Şimdi Ara

Türkçe Yapamamak!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bana türkçe'yi yapamıyorum. ses bilgisi kısmı hiç yok bende sadece paragraf oku yap sorularını yapabiliyorum. zaten bir türkçe bölümünde yaklaşık 8 soru bilgi sorusu oluyor. kalan 32 soru oku yap soruları anlayacağınız türkçede genelde 32 soru yapıyorum. bunlardan 7-8 taneside yanlış çıkıyor. sonuç türkçe'yi batırıyorum. bu konuda destek olacak arkadaşlar var mı? paragraf sorularında çok yanlışım çıkıyor bunu nasıl düzelticem??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: faru77

Arkadaşlar bana türkçe'yi yapamıyorum. ses bilgisi kısmı hiç yok bende sadece paragraf oku yap sorularını yapabiliyorum. zaten bir türkçe bölümünde yaklaşık 8 soru bilgi sorusu oluyor. kalan 32 soru oku yap soruları anlayacağınız türkçede genelde 32 soru yapıyorum. bunlardan 7-8 taneside yanlış çıkıyor. sonuç türkçe'yi batırıyorum. bu konuda destek olacak arkadaşlar var mı? paragraf sorularında çok yanlışım çıkıyor bunu nasıl düzelticem??

o yapamadığın 8 soru yaptığın 32 sorudan daha kolay ama çalışmadığın, konulara hakim olmadığın için zor geliyordur. Güzel bi k.a. al yada birebir hocaya anlattır o konuları iyi not tut ve bol test çöz. Soru çözdükçe pekişir

Orijinalden alıntı: yav sen ne diysen

quote:

Orijinalden alıntı: faru77

Arkadaşlar bana türkçe'yi yapamıyorum. ses bilgisi kısmı hiç yok bende sadece paragraf oku yap sorularını yapabiliyorum. zaten bir türkçe bölümünde yaklaşık 8 soru bilgi sorusu oluyor. kalan 32 soru oku yap soruları anlayacağınız türkçede genelde 32 soru yapıyorum. bunlardan 7-8 taneside yanlış çıkıyor. sonuç türkçe'yi batırıyorum. bu konuda destek olacak arkadaşlar var mı? paragraf sorularında çok yanlışım çıkıyor bunu nasıl düzelticem??

o yapamadığın 8 soru yaptığın 32 sorudan daha kolay ama çalışmadığın, konulara hakim olmadığın için zor geliyordur. Güzel bi k.a. al yada birebir hocaya anlattır o konuları iyi not tut ve bol test çöz. Soru çözdükçe pekişir

Nerelisin hocam

• paragraf soruları içinde;
    bol bol paragraf sorusu çöz. Zamanla düzelir :)

Orijinalden alıntı: yav sen ne diysen

balıkesir hocam :D

tamam düşündüğüm yer değilmiş. Kolay gelsin

Özetle takip türkçe özürlüsüyüm.
  • geçen sene zordu türkçe ygs ona rağmen 30 net yapmştm 32 doğru 8 yanlış. Dil bilgisini fullemiştim o zamanki bilgilerim olsa şimdi herkese yardım ederdim. Okumalı paragraf sorularına gelince.. Zaaten haftada 1-2 deneme çözüyorsanız zamanla sorulara alışıyorsunuz ha bu şöyle yapılıyordu deyip cevaba kolaylıkla ulaşıyorsunuz.
  • 2 kitap önericem istediğini al bu ikisinin max bitirme süresi 1 haftadır.

Güvender YGS Türkçe K.A -> Bol örneklidir, çıkmış sorular üzerinden anlatır, paragraf konu anlatım kısmı işkence aşıır uzun ben çözmedim sadece dil bilgisi kısmını çözmüştüm. Temelin yoksa iyidir max 1 haftaya dil bilgisi kısımları biter. Her konunun sonunda nerdeyse bir türkçe soru bankası oluşturacak kadar test vardır onları çöz. Ben bu kitabı çözmeden önce genelde 30 31 net yapardım bu kitabı töder'e yakın çözmüş ve töderde birden net sayımı 6 arttırmıştım.

Fem Simetri YGS Türkçe --> Bu biraz daha çok temeli olan öğrenci için, ayrıntıya girmeden ne nedir yazmış vermiş örnekleri. ÖSYM zaten dil bilgisinden zorlamıyor diyorsan bunu alıp bitirebilirsin ki cidden zorlamıyor ösym, zorladığı kısım kapalı türkçe paragraf soruları. Onun çözümü de konu çalışmak değil periyodik olarak paragraf sorusu çözmek.

Türkçem kötüydü güvender sayesinde düzelttim anlayacağın. Fem simetri ise çok sonra aldım cila oldu biraz. Cidden kötüydüm türkçede "camdan bakan adam" mesela bu sıfat tamlaması mı isim tamlaması mı çözemiyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gianuzzi Yarımayı -- 1 Ekim 2013; 9:23:56 >

• Gianuzzi Yarımayı kullanıcısına yanıt
    geçen sene uğur mavi ve soru bankası bitirmişdim simetrimi önerirsin ygs türkçe için yani?dersaneye gitmicemde soruları foruma koysam çözerlermi?bu arada paragraf sorusu çöz arkadaş feci artıyo paragraf neti.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.