Şimdi Ara

Turizm ve otel işletmeciliği nasıl bir meslek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
3
Favori
49.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben bu yıl ygs ye giricem ama kafmda hiç bir meslek yok geçenlerde aklıma turizm ve otel işletmeciliği geldi nie yalan sölim sevdiğim bir meslekte 4 yıldırda garsonluk yapıyorum zaten sizce bu iş yapılır mı para kazanılır mı ?

• Aynı şekil benimde kafamda bu bölüm var. Bilgisi olan biri yardımcı olursa sevinirim.
  • YOK arkadaş İÜ işletme oku sonrada master yap
  • Takip.
  • turizm otelcilik lisesinden mezunum ve şuanda da üniversite'de turizm otel işletme okuyorum.öncelikle arkadaşlar üniversite için rahat bi bölüm işi kökünden (liseden) bilmeyen birisi için bile dersler çok ağır değil, 10 ders var ama asla ileride üni.yi okuduktan sonra garsonlukta kalmayın.o işi herkes yapar tabağı herkes taşır. şöyle bi önemli nokta var eğer bu işi lisede okuduysanız üniversitede 4 yıl okumanın hiç bir anlamı olmuyo size allah allah birşeyler katmıyo ama herhangi bir bölümden mezunsanız lisede .. üni.de 4 yıl okumaya çalışın derim çünkü o zaman ancak işin a'dan z'ye herşeyini öğrenirsiniz.üniversite'de turizm otel işletme bölümünde staj vardır 2 aydır ama ücret almazsınız.ben lisede gerçekten çok iyi 2 yerde staj yaptım mayıs eylül ayları arasında ve bu sektör adına çok şey öğrendim.bi lise öğrencisine yetecek kadar da iyi para aldım.unutmayın bu işte tatiliniz azdır kendinize fazla zaman ayıramazsınız bayramınız özel tatilleriniz çok azdır.ister 4 yıl ister 2 yıl üni.okuyun bir otele iş başvurusu yaptığınızda en alt kademe "garson"luktan başlarsınız ama kendi performansınıza göre çok çabuk yükselebilirsiniz.hele bir de diliniz var ise çok önemli bir avantajdır sizin için.benim ing.baya iyi durumda ve bu yüzden lisede ki stajlarımı iyi yerlerde yaptım.üniversitede düşünüyosanız zamanı geldiğinde stajınızı mutlaka marka bir otelde yapmayı isteyin.turizm otel denilince birçok kişinin aklına karı kız eğlence gece hayatı falan gelir ama emin olun istanbulda o iş zor hemde baya zor.kendinizi barmenlik konusunda iyi eğitirseniz şansınızda varsa antalya'da o bahsettiğim hayatı yaşarsınız bu size kalmış.şuan için aklıma gelenler bunlar merak ettiklerinizi sorun arkadaşlar

• gayet güzel açıklamışssın ama merak ettiğim bir şey var yani ben şimdi bu bölümü seçtikten sonra yani ünv de iken para kazanbilirmiyim ve mezun oluktan sonra direk işletmecilik yapamazmıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: NieYalanSöylim

gayet güzel açıklamışssın ama merak ettiğim bir şey var yani ben şimdi bu bölümü seçtikten sonra yani ünv de iken para kazanbilirmiyim ve mezun oluktan sonra direk işletmecilik yapamazmıyım

lisede bu bölümü okusaydın eğer lise bittikten sonra sana yer açma izin kağıdı veriyolardı yanlış hatırlamıyorsam ama üni. bittikten sonrası içim fikrim yok.ayrıca iyi sermaye gerektiriyo.hem okurken hemde çalışırsan para kazanırsın niye kazanamayacaksın

• quote:

Orijinalden alıntı: berkebasar

YOK arkadaş İÜ işletme oku sonrada master yap

ona da puan lazım şimdi İÜ de okuyacak kadar puan yapabileceğime inansaydım başka bir meslek seçerdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: milfhunter

quote:

gayet güzel açıklamışssın ama merak ettiğim bir şey var yani ben şimdi bu bölümü seçtikten sonra yani ünv de iken para kazanbilirmiyim ve mezun oluktan sonra direk işletmecilik yapamazmıyım

lisede bu bölümü okusaydın eğer lise bittikten sonra sana yer açma izin kağıdı veriyolardı yanlış hatırlamıyorsam ama üni. bittikten sonrası içim fikrim yok.ayrıca iyi sermaye gerektiriyo.hem okurken hemde çalışırsan para kazanırsın niye kazanamayacaksın

galiba bu meslekten cayıcam bi sınava girelimde sonrası allah kerim teşekkürler bilgi için

• Paşam bu işler yırtık adam işidir.Uslu-sakin efendi bir tipsen ekmek yiyemezsin.Her ortama girip çıkmış elemanlara gider yani, eğer öyleysen seç.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: berkebasar

YOK arkadaş İÜ işletme oku sonrada master yap

ona da puan lazım şimdi İÜ de okuyacak kadar puan yapabileceğime inansaydım başka bir meslek seçerdim

oda doğruda hocam İÜ derken lafın gelişi ama birde iü de okumak vardı
  • Düz lise okudum peşinden 2 yıllık turizm okudum. Üstte arkadaşın dediği okumak için güzel bölüm rahat geçiyorsun. Ama meslek olarak tercih edilir mi orası tartışılır. Stajımı İstanbul'da Titanic otelde yaptım 72 gün. Orada meslek hakkında bilgi edindim diyebilirim. Bu meslekte bana göre gördüğümü söylüyorum sadece okumak bir işe yaramıyor. Bu meslek tamamen tecrübeye dayalı. Okudun diyelim mecbur garsonluk yapacaksın. Birden seni müdür, captan, şef yapmazlar. Bu meslekte bir yere gelmek istiyorsan min 10 seneni vermen lazım garson olarak. Oda yırtık değilsen hala garson olarak devam edersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EFE_57

Düz lise okudum peşinden 2 yıllık turizm okudum. Üstte arkadaşın dediği okumak için güzel bölüm rahat geçiyorsun. Ama meslek olarak tercih edilir mi orası tartışılır. Stajımı İstanbul'da Titanic otelde yaptım 72 gün. Orada meslek hakkında bilgi edindim diyebilirim. Bu meslekte bana göre gördüğümü söylüyorum sadece okumak bir işe yaramıyor. Bu meslek tamamen tecrübeye dayalı. Okudun diyelim mecbur garsonluk yapacaksın. Birden seni müdür, captan, şef yapmazlar. Bu meslekte bir yere gelmek istiyorsan min 10 seneni vermen lazım garson olarak. Oda yırtık değilsen hala garson olarak devam edersin.

çok doğru

• quote:

quote:

Düz lise okudum peşinden 2 yıllık turizm okudum. Üstte arkadaşın dediği okumak için güzel bölüm rahat geçiyorsun. Ama meslek olarak tercih edilir mi orası tartışılır. Stajımı İstanbul'da Titanic otelde yaptım 72 gün. Orada meslek hakkında bilgi edindim diyebilirim. Bu meslekte bana göre gördüğümü söylüyorum sadece okumak bir işe yaramıyor. Bu meslek tamamen tecrübeye dayalı. Okudun diyelim mecbur garsonluk yapacaksın. Birden seni müdür, captan, şef yapmazlar. Bu meslekte bir yere gelmek istiyorsan min 10 seneni vermen lazım garson olarak. Oda yırtık değilsen hala garson olarak devam edersin.

çok doğru

bende turizm ve otel işletmeciliği okudum ve pişmanım.resmen garsonsun yahu şef olmanda garanti değil tanıdığın-dayın-torpilin yoksa bişey olamazsın.keşke okumasaydım. hani derler ya okumuş garsonmu olcan diye hakikatten öyle.

• İktisadi idari bilimler fakültesi turizm işletmeciliği mezunuyum arkadaşlar.
    Şimdi bizim üni iibf den alınmış turizm yüksekokuluna bağlanmış.
    Calculustan tut istatistik vs bütün dersleri gördük
    Bitirince beş yıldızlı bir otelde önbüroya girdim resepsiyonist olarak oradan önbüro müdürü oldum.
    Sonra otel müdürüne bir anlık sinirle istifamı verip devlet memuru oldum.
    Turizmi tavsiye ederim, zordur. Güzel bir işletmede süper paralar kazanabilirsiniz.
    F&B yükselmek açısından idealdir ama zordur. Uzun yıllar sonunda Genel müdürlüğe kadar yolu var.
    İngilizceyi saymıyorum zaten iki dil daha öğrenin. Yurtdışında en az 2 yıl çalışın.
    İşini severseniz çok başarılı olursunuz turizmde de...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeLiHBeY59

quote:

quote:

çok doğru

bende turizm ve otel işletmeciliği okudum ve pişmanım.resmen garsonsun yahu şef olmanda garanti değil tanıdığın-dayın-torpilin yoksa bişey olamazsın.keşke okumasaydım. hani derler ya okumuş garsonmu olcan diye hakikatten öyle.

babamın lafı üniversite okuyup garson mu olucan

• bu meleği düşünmemin nedeni de ben sabit robot gibi bir işte çalışamam hareket halinde olucam yani ne bilim mal gibi her gün aynı şeyi yapamam o yüzden bu mesleği düşündüm ama okuduklarıma gürede yılların heba oluyo ayrıca evlenip çoluk çocuğa karışssan ailene vakit harcayamıyosun bilmiyorum valla bakalım kader önümüze ne çıkaracak
  • turizm baya geniş bir alan sizin düşünceniz ne turizmin hangi dalını düşünüyorsunuz ona göre yardım edebilirim
  • Bu bölümü okumak isteyenler garsonluğu, insanlara hizmet etmeyi seviyorsanız tercih edin. Otelde belli bir konuma gelmek için min 5 10 senenizi vermeniz gerekiyor. Ayrıca otelde çalışmaya başladığınızda sosyal hayatınız minimum seviyeye düşüyor. Sabah vardiyasında çalışırsanız iyisiniz giriş 7:30 çıkış 15:30 ondan sonra istediğini yap ama akşam vardiyası çok sıkıntı. 15:30 iş başı 11:30 çıkış eve git yat vs. derken saat 1 oluyor. Yatıyorsun 1 gibi kalkıyorsun sonra tekrar işe sosyal hayat sıfır. Vardiyaları kendiniz seçemezsiniz her hafta değişir. O haftaki iş yoğunluğuna göre düzenlenir.
  • Ben kazandım ama gitmedim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.