Bildirim
türk telekomun imessage'dan ücret kesmesi
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Bnmde 40 tl yansimişti arayip kapattirdim yapicak bişey yok malesef..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@Mrnobody6 Ayarlar kısmında iMessage kısmında iMessage kullanılmadığında normal mesaj gitsin seçeneği açıksa karşı tarafın iMessage Side kapalı ise mesaj olarak atar. Normal mesaj olarak girişini kapatırsanız sıkıntı olmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyrusefer -- 3 Kasım 2016; 16:38:24 >
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Imessage internet paketinden yemiyor muydu?
türkcell de kesiyor diye biliyorum imasege -
bunu nasıl kapatırız bende de var, bide telefonu kapatıp açtığımda ana ekrana bilgi geliyor imessage
iMessage internet kotasından yer. WiFi ve gsm.. kapatmak isterseniz ayarlarda mevcut iMessage işaretini kapatırsanız yolladığınız herşey normal mesaj olarak gider. Aynı şey FaceTime içinde geçerli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyrusefer -- 3 Kasım 2016; 17:51:12 >
Faturaya yansıma olayı nedir arkadaş demiş ama? Doğru mu ki? Ama öyle olsa saçma olmaz mı? 😕 Bende internet paketi veya varsa wifidan yapıyoruz diye biliyorum çünkü..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guziide -- 3 Kasım 2016; 17:55:54 >
@49gggg91 mütamadiyen iMessage ayarlarında "iMessage kullanılmadığında SMS olarak gönderilsin" olarak seçilidir. Onun dışında yemiyor. SMS paketinden WiFi ve internet paketinden yer. Bugüne kadar farklı birşey görmedim. Zaten dediğim şey Seçili ise SMS olarak gönderildiği anlaşılıyor. iMessage yollanamadı diye mesaj görünüyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Mazda Motor Corporation
bunu nasıl kapatırız bende de var, bide telefonu kapatıp açtığımda ana ekrana bilgi geliyor imessage
Bende de geliyor bir saçmalık var. Orada vazgeç diyorum. Tamam desem bir daha ücret kesecek herhalde. Turkcell'de öyle oluyordu -
quote:
Orijinalden alıntı: OneMoreChance
quote:
Orijinalden alıntı: Mazda Motor Corporation
Bende de geliyor bir saçmalık var. Orada vazgeç diyorum. Tamam desem bir daha ücret kesecek herhalde. Turkcell'de öyle oluyordu
bende her seferinde evet dedim bakalım fatura nasıl gelecek -
Aşırı mb alıyor.
Imessage aktifleştirilirken yurt dışına SMS atar, yansıyan ücret onun ücreti
Arkadaşın faturaya yansıyan ne peki onu anlamadım ben 😕
Arkadasın faturaya yansıyan ücret imessage etkinleştirmw için programın yurtdışına attıgı sms in ücreti.
Apple ın bununla ilgili bir çözüm getirmesi lazım.
Ben de de oluyor bu acık oldugu halde etkinleştirilsin mi uyarısı veriyor. Tamam desem 45 kurus gidecek.
Zaten ilk aldıgımda ios9 hatasıydı sanırım sn başı otomatik sms atıyordu yurt dısına. Bir fatura geldi. Kol gibiydi hocam.150 lira fatura geldi. Apple ı aradım operatörü ara dedi aradım düzelttirdim faturayı.
quote:
Orijinalden alıntı: Mr.Wiggle
Arkadasın faturaya yansıyan ücret imessage etkinleştirmw için programın yurtdışına attıgı sms in ücreti.
Apple ın bununla ilgili bir çözüm getirmesi lazım.
Ben de de oluyor bu acık oldugu halde etkinleştirilsin mi uyarısı veriyor. Tamam desem 45 kurus gidecek.
Zaten ilk aldıgımda ios9 hatasıydı sanırım sn başı otomatik sms atıyordu yurt dısına. Bir fatura geldi. Kol gibiydi hocam.150 lira fatura geldi. Apple ı aradım operatörü ara dedi aradım düzelttirdim faturayı.
etkinleştirme bedeli dışında benim dediğim. onun dışında zaten mesaj hakkım da var.
attığım 8-10 mesaj toplamda hepsinden ücret kesmiş. mms sms adı altında.
normalde facetime da imessage da ücretsiz platformlar. bu operatörlerin uyanıklığı.
etkinleştirme ücreti alınsa anlarım küçük miktarda ama yapılan her işlemden ücret kesiliyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: seyrusefer
@49gggg91 mütamadiyen iMessage ayarlarında "iMessage kullanılmadığında SMS olarak gönderilsin" olarak seçilidir. Onun dışında yemiyor. SMS paketinden WiFi ve internet paketinden yer. Bugüne kadar farklı birşey görmedim. Zaten dediğim şey Seçili ise SMS olarak gönderildiği anlaşılıyor. iMessage yollanamadı diye mesaj görünüyor.
hocam bin küsür mesaj hakkı var ayarlarda sms olarak gönder seçeneği seçili olsa da sonuç değişmemeli
ki bende o ayar aktif değil -
Ama imessage mms formatıyla çalışsaydı herkese karşı atılırdı mms çok farklı bir şey neyden hala ücret kestiğini anlayamadım müşteri temsilcinizden dökümanı istediniz mi ya da neyin sebep olduğunu sordunuz mu?
Acaba sms olarak gönder mi ayarlı sizde attığınız imessage belki mms gibi gönderiyor olabilir mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guziide -- 4 Kasım 2016; 12:58:13 >
Nasil ki Whatsapp kurarken numara dogrulama icin size SMS yolluyorsa, Apple da kendine has yontemle bunun tam tersini yapiyor. Whatsapp vb. uygulamalar etkinlestirme icin size SMS yollar ve SMS'teki kodu girmenizi ister. Apple ise daha guvenli bir yontem kullaniyor ve iMessage etkinlestirmesi icin telefonunuzdan kendi sunucusuna SMS yolluyor (+44 Ingiltere numarasina). Yani her iMessage etkinlestirmesinde hattinizdan bir defaya mahsus 1 adet yurtdisi SMS ucreti (Vodafone'da 0,80 TL) kesilir. Bu, numara uzerinden iMessage etkinlestirmesi icin gereklidir. Bir defa alinir, bir daha telefonu restore edene kadar ya da cihaz degistirene kadar ucret kesilmez.
Bahsettiginiz fahis ucretlerin kesilmesi durumu, iMessage aktivasyonunda problem oldugunda yasaniyor. Ilk SIM kart taktiginizda, kurulum yaptiginizda cihaz sizi "Operator Ucretlendirebilir" diye uyarir zaten. O uyariyi "yurtdisina SMS yollayacagim, paketiniz yoksa ucretlendirilebilirsiniz" anlaminda veriyor. Onaylarsaniz Ingiltere'ye bir adet SMS yollar ve aktivasyonu baslatir. Ayarlar > Mesajlar > iMessage bolumunu kontrol edin. "Aktivasyon bekleniyor..." mesaji uzun sure orada kalirsa, bir problem var demektir. Fazladan ucretlendirme olabilir. Bu durumda iMessage'i kapatip acin. Yoksa +44'le baslayan Ingiltere numarasina surekli SMS gonderir durur, bu da faturaniza yansir.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
-
Benim eski telefonumda hep sorardı imessage etkinleştirilsin mi diye demek ki dediğiniz yüzündeeen
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- hacklenen telefon nasıl düzeltilir
- true tone şarj yer mi
- apple kimliğindeki parayı karta aktarma
- apple türkiye garantili ne demek
- telefon kapalıyken alarm çalar mı
- iphone saatin yanındaki kişi işareti
- s25 ultra vs iphone 16 pro max
- iphone 20
- wifi araması nedir
- apple intelligence türkçe
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X