Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST) (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.201
Cevap
32
Favori
78.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Asus DSL AC55U kullanıyorum aynı odada 5GHz'de 360-370 civarı hız alıyorum daha yüksek hız almak için hangi ayarları yapmam lazım?

  • Drahmizm kullanıcısına yanıt

    BTK'nın resmi hız profil güncelleme tablosunda öyle görmüştüm. Bu arada en az 1-2 sene içinde 100 Mbps pakette Upload hızları baya artabilir mi? Birşeyler yaparsınız IKH olarak artık.

  • xgny58x kullanıcısına yanıt

    Gerçek hızınızı, kablolu bağlantıyla hız testi yapmıyorsanız, zaten göremiyorsunuz. Wi-Fi üzerinden yapılan testler zaten daha düşük hız gösterecektir. Tabi kablolu bağlantıda da 100 Mbps üzeri hız testi için mutlaka Cat6 kabloyla yapılmalıdır.

  • xgny58x kullanıcısına yanıt

    Kanal Bant genişliğini 80 mhz yaptınız mı? Yanlız wifi kartın 7260 intel ise destek vermeyebilir. Tabii ki wifi driver güncelleyip asus un yanında test yapmayı deneyin.Eğer hızınız kabloluya göre aşağıda kalıyorsa yapabileceğiniz fazla bir şey yok.

  • TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu videom hakkında ne düşünüyorsunuz?


  • sistemtasarim S kullanıcısına yanıt

    Yok hocam 80 yapıp denerim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mafaky kullanıcısına yanıt

    Kabloluda sıkıntı yok hocam Wi-Fide sıkıntı var o da routerdan kaynaklı büyük ihtimal.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xgny58x kullanıcısına yanıt

    Şu anda bende T.Telekom 200 Mbps paket çalışmakta. TP-Link'in Arher 5v Router'ını vermişlerdi. Router'ın yakınına gidince 5.0 Ghz bandında Wi-Fi'de 180-190 alıyorum ama uzaklaştığımda ve sinyalin bükülüp de erişeceği ters bir noktada ancak 120-130 alabilmekteyim. Bir ara, araya çift bantlı kablosuz (+kablolu) bir menzil genişletici alıp bir de öyle deneyeceğim. Ama şimdilik ciddi bir sıkıntım yok (oyun oynamıyorum, YouTuber da değilim; sadece bol download yaparım...).

  • mafaky kullanıcısına yanıt

    Aynı oda bile olsa Wi-Fi 6 şart eğer kablosuz kullanacaksanız. TT'nin verdiği ZTE'yi koridora koyacağım oradan salona mutfağa yaysın. Bir tek OpenWRT destekli bir router alıp sansürden komple kurtulmam lazım.

  • Xiaomi ax3600 modem ile wifi 6 kablosuz hız 🙋‍♂️

    TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • caglar_kilic kullanıcısına yanıt
    Hız testlerini ookla speedtest veya nperf ile yapmanızı öneririm. Fast.com bazen saçma değerler çıkarabiliyor bir keresinde benimkini 1.4Gbps ölçmüştü :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • alfo21 A kullanıcısına yanıt

    Speedtest e Turk telekomun sınırlama koyduğunu biliyorum. O yüzden maksimum 820 mbps çıkıyor.

    hat sabit değer vermiyor maalesef, bazen 450 mbps verirken bazen 920 veriyor. Çözemedim 🤦🏻‍♂️


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alfo21 A kullanıcısına yanıt

    Konusu açılmışken bir şey danışabilir miyim? Evden çalışma için duvarlardaki adsl portlarını, ethernete çevirme ihtiyacı doğdu. Bir elektrik tesisatçısı ile tüm odalardaki adsl girişlerini uzun vadede 10 gbps verebilecek şekilde değiştirmek istiyorum. Kısa bir araştırma yaptım CAT6A'da 10 Gbps destekliyormuş sanırsam ciddi metrelere kadar, fakat 2-3 yeri gezdim CAT6A ethernet prizi bulamadım, 2 yerde de CAT6 ethernet prizleri vardı.


    Odalar arasında, kablo tesisatında ne kadar cat kablo gider kestiremiyorum ama hole şimdilik koymayı planladığım gigabit switch'ten en fazla 10 metre uzunluğunda olur diye düşünüyorum her bir bağlantının. Bu durumda cat6 prizler, ileride switch'i multi-gig veya 10gbps bir switch ile değiştirmem durumunda 10 gbps alabilmemi sağlar mı acaba? Çok fiyat maliyet çıkmazsa, bir yandan odalardaki analog tv portlarını da hdmi 2.0 ile değiştirme planım var ama müsait boş vakti olan bir elektrik tesisatçısı bulmak ayrı bir mesele, networkten - dijitalden ne kadar anlıyor sorması, bulması ayrı bir mesele.TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST) 


    Bu ev içerisindeki yerel kablo problemleri dışında bir de Superonline FTTH üzerinde 100/10'luk CGN IP ile ne kadar verim alacağım iş ağına bağlanmaya çalışırken, acaba Telekom FTTH üzerinden benzer hızda ne kadar verim alırım. Statik IP, iş içinde günlük kullanım içinde ne kadar fayda sağlar soru işaretleri var tabi ISS'lere gelebilecek yeni zam kriterleri ile birlikte.TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST) TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST) 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 23 Eylül 2022; 22:15:27 >




  • caglar_kilic kullanıcısına yanıt
    Böyle bir sınırlama bilgisine nereden ulaştınız acaba? Ben hep Speedtest hem nPerf sitelerinde Türk Telekom ile her ölçüşümde 940mbps sabit alıyorum kablolu ile.

    Sizde speedtest sitesi kablolu olmak şartı ile o tarz dalgalı davranıyorsa tahminimce hattınızda bir arıza olabilir. Ekip çağırtıp sinyal kontrolü vs yaptırabilirsiniz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bilgisayar Bağımlısı kullanıcısına yanıt
    Gece cevap yazmıştım ancak ilginç bir şekilde gönderilmemiş kusura bakmayın şimdi fark ettim.

    Cat6 kablolar multi-gig interneti destekliyor ama mesafe ve kaç G olduğu çok önemli. Ben yakın mesafede hem cat5e hem cat6 ile 2.5G bağlantı sağlayabildim routerım ile. Cat6 kağıt üstünde 25-30 metreye kadar 10G taşıyabilir diye biliyorum ancak kesinlikle kaliteli kablo olması lazım. Malum piyasada en çok bulunan kablo çeşidi cat6 ve her kaliteden satışı var. Hatta bazıları cat5e’yi cat6 diye bile satabiliyor. Size önerim kesinlikle en iyi kalitede cat6 kablo alın. Erse, Reçber vb bilindik markaların üst seviye cat6 kabloları olabilir ama ucuz S-Link tarzı kablolardan uzak durun.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Turknet biİm buraya gigafiber getirmeyince Bende TT 500mbps e başvurdum; salı sabahı bağlanacak sonra turkneti iptal ededeğim.

    Bende zyxel modem var turknetten aldığım; umarım iyi modem verirler vermezlerse diretirim gerekirse kendi modemimi kullanır 20tl vermem aylık olabiliyorsa

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Türk Telekom'dan ya da T.T. altyapısında hizmet sağlayan alternatif bir ISS'den yeni Fibernet abonesi olmanız halinde, verdikleri modemi almanız (kullanmasanız bile) aylık kirasını vermeniz zorunludur. Yani söz konusu aylık kiradan kaçamazınız.


    Sadece VDSL'den Fibernet'e dönüşüm yaptığınızda T.T. cihazlardan aylık bir bedel talep etmiyor. Ama bugün T.T.'dan Fibernet abonesi durumdasınız (ve VDLS'den dönüşüm yapmıştınız) ama yarın iptal edip alternatif bir ISS'e geçtiniz; o zaman "yeni abone" olarak tanımlanacaksınız ve modeme aylık kira vereceksiniz...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 25 Eylül 2022; 19:10:20 >
  • 1 gbit son hızda 20 mbit civarı upload yapıyor başta paketi neden 20 mbit upload yaptıkları ortaya çıktı adamlar ucu ucuna hesaplamış neyse ki 50 yaptılar gönül ister ki en kötü paketin 4 te 1 olsun ama nerdeeeeee

    TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST)
  • Arkadaşlar modem ile router karmaşasını çözemiyorum.Türk telekomun verdiği modem var archer C5v, modem çok kötü.Onun yerine TP link archer ax53 3000 mpbs wifi 6 cihazı almak istiyorum.Almak istediğim bu cihazı direk ont cihazına bağlayıp kullanabilir miyim?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.