Şimdi Ara

Türk Telekom SMS hizmeti başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
19.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

http://www.sms.turktelekom.com.tr

Sayfada çok ayrıntılı bilgilendirme yapılmamış.

Bugün Philips markalı DECT telefonundan SMS göndermeyi denedim, ancak SMS almayı başaramadım. SMS telefona gelmedi, telefon aranarak sesli olarak aktarıldı (sesli aktarılan mesajlar arasında şifre bilgisinin olduğu mesaj da vardı). Sanıyorum ayarlarda bir problem var. Şifre bilgisini kaybettiğim (yani sadece sözlü okunduğu) için web üzerindeki SMS uygulamalarına da erişemiyorum. Halbuki bu sayfada şifresini unutanlar ya da kaybedenler için de pratik bir çözüm yolu önerilmeliydi.

Öte yandan SMS tarifeleri gayet hesaplı. Bu da işin en olumlu tarafı. Umarım yarın bir şekilde doğru ayarlamayı becerebilirim.

• Pek dikkat çekmemiş konu Henüz SMS özelliği olan sabit telefona sahip pek kimse yok ortalarda demek ki.

Mesaj almayı başarabildim, bunun için DECT telefonumda SMS merkezi numaraları şöyle yazılmalı:

Gelen çağrı no: 0080050000000
    Giden çağrı no: 08005000000

Henüz GSM'e gönderilen SMS'ler iletilmiyor. GSM'den sabit telefona SMS gönderme işlemi de başarılı olamıyor. Sabit telefondan sabit telefona SMS gönderme ise problemsiz çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfiz -- 3 Aralık 2006; 10:28:21 >

Orjinalden alıntı: zonoli

telekom ilk önce adam gibi adsl hizmeti versin...sonra gitsin neyle uğraşacaksa uğraşsın...sonunda katil edecekler beni walla

ADSL hizmetinin çok uyduruk şekilde verildiğine tamamen katılıyorum. Ama bunun nedeni SMS hizmetinin verilmeye başlanması için emek verilmesi değil. SMS hizmeti vermek ne büyük maliyet gerektiriyordur ne de büyük bir yatırım. SMS çok basit ve geri bir teknoloji de olabilir ama unutmayın ki yılda belki milyarlarca SMS gönderiliyor Türkiye'de. GSM operatörlerine bu alanda bir rakip çıkması fena mı? Üstelik de (henüz tam olarak düzgün çalışmasa da) GSM operatörlerinin SMS tarifelerinden çok daha ekonomik fiyatla sunuluyorsa?

• arkadaşlar tamam bu uygulamayı eleştirebiliriz, ama unutmayın mobil telefon ve sms artık vazgeçilmez oldu, sonuçta bu da alternatif olarak ortaya konmuş bir hizmet, yararlı olacağı muhakkak, yeniliklere açığız her ne kadar geç kalınmış olsa da, tabi haklı olarak internet konusunda da müjdeli haberleri bekliyoruz
  • herkes cep tel kullanmıyor ki bunu özellikle yapan arkadaşlarda var adam sevmiyor cep tel kullanmıyor ama güzel olmuş tt bu hizmeti vermekle cep kullanmayanlar için alternatif olmuş hayırlı olsun..
  • Bir kaç gün önce servisi bir kere daha denedim. Gelen çağrı no'nun da "08005000000" olarak ayarlanması gerektiğini gördüm. Ayrıca SMS geldiğinde telefon sadece SMS uyarısını çalmıyor SMS uyarısından önce kısa süreli olarak telefon zili de çalıyor. Turkcell'e henüz SMS gönderilemiyor ve Turkcell'den SMS alınamıyor. Öte yandan Telsim'e SMS gönderilebiliyor ve Telsim'den de SMS alınabiliyor. Avea'yı denemedim henüz.

adsl,sabit telefon faturalarında herkes sorun yaşıyo....

Orjinalden alıntı: mfiz

Bir kaç gün önce servisi bir kere daha denedim. Gelen çağrı no'nun da "08005000000" olarak ayarlanması gerektiğini gördüm. Ayrıca SMS geldiğinde telefon sadece SMS uyarısını çalmıyor SMS uyarısından önce kısa süreli olarak telefon zili de çalıyor. Turkcell'e henüz SMS gönderilemiyor ve Turkcell'den SMS alınamıyor. Öte yandan Telsim'e SMS gönderilebiliyor ve Telsim'den de SMS alınabiliyor. Avea'yı denemedim henüz.

konuyu görünce bende telefondan ayar yaptım ve sms attım telsim ve turkcelle sorunsuz gitti ama nedense sms gönderdikten sonra evin telefonu çalıyor.açıyorum hiç ses yok.iki kere gönderdim ikisindede aynı şey oldu.niye böyle oluyor bi bilginiz varmı?

• Adamlar milletten nerden nasıl para alırız diye hesap yapıyorlar ya
    Gelene de gidene de eyvallahım var... gelmişe de-geçmişe de saygım... şu saatten sonra kafama anca toka takarım... kimsenin hayatı beni ilgilendirmez, benimki de kimseyi... bu hayat benimse eğer cidden yaşamaya değer... dün-dündür, bugün-bugün... dünya 1 gündür... oda bugündür...
  • quote:

Orjinalden alıntı: karizma2

quote:

Bir kaç gün önce servisi bir kere daha denedim. Gelen çağrı no'nun da "08005000000" olarak ayarlanması gerektiğini gördüm. Ayrıca SMS geldiğinde telefon sadece SMS uyarısını çalmıyor SMS uyarısından önce kısa süreli olarak telefon zili de çalıyor. Turkcell'e henüz SMS gönderilemiyor ve Turkcell'den SMS alınamıyor. Öte yandan Telsim'e SMS gönderilebiliyor ve Telsim'den de SMS alınabiliyor. Avea'yı denemedim henüz.

konuyu görünce bende telefondan ayar yaptım ve sms attım telsim ve turkcelle sorunsuz gitti ama nedense sms gönderdikten sonra evin telefonu çalıyor.açıyorum hiç ses yok.iki kere gönderdim ikisindede aynı şey oldu.niye böyle oluyor bi bilginiz varmı?

Valla bende önce kısa süreli telefon çalıyor daha sonra mesajın iletildiğine dair sms geliyor. Muhtemelen ayarlarınızda bir problem var. Gelen çağrı hangi numaradansa SMS merkezi ayarlarında "gelen çağrı numarası" ayarı varsa o numarayı yazmak gerekebilir. Mesela bende önce "0080050000000" gibi bir numara çıkıyordu daha sonra bu problemi düzelttiler. Şu an iki SMS merkezi numarası ayarım da "08005000000". Eğer gelen çağrı numarası görünmüyorsa o zaman ben de sorunun nasıl çözüleceğini bilmiyorum.

Ayrıca bahsettiğiniz gibi artık Turkcell'e de mesaj gönderiliyor ve Turkcell'den de mesaj alınabiliyor.

• quote:

Pek dikkat çekmemiş konu Henüz SMS özelliği olan sabit telefona sahip pek kimse yok ortalarda demek ki.

Mesaj almayı başarabildim, bunun için DECT telefonumda SMS merkezi numaraları şöyle yazılmalı:

Henüz GSM'e gönderilen SMS'ler iletilmiyor. GSM'den sabit telefona SMS gönderme işlemi de başarılı olamıyor. Sabit telefondan sabit telefona SMS gönderme ise problemsiz çalışıyor.

ev tel den gsme gitme olayi düzgün calistigi durumda
    ev telinden yurt disindaki gsm operatörlerine de sms atabilicez mi acaba
    ilk ciktiginda sitesini kurcalamistim
    yurt disi tarifesi vardi ama baksna daha gsm olayini halletmemisler

• sabit telefondan sms sakat olur ya kızın babası falan okursa

şaka bi yana güzel olay ama telekomun daha önce halletmesi gereken o kadar çok şey varki başta adsl olmak üzere

Orjinalden alıntı: SudKaiDo

quote:

Pek dikkat çekmemiş konu Henüz SMS özelliği olan sabit telefona sahip pek kimse yok ortalarda demek ki.

ev tel den gsme gitme olayi düzgün calistigi durumda
    ev telinden yurt disindaki gsm operatörlerine de sms atabilicez mi acaba
    ilk ciktiginda sitesini kurcalamistim
    yurt disi tarifesi vardi ama baksna daha gsm olayini halletmemisler

Şu an itibarıyla hem Telsim'e hem de Turkcell'e sorunsuz gönderiliyor. Denemedim ama muhtemelen Avea'ya da gönderilebiliyordur. Yurtdışına henüz gönderilmiyor.

• melesef bende tık yok
    bende philips telefon var sms atıyorum ev telefonuma gelen no 0800 500 0001 şeklinde gelen numaraya bunu yazıyorum ama tık yok sadece arama yapıyor sms e gecmiyor avea dan atıyorum. bu arada sms de attım avea ya o da yemedi. yapanlar nasıl yaptı bilen var mı

Orjinalden alıntı: thenoone

melesef bende tık yok
    bende philips telefon var sms atıyorum ev telefonuma gelen no 0800 500 0001 şeklinde gelen numaraya bunu yazıyorum ama tık yok sadece arama yapıyor sms e gecmiyor avea dan atıyorum. bu arada sms de attım avea ya o da yemedi. yapanlar nasıl yaptı bilen var mı

Gelen ve giden SMS merkezine 08005000000 numarası girilip, telefondaki menüde bir yerlerde "SMS hizmetini açık" konuma getirilmesini sağlayan bir ayarın bulunması gerekiyor. Kullanım kılavuzuna bakmanız yerinde olacaktır. Öte yandan eğer hattınızın CLIP (numarayı gösterme özelliği) yoksa ya da santral bu özelliği desteklemiyorsa, SMS servisini kullanabilmeniz mümkün değil.

quote:

quote:

melesef bende tık yok

Gelen ve giden SMS merkezine 08005000000 numarası girilip, telefondaki menüde bir yerlerde "SMS hizmetini açık" konuma getirilmesini sağlayan bir ayarın bulunması gerekiyor. Kullanım kılavuzuna bakmanız yerinde olacaktır. Öte yandan eğer hattınızın CLIP (numarayı gösterme özelliği) yoksa ya da santral bu özelliği desteklemiyorsa, SMS servisini kullanabilmeniz mümkün değil.

• quote:

Hattım arayan numarayı gösteriyor oradan da arandığım numara olarak 0800 500 0001 olarak görülüyor gerekli ayarları yaptım ve sms alım aktif durumda ama avea ya yollayamadım .

quote:

quote:

melesef bende tık yok

Aranan numaranın o şekilde görülmesi telefondaki ayarlardan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Ayarlarda problem olmasa o arama görünmüyor, SMS alındığına dair uyarı geliyor ve SMS telefon hafızasına yüklenmiş oluyor. En iyisi Türk Telekom'a bizzat gidip danışmak. Belki santralde SMS merkezi tanımlaması yapılırken bir eksiklik ya da yanlışlık yapılmıştır. Önceki mesajlarımda buna bir benzer sorunu yaşadığımdan ama sonra sorunun düzeldiğinden bahsetmiştim. İnceleyebilirsiniz.

• telekomdan bi yol olmaz.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.