Son günlerde artık iyiden iyiye belli olan gerçek. Sebeplerini yazmaya başlamak istiyorum. Kısa kısa özetler şeklinde yazacağım uzun yazıyı okumayı insanlar genelde sevmiyor.
Gün gibi gerçek olan durum. Yazmaya gerek var mı? Sizde bende çok iyi biliyoruz bu durumu. ![]() 2.Herkesin gergin ve ahlaksız olması: Küçük bir alıntı her şeyi özetliyor. "Sokakta insanlara bakın, herkes gergin. en ufak bir olayda patlamayı bekliyor insanlar. ahlaki şekilde inanılmaz bir deformasyona uğradı insanlar. ahlak dediğimde hemen cinsellik veya namus olarak algılamayın. mesela intihar etmek için çatıya çıkan adama "atla atla" diye bağırmak, ambulansın peşine takılmak, turist kazıklamak, ölen insanların arkasından atıp tutmak da ahlaksızlıktır. ben 32 yaşındayım. elbet benden büyük insanlar var burada. eskiden insanlar böyle değildi. yozlaşma yine vardı fakat insanlar bunun bilincindeydi en azından." ![]() 3.Binali yıldırımın oğlunun uyuşturucu ticareti yapma iddiaları, Süleyman Soylu gibi isimlerin oğullarının arkadaşlarının kokain ile yakalanıp serbest bırakılması gibi olayların iddiaları: Arkadaş Sedat Peker bu adamlarla birlikte değil mi? Zamanında bunlar ile çalışmadı mı? Evet belki sadece iddia olabilir ama astarı nedir? Gibi en azından bir soruşturma olsun? Herkes biliyor aslında neyin ne olduğunu ama kimse ses etmiyor. Çıldıracağım arkadaş. Şu olaylar başka ülkede olsa yer yerinden oynar. Ülke kalmaz orada. ![]() 4.Yardımlaşmanın ve milli duygularının bitmiş olması: Eskiden insanlar birbirlerine yardım ederdi. İnsanlar fakirlerin evinin önüne et koyardı, erzak koyardı, para koyardı. Şimdilerde toplum sadece kendini düşünüyor. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın kıvamında bir toplum ile karşı karşıya kaldık. Türkiye'den siktir olup gitmek gibi adlı başlıklar her şeyi açıklıyor aslında. Toplum ikiye bölünmüş durumda, ya AK Partilisin yada ötekilerdensin. Siyasete girmeden bu konuyu burada bitireyim. ![]() 5. Kolay yoldan para kazanmaya çalışmak, Torpil gibi şeylerin gayet doğal olarak görülmesi: Çiftlik banklar, kolay yoldan köşeyi dönme hayalleri. Torpil yaparken ses çıkarmamak. Arkadaşlar farkında mısınız? Torpilin adı referans olmuş??? KPSS'den 95 puan alıp red edilen, ama 70 puanlı adayın sınavı geçtiği garip bir dönemdeyiz. Özelde zaten üretim olmadığı için eş-dost-akraba ile yürüyor işler. Herkesin ağzında bir üretim var ama bu referans ve torpil olayını yapan çok fazla kişi var. Referans denen şey iki tane eşit adayın birinin tercih edilmesini sağlar. 100 gücü olan bir çalışan, 25 gücü olan bir adaya sırf referansı var diye eleniyorsa bu bildiğin torpildir. Daha yazacak çok şeyim var ama tükendim gerçekten. Bence bu toplum geri dönülemez bir çürüme içinde. Gelen mültecilerde bunun kaymağı oldu. Herkese geçmiş olsun. ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benimkucukbebegim -- 28 Eylül 2021; 5:41:9 > |