Nisan’da 5400, Mayıs’ta 5000, Haziran’da 6857 adet satan BYD, Temmuz’da 3783, Ağustos’ta ise sadece 2600 adet satabildi. Milyonlarca lira teşvik alıyorlar. Buna rağmen hala Çin’deki fiyatının 3 katına Türkiye’de satış yapıyorlar. Aradaki devasa farkın büyük kısmını da distribütör cebe indiriyor. Şimdi soruyorum:
Bence ortada ciddi bir sömürü var ama merak ediyorum, sizce durum ne? |
Türk milleti uyanıyor mu? BYD satışları hk.

-
-
Uyanma falan yok. Tesla Model Y çılgınlığı yaşanıyor, herkes ona yöneldi.
Tesla Model Y, SUV segmentinde taşları yerinden oynattı.
-
Hepsi Tesla endeksli degil ki
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ne uyanması ötv 40 50 60 70 derken 100 e doğru gitti. Millet dolar bazında mercedes bmw parasına dacia fiat alabiliyor. Hurda araçlar 10-15k dolar... Ama sorsan herkes memnun 1 ev arazi parasına qq duster vs almaya...
Vergisi vs ne olursa olsun diğerlerinden 100-200k uygun olsun 500k 12 ay sıfır faiz olsun vs vs yığılır millet araba almak için bayi bayi dolaşır veya Tesla gibi envanter nöbeti tutar. Byd ufaktan bir kampanya yapsın ay sonuna listeye gene yukarıda girer bunun uyanmakla vs alakası yok fırsat kovalıyor herkes...
Distrübütör bu kadar getirebilmiştir, yoksa uyanmayla alakası yok…
Duygusal düşünülse herkes Togg almalı, mantık ön planda olsa herkes Tesla almalı, haydi Kiaydı Hyundaiydi derken Byd niye alınır arkadaş?
Hemde gözümüzün içine bakarak fahiş fiyattan sattığı halde…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Evet, en ufak opsiyona binlerce lira isteyen diğer açgözlü firmalardan araç almayarak uyandıklarını belli ediyorlar.
Alman yiaaa,fransız yiaaa diye diye 2025 de bile kazık gibi el frenli araç satıyor adamlar. Siz de hala yok çin , yok kalitesiz demeye devam edin.
-
Mezardaki ölüler bile uyanır türk milleti uyanmaz.23 senedir uyanmayan bir milletten medet umulmaz
Millet ucuz diye alıyordu ama normal araçların fiyatına geldi.
-
ne sömürüsü? byd kimin başına silah dayayıp araba satmış? kimi zorlamış? togg dan daha iyi araç yapıyor diye böyle kıskanlık yapılmaz.
-
eyoooo. bir millet uyanıyor. türk milleti büyük oyunu çözdü. milyonlar akın akın byd'den kaçıyor.
-
Uyandığı falan yok. 2400000 den aşağıda alınabilir aracı kalmadı. O paralara farklı alternatifler çıkıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Şunu görünce bindiğim togg u bir kez daha sevdim bu ne bisiklet mi ?
Tam tersi şemsiyeyi en çok açan en çok satar
iki tane aldim.
cunku ucuzdu, fiyat performans olarak benim kriterlerime en uygun aracti.
bugun bu fiyatlara almam. belki dmi su an tavsiye edilebilir, o da son demlerini yasiyor.
hatta detay vereyim, arkadas grubum bana zorla aldirdi. birinde xc60 t8 ve eski tesla lr var. digeri makyajli w213 e200d, xc60 t8 ve togg kullaniyor. benim de kullandigim 5 aracim vardi, bunlar 6 ve 7. oldular.
bir yere giderken birbirimizin arabalarini degise degise kullaniriz.
byd; tesla ve toggdan cok daha konforlu ve ic hacmi daha genis. donanim olarak da digerlerinde sunulmayan, en azindan benim icin kritik bazi ozellikleri var. konfor icin konusuyorum; o cubuk kraker sandiginiz sey cok noktadan baglantili bagimsiz suspansiyon, iste onun sayesinde.
togg’u daha dinamik buldum, herhalde arkadan itis ve biraz daha sert suspansiyonundan sebep. performansi da sanki biraz daha iyi geldi. finans secenegi ve 22kw ac sarji da buyuk avantaj.
tesla cok daha dinamik, yazilimi cok daha iyi, surus destek sistemleri daha iyi calisiyor. ama konforsuz ve 60binde arac su an her tarafi citir pitir ses.
yeni tesla kullanmadim. ötvde ust dilime girmesiyle ile ilgili bir beklentiyle alakali satislar olabilir. bu ara kiralama firmalarindan cok tesla teklifi geliyor, toplu bir satis olmus olabilir. ogrenmek lazim. yillik 100 bin araclik bir ortalama geliyor bu ayin satislari. toplam pazarin %10’u demek. tek urun kalemi olan bir arac icin nerden baksan anomali.
yani siz yine kendinizi fazla yormayin, piyasa kendi dengesini er gec bulur. dun sattiysa fiyati uygundur, bugun de satmiyorsa fiyati artik gercekten yuksektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CemUsUs -- 4 Eylül 2025; 2:23:18 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
ÖTv zammına rağmen satılıyorsa iyi uykular Türkiye demek gerekir.
-
Türk milleti uyanıyor mu?
öyle bir şey olsa akp ve mhp %5'ten fazla oy almamalıydı.
-
Fiyatları çok yüksek. Cazibesi kalmadığı gibi mantıksızlaştı. Devamlı mesaj atiyorlar kredi imkanı falan acmışlar, tok satıcı tripleri bitmiş satiş rakamları düşünce.
Kredi kampanyası başlatmışlar. 3 ay önce bayiye gitmiştim Dolphine bakmak için, bayide yüzüme bakan olmamıştı. Millet uyanmayacak, aylarca yıllarca kapısında sıra olacak sandılar.
-
Bomboş bir araba. Sadece her özelliği olan ama ne kalitede ve ömürde olduğu belli olmayan Çin ürünlerinden birisi.
Ben de bir ara evet BYD'ye yükselmiştim. Çünkü malum avrupalı araçların donanım eksiklikleri vs. ama görüyorum ki BYD'nin problemleri daha temel düzeyde.
Bu temelden kastım:
1) Yedek parça tedarik sorunu halen aşılmadı,
2) Yeterince servis ağı yok ve araçlar bozulmaya çok müsait
3) Araçların ustası yok/parçası yok
4) Fabrika kuracağız dedi kurmayacağını açıklarsa hükümet yaptırım yaparsa marka TR'de küçülmeye giderse ne olacak?
5) İkinci elde ne olacağı belli değil halen.
En Beğenilen Yanıtlar

Mezardaki ölüler bile uyanır türk milleti uyanmaz.23 senedir uyanmayan bir milletten medet umulmaz
|
Uyanma falan yok. Tesla Model Y çılgınlığı yaşanıyor, herkes ona yöneldi. Tesla Model Y, SUV segmentinde taşları yerinden oynattı. |
Distrübütör bu kadar getirebilmiştir, yoksa uyanmayla alakası yok…
Duygusal düşünülse herkes Togg almalı, mantık ön planda olsa herkes Tesla almalı, haydi Kiaydı Hyundaiydi derken Byd niye alınır arkadaş? Hemde gözümüzün içine bakarak fahiş fiyattan sattığı halde… |
Benzer içerikler
- megane 1.5 dci yakıt tüketimi yorumları
- hyundai accent blue
- ford transit 350 l yakıt tüketimi
- renault talisman 1.6 dci 160 hp
- kraftvoll ne malı
- yeni cla
- tüvtürk ihalesini kim aldı
- yeni fiat doblo fiyatları
- bmw x5 2024
- byd iş ilanları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X