Şimdi Ara

TEV BURS MÜLAKATI HAKKINDA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
3
Favori
37.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar tev tarafından mail atıldı bana mülakat için burs başvurusu yaparken daha hazırlık sınavına girmemiştim sınıfına hazırlık yazdım ama hazırlıktan muaf oldum sizce bir sorun olur mu?
    Bir de mülakatta nasıl sorular sorulduğu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi
    Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali216218 -- 5 Ekim 2016; 15:49:37 >

• brnefe2015 kullanıcısına yanıt
    brnefe2015 demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: brnefe2015

Hazırlık meselesi sıkıntı olmaz bence. Ben de çağrıldım mülakata inşallah çıkar ihtiyacı olan herkese.

Gelecekte ne yapmayı düşünüyorsun, hobilerin neler vs diye seni tanımaya çalışıyorlarmış.

Bilgilerinde de bir yanlışlık anormallik yoksa, şartlara uyuyorsa çıkar dediler.

Bakalım pek umudum yok ama gideceğiz mülakata.

Reis hakkında ne düşünüyorsun, Başkomutan kimdir, son yüzyıla yön veren lider kimdir gibi sorular da gelir mi? Ben koyu Atatürkçü biri olarak saydırırım çünkü o an, çıkmazsa çıkmasın anasını satayım benim tek Başkomutanım Anıtkabir'dedir!
    Yapay Zekanın Yanıtı

TEV Burs Mülakatı Hakkında Kapsamlı Bir Kılavuz

TEV Burs Mülakatı, Türkiye Eğitim Vakfı (TEV) tarafından verilen bursları almak isteyen adaylar için önemli bir aşamadır. Bu mülakatta başarılı olmak için sürece iyi hazırlanmanız gerekmektedir.

TEV Burs Mülakatı Nasıl Oluyor?

TEV Burs Mülakatı genellikle iki aşamadan oluşur:

• Yazılı Sınav: Genel yetenek, matematik ve İngilizce becerilerinizi ölçen bir sınavdır.
    • Sözlü Mülakat: Yazılı sınavda başarılı olan adaylar sözlü mülakata davet edilirler. Mülakat, vakıf yetkilileri tarafından yapılır ve genellikle 15-30 dakika sürer.

TEV Mülakatında Sorulan Sorular

Sözlü mülakatta sorulan sorular genellikle şu kategorilerde yer alır:

• Kişisel Bilgiler: Kendinizden, geçmişinizden ve hedeflerinizden bahsetmeniz istenebilir.
    • Akademik Başarı: Akademik geçmişiniz, not ortalamanız ve burs talebinizin nedenleri hakkında sorular sorulabilir.
    • Sosyal Sorumluluk: Topluma ve çevrenize katkılarınıza ilişkin sorular sorulabilir.
    • TEV ile İlgili Sorular: TEV'i neden tercih ettiğiniz ve bursun size nasıl fayda sağlayacağı hakkında sorular sorulabilir.

TEV Mülakatına Nasıl Hazırlanılır?

TEV Burs Mülakatı'na hazırlanmak için şu adımları takip edebilirsiniz:

• Bursa Başvurun: Öncelikle TEV burs başvurusu süresini takip edin ve gerekli belgeleri zamanında tamamlayın.
    • Araştırma Yapın: TEV'in misyonu ve hedefleri hakkında araştırma yapın. Ayrıca bursla ilgili şartları ve sorumlulukları anlayın.
    • Kendinizi Tanıtın: Kendi becerilerinizi, yeteneklerinizi ve hedeflerinizi net bir şekilde ifade edebildiğiniz bir tanıtım metni hazırlayın.
    • Örnek Soruları Çalışın: Yaygın TEV mülakat sorularını inceleyin ve bu sorulara nasıl cevap vereceğinizi önceden belirleyin.
    • Görünümünüze Özen Gösterin: Mülakata profesyonel bir kıyafetle katılın ve bakımlı bir görünüme sahip olun.
    • Vaktinizi Doğru Kullanın: Mülakata zamanında gidin ve süreyi doğru şekilde yönetin. Verilen soruları dikkatlice dinleyin ve net cevaplar verin.

TEV Mülakatı Nerede Yapılıyor?

TEV Burs Mülakatları genellikle vakfın bölge müdürlüklerinde veya İstanbul'daki merkez ofisinde yapılır. Mülakat yeri, başvuru formunuzda belirtilecektir.

Bu kılavuzu takip ederek, TEV Burs Mülakatı'na daha iyi hazırlanabilir ve başarılı olma şansınızı artırabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • UP
  • Hazırlık meselesi sıkıntı olmaz bence. Ben de çağrıldım mülakata inşallah çıkar ihtiyacı olan herkese.

Gelecekte ne yapmayı düşünüyorsun, hobilerin neler vs diye seni tanımaya çalışıyorlarmış.

Bilgilerinde de bir yanlışlık anormallik yoksa, şartlara uyuyorsa çıkar dediler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hazırlık meselesi sıkıntı olmaz bence. Ben de çağrıldım mülakata inşallah çıkar ihtiyacı olan herkese.

Reis hakkında ne düşünüyorsun, Başkomutan kimdir, son yüzyıla yön veren lider kimdir gibi sorular da gelir mi? Ben koyu Atatürkçü biri olarak saydırırım çünkü o an, çıkmazsa çıkmasın anasını satayım benim tek Başkomutanım Anıtkabir'dedir!

• J.Valjean kullanıcısına yanıt
    Helal olsun hocam takdir edilesi bir duruş ne deyim ki :)

TEV bağımsızlığından ödün verip öyle bir terbiyesizlik yaparsa elbet benden de gerekli yanıtı alacaktır.

• TEV Atatürkçü kalmayı başarabilmiş tek tük yerlerden biri. Yani en son öyleydi. Her şey o kadar hızlı değişiyo ki emin olamıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    İhtiyaca olan herkese çıkar inşallah size de çıkar

cevap için teşekkürler benim de umudum yok ama bakalım ne olacak
  • ali216218 kullanıcısına yanıt
    hocam hangi üniversite ve bölüm beni de mülakata çağırıyorlar mülakata çağıranlara verme ihtimalleri varmıdır çünkü tev kolay kolay mülakata çağırmaz kaç kişiye burs verecekler acaba?
  • Mülakattan sonra olan biteni anlatan olursa çok iyi olur aslında. Seneye ben de başvurucam büyük ihtimalle. İnternette pek bir şey bulamadım, bulduklarım da gözümü korkuttu.

Umarım ihtiyacı olanlara verirler. Takipteyim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • faryotitm F kullanıcısına yanıt
    başvuran herkesi çağırmışlar galiba:) inşallah burs kontenjanları yüksektir.
  • electronicman22 kullanıcısına yanıt
    hocam benim fakültemde örgün öğretim 200 öğrenci civarı var benim fakülteme 1 saatlik mülakat zamanı ayırmışlar başvuran herkesi çağırmamışlardır
  • quote:

Orijinalden alıntı: J.Valjean

quote:

Mis gibi prim koktu.

• Ben de gideceğim. KYK'da yüzümüz gülmedi umarım burada şansımız döner...
  • faryotitm F kullanıcısına yanıt
    200 kişiden kaç kişi başvurmuştur ki işin o tarafıda var
  • quote:

Orijinalden alıntı: J.Valjean

quote:

Direkt Atatürkçüyüm de veriyorlar.

• electronicman22 kullanıcısına yanıt
    hocam başvuran çok kişi olduğu için herkesi mülakata çağırmamışlardır bizim fakültede 1 saatlik zaman ayırmışlar
    Cikti mi ne sordular

• Anliyorumm A kullanıcısına yanıt
    Hayır ben burs alamadım. Çok enteresan sorular yok, ailenle mi yaşıyorsun, eviniz kira mı gibi genel sorular sordular o kadar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.