Şimdi Ara

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI (48. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30.387
Cevap
682
Favori
1.970.177
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
23 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: revelax

benım bir sorum olacak yazın gurbetciler arabalarıyla gelirken yanlarında atıyorum leptop getirseler kutuda degil tabi
    bu ürün gümrüge takılıyormu nasıl oluyor bu mevzuyu cok merak ediyorum ?

kutuda da olsa getirebilir sorun olmaz. vergi de almazlar.

• Arkadaşlar bende bir soru sorayım,

Yakın zamanda kargosu gümrüğe takılan oldu mu? olduysa almaya gittiğinizde yanınızda açtılar mı paketi? Yoksa ne var bunun içinde mi dediler sadece?

En son 2012 Şubat ayında takılmıştı postam ve sadece ne var bunun içinde demişlerdi değişiklik var mı öğrenmek için soruyorum. Bir postam var büyük olasılıkla takılacak, eğer hala kutu açılmıyorsa benim için güzel bir haber olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihancndn -- 22 Eylül 2012; 0:38:10 >

Orijinalden alıntı: cihancndn

Arkadaşlar bende bir soru sorayım,

Yakın zamanda kargosu gümrüğe takılan oldu mu? olduysa almaya gittiğinizde yanınızda açtılar mı paketi? Yoksa ne var bunun içinde mi dediler sadece?

En son 2012 Şubat ayında takılmıştı postam ve sadece ne var bunun içinde demişlerdi değişiklik var mı öğrenmek için soruyorum. Bir postam var büyük olasılıkla takılacak, eğer hala kutu açılmıyorsa benim için güzel bir haber olacak

Bunun net bir cevabı yok, tamamen oradaki memura bağlı. Bu sene 3 ürünüm gümrüğe takıldı. İkisinde içini açıp baktılar birinde ise hiç açmadan direk aldım.
    Açılan iki paket de ufak paketti diğeri ise büyük. Önce sordular ne var bunda diye ben de saat var dedim. Sonra ben açılmasını istemiyorum dediğimde bana içinde belki cep telefonu vardır nerden bilelim o yüzden bakıyorum dedi. Ancak çok detaylı bakmıyorlar hatta kutunun üstünde ürünün resmi falan varsa sadece kapağını açıp bakıyorlar.
    Ancak dediğim gibi bir standart yok, fakat genel olarak açıyorlar. Zaten cep telefonu gibi yasak bir ürün getirmedikten sonra bunun pek bir önemi yok bence.

• Arkadaşlar buyincoins üzerinden sipariş verdim.
    Verilen takip numarasını ptt haricinde hangi sitelerden takip edebilirim?
    Bildiğim kadarıyla ptt sitesinde göstermese bile başka sitelerde gösterebiliyor.
    Bu adresleri verir misiniz?

Ben ona Royal Mail i kullan dedim o gidip DHL yi kullanmış. O kadar da konuştuk sanırım yanlışlık yapt. Neyse...

Express le gelecek ürün. Akradaşlar ne dersiniz saat gümrüğe takılır mı? Saatin Türkiye fiyatı 600 tl civarında ve markası Armani.

Gümrüğe takılırsa özel firmalar ordino v.s. bir sürü şey alıyorlar bildiğim kadarıyla.

Gümrüğe takılırsa ne yapabilirim? Göndericiye iade ettirebiliyor muyuz? Hiç değilse paramı iade alırım.

Saygılar...

MITSUBISHI COLT INVITE 1.3 AMT 2011

Hp Elitebook 6930p
  • quote:

Orijinalden alıntı: s3k0

eğer china mail ise
    intmail.183.com.cn/item/itemStatusQuery.do?lan=0
    her zaman açılmayan bir site zaten gereksiz ptt den izlemek daha mantıklı tr ye girene kadar ürün 4-5 gün geçer ondan sonrra ptt ye düşer

benim dün gece aldığım ürünü bugün kargolayıp vermişler hatta kargo resmini falan koydular 5-6 saat önce...
    diğer arkadaşlar 1 haftadır ürünün kargo resmi gelmedi kargolanmadı falan demişlerdi benimki biraz hızlı mı oldu yoksa bana mı öyle geldi acaba?
    birde postamın hangisiyle geldiğini anlamadım buyincoinsten kayıtlı posta ile aldım hangisi olabilir china mı hong kong mu?
  • geçen gün postacıyla karşılaştık elime faturaları tutuşturdu dedim benim postam vardı yurt dışı birden suratı attı aa falan o 5 gözlü çantadan tek hareketle buldu verdi. Kargoda kaç hafta gecikti . imzalı olanları hemen getirdi diğerlerini vermiyo artık nasıl bir çıkarları varsa kapıya posta kutusuna heryere not bırakmama rağmen böyle davranyolar halada gelmeyen kargolarım var

Önceki sayfalarda açıklamaların ne anlamlara geldiğini inceledim, sanıyorum burda ürünün gümrük sorunu olmadan adresteki şehrin PİM' ine sevkedildiğini söylüyor. Doğru mu anladım acaba ?

Orijinalden alıntı: .Sinan.

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI

Önceki sayfalarda açıklamaların ne anlamlara geldiğini inceledim, sanıyorum burda ürünün gümrük sorunu olmadan adresteki şehrin PİM' ine sevkedildiğini söylüyor. Doğru mu anladım acaba ?

öyle gözüküyor

• quote:

Orijinalden alıntı: s3k0

acele etmenize gerek yok en erken china hong kong bana 11 günde geldiler en uzun süren 21 gün oldu normal olarak 2 hafta da gelir

Banada en erken 9 günde HK den geldi ama 55 gün oldu diğer paket hala yok :D

Orijinalden alıntı: realistspary

Arkadaşlar bir saat aldım 130 dolara ingiltere'den . Ancak söyledim satıcıya 90 dolar olarak yazdı gümrük formuna.

Ben ona Royal Mail i kullan dedim o gidip DHL yi kullanmış. O kadar da konuştuk sanırım yanlışlık yapt. Neyse...

Express le gelecek ürün. Akradaşlar ne dersiniz saat gümrüğe takılır mı? Saatin Türkiye fiyatı 600 tl civarında ve markası Armani.

Gümrüğe takılırsa özel firmalar ordino v.s. bir sürü şey alıyorlar bildiğim kadarıyla.

Gümrüğe takılırsa ne yapabilirim? Göndericiye iade ettirebiliyor muyuz? Hiç değilse paramı iade alırım.

Saygılar...

Kimse cevap yazmamış ben kendi sorumu cevaplayayım. Öncelikle satıcı mesaj atmış yanlışlık olmuş diye royal mail le yeniden yolluycam dedi. ben de tamam dedim.

DHL den aradılar bugün beni gümrüğe takıldığını söylediler.

Ürünü teslim almam için ne kadar ödemeliyim dedim ordino falan var mı dedim. Onlar da şahsi olanlar da ordino almıyoruz.

Benim ödeyeceğim sadece şuymuş : 65 TL + Yüzde 20 gümrük vergisi .

Satıcının hatası olduğu için kabul etmedim iade edilsin dedim. Bakalım ne olacak... Yani eskisi kadar acımasız değiller anladığım kadarıyla.

Bunun yanında hızlarına hayran kaldım. Pazar günü ürünü teslim almışlar ve istanbul'da olsam bugün teslim edeceklerdi sorun çıkmasaydı.

Aktarmaya devam edeceğim...

MITSUBISHI COLT INVITE 1.3 AMT 2011

Hp Elitebook 6930p

• Beyler ebay.co.uk'ten bir oyun alacağım PS3 oyunu değeri max 25-30 euro ürünün.

Kargo : Royal Mail Airmail (Small Packets) yazıyor 5 euro ücreti bu kargo ile gümrüğe takılır mı ve kaç günde teslim edilir ?

Bu pakedim gümrüğe mi takılmış demektir?

Orijinalden alıntı: amuleth

Gonderi gumruge sevk edildi (Gelen) TÜRKIYE

Bu pakedim gümrüğe mi takılmış demektir?

Henüz takılmamış. Kontrolden geçicek. Üzerinde yazan değere veya paket içeriğine göre takılabilir..

Orijinalden alıntı: sawgiray

Beyler ebay.co.uk'ten bir oyun alacağım PS3 oyunu değeri max 25-30 euro ürünün.

Kargo : Royal Mail Airmail (Small Packets) yazıyor 5 euro ücreti bu kargo ile gümrüğe takılır mı ve kaç günde teslim edilir ?

takılmaz direk evine gelir. ortalama 10 günde eline ulaşır.

• İyi geceler arkadaşlar, takip numarasıyla sorgu yaptığımda, farkl saatlerde 2 sefer " Teslim girisiminde bulunuldu veya Teslim edilemedi (Gelen) " yazısı var açıklamalarda, ve o saatler de benim evde bulunduğum saatlere denk geliyor, birşey anlamadım ben bu işten, teslim edilemeyen ürün tekrar PİM e mi gönderiliyor, yoksa en yakın şubeye mi ?. PİM i aradım cevap veren olmadı.

Orijinalden alıntı: .Sinan.

İyi geceler arkadaşlar, takip numarasıyla sorgu yaptığımda, farkl saatlerde 2 sefer " Teslim girisiminde bulunuldu veya Teslim edilemedi (Gelen) " yazısı var açıklamalarda, ve o saatler de benim evde bulunduğum saatlere denk geliyor, birşey anlamadım ben bu işten, teslim edilemeyen ürün tekrar PİM e mi gönderiliyor, yoksa en yakın şubeye mi ?. PİM i aradım cevap veren olmadı.

bende de çıktı o yazı çok takılma, ürün gümrükte tutuluyor gidip almalısınız.

• Merhaba arkadaşlar bu ayın 3 ünde e bay den sipariş verdiğim bisiklet lambası gümrüğe takıldı sanırım? Normalde gümrüğe takılınca kocaeli den alıyordum (ihbarname gelmişti) ama bu sefer böyle bişey oldu 200 dolar lık bir ürün ufak hafif bişey 1 adet yardımcı olurmusunuz aramadığım görüşmediğim kimse kalmadı ama bi türlü çözemedim

TÜM GÜMRÜK PROBLEMLERİ, PTT UPS DHL TNT FEDEX AMEREX USPS CHINA POST ATATÜRK HAVALİMANI TOPKAPI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaRviLLE -- 27 Eylül 2012; 0:25:08 >

http://bit.ly/2ONGZzY

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.