Şimdi Ara

Tüm Detaylarıyla 10.2' Android Multimedya Ekran Tanıtımı - Toyota Corolla E160

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
4
Favori
4.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu videomda Corolla aracım için yurtdışından sipariş edip montajını yaptığım 10.2 inçlik android multimedya ekranımın tüm menü arayüzünü, özelliklerini ve kullanımını uzunca anlatmaktayım.

Tüm detaylarıyla anlatım gerçekleştirdiğim için video biraz uzun oldu. Videoda bahsetmeyi unuttuğum ekran yansıması konusu değinirsem cihazın ekranında maalesef yansımalar oluyor.

Tanıtım Videosu:

Ürünü Aldığım Link:
    aliexpress.com
    US $423.0 |Otomobiller ve Motosikletler'ten Araba Multimedya Oynatıcı'de Dasaita 10.2
    https://tr.aliexpress.com/item/Car-DVD-for-Toyota-Corolla-2014-with-Pure-android-4-1-dual-CoreCPU-1G-RAM-1G/1845101337.html?

Daha önce paylaşımını yaptığım;
    -Multimedya ekramın montaj videosu için;
    -Multimedya ekranımın tanıtımı ve kutu içeriği videosu için;

Ekranın Özellikleri;

- 1024x600 çözünürlükte dijital kapasitif ekran
    - 1.6GHz Cortex A9 Quad Core işlemci
    - Samsung 1GB DDR3 ram
    - 16GB dahili hafıza
    - MicroSD kart girişi (Navigasyon için) 32GB kadar
    - 4x50W ses çıkışı
    - Navigasyon
    - Wifi
    - Bluetooth 2.0
    - RDS Radyo (18 kanal FM, 12 kanal AM)
    - Video oynatma
    - Resim görüntüme
    - MirrorLink
    - 2 adet USB 2.0 baglantısı (32GB kadar flash disk & 3G modem destekli)
    - 1 adet USB 2.0 bağlantısı (HDD destekli)
    - Android 5.1.1
    - Geri dönüş kamerası (Orijinal araç kamerasını destekleme)
    - CanBus desteği
    - Direksiyon tuşlarını çalıştırması
    - Orjinal lastik basınçlarını gösterebilme
    - Dokuntmatik panel tuşları
    - DVR kamera (opsiyonel)
    - Dijital TV (opsiyonel)
    - TPMS (opsiyonel)
    - 3G Modem (Opsiyonel)

İyi günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre2882 -- 24 Ocak 2017; 10:26:14 >

• Sorularim:

Kontak acik, ekran acik ve araba calismiyorken araci calistirdigimizda kisa sureligine elektik kesiliyor. Bu durumda cihaz kendini yeniden baslatiyor mu?

Cihaz icinde dahili bataryasi var mi?

Gündüz video izlenebiliyor mu? Ekran isigi yeterli mi?

Ekran mat mı yansima nasil? Gündüz güneş ışığı varken video izlenemeyecek kadar parlama yapiyor mu?

Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurt dışından gelirken gümrükte herhangi bir problem çıkarmadı mı?
  • tebrikler hocam.çok şık olmuş.elınıze saglık.
    bende buna benzer bişi aldım sormak istediğim bikaç konu var.

menu geçişleri telefon yada tabletler kada kullanışlı mı?
    dokunmatık hissi nasıl? basmatik mi dokunmatik mi?
    google play storeden her uygulamayı ındirebiliyor musunuz?
    google maps yandex youtube gibi harita uygulamaları çalışıyor mu?
    telefonun ag paylaşımını açarak telefon üzerinden multimedya ınternete girebiliyor mu?
    bu cihazlardan anlar mısınız? montajı siz mi yaptınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: S0NADAM

Sorularim:

Kontak acik, ekran acik ve araba calismiyorken araci calistirdigimizda kisa sureligine elektik kesiliyor. Bu durumda cihaz kendini yeniden baslatiyor mu?

Cihaz icinde dahili bataryasi var mi?

Gündüz video izlenebiliyor mu? Ekran isigi yeterli mi?

Ekran mat mı yansima nasil? Gündüz güneş ışığı varken video izlenemeyecek kadar parlama yapiyor mu?

Teşekkürler.

Şöyle kısa bir bilgilendirme yapayım; normalde touch ekranimiza direk 12v geliyor ama bunu kullanmıyor kontak üzerinden enerjisini aldigi için kapanip açılıyordu.

Bu yeni ekranda bu sorunu düzeltmişler, yani kontak ve ekran açıkken marşa bastığımda ekran kapanıp açılmıyor.

Cihaz içinde dahili bataryasi yok ve akü sökme gibi durumunda radyo hafizasi siliniyor.

Ekran yansımalara sebep oluyor ama aydinlatma ışığınin parlaklik seviyesi cok iyi olduğundan görememe veya izleyememe gibi bir sorun yaşamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: senged

Yurt dışından gelirken gümrükte herhangi bir problem çıkarmadı mı?

Normalde gümrüğe tabi bir ürün ama yılsonu işlemlerinden dolayımdır bilmiyorum ama gümrüğe takılmadan adresime ulaştı.

Ama yeni gümrük vergisi (30 euro) düzenlemesi ile bu şans daha yasanmayabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: falken34

tebrikler hocam.çok şık olmuş.elınıze saglık.
    bende buna benzer bişi aldım sormak istediğim bikaç konu var.

menu geçişleri telefon yada tabletler kada kullanışlı mı?
    dokunmatık hissi nasıl? basmatik mi dokunmatik mi?
    google play storeden her uygulamayı ındirebiliyor musunuz?
    google maps yandex youtube gibi harita uygulamaları çalışıyor mu?
    telefonun ag paylaşımını açarak telefon üzerinden multimedya ınternete girebiliyor mu?
    bu cihazlardan anlar mısınız? montajı siz mi yaptınız?

Teşekkür ederim,

Videonun sonuna doğru dokunmatik hassasiyetini gösteriyordum ama şöyle söyleyeyim; ekran hassasiyeti çok iyi ve kapasitif dokunmatik ekran olduğu için bastırmadan sadece dokunarak algılayabiliyor.

Evet play store den android sürümünün desteklediği tüm programları yükleyip açabiliyorsunuz.

Üzerinde google harita ile geldi ama ben hiç kullanmadım, çünkü çevrim dışı çalışmadığı için sıkıntı oluyor. Telefonun wifi sini paylaştırarak kullanilabilir ama çevrim dışı haritalar mevcut iken çok cazip gelmedi.

Ben sygic programi yukledim ekstra olarak ama uzerinde navitel in navigasyon programi mevcuttu.

Telefonun wifi sini paylaştırarak internete girebilir veya video bs izleyebilirsiniz.

Aşağı yukarı bu cihazdan anlarım (yeni almama rağmen herseyini kavradım) ve cihazın montajini aracıma kendim yaptım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre2882

quote:

Normalde gümrüğe tabi bir ürün ama yılsonu işlemlerinden dolayımdır bilmiyorum ama gümrüğe takılmadan adresime ulaştı.

Arkadaşım hayırlı olsun cihazın. bende jetta aracım için aldığın siteden almayı çok düşünüyorum ama gümrük olayı kafamı çok karıştırıyor. Acaba gümrüğe takılması durumunda ne olur hiç araştırma yaptınmı. Gümrükten alamama gibi bir durum olabilirmi.

• bozuldugunda hangi garantiden yararlanıcaksınız merak ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: g_unit_nihat

quote:

Orijinalden alıntı: Emre2882

quote:

Arkadaşım hayırlı olsun cihazın. bende jetta aracım için aldığın siteden almayı çok düşünüyorum ama gümrük olayı kafamı çok karıştırıyor. Acaba gümrüğe takılması durumunda ne olur hiç araştırma yaptınmı. Gümrükten alamama gibi bir durum olabilirmi.

Teşekkür ederim,

Ben ürünü alirken, indirim aklımı çeldi ve o gazla almıştım ama sonra gümrük konusu korkulu rüyam olmaya başlamıştı internette yazılan cizilenlerle.

Bir çok konu başlığı var arastirabilirsiniz ama kisaca belirtirsem biraz gümrük memurunun elinde.

Artik son duzenleme ile gümrüğe takilmama tarih oldu diyebilirim çünkü ürün pahali ve gelen kutu ağır ve büyük sonuçta.

Gümrükçünun elinde derken, ürün Turkiyeye geldiginde gümrük kontrolu için ayirilacak ve sirasi gelince memur bakacak ve üzerinde yazan fiyat ile ürünü kafasında degerlendirecek. Fiyati dogru bulursa vergiyi kesecek ama olaki kdv vs diger vergileride ekleyebilir veya fiyata inanmadi bilir kişi vs atadı dersek, Sonuc olarak aldığınız ürün çok pahalıya gelmiş olacak.

Tabi çok pahalıya gelirse almazsiniz ve ürün gümrükte kalır. Gümrükten ürünü alamama gibi hir durum yok, almamak var diyebiliriz.

Internette yazılanları biraz özet geçtim, inşallah açıklayıcı olmuştur.

• quote:

Orijinalden alıntı: SKRlllEX

bozuldugunda hangi garantiden yararlanıcaksınız merak ediyorum

Bu riski göze alarak ürünü satın aldım.

Normalde 1 yil garantisinin olduğunu belirtiyor satıcı ama ürünü geri göndermek ayrı bir masraf ve üstüne geri gelmeme riskide ayrı bir düşünce.

Şöyle izah edeyim, ben bu ekrani alırken piyasada çok satan yoktu, fiyati 2200tl olan bir site herseyi garanti ediyorken (sitesinde herseyi yazmis resimlemiş), fiyatı 1500tl satan alışveriş sitesindeki saticilar üstü kapalı yazmış çizmiş (ne detayli yazi nede resim vardi).

Ve hic biri garantiyi şu firma veya bu firma karşılıyor diye net degillerdi, kacamak cevapliyorlardi aradığımda.

Ben bu ürünü aldigimda ~900tl ye aldim. Yani zamanında her türlü çok uyguna aldım piyasadaki diger ürünlere göre.

Aradaki fiyat farki garantiyi aratmadi ve Turkiyedeki garantili urunler bile yurtdışından geldigi için tamir konusu sıkıntılı idi.

Onun için gittiği yere kadar diye düşünüp aldim, basit arizalarda onarimi yapilir isini iyi bilen vir elektronikcide.

Iyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre2882 -- 15 Mart 2017; 19:51:31 >

• Emre2882 kullanıcısına yanıt
    üstad bende senden aldığım cesaretle linkteki ürünü aldım. Bugün kargoyu getirdi PTT kuryesi, satıcı faturayı 120 USD düzenlemiş. Gümrükte toplamda 90 TL bir vergi tahakkuk ettirmiş, PTT kargo kuryesine ödeyerek ürünü teslim aldım. Ben çok daha fazlasını gözden çıkarmıştım aslında. Burada bu özelliklerde cihaz yok, ve bunun yanına bile yaklaşamayacak cihazlara 2.000 TL para istiyorlar. Ben 272 USD ödedim, ayrıca satıcı harici mikrofon, OBD adaptörü, ve arka kamera için güç dengeleyici de hediye etti. Yani bana maliyeti vergiler dahil 1.050 TL ye geldi. Şimdi bana bunun montajını yaptırabileceğim profesyonel bir yer lazım. Tahminimce en fazla 200 TL de ona ödesem yine iyi. Aslında arka ve ön tarafa kamera montajı yapılmayacak olsa bende ürünü takarım ama kablo çekme işi zor. Linkteki ürün burada satışta olsa en az 2.500 TL para isterler. Ayrıca cihazın DAB (dijital radyo) özelliği de var.
    Yalnız almak isteyen arkadaşlar Çin den mutlaka EMS kargo ile gönderilmesini istesinler, EMS'yi Türkiye'de PTT teslim ediyor. DHL, TNT, Fedex gibi firmalar müthiş masraf çıkartır. Ordino ve Ardiye gibi masraflarla ürüne ödediğiniz para kadarda onlara ödersiniz. Hatta dahada fazla olabilir.

• g_unit_nihat G kullanıcısına yanıt
    Yeni ürününüz hayırlı olsun, inşallah en kisa sürede montajini da yaptirip güle güle kullanırsınız.

Saygılarımla

• Güle güle kullanın.

Bende üstünde gelen 7" toyota touch 2 var. iphone ile bağladığımda albüm kapakları geliyor ama video olduğu zaman oynatmıyor. Böyle bir özelliği var mı yok mu merak ettim. Ya da herhangi bir program yardımı ile aktif etme şansımız var mı? Bu konularda bilginiz var mı?
  • igneli kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

Yeni 7" lik ekranları tam bilmiyorum ama bizim önceki 6.1" lik ekranların elektrik yapisinda kablolara müdahale ederek video seçeneğinin geldiğini biliyorum.

Yabancı kaynakları (özellikle rus forumları) araştırırsanız yeni ekranlar ile yapilan uygulamalara denk gelirsiniz diye düşünüyorum.

İyi günler

• Güzel olmuş hocam ellerine sağlık

• Emre2882 kullanıcısına yanıt
    Bildiğiniz önerdiğiniz forumlar var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: igneli

Bildiğiniz önerdiğiniz forumlar var mı?

www.toyotaclubtr.com
    Toyota Club Türkiye
    http://www.toyotaclubtr.com

www.drive2.ru
    DRIVE2
    https://www.drive2.ru

Bu iki forumu araştırabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgutozkan

Güzel olmuş hocam ellerine sağlık

Teşekkürler

• corolla aracım için multimediya sistemi ne marka ve nereden alabilirim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.