Şimdi Ara

Turk telekom-Vodafone..elektrik kesilince,internet neden kesilir..?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Turk Telekom ve vodafone hattım var,elektrik kesildiğinde internette kesiliyor..baz istasyonu da yakınımda sayılır..normalde baz istasyonlarının, kesintilerde enerji beslemeleri var diye biliyorum..o halde internet neden kesilir,.sadece gsm şebeke çalışıyor,3g-4g hiçbiri çalışmıyor her iki operatörde aynı,hemde şehrin göbeğinde..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Turkcell ne durumda?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mobil operatörlerin baz istasyonlarında elektrik kesintilerinde çalışmaya devam edebilmeleri için aküle bulunur. Kırsal kesimde kalan, ya da önemli trafik toplama istasyonlarında ise jeneratörler de bulunur.

    Tabi bu akü sistemleri GSM'in eski günlerinde kurulmuştur genelde ve bugün de aynı şekilde kuruluyor diye düşünüyorum. Eskiden baz istasyonlarında sadece 2G sinyali vardı. Sonradan 3G geldi, birden fazla taşıyıcı geldi. 4G geldi ve toplamda 5 ayrı frekanstan 8 - 10 kadar pek çok farklı taşıyıcıdan yayın yapılıyor. Bunlar için konteyner içinde pek çok donanım var, antenlerin yakınında radyo üniteleri var. Hepsinin güç tüketimi var ve çok az güç tüketen şeyler değil bunlar.

    Bundan dolayı da aküler kısa sürede bitmeye başladığı için verilen hizmetin süresini uzatmak için 2G yayını bırakılıp diğerleri kapatılıyor olabilir bölgede.


    Turkcell'de de durum aynıdır muhtemelen. Burada uzun kesintilerde şehir içindeki pek çok baz istasyonu tam kapanıyor ve uzaktaki istasyonlardan iyi kötü hizmet geliyor sadece.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.