Şimdi Ara

modifiyeyi ruhsata işletme yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
21.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar arabada yapılan değişiklikler (modifikasyon) ruhsata işletilmediği taktirde cezası varmış??
    yani örn şahin marka bi arabanıza body kit yaptıınız sticker egzos ucu vs şeyler taktınız ruhsata geçiirirmezse trafikte para cezasından arabayı bağlatmaya kadar gidiyormuş?? yani bu doğrumu bide bunnun ücreti çok diyorlar örn birinden duydum araba cam kaplaması 100 ytl ruhsata işletme 400ytl?? imiş bu kdr pahalımı

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araç Modifiyelerini Ruhsata İşletme: Bilmeniz Gerekenler

Araçlarına air süspansiyon, ses sistemi veya spor yay gibi modifikasyonlar yaptırmayı düşünen sürücüler, bu değişikliklerin araçlarının ruhsatına işlenmesi konusunu göz önünde bulundurmalıdır.

Air Süspansiyon Ruhsata İşletme

Air süspansiyon sistemleri, araçların süspansiyon yüksekliğini elektronik olarak ayarlamaya olanak tanır. Bu modifikasyonun ruhsata işlenmesi yasal bir gerekliliktir. İşlem, Tüvtürk gibi yetkili bir kuruluş tarafından gerçekleştirilir ve belirli bir ücret karşılığında yapılır.

Ses Sistemi Ruhsata İşletme

Araca sonradan eklenen ses sistemleri de ruhsata işlenmelidir. Bu işlem, aracın gürültü emisyonlarının yasal sınırlar dahilinde kaldığının doğrulanmasını sağlar. Ruhsata işletme işlemi, Tüvtürk tarafından yapılır ve air süspansiyon işletme ücretine benzer bir ücret alınır.

Spor Yay Ruhsata İşletme

Spor yaylar, aracın yüksekliğini düşürmek ve yol tutuşunu artırmak için kullanılır. Bu modifikasyonun ruhsata işlenmesi zorunlu değildir, ancak böyle bir işlem yaptırmak aracın güvenliğini artırabilir ve gelecekte muhtemel sorunların önüne geçebilir.

Diğer Hususlar

• Ruhsata işletme işlemlerinin fiyatları, modifikasyonun türüne ve aracın modeline bağlı olarak değişebilir.
    • Ruhsata işletme işlemi yapılmadan yapılan modifikasyonlar yasalara aykırıdır ve trafik cezası ile sonuçlanabilir.
    • Ruhsata işletme işlemi yapılmadan yapılan modifikasyonlar, aracın garantisini de geçersiz kılabilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Film camları ruhsata işletmek biraz sorun eğer tanıdığınız yok ise.Fakat arabaya motor haricinde ve arabanın ruhsattaki rengi aynı kalmak koşulu ile yapmış olduğunuz modifikasyonları ruhsata işletmenize gerek yok,zaten yapamazsınız.Örneğin arabanız xx modeldir,siz GTİ,GSİ gibi modelde olan tampon taktırmışsınızdır veya fiber yaptırmışsınızdır,araç ruhsat rengine uyuyor ise bir sorun teşkil etmez.
  • saolun ama polis ceza kesiyormuş?_
  • Polis ancak yukarıda belirttiğim şartlar haricinde birşey yapılmış ise ceza kesebilir.Örneğin film cam veya ruhsat rengi dışında bulunan bir parça mevcut ise arabada o zaman kesebilir.
  • ben daha duymadım, benim arabanın mod.u veyahut cam filmleri ruhsata işli diyen birini...

araban modelli, bmw-mercedes-audi-volvo vb. avrupa araçlardan biriyse ki zaten polis bunlara bakmıyo.

ve ben bu yaşıma geldim bu saydığım araçlardan birinin cam filmlerinin söküldüğünü görmedim duymadım..

yani arkadaşım bu memlekette herşey adamına göre yapılmakta, araban benimki gibi tipo ise mesela; adam durdurur, en arka camdaki filme takar kafayı, hatta arabanda abart eksoz var arabanı bağlıyacam da der. ki bunlar benim başıma geldi

bana en arka camdaki filmden laf eder ama bunu bana söylerken YANINDAN GEÇEN EN ÖN CAMI DAHİl FULL FİLMLİ, MODELLİ MERCEDESE DÖNÜP BAKMAZ BİLE.

ondan sonra adama sorduğun zaman neden arabaya göre muamele yapıyosunuz diye derki; bana işimi siz mi öğreteceksiniz?

yukarda arkadaş demiş ya, adamını bulursan işletirsin. ki eğer öyle bişey varsa bende film çektiriyim işletiyim. ama altında modelli avrupa bi araba varsa işlettirmeye lüzum bile yok, dediğim gibi polisin zaten senle işi olmaz. muayenede desen hafif kusur geçiyolar.

bide olayın asıl öbür tarafı var. mesela ben gibi biçok kişi araba hastasıdır, yada aksesuar modifiye çılgınlığı vardır. avrupada bunun biçok örneğini görüyoruz. avrupada ruhsata işletme olayı varmış, e bizde madem avrupaya uyum sürecindeyiz, hala neden adamına göre iş yapılmakta. bırakta madem avrupaya girecez bizde onlar gibi işletelim ruhsatımıza, başımız ağrımasın

• arkadaşa katılıyorum bizde herşeye takıyolar en ufak bişeyde adamına rast gelirsen hele tamamdır.Bizim ülkemizde malesef böle şeylere karşı bir zaaf mı diyeyim ne diyeyim bilemiyorum ama gerçekden takılyolar aracı baglamaya kadar gidebiliyo benimde başıma gelmişti iddalaşırsan karakolda bitiyo
  • ee arkadaşlar herkes takıyor ama nasıl bi durum bu yani ben arabaya abarth egzos takmışım çelik jant takmışım devlete ne polise ne? aslında doğru değilmi gerçeği bu değilmi
  • bi gece polis beni durdurdu, ben içkiliydim arabayı arkadaş sürüyodu... adam beni tam salıyodu ki arka camların filmli olduğunu gördü, bunu sökeceksin seni salmam dedi.. bende; abi bu akşam kaç tane arabanın cam filmlerini söktürdün diye sordum? adam bişeyler dedi durdu ama en son dediği şuydu; BAK ABİSİNİN AMİR DEĞİLSİN MEMUR DEĞİLSİN, Bİ HÜKMÜN Bİ MERTEBEN Bİ RÜTBEN YOK, HADİ BUNLARIN BİRİNE SAHİP OLSAN AMENNA!!!

anladın dimi arkadaş, olay bu yani...

diğer olay daha da kötü.
    şimdi bu film terörle mücadele yasasına göre yasak. ama satışı mevcut
    abart sesten ötürü gürültü kirliliği yapıyo ama satışı mümkün
    flaş,xenon,angel eyes gibi aydınlatma ürünleride normalde yasak, ama bunlarıda her internet sitesinden bulabilirsin
    (ki ben zaten merceksiz xenona karşıyımdır)

vip diye olay çıkardılar, ertex-malkoçlar-x oto döşeme falan bunu yapıp duruyo. adamlar bundan para kazanıyo ama muayenede yeri geliyo kıllık yapıyolar

normal şartlarda standart gibi gözüken tipo spoyleri bile yasak. çünkü arabaya sonradan ilave edilmiş ve düşme ihtimali var
    (ben 4 yıldır bu tipoya biniyorum, daha spoyleri düşmüş bi tipo görmedim)

pekala ac tuning-otosport-paşa tuning-cartel tuning vb... bunlar hep modifiye işlerinden para kazanıyor
    ama trafikte bady kit yasak...

avrupada işlet ruhsata vergini öde problem değil.
    bizde de avrupaya uyum çerçevesinde muayeneyi falan değiştirdiler ama halen daha avrupada ki gibi ruhsata işletme olayını çözemediler

• ben size katılmıyorum mercedes bmw ye bakmıyorlar çünkü bazılarının fabrikadan çıkışı filmli
  • tandem_78 kullanıcısına yanıt
    abimde a4 2014 var cam filmi var diye bağladılar şerefsizler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.