< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fengshui -- 25 Şubat 2020; 15:26:9 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fengshui -- 25 Şubat 2020; 15:26:9 > |
Superbox'ın İnternet bağlantısı, belirli bir hız limitine tabi olabilir. Bu limit, cihazın özelliklerine ve bulunduğun bölgedeki ağ koşullarına bağlı olarak değişebilir. Superbox'ın kullandığı bağlantı türü, genellikle ADSL veya VDSL'dir ve bu bağlantı türleri doğal olarak belirli hız sınırlamalarına sahiptir.
Ancak bazı kullanıcılar, Superbox'ın vaat edilen hızları tutarlı bir şekilde sağlayamadığını bildirmektedir. Bu tutarsızlıklar, ağ tıkanıklığı, cihaz sorunları veya kötü kablolama gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanıyor olabilir.
Turkcell, bu sorunları gidermek için adımlar attığını belirtti. Şirket, ağ kapasitesini artırdığını ve cihaz yazılımını güncellediğini ifade etti. Ancak bazı kullanıcılar hala İnternet hızlarıyla ilgili sorunlar yaşamaya devam ediyor.
Superbox'ın İnternet hızını sınırlamasının olası nedenleri şunlardır:
Superbox'ın hız sorunlarıyla karşılaşıyorsan, aşağıdaki adımları deneyebilirsin:
Superbox'ın hız sınırlamalarını göz önünde bulundurmak ve İnternet ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamayacağını değerlendirmek önemlidir. Bu endişeler, satın alma kararını etkileyebilir ve kullanıcıların beklentilerini yönetmelerine yardımcı olabilir.
|
sssssss
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
Saat 19:00'dan sonra hızım 200kb'lere kadar düşüyor. Gün içinde nperf'ten test yaptığımda 40-50mbit arası alıyorum. Ayrıca torrent hariç indirme programlarında vs. de bir kısıtlama var. Dediğim gibi 40-50 arası aldığım saatlerde bile indirme yaptığımda hız 1.20-1.40mb/s şeklinde seyrediyor. Bilinçli bir hız limitlemesi var Superboxta. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sulu Çor Kağan -- 8 Mayıs 2021; 15:14:14 > |
Artık SuperBox kullanımı ve normal kullanıcıların kullanımı çok fazla arttı. Şebekeler bu trafiği taşımak için yetersiz kalıyor ve Turkcell'de bunun için önceliklendirme yapıyor şebekede. Ucuz tarifeler ve SuperBox paketleri daha düşük önceliklendirmede olduğundan bant genişliğinden diğer aboneler daha fazla faydalanırken SuperBox daha az faydalanabiliyor. Yazdığınız değer 1.2 megabayt saniye mi, megabit saniye mi? Megabit cinsinden ise 2 Mbit'in altına inmemek zorundalar, bu durumda talep oluşturabilirsiniz, ilgilenmeleri gerekiyor. |
_____________________________ |
Demek istediğim bu. Burda bir art niyet var. Bariz belli. ![]() |
Bu art niyetten ziyade trafik yönetimi. Turkcell ya SuperBox'ı tamamen kapatacak, ya yeni abone alımına kapatıp eskilerin de yavaş yavaş azalıp bitmesini bekleyecek, ya da trafik yönetimi ile hizmeti sağlamaya çalışacak. Üçünü yöntem tercih ediliyor en mantıklısı olarak. Testlerde yüksek hızlar için SuperBox alıp kullanma devri bitti, artık sadece mecbur kalan kullanıcıların tercih etmesi istenen bir servis haline getiriliyor zaten. Şebekenin esas amacı mobil kullanıcılar için hizmet verilmesi. SuperBox mecbur olanlara hizmet verebilmek amaçlı bir FWA paketi ve yüksek kullanımdan dolayı şebeke performansını çok düşürüyor. Bundan dolayı da çeşitli kısıtlar uygulamak zorundalar. |
Ona göre para alsın o zaman. 173 lira para veriyorum ben. 200gb kota da cabası. Trafik yönetimi değil bu bildiğin art niyet ve vaad ettiğin hizmeti eline yüzüne bulaştırmak. Ortalıkta 4.5g hızında vuhu aman aman ne internet ama demeyi biliyorlar. Hakkımızı arayabileceğimiz bir merci de yok nasıl olsa, yapıştır gitsin vatandaşa. |
Daha öncede konusu açılmıştı yasal sınıra çekiyorlar hızı 2 mbps ye 230 kb falan indirirsin saniyede Göz boyayıp mileti kandırmaktan başka birşey yaptıkları yok aslında . Btk el atıp yasal sınırı yükseltirse bi bakıma hızlanır . |
Ucuz bir fiyata verme lüksü yok. SuperBox kullanıcıları sayesinde önceden 270 Mbit aldığım yerde yeri geliyor 20 - 30 Mbit alıyorum. Bu sadece hıza önem verenler için geçerli bir şey. Normal kullanıcı hıza bakmaz, açtığı Youtube videosu takılmadan oynuyor mu, TV'si çalışıyor mu, girdiği siteler, uygulamalar sorunsuz çalışıyor mu ona bakar. Daha ucuza verseler çok sayıda abone gelir sisteme ki hızlar iyice yerin dibine girer. Bu FWA hizmetleri sadece sabit altyapı olmayan yerler için kullanılabilecek hizmetler. Sabit altyapı varsa öncelikli bu tercih edilmeli. Siz de videonuzda sabit altyapınızın iyi olduğundan söz etmişsiniz, artık eski hızları vermiyorsa kapattırın ve sabite geçin rahat edin gitsin. |
Dostum sen neyini açıklamaya çalışıyorsun ki bu olayın? Ben de normal kullanıcıyım. Altyapım ortada buyur. ![]() Ben de gidip aç gözlülüğümden "Verin bütün hızları bana, başkaları umrumda değil" mantığıyla almadım superboxı herhalde. Bir kullanıcı olarak bana vaad edilen en yüksek hız neyse onu istiyorum ve vaad edilen hızım bilinçli bir şekilde kısıtlanıyor. O zaman gidecekler baz istasyonlarını, altyapılarını artık neyse talebi karşılayacak şekilde düzeltecekler ya da insanları bu şekilde kandırmayacaklar. Senin de dediğin gibi ben normal, sıradan bir kullanıcıyım ve mantığım bunun bariz şekilde tüketiciyi kandırmak olduğunu söylüyor. Benim için başka geçerli bir sebebi yok. |