.

Kbayt cinsinden ise hesaplarsak da
    0.9mbayt * 1024= 921,6 kbayt eder.

• quote:

7.2 mbit hiz 921,6 kbayt'a denk gelir.

yani mbayt cinsinden 7.2mbit : 8= 0.9 mbayt eder.

Kbayt cinsinden ise hesaplarsak da
    0.9mbayt * 1024= 921,6 kbayt eder.
    @scoopi hocam çok sağolun verdiğiniz bilgiler için..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şah mat -- 27 Temmuz 2011; 9:13:18 >
  • ben edge le sorunsuz surf yapabiliyorum ama iş teamspeak, steam veya wow gibi şeylere gelince bağlanamıyorum. time out oluyor. o ip lere nedense girmiyor. nasıl çözebilirim bunu?
  •  TURKCELL EDGE HIZ?

TURKCELL EDGE HIZ?

TURKCELL EDGE HIZ?
  • Yazlıkta 3g olmadığı için edge kullanmak zorunda kalmıştım, 24kb/sn gibi bir down hızı vardı, yaklaşık kayıplı 256k adsl hızı gibi birşey.
    3g ise 3-4.5mbit arası download, 2.3mbit upload çıkıyor. 3g yanında edge tam bir eziyet, zamanında ne uğraşmışız 256k'larla
  • Avea rezaletinden sonra sözleşmenin bitmesiyle iptal ettirip modemin sim kilidini açtırdım.Turkcell hattımı taktım modeme.
    Şuanda Turkcell 3G Sinyal seviyesi :%8 olmasına rağmen hız gayet iyi:
     TURKCELL EDGE HIZ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

Yazlıkta 3g olmadığı için edge kullanmak zorunda kalmıştım, 24kb/sn gibi bir down hızı vardı, yaklaşık kayıplı 256k adsl hızı gibi birşey.
    3g ise 3-4.5mbit arası download, 2.3mbit upload çıkıyor. 3g yanında edge tam bir eziyet, zamanında ne uğraşmışız 256k'larla

3g ye fazla kaptırmamız lazım kendimizi
  • quote:

Orijinalden alıntı: JustNow

Avea rezaletinden sonra sözleşmenin bitmesiyle iptal ettirip modemin sim kilidini açtırdım.Turkcell hattımı taktım modeme.
    Şuanda Turkcell 3G Sinyal seviyesi :%8 olmasına rağmen hız gayet iyi:
     TURKCELL EDGE HIZ?

Avea Yer Göztepe civarı gayet başarılı

TURKCELL EDGE HIZ?

• quote:

Orijinalden alıntı: SeTha

Valla EDGE bilmem ama 3G hızı süper ötesi

TURKCELL EDGE HIZ?

süper ötesi dion ama bu hızlar stabil değil akşam 6 12 arası tam bir rezlet 0.10 kb-s gördüğüm oldu daha doğrusu hergün oluyor bu saatler arası hız hiç ama hiç stabil değil dakikada bile o kadar değişkenki 3.1 çıkıor 2.3 çıkıor bazen 0.00 çıkıyor stabil hız vermedikden snra 3g tıraş ben adsl e geri dönecem...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.