Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM'DAN MÜTHİŞ HIZ (SS'li)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar şu anda Türk Telekom kullanıyorum ve taahhütümün bitmesine bir ay kaldı sizce hangi internet servis sağlayıcısını seçmeliyim ? Şu an aklımda Turkcell Superbox var ama kafamda deli sorular. Turkcell hatlı telefonumdan mobil veriyi açıp 4.5 G ile bağlanıyorum 150-160 mbps download 90-100 mb upload gibi değerleri görebilirken sadece internete bağlanmak için yapılmış olan bu Superbox cihazında neden 160 TL'ye ancak limitsiz 10 mbps'e kadar internet hizmeti alabiliyoruz ? Türknet'e de sıcak bakıyorum ancak onda da büyük bir müşteri hizmetleri sıkıntısı varmış sanırım. İki yıl önce Turkcell Superonline kullanıyordum sürekli kopma sorunu yaşadığım için Türk Telekom'a geçtim. Hız düşüşü ya da başka bir problem yaşadığımda arıyorum, teknik ekip gönderdik diyorlar ancak tık yok. Binanızda sorun var diyorlar ancak böyle bir sorun olması mümkün değil çünkü geçen sene apartman sakinleri olarak özel bir elektrikçi çağırdık ve tüm binanın kablolarını yaklaşık 10 bin TL'e değiştirttik. Genel itibariyle Türk Telekom'u iki yıldır kullanıyorum ancak memnun değilim ? Değerli fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar, teşekkürler.
    NOT: İstanbul / Arnavutköy'de oturuyorum. Hız değerleri her zaman böyle değil tabii ki ama 2 mbps'i geçmiyor maalesef.

• Fiber altyapısı varsa Superonline olabilir hocam.
    "I am not a god. I have never created life...but I have lived. That is enough. So I will fight to preserve that same opportunity -- to love, to dream, to soar among the stars -- for all those yet to come. Many lives will be lost in the battle ahead -- but their efforts will ensure that some remain to remember their deeds. And, like the gods, the will truly live forever...even after they are gone."
  • Surfing with the Alien kullanıcısına yanıt
    Fiber altyapısı yok hocam Türk Telekom'un sitesinden bakım Hipernet olarak gözüküyor. Türknetin sitesinden de baktım altyapınız 75 Mbps'e kadar destekliyor diyor ama imkanı yok. Şu an kullandığım fiyata 10 Mbps gibi bir hız alsam rahatlıkla yetecek ama yok işte anlamadım her aradığımda arıza kaydı oluşturuldu diyor. Teknik ekip hesapta geliyor ve sorunun bina tesisatında olduğunu söylüyor ama külliyen yalan. Türk Telekom'un saha ekiplerinde büyük bir sıkıntı var anlayamadım gitti :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TTNETSevenAdam -- 25 Nisan 2020; 23:1:57 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 19 Temmuz 2020; 14:39:38 >
    bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 19 Temmuz 2020; 14:39:39 >
    Daha Fazla Göster
  • Hocam bi yükleyemedim küçücük resmi ya. Öyle internete dosyalar yükleyen birisi olsak napıcam bilmiyorum.

Hocam bu sorun bende yaklaşık iki aydır devam ediyor bu aralar daha da düştü :(

Orijinalden alıntı: TTNETSevenAdam

Hocam bi yükleyemedim küçücük resmi ya. Öyle internete dosyalar yükleyen birisi olsak napıcam bilmiyorum.

Hocam bu sorun bende yaklaşık iki aydır devam ediyor bu aralar daha da düştü :(
    Santral senden uzaklasmadigina gore evindeki kablolarda cok buyuk problem var. Kablolamada problem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• TTNETSevenAdam kullanıcısına yanıt
    bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 19 Temmuz 2020; 14:39:42 >
  • Evet hocam pert maalesef. ADSL paketi kullanıyorum. VDSL hakkında pek bilgim yok hocam ben onu fiber sanıyordum ama ? Bir de modemim VDSL destekliyor mu onu da bilmiyorum Türk Telekom'un verdiği modemi kullanıyorum şu an. VDSL port boş olup olmadığını nasıl öğrenebilirim ? Cevaplarınız için çok teşekkürler hocam :)

Orijinalden alıntı: Guest-0EF48BDE1

bu mesaj silindi
    Hocam ADSL2+ diyor.

Evet hocam pert maalesef. ADSL paketi kullanıyorum. VDSL hakkında pek bilgim yok hocam ben onu fiber sanıyordum ama ? Bir de modemim VDSL destekliyor mu onu da bilmiyorum Türk Telekom'un verdiği modemi kullanıyorum şu an. VDSL port boş olup olmadığını nasıl öğrenebilirim ? Cevaplarınız için çok teşekkürler hocam :)
    Ev ici kablolarda da sikinti cok bence sizin. Vdsl de fiberdir bu arada. Adi oyle kaldi. Ama sonucta fiber.

Fttc fttb ftth diye gider. Vdsl de fttc turu fiberdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 19 Temmuz 2020; 14:39:44 >

Buradan port ve altyapi sorgulayabilirsin.

Orijinalden alıntı: Guest-2D4E48676

Ev ici kablolarda da sikinti cok bence sizin. Vdsl de fiberdir bu arada. Adi oyle kaldi. Ama sonucta fiber.

Fttc fttb ftth diye gider. Vdsl de fttc turu fiberdir.

Alıntıları Göster
    Hocam ev içi kablolar 2 yıldır aynı hiçbir değişiklik yapmadık üstüne bina içi tesisatı yeniledik ancak son 2 aydır hız bu kadar düştü anlam veremedim. Normalde 5-6 Mbps kullanıyordum ve beni coşturmasa da idare ediyordum. Hocam bina girişinde olan kutuda sorun olabilir bu mantıklı. Çünkü kilit falan yok çekiyorsun açılıyor çok sıkıntı. Modem bu hocam VMG3312-B10B

Hocam aslında başka internet sağlayıcıları ile görüşmek istiyorum ancak kafamda şöyle bir soru var. Altyapı Türk Telekom'un zaten başka servis sağlayıcıları bana nasıl daha hızlı internet verebilir bunu bilmiyorum ? Çünkü Türk Telekom ile görüştüğümde taahhütüm bittiğinde kesinlikle başka bir iss'yi seçeceğimi ve hayatım boyunca bir daha Türk Telekom kullanmak istemediğimi belirttim yapabileceğimiz bir şey yok diyorlar :/

• quote:

Hocam ev içi kablolar 2 yıldır aynı hiçbir değişiklik yapmadık üstüne bina içi tesisatı yeniledik ancak son 2 aydır hız bu kadar düştü anlam veremedim. Normalde 5-6 Mbps kullanıyordum ve beni coşturmasa da idare ediyordum. Hocam bina girişinde olan kutuda sorun olabilir bu mantıklı. Çünkü kilit falan yok çekiyorsun açılıyor çok sıkıntı. Modem bu hocam VMG3312-B10B

Hocam aslında başka internet sağlayıcıları ile görüşmek istiyorum ancak kafamda şöyle bir soru var. Altyapı Türk Telekom'un zaten başka servis sağlayıcıları bana nasıl daha hızlı internet verebilir bunu bilmiyorum ? Çünkü Türk Telekom ile görüştüğümde taahhütüm bittiğinde kesinlikle başka bir iss'yi seçeceğimi ve hayatım boyunca bir daha Türk Telekom kullanmak istemediğimi belirttim yapabileceğimiz bir şey yok diyorlar :/

Alıntıları Göster
    2 aydir daha kotu diyorsun. Eger santral senden uzaklasmadiysa kablolarinda sikinti var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2D4E48676

2 aydir daha kotu diyorsun. Eger santral senden uzaklasmadiysa kablolarinda sikinti var.

Alıntıları Göster
    Hocam dediğiniz siteden baktım değerler bu şekilde.

Hocam santral uzaklaşma ihtimali oluyor mu ? Bunu hiç düşünmemiştim ancak bana böyle bir bilgi de verilmedi aradığımda cidden çok saçma bir durum. Türk Telekom ekipleri bina girişindeki kutudan sorumlu mu yoksa orda bir sıkıntı varsa bizim özel olarak mı halletmemiz gerekiyor acaba ?

• quote:

Hocam dediğiniz siteden baktım değerler bu şekilde.

Hocam santral uzaklaşma ihtimali oluyor mu ? Bunu hiç düşünmemiştim ancak bana böyle bir bilgi de verilmedi aradığımda cidden çok saçma bir durum. Türk Telekom ekipleri bina girişindeki kutudan sorumlu mu yoksa orda bir sıkıntı varsa bizim özel olarak mı halletmemiz gerekiyor acaba ?

Alıntıları Göster
    Bak vdsl var gorunuyor sende. Turknetten de sorgula. Kutuya kadar telekom kutudan sonra eve kadar siz sorumlusunuz.

• bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 19 Temmuz 2020; 14:39:45 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.