Şimdi Ara

Turkcell Superbox Pişmanlıktır! İnternet Hızını Limitlendiriyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
2.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Turkcell Superonline dan 4.5G hızında Superbox ile limitsiz 4.5G hızındaki hizmetini 1 yıldan beri kullanmaktayım. 250mbit download / 50 mbit upload hızlarını rahatlıkla görüyordum. Turkcell 6-7 ay önce benim kullandığım 279 TL lik hız limitsiz paketini kaldırdı. Ve yeni alımlara kapattı. Bundan sonra aldığım hem download hem de upload hızlarımda ciddi bir düşüş yaşıyorum. Turkcell-superonline hızların o andaki yoğunluğa göre değişiklik gösterebileceğini belirtiyor fakat 6 aydan beri çeşitlik aralıklarla sabahın 3 ünde de, sabahın 5 inde de yaptığım hız testlerinde ciddi bir düşüş yaşıyorum.

    1 yıl önce superbox hizmetinden o kadar memnundum ki 250 Mbit hızları rahatlıkla görüyordum. Ki bununla ilgili YouTube.com'dan inceleme videosu bile yayınlamıştım. 1 yıl önce aldığım hızın inceleme videosunahttps://www.youtube.com/watch?v=kCEPzFJ-XxY&feature=youtu.be&t=171 adresinden ulaşabilirsiniz.

    Şu anda yaptığım teslerde 40-50 mbitleri zor görüyorum.

    Sinyal olarak bir yıl önce de cihaz ve adresim aynı olduğu ve baz istasyonu ile aynı binada olduğumuz için sinyal seviyesi ile ilgili sorun yaşadığımı düşünmüyorum. Sinyal aldığım baz istasyonu turistik bir yerde yaz aylarında yüzlerce kişiye hizmet veriyor ve kış aylarında da yoğun olmuyor. Bu hızların testlerini günün farklı saatlerinde de yaptığım için yoğunluktan değil de paketleri yeni alımlara kapattıkları için bilerek düşürüldüğünü düşünüyorum.

    Superbox birimini aradığımda ise bana aldığım hız değerlerin BTK kriterlerini karşıladığını ancak hızımın 2 Mbitin altına indiğinde incelenebileceğini cevabı veriliyor. İlk zamanlarda almaya başladığım hizmetin hızları 250 Mbit civarlarında olduğunu ve 4-5 ay sonrasında 40-50 Mbit hızlara düşmenin normal hızlar olduğunu açıklayan Turkcell Superonline baz istasyonundan kaynaklanan bu hız limitlendirilmesi sorununun çözümünü yasal sınırlar olduğu gerekçesiyle sağlamıyorlar.

    Ekte 1 yıl öncesi aldığım hızlarla şimdiki aldığım hızların test verilerini görebilirsiniz.
    Turkcell Superbox Pişmanlıktır! İnternet Hızını Limitlendiriyor!


    Şuanki aldığım hızlar da aşağıda
    Turkcell Superbox Pişmanlıktır! İnternet Hızını Limitlendiriyor!

    Verilebilen en yüksek hızları daha önce aldığım için baz istasyonunun yoğunluğu bahane edilerek düşürülmesini kınıyorum ve tüketicilerin bu hizmetten maksimum seviyede yararlanmasını sağlaması için turkcell ve superonline ın hızımızın BTK değerlerini karşıladığını ancak hızımızın 2 mbit ve aşağasında olması durumunda incelenebilecek olmasını çok saçma buluyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fengshui -- 25 Şubat 2020; 15:26:9 >







  • 2 MBPS sınır olan limit

    aynı yerde başka turkcell hat ile ne kadar hız alabiliyorsunuz peki?
  • Bence cep telefonundan hız testi yapıp ikisi arasında fark olduğunu kanıtlamalısın. Belki boş kapasite diye baz istasyonun anten yönü değişmiş veya sökülmüş olabilir.
    Gerçekten kapasite olupta hızını düşünmüşlerse bunu kanıtla ki bizde ne mal olduklarını anlayalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkcell'in işi gücü yok senin hızını limitlendirecek.

    Şimdi al cihazı başka lokasyonda test yap diyeceğim, alacaksın 70-80 apışıp kalacaksın.

    Te Allah'ım ya.

    Hani bu neden böyle oldu de fikir verelim ama sen kuru kuruya böyle ortaya bi iddaa atarsan olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • limit felan yok biz kullaniyoruz ve cok memnunuz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yetmiyor mu ? içeride sunucu çalıştırıyorsan birşey diyemem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-126D2940A

    limit felan yok biz kullaniyoruz ve cok memnunuz
    sizin kullandığınız paket 20mbps değil miydi ?
  • Limit var mı yok mu bilemiyorum ama kullanım yoğunluğu arttıkça hızlar düştü. (aslında limit var, genelde aynı baz istasyonunda cep telefonu ile aldığınız hızı superbox ile alamıyorsunuz. Turkcell zaten internet trafiğinde bir önceliklendirme yapıyor)
    Ben de sizinle aynı durumdayım.

    7-8 ay önce aldığımızda download tarafında 150 megabitler, uploadda ise en 60 mbps hız görürken, superbox yaygınlaştıkça hızlarımız düştü.
    şu anda downloadda 40 uploadda 30 görürsek şükrediyoruz.

    Hele ki akşam saatlerinde (yaklaşık saat 8 ile 12 arası) yurtdışındaki serverlara yaptığımız uploadlarda efektif hız 10mbps'ı bile bulmuyor.


    Turkcell'in bu hizmeti satarken herhangi bir hız taahütü bulunmadığı için hukuki olarak yapacak bir şeyimiz de yok açıkçası.
  • tuzsuz_deli_bekir kullanıcısına yanıt
    Süperbox apn si mgb
    internet apn si internet geçiyor apn üzerinden

    sınırlama yapabilirler
  • sinirlama felan yok kafanizdan uydurmayin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benzer bir sorun yaşamaktayım ama benim sorunum son 1 aydır ortaya çıktı daha önceleri hiç bir sıkıntım yoktu 1 yıldır çatır çatır 100-150 mbps alıyordum şimdi ise 10-20 lerde sürünüyoruz ne oldu anlamadım.
  • blue7 kullanıcısına yanıt
    Kullanıcı sayısı arttı hocam.
    Hepimizin hızları düştü.
    Eskiden 150mbps olan hızı anca 50 civarı görüyorum artık

    Forumda haberi bile var:https://forum.donanimhaber.com/superbox-in-kullanici-sayisi-1-yilda-10-kat-artarak-323-bine-ulasti-sektorel--142276581
  • Saat 19:00'dan sonra hızım 200kb'lere kadar düşüyor. Gün içinde nperf'ten test yaptığımda 40-50mbit arası alıyorum. Ayrıca torrent hariç indirme programlarında vs. de bir kısıtlama var. Dediğim gibi 40-50 arası aldığım saatlerde bile indirme yaptığımda hız 1.20-1.40mb/s şeklinde seyrediyor. Bilinçli bir hız limitlemesi var Superboxta.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sulu Çor Kağan -- 8 Mayıs 2021; 15:14:14 >
  • Sulu Çor Kağan kullanıcısına yanıt

    Artık SuperBox kullanımı ve normal kullanıcıların kullanımı çok fazla arttı. Şebekeler bu trafiği taşımak için yetersiz kalıyor ve Turkcell'de bunun için önceliklendirme yapıyor şebekede. Ucuz tarifeler ve SuperBox paketleri daha düşük önceliklendirmede olduğundan bant genişliğinden diğer aboneler daha fazla faydalanırken SuperBox daha az faydalanabiliyor.

    Yazdığınız değer 1.2 megabayt saniye mi, megabit saniye mi? Megabit cinsinden ise 2 Mbit'in altına inmemek zorundalar, bu durumda talep oluşturabilirsiniz, ilgilenmeleri gerekiyor.

  • sis651 kullanıcısına yanıt

    Demek istediğim bu. Burda bir art niyet var. Bariz belli.


    Turkcell Superbox Pişmanlıktır! İnternet Hızını Limitlendiriyor!
  • Sulu Çor Kağan kullanıcısına yanıt

    Bu art niyetten ziyade trafik yönetimi.

    Turkcell ya SuperBox'ı tamamen kapatacak, ya yeni abone alımına kapatıp eskilerin de yavaş yavaş azalıp bitmesini bekleyecek, ya da trafik yönetimi ile hizmeti sağlamaya çalışacak. Üçünü yöntem tercih ediliyor en mantıklısı olarak. Testlerde yüksek hızlar için SuperBox alıp kullanma devri bitti, artık sadece mecbur kalan kullanıcıların tercih etmesi istenen bir servis haline getiriliyor zaten. Şebekenin esas amacı mobil kullanıcılar için hizmet verilmesi. SuperBox mecbur olanlara hizmet verebilmek amaçlı bir FWA paketi ve yüksek kullanımdan dolayı şebeke performansını çok düşürüyor. Bundan dolayı da çeşitli kısıtlar uygulamak zorundalar.

  • sis651 kullanıcısına yanıt

    Ona göre para alsın o zaman. 173 lira para veriyorum ben. 200gb kota da cabası. Trafik yönetimi değil bu bildiğin art niyet ve vaad ettiğin hizmeti eline yüzüne bulaştırmak. Ortalıkta 4.5g hızında vuhu aman aman ne internet ama demeyi biliyorlar. Hakkımızı arayabileceğimiz bir merci de yok nasıl olsa, yapıştır gitsin vatandaşa.

  • Sulu Çor Kağan kullanıcısına yanıt

    Daha öncede konusu açılmıştı yasal sınıra çekiyorlar hızı 2 mbps ye 230 kb falan indirirsin saniyede



    Göz boyayıp mileti kandırmaktan başka birşey yaptıkları yok aslında .


    Btk el atıp yasal sınırı yükseltirse bi bakıma hızlanır .

  • Ucuz bir fiyata verme lüksü yok. SuperBox kullanıcıları sayesinde önceden 270 Mbit aldığım yerde yeri geliyor 20 - 30 Mbit alıyorum. Bu sadece hıza önem verenler için geçerli bir şey. Normal kullanıcı hıza bakmaz, açtığı Youtube videosu takılmadan oynuyor mu, TV'si çalışıyor mu, girdiği siteler, uygulamalar sorunsuz çalışıyor mu ona bakar. Daha ucuza verseler çok sayıda abone gelir sisteme ki hızlar iyice yerin dibine girer.

    Bu FWA hizmetleri sadece sabit altyapı olmayan yerler için kullanılabilecek hizmetler. Sabit altyapı varsa öncelikli bu tercih edilmeli. Siz de videonuzda sabit altyapınızın iyi olduğundan söz etmişsiniz, artık eski hızları vermiyorsa kapattırın ve sabite geçin rahat edin gitsin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    Ucuz bir fiyata verme lüksü yok. SuperBox kullanıcıları sayesinde önceden 270 Mbit aldığım yerde yeri geliyor 20 - 30 Mbit alıyorum. Bu sadece hıza önem verenler için geçerli bir şey. Normal kullanıcı hıza bakmaz, açtığı Youtube videosu takılmadan oynuyor mu, TV'si çalışıyor mu, girdiği siteler, uygulamalar sorunsuz çalışıyor mu ona bakar. Daha ucuza verseler çok sayıda abone gelir sisteme ki hızlar iyice yerin dibine girer.

    Bu FWA hizmetleri sadece sabit altyapı olmayan yerler için kullanılabilecek hizmetler. Sabit altyapı varsa öncelikli bu tercih edilmeli. Siz de videonuzda sabit altyapınızın iyi olduğundan söz etmişsiniz, artık eski hızları vermiyorsa kapattırın ve sabite geçin rahat edin gitsin.

    Dostum sen neyini açıklamaya çalışıyorsun ki bu olayın? Ben de normal kullanıcıyım. Altyapım ortada buyur.

    Turkcell Superbox Pişmanlıktır! İnternet Hızını Limitlendiriyor!


    Ben de gidip aç gözlülüğümden "Verin bütün hızları bana, başkaları umrumda değil" mantığıyla almadım superboxı herhalde. Bir kullanıcı olarak bana vaad edilen en yüksek hız neyse onu istiyorum ve vaad edilen hızım bilinçli bir şekilde kısıtlanıyor. O zaman gidecekler baz istasyonlarını, altyapılarını artık neyse talebi karşılayacak şekilde düzeltecekler ya da insanları bu şekilde kandırmayacaklar. Senin de dediğin gibi ben normal, sıradan bir kullanıcıyım ve mantığım bunun bariz şekilde tüketiciyi kandırmak olduğunu söylüyor. Benim için başka geçerli bir sebebi yok.





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.