< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi weeknd -- 16 Şubat 2023; 9:24:56 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Türk Telekom Müstakil Site İçine Kablolama Yapar mı?

-
-
Site içi olayını tam anlayamadım. Adreste fiber yazıyorsa onu aktif etmişlerdir zaten başvuru anında size dönüş yaparlar çekmeniz lazım diye. Kendileri çekecekse başvuruyla birlikte gelip kendileri çeker zaten.
_____________________________ -
onu başvuru yapıp denemeniz gerekli eğer gelen ekip kablo çekilmemiş biz kurulum yapamayız der ise çektirmek zorunda kalabilirsiniz o gelen çalışanın uğraşmak isteyip istememesine bağlı tam olarak, bizim binayada ftth kurdular ama kablo çekimi olmadı gelen ekip kendi geçirdi kabloyu eğer kablonun gideceği kolay bir güzergah var ise gelen ekip sorun etmeden çeker diye düşünüyorum
Site içine baktım maalesef hazır geçirilecek boru vs. yok. Site içi elektrik tesisatı da berbat olduğu için o kullanılamaz. Bugün 100 Mbps için başvurdum adresle birlikte. Bakalım yarın kurulum için geleceklermiş, gelişmeleri haber edeceğim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Update: Bugün aradı kurulum ekibinden biri. Biz sitenin girişine kadar getirdik kutuyu kurduk. Site yönetimi ile konuştuk çekilsin diye dedi. Eğer çekildiyse yada siz kendi imkanınız ile çektiyseniz geleceğiz dedi.
Site yöneticisiyle ben konuştum dün. Maalesef anlaşamadım. Yönetici bana Vodafone Redbox önerdi :)
Kablo çekilme işi çok sonraya kaldı. O yüzden kurulum ekibindeki adama da iptal edin dedim. İptal oldu abonelik.
şaka gibi yönetici resmen, adamlar kabloyu çekip kutuyu takmışlar adamın önerisine bak redboxla o fiber ile arasındaki farkı bilmiyor herhalde çok belli
Telefon hattınızın geçtiği yerden fiber kablo geçirebilirsiniz ya da komşularınız ile konuşup fiber internetin geldiğini söyleyip toplu halde yöneticiye başvurun, aidat toplayıp iş yapmamak ne güzel.
O kutudan dairenize kadar bir kablo çekmenizin maliyeti çok düşük. Fiber kablo çekeceksiniz. Çekin kablonuzu, sizin internet aktif olur, kullanırsınız.
Bir elektrikçi ile anlaşıp pazarlık edin hatta belki de daha uyguna hallolur.
Hocam yönetici yeni gelmiş. Öncekiler maalesef çok kötü bir elektrik tesisatı kurduğu için site içine her yer saatli bomba dedi. Fazla yüklenemedim o yüzden.
Hocam telefon hattı falan yok :D Zaten geçen seneye kadar şantiye elektriği kullanıyordu site, yeni geldi. Yazlık site olduğu için de kimse yok buralarda şu anda. Hatay/Arsuz konum. Mecburen geçe kaldı. İlla yapılır ama şu anda değil. Elektrikçi bile bulamayız biliyorsunuz son durumları.
Elektrikçi ile anlaşacağız hocam ama yönetici şu anda sadece benim kablo çekmeme izin vermiyor. Üstte açıkladım. Muhtemelen ortalık düzelince ortak bir elektrikçi ile anlaşıp toplu olarak çektireceğiz. Ama maalesef geçe kaldı dediğim gibi.
Site içini Telekom'un yapması lazım. Henüz çalışmalar bitmemiştir muhtmelen ama nakil talebi almaya başlamış olabilir. Yönetime bir sorun isterseniz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ B.D. 31.07
Kısa bir not: Bazen çok fazla bildirim geldiği için aradan kaçırdığım cevaplar,alıntılar,PM&#39;ler olabiliyor. Benzer durumlarda PM ile hatırlatırsanız müteşekkir olurum -
Site içine karışmadığını söyledi telekom. Biz çalışmamızı bitirdik, site yönetimiyle konuştuk kablo evinize çekildiyse gelip kuralım dediler. Şu anki içinde bulunduğum durum kablo çekimine müsait olmadığı için ben de iptal talebi verdim.
Sorun telekomluk değil, site ve yönetiminde. Şu durumda bulunduğum bölgede insanlara gidip kablo çekmemiz lazım vs. diyemiyorum maalesef. Mecburen bekleyeceğim.
Anladım hocam, nasıl isterseniz.
ben de fiber için turk telekom gittim 40 bin tl tutar dedi ofsd dolap fiber mahalleye bedava dan fiber getirmiş olacağız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart0201 -- 20 Şubat 2023; 19:47:43 >_____________________________ NOT : insanoğlu doğasında bencillikten başka bir şey yoktur -
telekom kutusuna mesafeniz kaç metre ?
ya bahçeyi kazıp boru döşeyeceksiniz yada site duvarlarından dolaştıracaksınız ?
çatıdan çatıya atlatmada yapılabilir ama çirkin olur.
Sitelerde o tarz şeylere izin vermiyorlar hocam, müstakil olsa bir şekilde çözüm bulunur aslında. Aynen, metre olarak uzun sanırım benim de tahminim öyle oldu.
Yazarsın üstüne hocam Smart0201 hayratıdır diye :)
50 metre civarı. Sitenin iç yollarından uygun güzergah bulup boru döşeyip kabloları geçireceğiz. Zaten dün burda bir daha deprem oldu. Hele bi memleket kendine gelsin her şekilde hallolur. Ben şansımı telekomdan yana kullanmak istedim belki sitenin içinden eve çekerler diye. Ama buradaki telekom apartman içine de karışmıyor. Kaldı ki siteye karışsın. Daha önce İskenderun'daki apartmana fiber getirttikten sonra daireden kutuya OBK kablolarını kendimiz çekmiştik.
Çalışmaya başlandığında güncelleyeceğim konuyu.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________
Benzer içerikler
- 50 mbps internet hızı nasıl
- türk telekom kullanıcı adı şifre
- cayma bedeli ödememek için
- fiber altyapı başvurusu
- internetim 1000 mbps ama 100 alıyorum
- internetim çok yavaş
- modem kurulumu
- cep magnet nedir
- telsiz kullanım ücreti, 2025
- hat takılı ama şebeke yok
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X