Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONU (663. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13.376
Cevap
124
Favori
779.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
10 oy
Giriş
  • Evde gpon var, yeni taşındık. Gpon salonda, diğer odada kablolu olarak kullanmak istiyorum ve o odada duvarda telefon kablosu takılan yer var. Ben buradan interneti kablolu olarak kullanabilie miyim? Yoksa tek çarem salondan ethernet kablosu mu çekmek?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türknet VDSL kullaniyordum iptal ettim sabit hattım da var fiber internete gecicemde sabit telefonu kullanmaya devam edebilir miyim sıradan ev telefonum var ev telefonunu değiştirmek zorunda değilim değil mi

Türkiyemnet'e bakın isterseniz. 3-6-12 ay ödeme seçeneğide var.

Türknet kullanırken telefon hizmetini Türknet'ten mi yoksa Türk Telekom'dan mı alıyordunuz ? Eğer Türknetten alıyorsanız telefon kapanmıştır, Türk Telekom'a gidip numaranızı geri almak için başvurmanız lazım 3 ay içinde, eğer Türk Telekom'dan alıyorsanız problem yok.

Fiber üzerinden de telefon hizmeti oluyor, telefonu modeme takıyorsunuz

ASLA FİBER GELMEYEN ADAMIN HİKAYESİ
  • evet olmuyor muş turk telekom fibere başvurdum yeni hat verdiler ancak internetmi var telefon hala aktif olmadı çevir sesi var arama yapamıyorum bekliyorum bakalım 2. gün bugün teşekkürler cevap için

• Arkadaşlar merhaba turktelekom ile uzun zamandır sorun yaşıyorum geçen yıl alt yapınız 75 mb destekliyor dediler 30 mb zor aldım daha sonra 24 mb lik tarifeye geçtim şimdide 10 mb alabiliyorum normalde sorun yoktu aralığın başından beri 10 mb veriyorlar sikayet oluşturdum şubat sonunda bakim çalışmaları en iyi ihtimalle bitermiş ben şimdi 10 mb internet hızı alıp 24 mb parası vermek istemiyorum bu konu ile ilgili nereye nasıl bir şikayette bulunabilirim ya da başka bir tavsiyesi olan olur mu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hat değerlerini gönderir misin

cok tesekkurler turkiyede en ucuz internet burasımı peki ?

• Hızım yalın 100 mbit di. Ancak netin sık sık kesilmesinden dolayı teknik ekip gelip inceleme yaptı. Siz zaten 100 u alamazsiniz ve bundan dolayı da netiniz kesilir dedi. Hızı 50 ye sabitlediler. Ben de mh yi arayıp 100 olan paketi 50 ye indirttim. Sebebi neden oluyor bunun. 50 mbit bizim evde bazen ağır kalıyor. Çoluk çocuk derken. Herkes yüklendi mi yetmiyor hız. Yapacak biseyim var mı?

Taşınmayı düşündüğüm apartmanda TT FTTH hizmeti var. Alabileceğim maksimum hızı öğrenmenin bir yolu var mıdır?

Ya bağlı olduğunuz TT Saha Dolabıından uzaktasınız (o saha dolabı 400-500 mt. ötenizde...), ya bina içi dahili tesisatınızın durumu kötü ya da her iki durum da söz konusu.

Önceleri tamamen AMD taraftarı olmakla beraber artık Intel'e de "hayır" diyemeyen, sonradan görme Windows kullanıcısı olmakla beraber artık sıkı bir MacSever ve kullanıcısı da olan AirTies-Zyxel destekleyicisi, kendi halinde TC vatandaşı, 1952 doğumlu "dedeleşmiş" bir elektronik mühendisi. Oppo A16S, iPod Touch 4G (64GB), Retina MacBook Pro (late 2012, i5 dual core, 8GB RAM, 256GB Flash SSD), late 2012 Mac Mini (i7 quad core, 12GB RAM, 1 TB HDD), iki değişik konfigürasyonlu AMD veya Intel İşlemcili masaüstü PC, iki Intel işlemcili Notebook ve Netbook, vs.
  • Sast kullanıcısına yanıt
    Bugün kuruluma geldiler
    Aynı modem getirdiler ve evimiz iki katlı
    modem üst katta Olup
    Alt katta köşe mutfakta modem çekmiyordu
    Bu konuyu konuştuk gelen ekip ile mesh cihazı kuralım deyince aldım

Şu anda alt katta iPhone wifi 5 çizgi ile tam çekiyor
    100 mpbs bağlantıda
    Speedtest de alt kat mutfakta 75 alabiliyorum
    Modem in yanında 90-100

Bence faydalı bir cihaz

Birde alt kattaki mesh cihazında mavi ışık yanıp sönüyor
    Yani tam randımanlı modeme bağlanamıyor
    Mesh cihazının kitapçığında, mavi ışık yanıp sönüyorsa konumu değiştirip modeme yakınlaştırın diyor ama
    elektrik prizinin konumu vs olduğu yerde kalacak gibi
    Bu az çekmeside işimi görüyor

Kısacası tavsiye ederim

Umarım yardımcı olmuşumdur

İyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackhorse_gt -- 30 Ocak 2025; 22:45:29 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mafaky kullanıcısına yanıt

Büyük ihtimalle bina tesisati. Dolap 100 m ileride çünkü. Binada nerden baksan 30 senelik.

Bağlı bulunduğun TT müdürlüğüne gideceksin alt linkteki konuya yazmış

TÜRK TELEKOM FİBERNET/HİPERNET - ANA KONUdonanımhaber forum
    TT Fiberde Modem Kirasından Kurtulma
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/161465100

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 7 Haziran 2025; 19:18:15 >
    Cooler Master Case PRO5 /Ryzen7 5700X 3.4 GHZ /NOCTUA NH U 12SE/ ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO/ /Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6700 10 GB /GSKILL FlareX DDR4-3200Mhz C14 32GB (4x8GB) /Samsung 970 PRO 512 M.2 SSD /Samsung 850 PRO 512GB Sata3 SSD /Samsung 320GB 7200RPM 16MB SATA2 HDD)SamsungHD154UI 1.5TB HDD /Seasonic GX Focus Plus 850W 80+ Gold /Viewsonic XG2401 24"1ms 144HZ

SİSTEM 2
    KASA Corsair Carbide Spec-Delta RGB AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz-4.4GHz, 19MB, 65W. ASUS TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II. KINGSTON Beast Black Dual KF432C16BBK2/16TR DDR4-3200Mhz 32GB (4x8GB) C16 (16-18-18) 1.35 V. Samsung 980 NVMe M.2, 500 GB SSD, 3.500 MB/sn Okuma, 3.000 MB/sn Yazma. Seasonic Focus Plus 750W
  • berkay956 B kullanıcısına yanıt

Şikayet kaydı oluşturmanıza gerek yok. Kullanmadığınız türk telekom modemini kutusuyla birlikte bağlı bulunduğunuz tt müdürlüğüne imza karşılığı teslim yapın. Faturanızdan modem ücreti teslim ettiğiniz günden itibaren ilk faturada düşer. Sonraki ay tamamı faturadan düşer.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.