T

Yüzbaşı
24 Mart 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 50 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Sizlere bilgi paylaşmak istedim,

Bugün Vaillant Intro Kombim için vSmart Pro modülasyonlu termostat satın aldım ve servis yetkilisi kurulumu yaptı. İlk izlenimlerim.

Cihazın E-Relax ile farklı sürekli enerjiye ihtiyaç duyması, Mikro USB girişi işe 5 Volt ile beslenmektedir. Cihaz görünümü şık bir ürün hem duvar hem de düz zemin için aparatları var ve enerji girişleri de buna göre özelleştirilmiştir.

Cihazın kombi ünitesi enerjisini kombiden almakta ve kolaylıkla monte edilmektedir.

İlk izlenimlerim, beklediğim gibi uygulamanın hatalarının olması. Bu tip büyük firmalar maalesef cihazlardaki kalitesini uygulama ve elektronik tarafında gösteremiyorlar.

1-) Uygulamada öncelikle kayıt işlemini yaparken yer seçmeniz gerekiyor, ancak listedeki hangi ili seçersek seçelim kayıt işlemi olmuyor.

2-) Uygulama yükleme esnasında girdiğiniz bazı ayarların yeniden değiştirilmesi için gerekli olan yere girerken şifre hatası veriyor. Bu nedenle ilk ayarları mutlaka doğru yapın.

3-) 3 adet zaman ayarı var.

4-) Türkçe dil seçeneğinde hatalı çeviri var bu nedenle ben ingilizce kullanıyorum.

5-) Başka bir telefona uygulama paylaşımı var.

6-) IFFTT ile senkronizasyonu yok, kanımca E-Relax aktif durumda, bu model henüz entegre edilmemiş

7-) Banyo suyunun ısısını uzaktan yönetebiliyorsunuz.

8-) Sistemi entegre edince, kombi üzerinde On yazısı çıkıyor ve süreç otomatik hareket ediyor.

9-) Lokasyon alamadığından dış hava sıcaklığına göre işlem yapamıyor.

İlk gün için yazacaklarım bunlar, bugünkü yaşadıklarıma göre değerlendirmem 5 üzerinden 3, ilerleyen zamanlarda gelecek güncellemeler ve kış süresince termostat ve modülasyon verimine göre bu değer yükselecek mi düşecek mi göreceğiz.

Merhaba uzun yıllardır kullandığım samsung lcd tv de renk sorunu oluştu, ne demek istediğimi aşağıdaki resimde görebilirsiniz. TV'yi açtığımda güç katındaki bazı kapasitelerin şiştiğini bazılarının ise dışarı akıttığını gördüm. Sorunun bunlardan olacağını düşünerek değiştirdim ancak sonuç yine değişmedi.
Bunun üzerine bir araştırma yaptım ve tcon denilen kartta sorun olabileceğini okudum. Fakat ne bir işlem yapmadan size danışmak istedim. Ek bilgi olarak kartın üzerindeki bir IC'yi değiştirerekte sorunlar düzeliyormuş, bu IC'yi değiştirebilirim fakat olası sorunun bundan değilde başka bir noktada olması beni boşuna uğraş ve gereksiz alınan malzeme riskinden dolayı korkutuyor. TCON kartının sorun tespiti için manual ini aradım ama bulamadım.

Hatanın kart üzerindeki işlemciden olduğunu düşünmüyorum, TV ilk açıldığında ( fişi takıp çıkarmaktan bahsetmiyorum, uzaktan kumanda ile açmaktan bahsediyorum ) ekranda ki görüntüde hiç bir sorun yok yaklaşık 25 sn sonra bozulmamalar başlıyor ve devam ediyor. Bu durum aslında kart üzerindeki kapasitelerden veya yarıiletken malzemenin hasar görmüş olabileceğini bana hatırlatıyor.

Deneyimlerinizi dinlemek istiyorum.

Durumun video görseli aşağıdaki linktedir.
https://youtu.be/y9LW07X0DJ4
Merhaba
Bulaşık makinesi sepetlerinde ufak paslanma mevcut, bu sepetlerin bu alanlarını tiner ile temizleyip üzerini boyamak istiyorum. Burada kullanılan 70 dereceye dayanıklı boyar maddeler nelerdir. Yurtdışında rack repair ürünleri var ama ülkemize gelmiyor.
merhaba garaj kapısında 220 volt 1,6 amper çeken bir motorumuz var, elektrikler kesildiğinde kapıyı açabilmek adına 1200 watt bir invertör aldım ve sistemi test ettim ve çalıştığını gördüm. Şimdi sorum şu şekilde,
ilk testi aracımdaki aküyü yerinden çıkarmadan test ettim ancak şimdi kapıya sürekli besleyen bir akü alacağım. Buradaki geçişi pako şalter ile yaptım bu nedenle sadece bağlayacağım akünün cinsine karar vermem gerekiyor.

Araç aküleri bildiğiniz gibi kısa süreli yüksek akımlar çekmek için ideal, uzun süreleri akım harcamasında akünüz bitebiliyor ve bir kaç kez aküyü sıfırladığınız da akünüzü bir daha eski haline getiremeyebilirsiniz.

Deep cyle aküler ise araç akülerine göre pahallı olmasına karşın aküyü tamamen boşaltmanıza fırsat tanımadığından bu tip sistemler için daha ideal.

İşte tam bu noktada karar vermem gerekiyor. Benim sistemim ortalama 30 amper dc akım çekiyor ( 12 volt üzerinden hesaplamama göre ) bu durumda benim bağlayacağım 22 amperlik bir dc deep cyle akü kanımca bu 30 amperlik talebi karşılayamayacağından voltajı düşecektir.

Sizce bu yazdıklarımda hata payı var mı ? Yani benim tek çıkış noktam ya yüksek akımlı bir deep cycle bir akü almak veya riski göz önüne alıp bir araba aküsü mü almak.

Değerli yorumlarınızı bekliyorum.
merhaba
kapı kepenkim var bir adet ve bugün multimetre ile seri bağlantı yöntemi ile akımını ölçtüm maksimum 1,35 amper akım çekiyor. Ben elektrik kesintilerinde bunu sürekli beklemek istiyorum ancak aklınıza her daim çalışması değil elektrik kesildiğinde acil durumda açılsın kapansın yeter.
bu nedenle 480watt çıkışlı bir ups alsam işimi görür mü ? http://www.hepsiburada.com/dexter-850va-line-interactive-ups-tsk3581-p-BD801462
Gator Çocuk takip ve güvenlik saati %50 indirimli

http://urun.gittigidiyor.com/cep-telefonu-ve-aksesuar/akilli-cocuk-ve-kisi-takip-cihazi-kol-saati-238497812?urvid=60619025

Dağıtıcı Firma : ATEL TEKNOLOJİ - ANKARA
Teknik Servis: ATEL TEKNOLOJİ - ANKARA
Tel: 03124414220

Şu an diğer sitelerde 399 TL olan fiyatı Gittigidiyorda 299 TL'dir. Gittigidiyorun Visa kampanyasından dolayı %5 veya 20 TL indirimi de uyguladığınızda fiyat çok daha makul bir seviyeye gelmektedir.

Tavsiye edilir.
merhaba arkadaşlar bir destek rica edeceğim sizden mevcutta kullandığım laptop üzerinde ki verileri korumak istiyorum bu nedenle harici bir disk üzerinde sürekli çalışıyorum ancak bu süreçte windows'un kurulu olduğu ssd ise laptopta takılı laptop un çalınması durumunda dahili win klasöründeki artıkların veya diğer olası önemli verilerin okunmasını istemiyorum aynı zamanda laptop'un açılmasını da istemiyorum bunu nasıl yaparım.
Merhaba
bugün tefal actifiry bozuldu şu şekilde oldu;

İçinde kasesi yokken çalıştırdım 10 sn. sonra kapandı ve hataya düştü,

Bugün tüm parçalarını soktüm bilmeyenler için anlatayım;

1 adet alt tarafta içindeki malzemeyi karıştırmaya yarayan motor
1 adet içine hava üfleyen motor
1 adet ısıtıcı
1 adet elektronik devre
2 adet termistör ( 140 ve 175 derece )

Şu anki hata şu şekilde;

Cihazı çalıştırıyorum alt motor dönüyor 2 sn sonra devre bölümünde bir röleden tık sesi geliyor ve hataya düşüyor;

Fan motoru hiç çalışmıyor normalde çalışması gerekir açıldığında ancak hiç çalışmıyor sırası ile alt ve fan motorunun kablolarını çıkarttım ilk başta ısıcıtı resistanlarında kablolarını çekmiştim.

Devrede yük olmadığı halde 2 sn sonra yine röle ses geldi ve cihaz error verdi.

Şüphelendiğim 2 termistör var onlar bozulmuş olabilir mi? Bunlar normal durumda kısa devre yani soğukkken kısa devre nasıl davranması lazım sizce ?

Bu konuda deneyimi olan kişi paylaşabilir mi ?
merhaba aşağıdaki sisteme önerisi olan var sa eklersen memnun olurum.
bütçe 2000 mouse klavye monitör ve dvd yazıcı eklemenize gerek yok.

ÜRÜN KODU ÜRÜN ADI KDV ADET FİYAT KDV DAHİL SİL
Ürün özellikleri için tıklayın 138.116.408 AMD FX-Series 8320 Black Edition 3.5GHz Soket AM3+ İşlemci
%18
318,77 TL
376,15 TL
Ürün özellikleri için tıklayın 146.165.234 COOLER MASTER CM K350 (RC-K350-KWA600) 600W USB Ses Siyah Kasa
%18
228,23 TL
269,31 TL
Ürün özellikleri için tıklayın 108.169.229 CORSAIR XMS3 (CMX8GX3M2A1600C9) 8 GB Dual KIT (2x4GB) DDR3-1600MHz CL9
%18
138,14 TL
163,00 TL
Ürün özellikleri için tıklayın 175.396.174 THERMALTAKE Contac16 (CL-P0598) Intel AMD uyumlu CPU Soğutucusu
%18
45,50 TL
53,69 TL
Ürün özellikleri için tıklayın 103.131.607 ASUS M5A99X Evo R2.0 990X AM3+ DDR3-1866MHz Anakart
%18
295,17 TL
348,31 TL
Ürün özellikleri için tıklayın 128.131.448 ASUS HD7870-DC2TG-2GD5-V2 Radeon HD7870 2 GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı
%18
549,35 TL
648,23 TL
Ürün özellikleri için tıklayın 196.378.113 SANDISK G26 Ultra Plus 128GB 2.5" Sata III MLC SSD Disk (SDSSDHP-128G)
%18
206,21 TL
243,32 TL
Merhaba
Elimde bosh alarm paneli mevcut, bir adet siren aldım. Yalnız bağlantı yöntemini bir türlü bulamadım.
Resimler ektedir. Bu konuda bilgisi olan iletirse memnun olurum.https://store.donanimhaber.com/0b/d9/1f/0bd91f994d21d087f3df396b32dcc064.jpghttps://store.donanimhaber.com/eb/a4/18/eba41882c85c9bc2ec9cc30f8f8a98b6.jpghttps://store.donanimhaber.com/fb/ed/69/fbed69c304ccdadefb8b9f547c70dcb2.jpghttps://store.donanimhaber.com/77/c2/88/77c288e517f93bab1930653b04a78c1c.jpghttps://store.donanimhaber.com/72/97/2d/72972de864c3912acdc0f30eb060d165.jpghttps://store.donanimhaber.com/6f/cd/0d/6fcd0d76925c37246ffbb70e2aa1fb35.jpg

Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 885
İkinci El Bölümü Mesajları: 17
Konularının görüntülenme sayısı: 67.564 (Bu ay: 1.143)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 12 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.