Şimdi Ara

TURBO BENZİNLİ ARAÇA EURO DİZEL UYGULAMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi bir uygulama varmı?Varsa yararları zararları nedir?

• O ne ya

Benzinli araba nerdeeeeeeeeee dizel araba nerdeeeeeeeeee
  • benzinli arabaya mazot konulurmuymuş yaws...ilk defa duyuyorum
  • Öyle kulaktan dolma bi bilgiydi.Xdanger öyle birşeyin olmayacağını bende biliyorum ama ısrarla iddia edildiği için kafamda soru işareti oluştu.Sizden yardım isteyen insanlarla böyle ciddiyetsiz şekilde cevap vermeniz de ilginç geldi bana.

İnşallah kendiniz gibi insanlarla karşılaşırsınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: umurekinci

Öyle kulaktan dolma bi bilgiydi.Xdanger öyle birşeyin olmayacağını bende biliyorum ama ısrarla iddia edildiği için kafamda soru işareti oluştu.Sizden yardım isteyen insanlarla böyle ciddiyetsiz şekilde cevap vermeniz de ilginç geldi bana.

İnşallah kendiniz gibi insanlarla karşılaşırsınız.

EYWALLAH...

• Şaka gibi
  • Böyle birsey mumkun degil... Turbo benzinli arabalar, bildiginiz benzinli arabalardan farklı calısmıyorlar... Tek farkları, Benzin hava karısımı Turbo (ki turbo da bu gucu aracın egzos gazından alıyor) sayesinde basıncı arttırılarak yanma odalarına püskürtülerek yollanıyor... Turbo benzinli bir aracın silindir sıkıstırma oranları normal benzinli bir aracınkiye neredeyse aynı oldugu icin mozotu patlatmaya asla yetmez. Dolayısıyla soylediginiz bilgi yanlıs ve Turbo benzinli bir arabaya cok zarar verebilecek birsey... Zaten Turbo benzinli arabalar 2500 devire kadar Turbosuzdur... Zira Turbo basıncı turbolu aracların cogunda 2500 devirden sonra artar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangi 2000cc dizel araç?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dj_Hutnu!

Böyle birsey mumkun degil... Turbo benzinli arabalar, bildiginiz benzinli arabalardan farklı calısmıyorlar... Tek farkları, Benzin hava karısımı Turbo (ki turbo da bu gucu aracın egzos gazından alıyor) sayesinde basıncı arttırılarak yanma odalarına püskürtülerek yollanıyor... Turbo benzinli bir aracın silindir sıkıstırma oranları normal benzinli bir aracınkiye neredeyse aynı oldugu icin mozotu patlatmaya asla yetmez. Dolayısıyla soylediginiz bilgi yanlıs ve Turbo benzinli bir arabaya cok zarar verebilecek birsey... Zaten Turbo benzinli arabalar 2500 devire kadar Turbosuzdur... Zira Turbo basıncı turbolu aracların cogunda 2500 devirden sonra artar...

çok sağol.

• Kim çıkarıyo böyle şeyleri yaw......hiç benzinli arabaya eurodizel olurmu(turbo olsun olmasın), o ancak motoru değiştirseniz olur.....
  • neredeyse imkansız bişe yoktur böyle bişe olamaz da
  • Hatta ve hatta normal benzinli araçlarda 9-10:1 olan sıkıştırma oranları turbolu araçlarda daha düşüktür, yani 7.5-8.5:1 gibi oralnlardadır, dizel motorlar otodetenasyon prensibine göre çalıştığı için dizelin patlaması için gerekli olan 20:1 gibi sıkıştırma oranlarına asla ve asla ulaşamazlar. Eğer benzinli motorlar da 16-20:1 gibi sıkıştırma oranları ile çalışabilselerdi tek yapılması gereken bujilerin iptal edilerek depoya dizel konulması olurdu ama maalesef bu yaşadığımız dünyada mümkün değil.
  • arkadaslar lutfen mesaj sayinizi artirmak icin sacma sapan seyler yazmayin ayiptir.Yukarıda arkadaşlar sağolsunlar nedenleriyle anlattılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bestcooll -- 1 Temmuz 2006; 18:14:03 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.