y=2e^sinx 2[(e üzeri sinx in türevi)] bu ifadenin x=0 noktasındaki türevi sorulmuş ama bir türlü çıkamadım sürekli 4 buluyorum cevabı. Yardımcı olabilecek olan var mı
evet doğru benim takıldığım yer bir de bu ifadeyi ln2e ile çarpmıyor muyuz? (2e^sinx). cos x . ln2e şeklinde yaptım hep
kardeşim yanlış anlamadıysam eger soruyu ki kafam güzel bira içiyorum akşamdan beri,2 buluyorum dogrumudur
quote:
Orijinalden alıntı: viper_3
kardeşim yanlış anlamadıysam eger soruyu ki kafam güzel bira içiyorum akşamdan beri,2 buluyorum dogrumudur
doğru evet. Ben sürekli (2e^sinx). cos x . ln2e bulup x yerine sıfır yazıyorum sonuç 2ln2e çıkartıyorum. üstel fonksiynolarda ln ile çarpmıyor muyduk ifadeyi
yalnız arkadaşın çözümü yanlış çünkü verdiğin ifadede,zaten bir türev var.Arkadaş tesadüfi bulmuş,çözüm de 1 kez türev almış.Halbuki ifadede türev var bide soruda x=0 da ki türevi diyor.Orda da çarpımın türevi yapılacak yine dedigim gibi ege soruyu yanlş anlamadıysam.
ln2 değil kardeşim ln e oluyor.ln tabanında üstelin tabanını alıyorsun ki senn verdiğin ifadede lne geliyor oda zaten 1 e eşittir.