Bildirim
Türev soru
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Su an otobuste oldugum icin yapamiyorum fakat bu egrinin turevinin turevini alacaksin cunku senden tegetinin egiminin en buyuk degerini soruyor . Bir dene olmadi eve gecince yapar atarim
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Türev zaten teğetin eğimi demek iki kere türev almıyoruz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teğetin eğimi için bir kere türev aldıktan sonra eğimin max değerini bulmak için tekrar türev alıp max ve min yapan noktaları buluruz hocam benim konumada emin ve egoist bir şekilde yorum yaptınız bilip bilmeden konuşmasanız iyi olur
Dostum bence sen çok bilmiş bir şekilde konuşma çünkü 2 kere türev alırsan fonksiyonun dönüm noktasını bulursun. 1 kere türev alman lazım. 1 kere türev alıp ekstremum noktalarını bulursun işaret tablosunda artan azalanliga göre maksimum noktasını bulursun.
Fonksiyonun alacağı max değeri değil eğimin alacağı max değeri soruyor ilk yazan arkadaş doğru söylüyor biraz daha düşünün. Bilmişlik yapmaya çalışmıyorum ama üstteki arkadaş için aynı şeyi söyleyemem. Benim konuma da bakarsanız egoist bir tavrı var.
Tamam ben soruyu okumadim
Bu arada soru "eğimin alacağı en küçük değeri veren apsisi" sormalıydı. Sorunun hatalı olduğunu düşünüyorum ama bu haliyle iki bulan olursa beni de etiketleyip anlatırsa sevinirim. Ben max değeri veren apsisi -2 buldum
Ben sana forumda çok denk geliyorum, o yüzden senin konuna öyle yanıt verdim. Forumda senden daha boş bir adam görmedim.
Troller bile gözüme sizden daha sevimli gözüküyor. Yanıtlarımı ve konularımı görmemek için beni bloklayabilirsiniz. Benim hakkımdaki önyargılı düşüncelerinizi de kendinize saklayın.
Şu soruyu açiklayacak olan var mı?
-2 buluyorum
Teğetin eğimi dediği için iki kere türev almamız gerekiyor
12x'2-48=0'a eşitledim buradan x=2 ve x=-2 gelir
soruda pozitif değer istediği için 2 dedim -
Fonksiyonun türevini alıp grafiğini çizersen eğer bu fonksiyonun x noktalarına göre eğimlerini bulursun . Bunun da türevini alırsan eğer bu fonksiyonun teğetinin eğiminin max , min noktalarını bulacağın bir fonksiyon elde edersin . Yukarıdaki arkadaşın söylediği gibi bu şekilde bir tavır takınmana gerek yok önce soruyu anla ondan sonra fikrini belirtquote:
Orijinalden alıntı: skirmish4
Türev zaten teğetin eğimi demek iki kere türev almıyoruz. -
Soru gerçekten çok iyi.
Sorun şu ki bizden eğimin en yüksek değerini veren x fonksiyonunu istemiş.Ama şöyle bir şey var.
-31983120239218 eğimi +4 eğiminden daha büyük.
Yani biz 2 defa türevini alıp fonksiyonu 0'layan değerlere baktığımızda ortaya -2 ile 2 çıkıyor.
Evet buraya kadar doğru ama değer verirseniz.
2'nin -64 , 3'ün -36 gibi bir değer çıktığını görürsünüz. Artan azalan grafiği çizdiğimizde 2'den sonsuza kadar bir artış olması gerekiyor.Ve -64<-36 olduğundan evet doğru buluyoruz her şeyi.
Ama bizden eğimin en büyük değerini soruyor...Yani mutlak değer içine almamız gerekir.O halde grafik baştan aşağı tersine döner 2'de en büyük -2'de en küçük değerini alır.
Çok iyi bir soru.
Ama sınavda çıksanız yaparsınız çünkü şıkları denerdiniz :D
Değişik bir soru olmuş. -
Buyur açıkladım. -
Hocam teğetin eğimi diyosa iki kere mi türev alıcaz? -
Hayır teğetin eğimini bulmak için ilk önce hangi noktaya teğetse ilk fonkisyonun türevini alacağız.Ardından hangi noktadan bahsediyorsa birinci türevinde x'e o sayıyı yazacağız.Buradaki soru teğetin de max min'ini istemiş.Yani 2 defa türev almak zorunda kaldık ekstremum noktalarını görmek için. -
Hocam çok değişik ya harbiden. Eğim pozitif yönde de olsa negatif yönde de olsa eğim sonuçta. Bu gibi sorularda max ve min değerlerinin ikisi de sorunun cevabı oluyor yani. İkisi de mutlak değere aldığımızda 64 veriyor. Çok ilginç bir soruymuş kalite koktu buralar
Sağolun hocam -
Hocam anlamadım ki değer sınavda değer verirseniz çıkar diyorsunuz değer verince şıklarda en büyüğü D şıkkı çıkmıyor ki D şıkkı E şıkkından küçük oluyor değer verince
Neden mutlak değer içine alıyoruz hiç anlamadım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Teğetin eğimi için bir kere türev aldıktan sonra eğimin max değerini bulmak için tekrar türev alıp max ve min yapan noktaları buluruz hocam benim konumada emin ve egoist bir şekilde yorum yaptınız bilip bilmeden konuşmasanız iyi olur
|
Benzer içerikler
- yüksek sıcaklıkta girenler daha kararlıdır
- ösym sonuç belgesi nasıl indirilir
- e üzeri 2x integrali
- denge sabitinin birimi nasıl bulunur
- antalya dershane başarı sıralaması
- telegram indirim kanalları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X