Şimdi Ara

Turizm ve otel işletmeciliği nasıl bir meslek (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
3
Favori
49.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ben istanbul kuruçeşme les ottomans ta çalıştım ünal aysalın oteli 2 yıl ve arkadaşın dediği gibi sabaha akşam vardiya olayı var ama oda pek bişi değiştirmiyo
  • beyler ben hali hazırda çevre müh. öğrencisiyim ve açıköğretimden bir bölüm okuyacağım.
    en üste 2 yıllık anadolu üniv. otel işletmeciliği onunda altına istanbul üniv. 4 yıllık işletme açıköğretim yazdım.

Bugün tercihlerin son günü.. çok kararsız kaldım yorumları okuyunca.. birde 4 yıllık okursam askerliktende kurtarırım diye düşündüm.

ne diyorsunuz çok acil lütfen..
  • Turizm ve Otel İşletmeciliğine benzer ama şartlar açısından daha iyi bir meslek var mıdır ?
  • MeLiHBeY59 kullanıcısına yanıt
    nden pişmansını bnde 2 yıllık kazandım elkide yazmam bi hataydı bilmiyorum ne iş yapıyorsunuz şimdi onuda merak ediyorum bn bu bölümü okuyup okumamakta kararsızım bilmiyorum artık ne olacağım
  • Majorca kullanıcısına yanıt
    ben meslek lisesinde okudum bilgisayar bölümü daha sonra kuzenimin aklına uyup turizm ve otel işletmeciliğini kazandım ygs de 2 yıllık gecen yıl dondurdum bazı sebeplerden dolayı 1 yılım gitti bu yıl okula gidip gitmemede cok akrarsızım bu bölümü okursan sonra ne olacağım die düşünüyorum 5 10 yılımı buna sarf etmekte iştemiyorum açıkçası yardım etmenizi istiyorum bi akıl fikir vermenizi yani @Majorca
  • kardeşim o kadar çok olanak var ki burda sana ne desem boş araştırma yaparak bişeyler yabailirsin
  • milfhunter M kullanıcısına yanıt
    pm
  • Arkadaşlar ben antalyada çalışıyorum inanın okusanızda olur okumasanızda burdaki müdürlerin nerdeyse hiçbiri bu bölümü bitirmemiş veya çogu üni bile bitirmemiş bu işler tecrubeyle oluyor malasef ben lise bittikten sonra turizmde çalışmaya başladım şu anda 22 yaşındayım halada çalışıyorum ben de bölümü okumayı düşünüyorum daha askere gitmedim tabi

okumak isteyenler okusun ekmek yersiniz öyle abartıldıgı gibi kırık falan olmanıza gerek yok işin sırrı (tabi bence) tecrube sahibi olup en az iki dili çok ii derecede konuşmanız ondan sonra şirket degiştire degiştire yine yukselirsiniz sadece isteyin yeter
  • Staj yaparken maaş ödeniyor mu?
    Çoğu kişi maaş yok demiş
    Ben de geçen yıl Safranbolu turizm otel işletmeciliği kazandım ama gitmedim
    Ben olsam maaşsız bedavaya çalışmam çıkar giderim ilk gün otelden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üniyi bilmiyorum fakat kız meslek lisesi ögrencileri her sene staj için otellere doluşur hatta başka şehirlerden bile gelenler oluyor stajerlere 700 falan veriyorlar bildigim kadarıyla para alıyorlar yani 5 senedir çalışırım üni ögrencisi stajerle karşılaşmadım işin gerçegi
  • quote:

Orijinalden alıntı: zucchero

İktisadi idari bilimler fakültesi turizm işletmeciliği mezunuyum arkadaşlar.
    Şimdi bizim üni iibf den alınmış turizm yüksekokuluna bağlanmış.
    Calculustan tut istatistik vs bütün dersleri gördük
    Bitirince beş yıldızlı bir otelde önbüroya girdim resepsiyonist olarak oradan önbüro müdürü oldum.
    Sonra otel müdürüne bir anlık sinirle istifamı verip devlet memuru oldum.
    Turizmi tavsiye ederim, zordur. Güzel bir işletmede süper paralar kazanabilirsiniz.
    F&B yükselmek açısından idealdir ama zordur. Uzun yıllar sonunda Genel müdürlüğe kadar yolu var.
    İngilizceyi saymıyorum zaten iki dil daha öğrenin. Yurtdışında en az 2 yıl çalışın.
    İşini severseniz çok başarılı olursunuz turizmde de...

Șuan hangi konumdasiniz hocam 3 sene gecmis

• quote:

Orijinalden alıntı: Vega

Staj yaparken maaş ödeniyor mu?
    Çoğu kişi maaş yok demiş

Stajyerlere maaş ödeniyor hocam (gidip kıçıkırık otellerde yapmadığınız sürece)
  • quote:

Orijinalden alıntı: slad94

Aöf'de var mı bu bölüm?

Konaklama işletmeciliği olarak var sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrsmrc

quote:

Orijinalden alıntı: Vega

Staj yaparken maaş ödeniyor mu?
    Çoğu kişi maaş yok demiş

Stajyerlere maaş ödeniyor hocam (gidip kıçıkırık otellerde yapmadığınız sürece)

Maaş tahminen ne kadar var mı bir bilginiz?
    Maaşlar standart mı yoksa otelden otele değişiyor mu?

• 2013'te stajımda askeri ücretin 2/3'ü kadar almıştım, 700 lira civarındaydı.
    Genelde standart oluyor. Farklı bir ücret vereni duymadım
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.