BYD Pazarlık sorunsalı
Arkadaşlar merhaba,
BYD araçlarına baktık hafta sonu. Bayideki arkadaşlar pazarlık yapılmıyor fiyatlarımız sabit şeklinde bilgi verdi.
Daha önce pazarlık yapan/indirim alabilen oldu mu? Böyle bir bakış açısını ilk defa görüyorum.
Vandalizm ile mücadele
Merhaba,
Malesef ülkemizde her alanda yaşanan vandalizm sonunda araçlarımızı sokaklara park edilemeyecek hale getirdi. 1 hafta arayla önce aracımın ön camını kesici bir aletle çizdiler ardından dün ise çocuklar tebeşir ile yan kapıları çizdiler.
Aile içi mutsuzluk o kadar fazla ki çocuklar başkalarının araçlarına zarar vererek enerjilerini atıyorlar diye düşünüyorum.
Malesef polis, hukuk da konuyu çok umursamıyor hatta bir seferinde kamera kaydı olmasına rağmen polisin verdiği yanıt "Abi boşver hiç uğraşma kaskonda mini onarım vardır ordan yaptır geç" polisin görevi akıl vermek olmuş :)
Sırf caydırıcı olsun diye; Aracım için ön ve arka kamera sipariş ettim. OBD veya AKÜ üzerinden bağlamak yerine 30.000 mah bir powerbank alıp bu powerbankı torpidoya (ısınıp tehlike yaratmasın diye) yerleştireceğim ve kameranın enerjisini bu powerbank aracılığı ile vereceğim.
128 GB hafıza kartı ile 1 günlük kayıtlar alırım diye düşünüyorum. 4K seviyesine ise video kayıt sürelerini uzatmak için çıkmadım. Hem sürüş esnasında hem de park esnasında en azından kamera ile kendimi güvene almak istiyorum artık yoruldum çünkü.
Powerbank ile bağlanmak istenmezse radar modülü alınarak tıpkı Tesla'lardaki gibi sarsıntıda veya harekette kayıt oluyor. Ancak benim hedefim 7/24 kayıt almasını sağlamak.
Umarım vandalların hepsi yok olur :)
Arkadaşlar merhaba,
Aracımla birkaç gün içinde sık sık sanayiye git gel yaptım aracın her yanı demir tozu olmuş. Kullandığınız ve önereceğiniz demir tozu giderici spreyler var mı?
Merhaba arkadaşlar,
2023 yılında sıfır olarak bayiden Peugeot 508 araç aldım. Araç aldığımda detaylıca incelemiş ancak fark etmemiştim. Geçen gün cam üzerinde inceleme yaparken bu hataları fark ettim.
Sizce bunlar cam üretim sırasında laminasyonda oluşan hatalar mı yoksa yapıştırma kaynaklı hatalar mı? Aracın garantisi devam ediyor, değişim talep edeceğim servisten.

Ön cam için çizik giderici
Arkadaşlar merhaba,
Bir tane kendini bilmez aracımın ön camını çizmiş. Camın sağ ön tarafında, bu konuyla ilgili bir çözüm yolu arıyorum. Çizik gidermenin bildiğiniz bir yolu var mı veya daha önce yaptırdığınız bir yer var mı? İstanbul'da yaşıyorum.

Merhaba,
Hatasız 2023 model Peugeot 508 bir aracım vardı. Karşı tarafın %100 kusurlu olduğu bir kaza gerçekleşti. Bu kaza nedeniyle ön panjur ve çeşitli plastik parçalar kırıldı. Tamponun sök tak yapılması gerekiyor. Şu an dosya halen açık. Parçaların yurtdışından gelmesini bekliyoruz.
Bu kaza sonrasında kusursuz olan aracımda yaklaşık 35.000 TL TRAMER kaydı oluşacak. Bu kazanın onarımı nedeniyle de 5 gün aracım serviste kalması gerekiyor ve bu sürede aracımı kullanamayacağım. Bu durum için karşı tarafın sigorta şirketine dilekçe göndermek istiyorum.
Daha önce benzer bir dilekçe yazan veya bu konuda destek olacak var ise şimdiden çok minnettar olurum :)
ACNTürk Sigorta ile derdim var
Merhaba arkadaşlar,
Pazartesi günü minik bir kaza yaşadım. Tutanakları tuttuk ve bugün servise gittim. Servis kasko ismini sordu ACNTürk dedim ve doğrudan o şirket battı dedi.
Kasko poliçemi 1 ay önce yaptırmıştım. Henüz yeni. Servisler ACNTürk kasko ile çalışmak istemiyormuş bu nedenle yetkili servisten kasko ile hizmet alamıyorum.
ACNTürk'ü aradım firma bana şöyle diyor: "Siz kendiniz yaptıracağınızı belirtin ve ödemeleri yapın. Ardından faturayı bize gönderin 3-4 ay gibi sürede size ilgili tutarı yatırırız"
Sizce ne yapmalıyım?
Bir de Allah göstermesin büyük bir kazaya karışsam araç pert olsaydı durum daha vahim olacaktı. Kasko poliçe transferi gibi bir durum oluyor mu?
Bu trafik kazasında kim haklı sizce?
Arkadaşlar merhaba,
Pazartesi günü bir trafik kazası geçirdik. Minik bir kaza. Sizce trafik kurallarına göre kim haklıdır?
Bir trafik polisinden aldığım yorum: "Trafik daima sağdan akar. Yol hakkı sağdan gidenindir. Sağdan giden soldan çıkana değil; soldan çıkan sağdan gelene yol verir. B kodlu araç A kodlu aracı görmeden ve beklemeden kontrolsüz bir dönüş yaparak trafik kazasının oluşmasına neden olmuştur."
Kazanın kroki görünümü bu şekilde. A: benim aracım B: diğer araç

Levmont muadili ilaç var mı?
Merhaba,
Yeni aracım için HGS kartı almak istiyorum. Bu kartı ücretsiz veren banka/kampanya var mı?
Meslek: Mühendis
İlgi Alanları: otomobil, mühendislik, teknoloji
"Yalanların bedeli nedir? Doğru olduklarını zannetmemiz değildir. Asıl tehlike şudur ki yeterince yalan dinlediğimizde, artık doğruyu tanıyamaz hale geliriz. Böyle bir durumda ne yapabiliriz ki? Gerçeği bile umut etmeyi bırakıp hikayelerle yetinmekten başka geriye ne kalır?" |
"Topraktan öğrenip, kitapsız bilen." |

Nerede: Bir konuya bakıyor.
Son Giriş: 2 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 19 dk.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 558
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 9.265 (Bu ay: 2.379)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 301 (Bu hafta: 26)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası