Şimdi Ara

Türk olmak ile Gurur duyuyormusunuz? Neden?! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
1
Favori
2.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ortada Gurur duyulacak birşey varsa o da "AMERİKAN VATANDAŞLIĞI'dır..AMERİKALI OLMAK BİR ONURDUR..Her zaman diyorum Tanrı Bu süper gücü korusun ve yüceltsin..Amen..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmişle evet gururluyum ama şimdiyle gelecek pek umitsiz

abimin hesabı bildirim getirmeyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • türklük bitti. ya arap oldular, ya kürt oldular.
  • quote:

Orijinalden alıntı: memeti

quote:

Orijinalden alıntı: Tyler Durden-

Aptallara göre insanlar; ırk, cinsiyet, milliyet, yaş, statü, renk, din ve dil başta olmak üzere 8’den fazla kategoriye ayrılırlar. Halbuki olay bu kadar komplike değildir. İnsanlar sadece 2’ye ayrılırlar: İyi insanlar ve kötü insanlar. (ALBERT EİNSTEİN )

Butun canlilar yani hayvan ve bitkiler irklara ayrilirken, bitki ve hayvanlarda irklarindan dolayi degerli olan onca cesit varken neden insana gelince konu irk olayina karsi cikiyorsunuz anlamiyorum.

Van kedisi sokak kedisinden kiymetliyken

Orkide papatyadan kiymetliyken

Neden insanda bu farklilik hor goruluyor ilginc?

İnsanlar insan olmaları sebebiyle eşittir.Hayvanların ve bitkilerin üzerinde ise insanlar tarafından verilen değer vardır.

• türklük yokolalı 1000 yıldan fazla oldu gurur anlamsız
  • quote:

Orijinalden alıntı: skyteck

Gayet Basit

Onlar hayvan biz insanız

Gayet basit ama sizin dediginiz kadar degil, soyleki insanlar ve hayvanlar ortak atadan geliyorsa ve sadece ortada evrilme sureci varsa dediginiz gibi farklilik yok ortada.

Hayvanlar ve insanlarin tek farki siz ayaklar ustunde yuruyorsunuz hayvanlarsa ellerinide kullaniyor. Bazi hayvanlarda basit anlamda alet kullanabiliyor, zeki hayvan dolu. Siz insan lisani ile konusurken onlarda kendi lisani ile konusuyor.

Dolayisi ile nasil rus kadinlar goz zevkine gelince dunyayi hayran birakir ,italyan erkekler ultra yakisiklidir , zenciler kas ve atletik yapiya sahip olup imrenilir...vb...

Bunun gibi bircok ornek var, kacinilmaz bir sonuc canlilarda irksal farklilik ve ustunluk. Hemde sadece fiziksel degil, hayvan irklarinda zeka , uysallik , evcillik gibi durumlar varken , insan irklarinda da bu ve benzeri farkliliklar mevcut. Bunu kulture baglayanlar olabilir lakin kulturun etkisi de biryere kadardir.

Basit bastan savma savlar ile konuyu gecistirmek malesef olaya gozunu yummaktir. Hosunuza gitmiyor olmasi ayri bisey lakin , durum dediginiz gibi degil malesef.

• quote:

quote:

quote:

Aptallara göre insanlar; ırk, cinsiyet, milliyet, yaş, statü, renk, din ve dil başta olmak üzere 8’den fazla kategoriye ayrılırlar. Halbuki olay bu kadar komplike değildir. İnsanlar sadece 2’ye ayrılırlar: İyi insanlar ve kötü insanlar. (ALBERT EİNSTEİN )

Butun canlilar yani hayvan ve bitkiler irklara ayrilirken, bitki ve hayvanlarda irklarindan dolayi degerli olan onca cesit varken neden insana gelince konu irk olayina karsi cikiyorsunuz anlamiyorum.

İnsanlar insan olmaları sebebiyle eşittir.Hayvanların ve bitkilerin üzerinde ise insanlar tarafından verilen değer vardır.

Hayvan ve bitkideki insanin yukledigi deger farkli bisey , dogada dogal secilim ile saglam ve guzel irkin kendini surdurmesi , doga sartlarinin buna gore yasam hakki vermeside vardir.

Ayrica kanis irki kopek ile doberman irki kopek bir degildir, biz ikisinede notr baksak bile aralarinda reel bir fark vardir. Yasam ikisinede farkli davranir .

Canlilarda ve aralarindaki alilerde farklilik o kadar cokki , bu farkliligin insanda olmasini nedense bir turlu anlayamiyorsunuz.

Yada herkesin penceresi farkli bilemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zavesta

türklük yokolalı 1000 yıldan fazla oldu gurur anlamsız

Sanilanin aksine saf irka karisan baska irklar ana irki bozmamakla beraber bazen saglamlastirabilirde. Zaten saf irk oldugunuzuda iddaa etmiyoruz , sozkonusu gunumuz Turkiye Turkleri.

Yok olan bisey yok yani. Neticede bizler Hunlardan onceki Turk atalarini bilmemekle beraber enfazla iskitlere kadar gidebiliriz. Kaldiki iskit tasvirleri bile fiziken Hunlara cok benzemez. Uygurlardan sonraki Turk devletleri daha farkli karakteristik ozellikler tasir taa selcukluya kadar. Gelisim , degisim, melezlenme kacinilmaz olup, irk yinede yasamaya devam etmektedir. Kimse zamanin anglsaksonlarinin suanki germenlere yani almanlara tipatip benzedigini iddaa da edemez.

• Olm şans eseri kazandığım bir kimlikle neden gurur duyayım? Atıyorum İngilizler ve Fransızlar biz Türklere bakıp şey mi diyor ''Orospu çocuğu olmaktan gurur duyuyorum!..'' mu diyor? Şans eseri herkes kendi doğduğu toprakların değerlerine sahip çıkıyor, isteyen de gurur duyuyor fakat ben gurur duyulacak bir husus görmüyorum. Ha bayrağımı severim, ayrıca içinde bulunduğum milletimin aklı selim bireylerini her zaman diğer milletlerden daha çok önemserim; çünkü millet aile gibidir, ailene ne kadar sahip çıkarsan, ailen de seni sahiplenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRC_KHAN -- 7 Ekim 2017; 0:54:48 >
  • Türk olunca ne değişiyor?

• Duymuyorum kardeş konuştuğum bir çok yabancı insan Türk deyince aklına sapıklık geliyorsa duymuyorum milliyetçilik yapması gereken en son milletlerden biriyiz.
  • Kendin yapmadığın şeylerden gurur duymak

İyiymiş

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hayvan ve bitkideki insanin yukledigi deger farkli bisey , dogada dogal secilim ile saglam ve guzel irkin kendini surdurmesi , doga sartlarinin buna gore yasam hakki vermeside vardir.

Ayrica kanis irki kopek ile doberman irki kopek bir degildir, biz ikisinede notr baksak bile aralarinda reel bir fark vardir. Yasam ikisinede farkli davranir .

Canlilarda ve aralarindaki alilerde farklilik o kadar cokki , bu farkliligin insanda olmasini nedense bir turlu anlayamiyorsunuz.

Yada herkesin penceresi farkli bilemiyorum.

Garson olarak çalıştığım restoranda komi kıyafetiyle gelen garson şefine (şef olduğunu bilmeden) "Salatayı uzatır mısın hocam". dedim.Onun cevabı ise "Ben şefim" oldu.Ama sonuç olarak salatayı uzattı tepsime koyup siparişlerimi masaya serviste bulundum.

Şimdi ben garson o ise garson şefi.Bir restoranda bir komi/garson ile bir şef arasında bir fark olmadığı gibi komi/garson ile müdür/müdür yardımcısı arasında da kapital sistemdeki güç dışında bir fark yoktur.İkisi de insandır.İkisi de kapital sisteme hizmet için çalışan kölelerdir.

Siyahın beyaza üstünlüğü olmadığı gibi ırkın ırka,yaşın yaşa,farklı iki dil ve cinsiyetin birbirine üstünlüğü yoktur.İyi insanlar ve kötü insanlar.

Tartıştığımız konuyu çok saçma buluyorum.Kusura bakmayın tekrar alıntılarsanız cevap vermenin zaman kaybı olacağını düşünüyorum.

• Yazdıklarını sana aynen mislisi ile iade ediyorum..Senin seviyene düşmeyeceğim asla..günü ve zamanı gelince, kim kimi yakacak işte o belli olmaz..

Bloklayıp geçtim /zaman kaybısın benim için..sadece..

• Kendine iyi bak bizi düşünme.Su akar yatağını bulur.

• Tyler Durden- kullanıcısına yanıt
    Gece gece derbeder ettin hocam bu paylaşımla ya, açıp dinleyesim geldi:)
    Sağolun fakat benim de yapım bu; yapacak bişi yok.
  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    Umarım fazla ceza almazsın hocam.Dobra insanları her zaman sevmişimdir.Hem bu güzel şarkıya hemde sana yakıyorum.

• Ülkeler ve sınırlar insanlık tarihi boyunca savaş, ölüm, savunma için heba olan ekonomiden başka birşey vermediği halde hala bunlarla gurur duymak aptallıktan başka birşey değil. Zaten insan aptal bir yaratık olmasa üstesinden gelemeyeceği, omuzlayamayacağı bir hayatı yaşamaya kalkmazdı. Kendi yarattığı medeniyetin köleliğini yapan aptallar sürüsü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: collossus

Ülkeler ve sınırlar insanlık tarihi boyunca savaş, ölüm, savunma için heba olan ekonomiden başka birşey vermediği halde hala bunlarla gurur duymak aptallıktan başka birşey değil. Zaten insan aptal bir yaratık olmasa üstesinden gelemeyeceği, omuzlayamayacağı bir hayatı yaşamaya kalkmazdı. Kendi yarattığı medeniyetin köleliğini yapan aptallar sürüsü.

Sen cok farkli bir acidan bakmissin hocam , tamamen felsefe. Ayrica savas ve sinirin bununla alakasi yok. Bircok imparatorlukta birden fazla millet ayni sinirda yasadi uzun yillar.

İnsan olgusunu ayri ele almak lazim dedikleriniz dogrudur , tartisilir. Sans eseride olsa irkinizin meziyeti olmasi yadirganacak biseydegil bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Phoenix *

Ben daha çok türklüğü savunan olmasını beklerdim. Durum iyiye gitmiyor ülkede...

Aynen hocam , nedense konu Turkluk olunca herkes humanist ve modern kesiliyor. Gel gelelim 1915 olaylari soz konusu oldugunda bu humanistler hemen hepimiz ermeniyiz diye pankart aciyor.

Ayni zihniyetin farkli versiyonu forumdada yasiyor malesef, gerek ego tatmini gerek modernlik havasi atma gerekse Turk olmayan azinliklarin elestirileri sayesinde Turkluk pespaye hale geliyor.

İnsan milletini secemez sans eseri milleti olur diyenler anne babasinida secemiyor fakat hepsi ailesini sevip yuceltiyor bu nasil oluyor peki.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.